fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
4221. Postat la 13/11/2010 19:43 - 5289z4h23m
Daca in Legea celor 10 Porunci, in Legea cerimoniala, in Evanghelii, si-n scrisori, gasesc principii de comportare, de imbracaminte, de abstinenta, in general tot ceea ce Dumnezeu cere de la copiii Sai ca sa-i primeasca in Imparatia Sa, n-am gasit nici-o referinta la flagelul care-l intalnim tot mai des : acela al violentei familiare, careia ii cad victime, cel mai adesea femeile.
N-am citit nici-o referire ca s-ar fi intamplat ca barbatul sa-si fi batut femeia si copiii, sau femeia sa-si bata barbatul.
Aveti voi stiinta de o astfel de referire biblica ?
Barbatii, foloseau violenta asupra femeilor?
Eu cred ca astfel de lucruri nu se intamplau. Daca s-ar fi intamplat, sigur se facea referire la ele de catre Pavel sau Petru in scrisorile lor.
Cunosc o familie, si mi-e rusine sa spun ca-i din biserica mea, in care frecvent, sotul, isi bate femeia. Si tot el o ameninta ca o omoara daca spune pastorului ceva. Injura de fata cu copii, o acuza ca traieste cu alti barbati si alte uratenii. Nu prea se plange , deoarece tot acasa se duce si acolo o asteapta alte si alte agresiuni. Astfel de miselii n-ar trebui sa se intample in poporul lui Dumnezeu. Dar daca-i spui, zice : unde scrie, ca nu pot sa-mi bat cand vreau nevasta?
Draga Valentina,Cuvantul lui D-zeu ne. raspunde la toate intrebarile cu privire la viata pamanteasca,la felul cum trebuie sa relationam in familie,in biserica si in societate.Cat despre flagelul despre care vorbesti,el mi-ar placea sa cred ca nu exista in BISERICILE noastre.Daca exista insa,ar fi mai bine sa ne rusinam ca nu luam atitudine si pe baza marturiei adevarate sa expunem cazul celor in drept sa puna capat acestor actiuni grave.Cum puteti sa priviti la acea familie,la sora care este batuta si sa ne-o expuneti cu rusine?Apoi,nu stiu daca este necesar sa gasim neaparat cvantul BATAIE ca o persoana sa inteleaga ca DRAGOSTEA exclude aceasta....Alb sau negru,noapte sau zi,roadele firii-ROADELE DUHULUI.Oare nu este inevitabil ca pana la bataie sa existe mai intai o cearta?De cate ori nu ne declara Cuvantul,sa nu iubim certarea...?Scuza-ma,nu as vrea sa intru in polemica,insa parca nu-mi vine sa cred ca dumneavoastra a-ti postat acest material,pentruca v-am urmarit postarile si mi-ati parut ca ati citit BIBLIA.Eu am sa va ajut sa gasiti si cuvantul BATAIE....Se gaseste:1.Timotei 3:3...Sa nu fie nici dedat la vin,nici BATAUS....,si mai sunt,dar va las placerea sa studiati Cuvantul mai departe.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Cand nu-i scris, cum ma descurc?
4233. Postat la 14/11/2010 09:03 - 5288z15h3m
Lucia , mi-ar placea si mie ca in biserica sa nu aud de cazuri de acestea. Dar nu de mult toata mass media a vuit despre fratele din Constanta care si-a lovit sotia si-apoi a incendiat-o. Si crezi ca nu se soptea prin grupele de "barfitori" ca ceva se intampla in familia aceia? Dar s-a tacut, ca sa nu ne facem de ras. Si nu cred ca biserica voastra este atat de ferita de aceste acte de violenta. Pe mine ma-nfioara gandul ca se ajunge sa aflam de aceste nenorociri din mass media si fratii nu le stiu. Si am deschis aceasta postare din dorinta de-a gasii la voi o alta intelegere a felului cum vedeti voi. La topicul -casatoria- , din prea plinul durerii o femeie a indraznit sa-si descarce sufletul cu o mica parte a durerii ei ( si poate i s-a reprosat ca a facut lucrul acesta). Sa nu ne ascundem. Dupa usa, in casa surorilor noastre, se intampla multe. As dori sa ne invatam una pe alta, cum sa le ajutam. Sa nu devenim straini fata de ele dupa ce se termina serviciul divin. Si cazul e real. Si acum dimineata a venit plansa la mine ca a fost admonestata , banuind-o ca l-a spus bisericii, ce face el. Au 4 copiii mici, si daca nu si-ar fi facut operatie de cezariana la ultimul, rugandu-l pe doctor sa faca ce stie el ca sa nu mai aiba copiii, cine stie la cati copiii ar fi adus pe lume. Copiii carora nu le este asigurata, hrana, dragostea si invatatura. Crescuti de un tata betiv, batjocoritor, bataus, neglijent si iresponsabil. Femeia, ca intotdeauna, depinde financiar de el. Unde sa se duca cu copiii ?.
Apelez si la voi pentru sprijin in rugaciune : pentru Maria, sotul ,Cornel, si copiii, Cornelia, Ionut, Mihaela, Elisabeta.
Valentina,la noi in Biserica inca nu s-au ajuns la aceste lucruri si daca s-ar ajunge nu vom nominaliza niciodata aceste persoane,cauzele se vor aduce pentru ca D-zeu le cuoaste pe toate si le rezolva.Cat despre postarea de la CASATORIE,tu ai judecat-o cel mai aspru pe acea femeie.Iar eu nu judec nimic ci doar m-am mirat cum de nu te-ai dat seama ca DRAGOSTEA exclude bataia si doar la lucrurile ceresti uneori gasim incertitudini.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
4249. Postat la 14/11/2010 19:05 - 5288z5h1m
Marie, geme, inima in tine
In spatele usilor inchise.
Doar Duhul Sfant la tine vine.
Surorile?............ Nu sunt dispuse.
Soră Valentina, poate vă ajută cu ceva versetul următor:
Citat VDC:Efeseni 4:31 Orice amărăciune, orice iuțime, orice mânie, orice strigare, orice clevetire și orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru.
Însoțit de o rugăciune și o constatare ce-mi stă acum pe suflet.
Rugăciunea: Doamne ai milă de această femeie/ soră , de situația prin care trece și de copii care cu siguranță sunt traumatizați și poate că vor rămâne cu urmări toată viața lor datorită celor trăite în copilărie. Te rog redă-le pacea în familie și mângâie durerea celor care așteaptă intervenția Ta! În Numele Domnului Isus te-am rugat , Amen.
Constatarea despre care spuneam este următoarea: am ajuns la concluzia că orice am face, răul este prezent în lumea aceasta, și că uneori avem contact direct cu el, că nu-l putem ocoli și nici opri. Există răni fizice sau sufletești pe care ni le creem singuri, fie din neștiință, fie din neatenție, fie din rea voință sau poate alte cauze. Sunt alte răni pe care ni le provoacă alții. Uneori avem ce face, alte ori pur și simplu trebuie să răbdăm sau să facem anumite compromisuri. Căsnicia e un lucru sensibil la creștini, pentru că leagă soții pentru întreg restul vieții unul de altul și deaceea alegerea partenerului merită atenție sporită din partea oamenilor și călăuzire de Sus.
De obicei urmările dintr-o căsnicie sunt rezultatele alegerilor făcute sau trăirilor precedente, dar mai sunt și excepții. Domnul cunoaște și acest caz cu siguranță și cred că va interveni la vremea potrivită dacă sora este nevinovată. Oricum "dragoste cu forța" nu se face, deci nu-l va putea cineva obliga pe respectivul să-și iubească soția. Tot ce putem face e să ne rugăm pentru ei, și dacă cunoaștem cazul, să încercăm să-i ajutăm cu ce putem.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
4271. Postat la 15/11/2010 20:00 - 5287z4h6m
Multumesc mult. Mi-ai mai linistit sufletul.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
7175. Postat la 21/01/2011 09:07 - 5220z14h59m
valentina a scris:
Daca in Legea celor 10 Porunci, in Legea cerimoniala, in Evanghelii, si-n scrisori, gasesc principii de comportare, de imbracaminte, de abstinenta, in general tot ceea ce Dumnezeu cere de la copiii Sai ca sa-i primeasca in Imparatia Sa, n-am gasit nici-o referinta la flagelul care-l intalnim tot mai des : acela al violentei familiare, careia ii cad victime, cel mai adesea femeile.
N-am citit nici-o referire ca s-ar fi intamplat ca barbatul sa-si fi batut femeia si copiii, sau femeia sa-si bata barbatul.
Aveti voi stiinta de o astfel de referire biblica ?
Barbatii, foloseau violenta asupra femeilor?
Eu cred ca astfel de lucruri nu se intamplau. Daca s-ar fi intamplat, sigur se facea referire la ele de catre Pavel sau Petru in scrisorile lor.
Cunosc o familie, si mi-e rusine sa spun ca-i din biserica mea, in care frecvent, sotul, isi bate femeia. Si tot el o ameninta ca o omoara daca spune pastorului ceva. Injura de fata cu copii, o acuza ca traieste cu alti barbati si alte uratenii. Nu prea se plange , deoarece tot acasa se duce si acolo o asteapta alte si alte agresiuni. Astfel de miselii n-ar trebui sa se intample in poporul lui Dumnezeu. Dar daca-i spui, zice : unde scrie, ca nu pot sa-mi bat cand vreau nevasta?
Asemenea lucruri sau intamplat si in vechime cu o intensitate mai mare,barbatul find conducatorul familiei facea ce vroia in familia lui era ''sef' . Nu era legea civila pt, a ocroti femeia era un vai si suferinta mai mare.
Uite ce sta scris in ; Judecatori 19. citeste in biblie si in vers,12 specifica
,ca sa intamplat in poporul lui Dumnezeu.
Avrama a izgonito pe Agar in pustie; Gen 16
-o agresiune facuta de Sara cea nobila,
-Agar e indemnata de Inger sa se intoarca si sa se supuna in continuare
-un sfant ca Avram a izgonito
-ce suferinta pe Agar
In Mat.19 Domnul Isus ia apararea femeilor din vremea aceia care erau agresate si alungate .avertizeaza pe barbati sa nu-si izgoneasca sotiile
Pe timul apostolilor femeile erau agresate in 1Petr 3.7 Petru cauta sa ajute femeile , avertizand pe barbatul crestin ( agresorul crestin )ca rugaciunile lor sunt impidicate
ATENTIE.Cele scrise nu scuza ca noi barbati putem sa ne comportam oricum
desi relele sau intamplat in poporul lui Dumnezeu.care totusi se temeau de El, dar ce suferinta era in celelalte popoare.
Cele expuse reprezinta viata reala, care poate eczista oiunde si oricand,Idealul ne sta in fata sa-l ajungem.
Solutie la ce ai scris nu prea gasesc, decat doar in locul acelor grupuri de birfitori sa fie grupuri de rugatori sa spuna dor lui Dumnezeu.
Sa ne rugam pt ,ei ca Duhl Sfant sa odihneasca acea minte ravasita sa dea intelepciune acelei femei.
daca consideri ca e bine sa ne ti la curent cu rezolvarea
Deconectat
7179. Postat la 21/01/2011 11:09 - 5220z12h57m
Rugaciunea intotdeauna este ascultata. Ne intalnim cu ei in biserica, in fiecare Sabat. Daca Maria zambeste, totul e bine. Numai sotului ei , Cornel, aproape i-a fost sectionat degetul mare de la mana, cand a mai batut-o groaznic, i-a ars masina, altadata si-a pierdut toate actele, si intr-o zi, fetita lui, care-i lumina ochilor lui, a cazut intr-un put si cu greu a fost salvata. Aceste fapte le-a recunoscut el in fata adunarii la momentele de multumire.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
7180. Postat la 21/01/2011 12:30 - 5220z11h36m
Eu cred ca toate cate ni se intampla ( chiar si in cazul prezentat ) nu sunt ordonate de Dumnezeu sa facem rele, ci Dumnezeu se foloseste de aceste situati rele cu un scop sa ne vorbeasca sa ne arate ceva dar daca nu intelagem vom trece iar si iar prin acele situatii pana vom intelege si vom lua atitudine. Sa ne rugam pt, a intelege cevrea Dumnezeu sa ne vorbeasca.
Virtutea nu consta in a nu cadea ,a nu face rau ci in a ne ridica din pacat Solomon spune;Cel neprihanit cade (nu nelegiuitul )dar se ridica.