2. Au venit la El Fariseii; și, ca să-L ispitească, L-au întrebat dacă este îngăduit unui bărbat să-și lase nevasta.
3. Drept răspuns, El le-a zis: "Ce v-a poruncit Moise?"
4. "Moise", au zis ei, "a dat voie ca bărbatul să scrie o carte de despărțire, și s-o lase."
5. Isus le-a zis: "Din pricina împietririi inimii voastre v-a scris Moise porunca aceasta.
6. Dar de la începutul lumii, ,Dumnezeu i-a făcut parte bărbătească și parte femeiască.
7. De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa, și se va lipi de nevasta sa.
8. Și cei doi vor fi un singur trup.' Așa că nu mai sunt doi, ci sunt un singur trup.
9. Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă."
10. În casă, ucenicii L-au întrebat iarăși asupra celor de mai sus.
11. El le-a zis: "Oricine își lasă nevasta, și ia pe alta de nevastă, preacurvește față de ea;
12. și dacă o nevastă își lasă bărbatul, și ia pe altul de bărbat, preacurvește."
Asi dori sa aud comentariile voastre la acest text.
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat
RE: Cum intelegeti Marcu 10:2-12?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
6110. Postat la 22/12/2010 16:30 - 5250z7h9m
Greu sa continui casatoria cu un schizofrenic, epileptic, sau orice boala care se poate tainui, cand toti ti-au ascuns lucrul acesta, pacalindu-te sa te casatoresti cu el sau ea. L-ai luat, spala-te pe cap cu el sau ea, spun cei care au scapat de ingrijirea bietului bolnav.
Cand casatoria s-a facut ascuzandu-se boala, cred ca nu-i un pacat sa o desfaci atunci cand afli adevarul.
Dar daca boala intervine intr-un anumit moment, pur si simplu, cred ca ea trebuie dusa pana la sfarsit.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
6113. Postat la 22/12/2010 18:04 - 5250z5h35m
Matei 5
31S-a zis iarăși: "Oricine își va lăsa nevasta, să-i dea o carte de despărțire."
32Dar Eu vă spun că oricine își va lăsa nevasta, afară numai de pricină de curvie, îi dă prilej să preacurvească; și cine va lua de nevastă pe cea lăsată de bărbat, preacurvește.
Matei 19
8Isus le-a răspuns: "Din pricina împietririi inimilor voastre a îngăduit Moise să vă lăsați nevestele; dar de la început n-a fost așa.
9Eu însă vă spun că oricine își lasă nevasta, afară de pricină de curvie, și ia pe alta de nevastă, preacurvește; și cine ia de nevastă pe cea lăsată de bărbat, preacurvește."
1 Corinteni 7
10Celor căsătoriți, le poruncesc nu eu, ci Domnul, ca nevasta să nu se despartă de bărbat.
11 (Dacă este despărțită, să rămână nemăritată, sau să se împace cu bărbatul ei.) Și nici bărbatul să nu-și lase nevasta.
12Celorlalți le zic eu, nu Domnul: Dacă un frate are o nevastă necredincioasă, și ea voiește să trăiască înainte cu el, să nu se despartă de ea.
13Și dacă o femeie are un bărbat necredincios, și el voiește să trăiască înainte cu ea, să nu se despartă de bărbatul ei.
14Căci bărbatul necredincios este sfințit prin nevasta credincioasă și nevasta necredincioasă este sfințită prin fratele; altminteri, copiii voștri ar fi necurați, pe când acum sunt sfinți.
15Dacă cel necredincios vrea să se despartă, să se despartă; în împrejurarea aceasta, fratele sau sora nu sunt legați: Dumnezeu ne-a chemat să trăim în pace.
16Căci ce știi tu, nevastă, dacă îți vei mântui bărbatul? Sau ce știi tu, bărbate, dacă îți vei mântui nevasta?
Greu sa continui casatoria cu un schizofrenic, epileptic, sau orice boala care se poate tainui, când toti ti-au ascuns lucrul acesta, pacalindu-te sa te casatoresti cu el sau ea. L-ai luat, spala-te pe cap cu el sau ea, spun cei care au scapat de îngrijirea bietului bolnav.
Când casatoria s-a facut ascuzându-se boala, cred ca nu-i un pacat sa o desfaci atunci când afli adevarul.
Dar daca boala intervine într-un anumit moment, pur si simplu, cred ca ea trebuie dusa pâna la sfârsit.
Este adevarat sora Valentina la ce ai scris ca sunt situati când din diferite motive nu poti sa traiesti o asemenea viata daca a fost si premeditat acest lucru, scriptura da dezlegare la unele situati si exista acea carte de despartire, dar nu îti da dreptul sa te casatoresti, aici scriptura nu îti da acest drept.
10Celor casatoriti, le poruncesc nu eu, ci Domnul, ca nevasta sa nu se desparta de barbat.
11 (Daca este despartita, sa ramâna nemaritata, sau sa se împace cu barbatul ei.) Si nici barbatul sa nu-si lase nevasta.
12Celorlalti le zic eu, nu Domnul : Daca un frate are o nevasta necredincioasa, si ea voieste sa traiasca înainte cu el, sa nu se desparta de ea
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
6142. Postat la 23/12/2010 16:24 - 5249z7h15m
Mai intervine in timpul casniciei, violenta domestica. S-au inmultit cazurile cand barbatul sau femeia isi fac rau unul altuia, apeland la obiecte contondente ca sa-si impuna vointa. Aceste casnicii sunt compromise si degradante, si de cele mai multe ori acolo sunt copiii. Aici chiar nu stiu care este hotararea lui Dumnezeu.
Daca Dumnezeu spune ca barbatul/femeia casatorit/a nu are voie sa se desparta,cum ar putea sa intervina omul si sa ia hotarari fara cuvant.Mai mult,daca se despart si se recasatoresc,pacatuiesc.De aceia cred ca orice crestin va trebui sa se gandeasca bine inainte de a se casatori,sa ceara calauzirea Duhului Sfant in alegerea aceasta.
Este mai bine sa traiesti o dezamagire decat sa traiesti intr-o continua dezamagire(tot raul spre bine)toata viata.
Sunt cazuri in care unul din cei doi mint pentru asi atinge scopul sau ascund lucruri care in viitor va afecta viata conjugala.Cine este vinovat de aceasta situatie?Cel ce nu a vegheat,sunt sigura,Dumnezeu nu isi lasa copii Sai,le descopera cumva situatia,daca ei stau in ascultare si i-L cauta cu totdinadinsul.
Daca alegerea este facuta fara Dumnezeu,va trebui sa suportam consecintele...pentru ca Dumnezeu nu este nedrept si nu se face vinovat de neascultarea noastra.Daca El spune ca nu avem voie sa ne despartim,cu siguranta El nu a gresit,si stie El ce zice.
Noi tindem sa ne lasam condusi de fire si ai vedea la prima neintelegere a celor doi,cartea de despartire,si mai mult ar fugii repede dupa un alt partener,dar iata ca este PACAT!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
11634. Postat la 31/05/2011 20:17 - 5090z4h22m
Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă.
Pentru că Domnul a fost martor între tine și nevasta din tinerețea ta, căreia acum nu-i ești credincios, măcar că este tovarășa și nevasta cu care ai încheiat legământ!Nu ne-a dat Unul singur, Dumnezeu, suflarea de viață și ne-a păstrat-o? Și ce cere acel Unul singur? Sămânță dumnezeiască! Luați seama, dar, în mintea voastră și niciunul să nu fie necredincios nevestei din tinerețea lui!Căci Eu urăsc despărțirea în căsătorie zice Domnul Dumnezeul lui Israel și pe cel ce își acoperă haina cu silnicie zice Domnul oștirilor. De aceea, luați seama în mintea voastră și nu fiți necredincioși!
O femeie măritată este legată de lege câtă vreme îi trăiește bărbatul; dar, dacă-i moare bărbatul, este slobodă să se mărite cu cine vrea; numai în Domnul.
2. Au venit la El Fariseii; și, ca să-L ispitească, L-au întrebat dacă este îngăduit unui bărbat să-și lase nevasta.
3. Drept răspuns, El le-a zis: "Ce v-a poruncit Moise?"
4. "Moise", au zis ei, "a dat voie ca bărbatul să scrie o carte de despărțire, și s-o lase."
5. Isus le-a zis: "Din pricina împietririi inimii voastre v-a scris Moise porunca aceasta.
10. În casă, ucenicii L-au întrebat iarăși asupra celor de mai sus.
11. El le-a zis: "Oricine își lasă nevasta, și ia pe alta de nevastă, preacurvește față de ea;
12. și dacă o nevastă își lasă bărbatul, și ia pe altul de bărbat, preacurvește."
Asi dori sa aud comentariile voastre la acest text.
Dar o casatorie poate fii si spiritula ,,
31. "Iată, vin zile, zice Domnul, când voi face cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda un legământ nou.
32. Nu ca legământul, pe care l-am încheiat cu părinții lor, în ziua când i-am apucat de mână, să-i scot din țara Egiptului, legământ, pe care l-au călcat, măcar că aveam drepturi de soț asupra lor, zice Domnul."
33. "Ci iată legământul, pe care-l voi face cu casa lui Israel, după zilele acelea, zice Domnul: Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor; și Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu.
34. Nici unul nu va mai învăța pe aproapele, sau pe fratele său, zicând: ,Cunoaște pe Domnul!' Ci toți Mă vor cunoaște, de la cel mai mic până la cel mai mare, zice Domnul; căci le voi ierta nelegiuirea, și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatul lor''.
Daca si noi ne atasam de un alt Dumnezeu si nu de Cel de a dat Legea Casatoriei ,preacurvim prin acest fapt ,cadem in neascultare,si cine sufera consecintele neascultarii nu noi ? si copii nostrii?
Cei ce nu cunosc Legea casatoriei au parte de necazuri
Cat despre cei de afara care se casatoresc si se despart de mai multe ori ,prin chiar acest fapt ei singuri se lovesc de o multime de necazuri si suferinte ,copii lor sufera mai mult , orfelinatele sunt pline de copii abandonati ,acesti copii nu au parte de afectiunea tatalui si a mamei ,ei sunt orfani,copiii nimanui ,crescuti de noi toti cetatenii tarii sau tarilor in care locuim ,contribuind cu taxele si impozitele noastre catre stat.
Cei ce cunosc taina Legii casatoriei au parte de Binecuvantarea aceste Legi
Un exemplu foarte clar il pot da in vederea casatoriei in poporul Lui Elohim (D-zeu) ,daca eu fiind credincioasa am un fiu si il cresc in dreptarul cunostintei ,o alta mama imi creste nora tot in acelasi dreptar ,acesti copii pot avea respect fata de Cel ce a dat Legea casatoriei .O societate se formeaza din familii credincioase si supuse Celui ce a dat aceasta Lege.Prin aceste invataturi se poate implinii in mare si cea ce a spus mai sus
Datatorul acestei Legi pe care le scrie in inimile noastre si a copiilor nostri... Legea casatoriei are Legea ei ,deci prin urmare atat femeia cat si barbatul nici nu ar trebuii sa aibe in ei gandul despartirii .
Daca o tara are la baza Legile Divine generatii intregi de oameni ar fii mai fericiti.
Domnul Y'shua vorbeste taine de la Facerea lumii cu privire la legea casatoriei ,le spune ucenicilor lui in casa cu privire la cartea de despartire despre care a poruncit Moise ,dar la inceput nu a fost asa .
Gen 2 :24,,
De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa, și se va lipi de nevasta sa, și se vor face un singur trup. ''
Cu privire la acest text mai pot fii multe comentarii foarte folositoare.
Doresc sa mai complectez ... ca acolo unde este un sigur trup este si un singur Duh.