Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Domnul să vă îndrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu și spre răbdarea lui Hristos!"
2 Tesaloniceni 3:5

Cugetarea zilei
"Libertatea este uneori un alt fel de a spune ca nu mai ai nimic ce să pierzi, asemeni îndrăgostitului rămas "liber" atunci când l-a părăsit iubita."

Country Song

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 1 din 2 1 2 >
Deconectat Ploaia târzie
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
4580. Postat la 21/11/2010 18:28 - 5281z4h2m
Fiecare din noi mergem la biserica in Sabat. Si pentru ca suntem din mai multe comunitati, va propun sa ne impartasim pe acest topic, ideia centrala, a serviciului divin din Sabatul care s-a incheiat. Si eventual sprijin in ceea ce n-am inteles. Am venit si eu acasa, si ca cei din Bereia am deschis Biblia, dar tot mai doresc precizari.

Cel mai mult m-a pus pe ganduri tema de vineri seara = Ploaia Tarzie=
Mai rar , sau aproape deloc, nu se vorbeste la amvoane, despre ploaia tarzie. Ploaia tarzie a fost, revarsarea Duhului Sfant la cincizecime, si consecintele; botezarea a mii de oameni.
Ploaia timpurie, o asteptam, si ea este revenirea Domnului Isus Hristos.

Un topic pe-aceasta tema? Sincer? Mie, mi-ar prinde bine.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Ploaia târzie
abdon
4594. Postat la 21/11/2010 19:20 - 5281z3h10m
Daca nu crezi ca baticul trebuie purtat, ai sa crezi ca Domnul "ploua" si astazi din Duhul Sfant, cu vorbirea in limbi, talmacire, proorcii, vindecari, semne si minuni, intelepciune, cunostina?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

fullban10
4601. Postat la 21/11/2010 21:15 - 5281z1h15m
Nu vad legatura.

lnedelea
4652. Postat la 23/11/2010 10:00 - 5279z12h29m
Deoarece unii poate nu înțeleg aceste concepte sau le confundă, care ar fi baza biblică pentru ploaia târzie și ploaia timpurie?

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Aurelc
4655. Postat la 23/11/2010 10:32 - 5279z11h58m
sambataru a scris:
Daca nu crezi ca baticul trebuie purtat, ai sa crezi ca Domnul "ploua" si astazi din Duhul Sfant, cu vorbirea in limbi, talmacire, proorcii, vindecari, semne si minuni, intelepciune, cunostina?
Frate sambataru te rog nu recurge la atac la persoană că nu e voie! Discutați subiectul cerut sau nu postați acolo unde nu aveți nimic de spus la subiect.

Eu înțeleg că va mai fi odată vorba despre ploaia târzie atunci când se va întoarce Harul de la neamuri peste Israel și ei îl vor plânge pe Mesia ca o mamă pe întâiul său născut.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
abdon
4671. Postat la 23/11/2010 18:07 - 5279z4h22m
Mda, scuze, am sa specific legatura:

Ploaia timpurie, face aluzie la revarsarea Duhului Sfant, mai degraba a darurilor Sale peste Biserica Primara, si stim si cunoastem care sunt acestea, cum spuneam, proorociile, vorbirea in limbi, talmacirea acestora.

Se asteapta la fel ca atunci sa mai fie o revarsare puternica de Duh, din Darurile Sale, si atunci Biserica ( actuala, posibil ), sa vorbeasca in limbi, sa talamceasca, sa prooroceasca, dar asa ca odinioara.

Legatura dintre batic si intrebarea surorii Valentina, cunoscand , sau am dedus, ca face parte din Biserica Adventista ( nu ma deranjeaza ), ei ( AZS ), nu sunt sustinatori a invelitorii pe cap, dar nici ca ar mai fi ceea ce a fost pe timpul Bisericii Primare, adica nu cred in alti prooroci in afara de E W White, despre vorbirea in limbi, asa din senin fara o scoala, pregatire, tot nu cred, nu cred in vise, nustiu daca chiar in semne si minuni, sau vindecari ( asta poate ca cred ).

Ei atunci cand va fi ploaia tarzie, va fi ceva deosebit, schiopii vor umbla, orbii vor vedea, surzii vor auzi, feciorii si fecioarele vor proorocii, tinerii vor avea vedenii, iar batranii vor avea visuri.

Acum am fost inteles?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

fullban10
4673. Postat la 23/11/2010 18:35 - 5279z3h55m
Vreau sa revii asupra celor doua evenimente, pentru a intelege mai bine. Eu ASA AM INTELES ca Ploaia tarzie a fost la cincizecime. In Israel ploaia tarzie cade, toamna. Atunci se seamana, paioasele: graul, orzul, ovazul. Se pun rasadurile. Ploaia aceasta face ca toate cele semanate sa germineze. Apoi primavara, ploaia timpurie, face ca bobul sa fie desavarsit de copt si poate incepe seceratul. Aceasta succesiune a fenomenelor naturale L-a facut pe Domnul Isus sa ne explice cum crestem si ne desavarsim in credinta. Intai primim Cuvantul, care cade bogat ca Duhul Sfant la cincizecime. Il ingropam in fiinta noastra, Duhul uda, germinam si peste un timp, ne coacem studiind zilnic Biblia. Si copti, suntem gata pentru a fi snopul leganat. Poate n-am inteles bine !.

abdon
4674. Postat la 23/11/2010 18:43 - 5279z3h47m
Biserica Primara, s-a limitat doar la studierea Cuvantului, sau mai exista si altceva, si roadele din snop, boabele din spic? Eu ti-am spus mai sus, ideea de ploaie, binecuvantare cu Daruri ale Duhului Sfant!

geana
4711. Postat la 24/11/2010 09:18 - 5278z13h11m
Frate sambataru[Abdon}ai precizat ca raspuns la Sora Valentina,ca si astazi vorbirea in limbi, talmacire, proorcii, vindecari, semne si minuni, intelepciune, cunostina?,,,,,,,,,,,,,,,Teas ruga sa ma duci sa pipai si eu asa ceva sau daca cunosti frati cu asenenea Daruri cunosc Frati,Surori deai nostri care sunt de ani de zile la pat sunt indraciti si ias pune la lucru caci eu de cind umblu nam gasit iti multumesc

Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat
Aurelc
4713. Postat la 24/11/2010 11:59 - 5278z10h31m
Luăm lanterna Cuvântului frate Geana și mergem să-i căutăm pe cei adevărați. Sau tu cum înțelegi ploaia târzie, nici ca mine, nici ca sambataru ?

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Lucia
4717. Postat la 24/11/2010 12:45 - 5278z9h44m
Aveti grija,aici mergeti pe un TEREN MINAT ,DACA NU VOM FI ATENTI,Putem sa ne pierdem VIATA-HULA IMPOTRIVA DHULUI SFANT,Nu ne va mai ierta nimeni ,daca hulim,apropo,CE ESTE HULA IMPOTRIVA DUHULUI SFANT?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
4727. Postat la 24/11/2010 14:17 - 5278z8h12m
Mai fratilor, suntem la tema ploaia tarzie, si voi ati sarit peste tema.
Daca nu se stie semnificatia ploii tarzii, puneti punct, mai citim, mai studiem pana ne clarificam.

geana
5765. Postat la 15/12/2010 08:43 - 5257z13h47m
frate Ovidiu eu nu stiu ce crezi tu nici abdon dar daca credeti ca ploaia tirzie se refera la vorbiri in limbi daruri minuni E.T.C.acestea au fost si la Apostoli Lui Yesua astazi sunt mai mult la cei ce calca Legea Sarbatorile si Poruncile,fac acestia minuni,prorocesc,vorbesc in limbi e.t.c.Intrebarea este prin Duhul Lui Elohim.

Pedro V
5767. Postat la 15/12/2010 11:41 - 5257z10h49m
Daca zicem ca traim dupa Adevar, de ce sunt foarte putine biserici cu Darurile DUhului Sfant?
NU va m-ai uitati la alti,numai judecati si clevetiti,ci puneti-va pe staruinta dupa DUhul Sfant ca apostoli si sa fim ca si Credinta Sfintilor adica plini de puterea Duhului Sfant CU FAPTA nu basme ca primit la botez sau mai stiu io ce iluzie optica.
Cate staruinte ati facut anul asta? Sau la cate ati participat?
Ce facem noi nu alte biserici?

Frate Geana in Biblie scrie da Dumnezeu da DUhul Sfant celor ce il cer,si NU pune conditie sabat si sarbatori,carne de porc etc( ca dupaia ele trebuie tinute fiindca DUhul carmuieste in Adevar,este alta problema), pt ca Duhul Sfant sfinteste, conduce in Adevar,si lucreaza cum vrea in cine vrea,ex avem in BIblie multe:a vorbit prin magarita lui Balaam care era NECURATA, prin Balaam care era ghicitor, sa coborat peste neamuri cand a predica Pavel,Petru, deci PRIMA DATA SA FIE bisericile noastre pline de DUhul Sfant si DUPAIA PUTEM discuta despre ce duhuri au alti,nu ne punem noi oameni firesti sa judecam duhurile fara a avea darul de deosebire al duhurilor.

Numai Bine

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
beniamin
5769. Postat la 15/12/2010 14:43 - 5257z7h47m
Amin frate Pedro darvdem niste lucruri ,nu numai ca nu este darurile Duhului Sfant in adunari,dar vedem ca este din ce in ce mai rau ,multi zic ca nu mai trebuie fapte,credem si atat,.Doresc ca Dumnezeu sa ne lumineze sa intelegem ca niciodata nu vom intra in imparatia lui Hristos daca nu vom face voia Tatalui,Dumnezeu sa ne ajute sa unim credinta cu fpta cu dragostea cu nadejdea ,etc .Nu poate sa existe Duhul sfant in adunari daca calcam adevarul,hai sa ne rugam in duh si adevar,adica in legatura cu Duhul si pazind adevarul lui Dumnezeu (legea poruncile si randuielile)Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa ne binecuvinteze,si El sa ne ajute sa tinem adevarul sus,poate pana acuma nu am tinut dar,El sa ne ajute de acuma inainte.AMIN

Cine zice ca ramane in El,trebuie sa traiasca cum a trait Isus-1 Ioan1:6
geana
5826. Postat la 17/12/2010 08:59 - 5255z13h31m
Pedro V a scris:
Daca zicem ca traim dupa Adevar, de ce sunt foarte putine biserici cu Darurile DUhului Sfant?
NU va m-ai uitati la alti,numai judecati si clevetiti,ci puneti-va pe staruinta dupa DUhul Sfant ca apostoli si sa fim ca si Credinta Sfintilor adica plini de puterea Duhului Sfant CU FAPTA nu basme ca primit la botez sau mai stiu io ce iluzie optica.
Cate staruinte ati facut anul asta? Sau la cate ati participat?
Ce facem noi nu alte biserici?

Frate Geana in Biblie scrie da Dumnezeu da DUhul Sfant celor ce il cer,si NU pune conditie sabat si sarbatori,carne de porc etc( ca dupaia ele trebuie tinute fiindca DUhul carmuieste in Adevar,este alta problema), pt ca Duhul Sfant sfinteste, conduce in Adevar,si lucreaza cum vrea in cine vrea,ex avem in BIblie multe:a vorbit prin magarita lui Balaam care era NECURATA, prin Balaam care era ghicitor, sa coborat peste neamuri cand a predica Pavel,Petru, deci PRIMA DATA SA FIE bisericile noastre pline de DUhul Sfant si DUPAIA PUTEM discuta despre ce duhuri au alti,nu ne punem noi oameni firesti sa judecam duhurile fara a avea darul de deosebire al duhurilor.

Numai Bine
Imi pare foarte rau frate ,tu spui ca Elohim nu tine seama de Sabaat de Sarbatori eu stui ca El nu pune vinul nou in burduf vechi,si daca lar pune burduful vechi se sparge si se pierde tot,daca tu crezi ca cei ce maninca carne de porc si vorbesc in late limbi au duhul lui Elohim te inseli foarte tare,in citeva puncte mai dezamagit total,

Pedro V
5830. Postat la 17/12/2010 11:07 - 5255z11h22m
Sa ai Pace frate Geana.

Daca ne uitam la oamenii o sa fim dezamagiti in multe lucruri,dar noi trebuie sa ii iubim asa cum sunt,nu cum am vrea noi sa fie,insa noi ne pripim la judecat si clevetit,in loc sa il lasam pe Domnul Hristos sa judece,asa ca hai la Biblie sa vedem ce zice despre DUhul SFANT si nu idelile mele sau ale dumneatale,eu vorbesc cu sta scris,asa ca va rog la fel sa fie.

Frate Geana dar cat de dezamgit Domnul Isus Hristos se bisericile care zic ca il urmeaza pe El,dar nu cred Biblia si nu o pun in aplicare?
Cat de dezamagit este El cand vede ca nu il ascultam pe EL ci mai degraba pe tata,Stan,Ion,etc?
Cum este inima Domnului Isus Hristos cand fugim cat putem de Adevarul Sau si il rastalmacim rastalmacim sa cadem noi in picioare,avand impresia ca detinem totdeauna Adevarul ?
II RUPTA INIMA IN EL cand Poporul Sau nu il asculta pe El.

Unde am scris eu ca Dumnezeu nu tine seama sau nu te carmuieste sa tii Sabatul si Sarbatorile?
Da in pogorarea Duhului Sfant dupa cum citesc in Biblie NU scrie niciunde tine sambata si sarbatorile ca sa il primesti.IMI ARATati SCRIS UNDE SCRIE CA DUHUL SFANT SE DA DOAR CELOR CAre LE TIN acestea?(si atunci unde este in bisericile sambatare?)
Din contra vad caci Nicodim om al Legii,ii spune CLAR ISUS Hristos,ca daca nu se naste din nou,apa si Duh,nu intra si nu vede Imparatia Cerurilor.
Vedem ca sutaul Corneliu avea roade,dar nu avea Duhul Sfant pana nu sa dus Petru la el si la vestit pe Hristos,deci trebuie si ROADA SI DAR.
Sa nu confundam Roada(implinirea Cuvantului,deci NU PUTEM VORBI DESPRE IMPLINIREA CUVANTUL CAND SCRIE CLAR DESPRE DARURILE,UMBLAREA DUPA ELE,STRUIREA IN PRIMIREA LOR ETC) cu Darul Duhului Sfant.
(ce facem cu:sutasul Corneliu? magarita ?Cu Balaam? Cu samariteni? Cu efesenii? astia nu aveau nici o treaba cu Sfantul lui Israel si Cuvantul Sau.etc)

Frate de ce bagi versetele cu burdufurile vechi si noi?NU ARE NICI O LEGATURA CU DUHUL SFANT din pacate,ci se refara la post,Mirele Mesia,asa ca vorbeste cu versete despre DUhul SFant nu improvizatii.

Cred ca iti scapa niste lucruri foarte importante despre Duhul Sfant:
-Duhul Sfant nu se primeste pe merit ca tin eu sambata sau sarbatorile etc,ci prin indurarea lui Hristos ,da la cine doreste ,cere,staruie,umbla dupa El etc.
-Duhul Sfant SFINTESTE,(1 corinteni 6:11; tit 3:5; romani 15:16 ;s.a ) deci ce ii vechi inoieste,spala,curateste vasul intinat,asa ca primeste DUhul Sfant ORICINE IL CERE .(Luca 11:13),ca dupaia nu se lasa carmuit de DUhul Sfant este alta problema.

Hai sa vedem cum se capata sau cum sa primit DUhul Sfant:
- apostolii au primit in urma ce au staruit in rugaciune si cereri : (Fapte Apost 1:14)
-prin punerea mainilor: (faptele apostolilor 19:6,; 8:17.; )
-in timp ce se vestea Evanghelia : (Faptele Apostolilor 10:44; )
Si in TOATE ACESTe cazuri ,coborarea Duhului Sfant a fost insotita de vorbirea in limbi.
Sa schimbat Duhul Sfant?Dumnezeu? Isus Hristos Mesia?NU NU NU.

Deci una din acestea trebuie sa le fi trait sau sa le traim si noi, daca zicem ca avem Duhul Sfant sau ca il vrem ,atunci haideti sa ne punem pe apropiere de Dumnezeu si staruinta in rugaciune,post sa umple Domnul poporul de DUhul Sfant,sa nu batem doar din gura ca tinem Credinta Sfintilor,si in biseirici este moarte clinica spirituala .etc

Frate Geana ce facem cu bisericile noastre care zic a tin sabatul ,sarbatorile etc si Duhul Sfant lipseste in majoritatea?DE CE TOTDEAUNA NE BAGAM LA VECINII,hai sa ne uitam in staul nostru sa vedem cat de grava ii boala pocaintei,necredintei,nevegheri,ca nu sa ramas in Cuvant etc.
Ce facem frate Geana?
Putem sa vorbim despre tinerea Adevarului fara manifestarea lucrari Duhului Sfant in biserici?Scrie ca DUhul carmuieste in Tot Adevarul?Ce facem atunci?
Pavel zice ca Imparatia Cerurilor ,Evanghelia,Cuvantul nu este intelepciune omenesca in vorbire,cuvantari etc CI PUTEREA DUHUL SFANT.
Cate staruinte ai facut in anul acesta?
Ce facem ???

Sa ai Pace

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Lucia
5851. Postat la 17/12/2010 20:04 - 5255z2h25m
Ar trebui sa ne documentam sa vedem Credinta Sfintilor cui i-a fost descoperita si in ce fel,la noi in Romania.
1.Prin DUHUL SFANT fratelui PASTOR PENTICOSTAL VLASA ISPAS din loc. Valea Larga,jud.Mures prin anii 1943-1944,si tot in aceiasi perioada,altor doi frati penticostali: Pop Nicolaie din Cluj si Felderean Mihail din loc.Boldut,au avut descoperiri prin Duhul Sfant sa tina SABATUL si DIETA ALIMENTARA.Ce bine ar fi sa nu ne mai judecam si sa ne abtinem de la comentarii cu privire la PENTICOSTALI.Fratele BOIERU a fost uns ca pastor in biserica noastra abia dupa cativa ani buni si el a fost membru in biserica PENTICOSTALA.el a purtat drapelul credintei noastre prin toata tara,dar inainte de el a mai fost uns fr.Ilie Iurian,tot fost penticostal.Ce stiu eu multi frati batrani sunt veniti de la penticostali.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
geana
5882. Postat la 19/12/2010 08:19 - 5253z14h11m
fratele meu te intreb cum se fac staruintele dupa tine sau dupa biblie?
cit cu privire laFapt,1si2 eu vad ca cestia au primit duhul prin niste limbi de foc,si mai mult de aici vedem ca au vorbit o limba omeneasca inteleasa de toti suiti la sarbatoare,cind vorbiti voi in alta limba cine va intelege vorbire voastra e dupa biblie sau nu?
al doilea punct cind Petru a raspuns la intrebarea Fratilor ce sa facem?
Petru le raspunde POCAITIVA si fiecare sa fie BOTEZAT in NUMELE LUI YESUA spre iertarea pacatelor voastre si apoi veti primi darul DUHULUI SFINT,asa scrie biblia mea a ta nu?
daca primul punct e POCAINTA si tu zici ca duhul sfinteste pe uni si pe alti nu,finca uni vin la adevar si alti nu,GRESIT frate in urma Pocainti vine BOTEZUL in NUMELE Lui YESUA, si apoi Vine darul Duhului Sfint,Eu cred biblia cum e scris nu o interpetez cum zici tu,dar vad ca tu o faci dupa placul tau treaba ta tu ve da socoteala.
Vin la Corneliu unte spune era Temator de Elohim ,te intreb un om temator pazeste ce spune Elohim sau nu eu unul cred ca Corneliu pazea Toata Legea Lui Yhwh Elohim,in urma paziri si ascultari de Elohim vine Ingerul la el si apoi trimite dupa Petru si pe cind Petru vorbea din cuvint s-a pogorit Duhul,si imediat Petru a zis se poate opri apa ,si a poruncit sa fie BoTEZATI in NUMELE LUI YESYA MESIA.si acum toti citi nau nici un botez cum scrie biblia zici tu ca au duhul sfint din nou gresit.
sa vedem ce face Pavel cind intilneste citiva ucenici si vedem si aici intii le face Botezul in NUMELE LUI YESUA si numai apoi pune pavel miinile peste ei si Duhul Sfint se pogoara peste ei,eu te intreb Duhul pocaieste sau candidatul trebuie sa fie intii Pocait si cind Spun Pocait spun temator de Elohim inplinind Voia Lui.
ai spus ce sa facem cu bisericile simbatare care nau Duhul si nu sumt calauzite de Duhul,
Eu as incepe cu inceputul sunt frati rinduiti Prezbiteri,sa faca o reforma dupa cuvintul Lui Elohim
1]POCAINTA
2]BOTEZUL IN MUMELE LUI YESUA MESIA.
3]APOI CU SIGURATA SE VA POGORI DUHUL SFINT CA LA APOSTOLI.

Lucia
5887. Postat la 19/12/2010 09:58 - 5253z12h32m
Daca imi permiti frate Geana,iti voi raspunde eu la intrebari.
1.STARUINTA DUPA DUHUL SFANT,stii cum se face,ca dupa cat imi aduc eu aminte,la Ancona ai participat si ai vazut,este un program de rugaciune si cantare in care TEMA este DUHUL SFANT.Rugaciunile sunt ferbinti,cu credinta,staruitoare,iar cei ce cred sunt eliberati si primesc PUTEREA.
2.La 1Corinteni,cap.14cu vers.2 spune asa:...pentru ca cine vorbeste in alta limba nu vorbeste oamenilor,ci lui Dumnezeu,caci nimeni nu-l intelege,si in duh el spune taine,
La vers.13 din acelasi context spune: De aceea,cine vorbeste in limbi,sa se roage sa traduca,
Fiindca daca ma rog intr-o limba,duhul meu se roaga,dar mintea mea este fara rod.
Va rog cititi tot capitolul 14 si ve-ti intelege,daca insa NU CREDETI,ESTE IN ZADAR DISCUTIA NOASTRA.
2.Este adevarat ca la Cinzecime s-a vorbit in toate limbile care existau in acel moment la Ierusalim,de ce?Pentru acceptarea acestei PUTERI.
Foarte usor ar fi putut transfera aceasta manifestare puterii intunericului,cum multi fac asta in ziua de azi.Va voi da un exemplu ca si in ziua de azi se poate intampla acest lucru:
Fratele Nicu a mers in cautarea unei sali pentru o STARUINTA la Roma,dintr-un loc in altul a ajuns la o biserica penticostala de etiopieni,acolo a participat fara sa vrea la un serviciu de rugaciune,printre altele,i sa dat cuvantul,ce sa spuna?in fata a 300 si ceva de persoane nu si-a gasit cuvintele in italiana si a dat drumul PUTERII DUHULUI SFANT,Ce a urmat?UN ALELUIA DE PROPORTII DIN SALA,DUHUL VORBEA,POPORUL ASCULTA,DAR CINE VORBEA?DUMNEZEU!Dupa program fratii etiopieni i-au spus ca ei au inteles ce le-a vorbit.Si azi se mai vorbeste prin Duhul Sfant in limbi pamantesti,dar si in limbi ceresti,nu-i credinta...ca DOMNUL nu s-a schimbat.
3.Cat despre primirea Duhului Sfant,prima regula este sa i-L CREZI SI APOI..vei vedea PUTEREA,eu eram doar un copil cand s-a pogorat peste mine,doar am crezut,nu cercetasem nimic,dar EL a pus PORUNCILE LUI in inima mea si m-a calauzit in tot adevarul,eu nu am nici un merit in calatoria mea pe acest pamant,daca este ceva bun in mine este de la DOMNUL,prin PUTEREA DUHULUI SFANT.
4.Corneliu a fost un om temator de DUMNEZEU,dar daca avea cunostinta despre Isus,de ce a trebuit sa trimita dupa Petru?Sa nu uitam ca este prima familie dintre NEAMURI caruia i s-a vestit EVANGELIA si caruia a fost PECETLUITA CU DUHUL SFANT,SEMN care a deschis USA catre noi neamurile.
5.In ceea ce priveste bisericile noastre,ai dreptate,ne trebuie POCAINTA la toti,dar daca Dumnezeu vrea sa toarne Duhul Sfant peste o persoana pacatoasa care crede,sigur se va pocai,eu am primit inainte de BOTEZUL IN APA,la 14 ani,ce a fortat mana pastorului sa-mi dea BOTEZUL in APA,mai sunt si exceptii!

Pagina 1 din 2 1 2 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19196027 vizite unice Powered by PHP-Fusion