Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Domnul să vă îndrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu și spre răbdarea lui Hristos!"
2 Tesaloniceni 3:5

Cugetarea zilei
"Libertatea este uneori un alt fel de a spune ca nu mai ai nimic ce să pierzi, asemeni îndrăgostitului rămas "liber" atunci când l-a părăsit iubita."

Country Song

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 3
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Deconectat Cine este Mesia?
Lica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
6161. Postat la 24/12/2010 14:37 - 5248z8h7m
Deschid un nou subiect foarte controversat!

Știm ca Yeshua a venit pe pămant ca Mesia cel promis, s-a născut prin o fecioară și a murit răstignit...însa și mai mult, se pare că a dus o viață fără păcat și mai mult în moartea Lui se ascunde plata păcatelor noastre.

Acum nu ne rămane decât să ne punem unele întrebări care se nasc natural...

Mesia -> Ispășire
Ce l-a autorizat pe El să poată muri în locul nostru?
Care sunt lucrurile care fac ca jertfa lui să fie primită?
De ce a murit El și nu un inger sau un om?
și întrebările pot continua...

Este Fiul omului sau Fiul lui Dumnezeu?
Este El Cuvâtul?

Atenție...subiectul se doreste a trata strict ceea ce arată și tema "Cine este Mesia?" ....aici nu discutăm despre Trinitate!!!

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat RE: Cine este Mesia?
fullban10
6169. Postat la 24/12/2010 18:22 - 5248z4h22m
Daca El este Cuvantul? Sa vedem:

La inceput era CUVANTUL
si CUVANTUL era cu Dumnezeu
si CUVANTUL era Dumnezeu.
El era la inceput cu Dumnezeu. ( traducere GBV 1989,1900)

Si CUVANTUL a devenit trup si a locuit printre noi ( si noi am privit slava Lui, slava ca a unicului Fiu din partea Tatalui), plin de har si de adevar. ( Ioan 1;14)

Este imbracat cu o haina muiata in sange. Numele Lui este: " CUVANTUL lui Dumnezeu" ( Ap. 19;13)

Astfel credinta vine din cele auzite, iar cele auzite prin CUVANTUL lui Dumnezeu. ( Romani 10;17)

Biblia are răspuns la toate intrebările.
ioan olah
6190. Postat la 25/12/2010 20:36 - 5247z2h8m
Nascut de o fecioara

Isaia 7
14De aceea Domnul însuși vă va da un semn: Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naște un fiu, și-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi).

Matei 1
18Iar nașterea lui Isus Hristos a fost așa: Maria, mama Lui, era logodită cu Iosif; și înainte ca să locuiască ei împreună, ea s-a aflat însărcinată de la Duhul Sfânt.
19Iosif, bărbatul ei, era un om neprihănit, și nu voia s-o facă de rușine înaintea lumii; de aceea și-a pus de gând s-o lase pe ascuns.
20Dar pe când se gândea el la aceste lucruri, i s-a arătat în vis un înger al Domnului, și i-a zis: "Iosife, fiul lui David, nu te teme să iei la tine pe Maria, nevasta ta, căci ce s-a zămislit în ea, este de la Duhul Sfânt.
21Ea va naște un Fiu, și-i vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale."
22Toate aceste lucruri s-au întâmplat ca să se împlinească ce vestise Domnul prin proorocul, care zice:
23"Iată, fecioara va fi însărcinată, va naște un fiu, și-i vor pune numele Emanuel", care, tălmăcit, înseamnă: "Dumnezeu este cu noi".
24Când s-a trezit Iosif din somn, a făcut cum îi poruncise îngerul Domnului; și a luat la el pe nevasta sa.
25Dar n-a cunoscut-o, până ce ea a născut un fiu. Și el i-a pus numele Isus.

Fiul lui Dumnezeu

Psalmi 2

7"Eu voi vesti hotărârea Lui", - zice Unsul - "Domnul Mi-a zis: ,Tu ești Fiul Meu! Astăzi Te-am născut.

Matei 3
17Și din ceruri s-a auzit un glas, care zicea: "Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea."

Batjocorit si rastignit

Psalmi 22
7Toți cei ce mă văd își bat joc de mine, își deschid gura, dau din cap și zic:
8"S-a încrezut în Domnul! Să-l mântuiască Domnul, să-l izbăvească, fiindcă-l iubește!" -

Matei 27
39Trecătorii își băteau joc de El, dădeau din cap,
40și ziceau: "Tu, care strici Templul, și-l zidești la loc în trei zile, mântuiește-Te pe Tine însuți! Dacă ești Tu Fiul lui Dumnezeu, pogoară-Te de pe cruce!"
41Preoții cei mai de seamă, împreună cu cărturarii și bătrânii, își băteau și ei joc de El, și ziceau:
42"Pe alții i-a mântuit iar pe Sine nu Se poate mântui! Dacă este El Împăratul lui Israel, să Se pogoare acum de pe cruce, și vom crede în El!
43S-a încrezut în Dumnezeu: să-l scape acum Dumnezeu, dacă-L iubește. Căci a zis: ,Eu sunt Fiul lui Dumnezeu!"

Inaltat la dreapta lui Dumnezeu

Psalmi 110
1Domnul a zis Domnului meu: "Șezi la dreapta Mea, până voi pune pe vrăjmașii Tăi sub picioarele Tale." -

Faptele Apostolilor 7
56și a zis: "Iată, văd cerurile deschise, și pe Fiul omului stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu."
Lica
6191. Postat la 25/12/2010 21:06 - 5247z1h38m
Ați scris foarte bine!

Însă să ne gândim care sunt lucrurile care Îl atestă pe El ca fiind cu drept de Răscumpărător? De exemplu de ce nu a murit un om sau un înger pentru omenire (ar fi fost mult mai convenabil să zic așa)?

Credeți că El este existent de la sine sau este creat ca și noi și ca și îngerii?

CorneliuS
6196. Postat la 26/12/2010 11:28 - 5246z11h16m
"singurului născut din Tatăl. "

Dupa parerea mea, Mesia este "parte" din Tatal, adica ceva de genul cum este Eva din Adam, si Tatal in toate lucreaza prin Fiul cu puterea Duhului sfant. Nu mi se pare ca exista de la sine, ci este nascut din Tatal, dar se poate numi ceva" creat"?.... nu stiu, e complicat.

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Lica
6197. Postat la 26/12/2010 12:56 - 5246z9h49m
Am să scriu doar câteva texte a unor giganți teologi ai istoriei din primele secole.

Printre cei care au începuti să își pună asemenea întrbări sunt:

Iustin Martirul (născut în jurul anului 100):

"Îl numim Logos pentru că aduce vești de la Tatăl pentru oameni, dar accentuând că această putere este indivizibilă și inseparabilă de Tatăl. Este ca și cum am spune că lumina soarelui pe pământ este indivizibilă și inseparabilă de soarele din ceruri. Când el apune, dispare și lumina. În același fel, spunem că Tatăl, când dorește, face ca puterea Lui să țâșnească și când doreșe, face ca ea să se întoarcă înapoi la El" (Dialog cu iudeul Trifon)

Referitor la acest aspect Tertulian (sec II) spunea o data:

"Nu voi ezita să numesc fiul sai lăstarul rădăcinii, iar râul, vlăstarul izvorului, și raza, odrasla soarelui; pentru că fiecare sursă originară este un părinte, și tot ce provine din origine este odraslă, acest cuvânt este și mai adevărat cu privire la Cuvântul lui Dumnezeu, care este numit Fiu."

Origen (185 d.Hr. ...) era de aceeași părere și chiar o accentuează:

"Dumnezeu și Tatăl, care ține întregul Univers laolaltă, este superior oricărei ființe care există...Fiul, fiind inferior Tatălui, este superior doar creaturilor raționale (pentru că El este al doilea după Tatăl)"

Arie (în 323 are loc un conciliu împotriva învațăturilor lui)

"Pentru Arie Mesia era cea mai mare din creaturile lui Dumnezeu, un arhanghel puternic, dar nu era Dumnezeu. Aceasta nu era o inovație. Am văzut că Iustin Martirul lăsase problema în ceață; iar în timp ce Tetulian și Origen au ales calea afirmării divinității Fiului, Arie a îmbrățișat în mod deschis alternativa respingerii. " Istoria gândirii creștine pag 62

Apoi urmează PRIMUL CONCILIU DE LA NICEEA:

"Credem în Dumnezeu, Tatăl atotputernic,
Creatorul tuturor lucrurilor, văzute și nevăzute.
Și într-Unul Domn Isus Hristos,
Singurul născut din Tatăl,
Care este născut din substanța Tatălui,
Dumnezeu din Dumnezeu, lumină din lumină,
Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat,
Născut nu făcut,
de aceeași natură cu a Tatălui,
prin care toate lucrurile au fost făcutem în cer și pe pământl;
care pentru noi, oameniim și pentru a noastră mântuire a coborât,
a luat trup de carne, și a fost făcut om,
a suferit și a înviat din nou a treia zi,
S-a înălțat la cer,
Și va veni să judece viii și morții.
Și în Duhul Sfânt."

Arie de aici a devenit o perioadă persecutat...apoi a ajuns un împărat arian la putere deci situația s-a întors exact pe dos...și după scurt timp iarăși s-a revenit oficial la ceea ce se hotărâse la Niceea

Am pus aceste informații pentru cei care nu sunt familiari ce istoria aceasta foarte controversată din jurul acestui subiect...

Să nu uităm că discutăm despre Mesia în rolul lui de răscumpărător....nu despre ceea ce se numește trinitate!!!

Lucia
6199. Postat la 26/12/2010 18:03 - 5246z4h41m
Parerea mea:
Isus... parte din Dumnezeire,fara inceput,Fiul... pentru ca se trage din Tatal,a luat finta prin Tatal, nu creat,prin El s-a facut toate lucrurile,prin Cuvant.Cuvantul a devenit trup si a locuit printre noi si noi am vazut prin El Slava lui Dumnezeu.Prin El s-a adus la indeplinire si planul de rascumparare a omenirii.
"Findca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea,ca a dat pe singurul sau Fiu,pentru ca orcine crede in El sa nu piara,ci sa aiba viata vesnica.,,
Nimeni nu s-a ridicat la nivelul acesta de desavarsire,de maretie,de atotputernicie,de curatie si splendoare,sta la dreapta Tatalui,cine este cel mai mare dupa Tatal?MESIA
La Evrei 10.9 spune: Iata-Ma,vin sa fac voia Ta...prin aceasta"voie,,am fost sfintiti,Adam a fost un suflet viu,Mesia un suflet datator de viata,un izvor cu apa vie ce ne curateste ca sa devenim desavarsiti prin El.
Ingerii sunt si ei slujitori,dar nu poat intrece in desavarsire pe Fiul.In Apoc.14.cu 7 spune: "El zice cu glas tare(ingerul) : "Temeti-va de Dumnezeu,si dati-I slava,caci a venit ziua judecatii Lui(Mesia)si INCHINATI-va Celui ce a facut cerul si pamantul...,,Daca am merge mai departe am vedea ca si cele 4 fapturi vii din fata tronului de marire s-au inchinat in fata lui Hristos,de aici vedem suprematia Lui.
Cat despre om?!Chiar daca ar murii duzini de oameni,nu poate egala desvarsire lui Mesia,in pacat ne-a zamislit mama!Natura noastra pacatoasa are nevoie de Jertfa desavarsita a lui Hristos.AMIN

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
6202. Postat la 26/12/2010 20:23 - 5246z2h22m
Sa facem om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra...........- Gen.1;26
De aici tragem concluzia ca Nostru, inseamna, Una Suntem, suntem Aceiasi. Dumnezeu si Fiul , Sunt, avand misiuni diferite.
Asa cum Adam si Eva ni se spune ca sunt " un singur trup" si totusi ei sunt doi cu trairi diferite cu suflare de viata diferita cu vointe diferite, asa putem sa ne dam seama de ce Dumnezeu Tatal si Hristos, Una sunt si totusi doi.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Michael Roman
7311. Postat la 24/01/2011 09:54 - 5217z12h50m
Shalom!
Cred k o trasatura distinctiva a unui copil al lui Dumnezeu este rigurozitatea si temeinicia in actiunile sale. Lucrul acesta este adevarat fie ca repectivul studiaza Scriptura, fie ca desfasoara o munca de natura laica. (Trebuie sa recunosc k si atunci knd am primit "tunuri" de la pocaiti, erau "tunuri" riguroase...)
Intrebarea ta este: cine este Mesia?
Calauziti, deci, de principiul rigurozitatii si al temeiniciei, haideti sa vedem impreuna ce spun Scripturile ca ar fi El.
Mai intai, sa definim termenul Mesia: etimologia sa este evreiasca, el provine din ha-Mașiyach, care insemna "uns". In Israel au fost trei categorii de unsi, adica arhiereii sau marii-preoti, regii si, se pare, profetii. (Ungerea efectiva a unor profeti apare, daca nu ma insel, in doar doua cazuri, dar conceptul se pastreaza). A fi uns insemna a avea o functie.
Acum, toti unsii DOMNULUI, baruch-Hu! erau oameni si, ca atare, nascuti cu o fire pacatoasa. Erau imperfecti si unii dintre unsii DOMNULUI au demonstrat asta cu prisosinta, stiti exemplele.
Asa ca in timp, mentalul colectiv evreiesc a elaborat conceptul de Mesia unic, trimisul DOMNULUI, care va face in toate doar voia lui Dumnezeu.
De unde a aparut aceasta conceptie?... Convingerea la care am ajuns pe parcursul studierii Scripturilor este ca ea a aparut din doua directii, una dumnezeiasca si una dumnezeiasca-omeneasca. Concret, in Scripturi Dumnezeu mentionase o figura enigmatica, in asa-numitele Profetii mesianice (aici avem baza obiectiva) si, pe de alta parte, oamenii, in ale caror suflete Creatorul imprimase gandul vesniciei, intuiau (ca un mijloc de perceptie extra-senzoriala) k trebuie sa existe cineva sau CIneva, un om ca si ei si totusi mai mult decat om, care sa fie un model exemplar, sa-i conduca si sa le implineasca nevoile legitime (baza subiectiva).
Cam atat introducerea.
Nu vreau sa monologhez pe tema data, nici sa monopolizez spatiul forumului, de-aceea voi mai scrie doar daca voi fi contactat in privat si mi se va spune ca pot continua discutia. Daca voi fi contactat, vom trece la Profetiile mesianice, mai exact la cele care vorbesc despre existenta lui Mesia ANTERIOARA nasterii Sale (pre-existenta lui Mesia).
Binecuvantat sa fie Cel ce vine.../Baruch ha-Ba!.

Michael Roman, invatator al Fundatiei "MESIANIC"

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
fullban2
7332. Postat la 24/01/2011 20:14 - 5217z2h30m
CorneliuS a scris:
"singurului născut din Tatăl. "

Dupa parerea mea, Mesia este "parte" din Tatal, adica ceva de genul cum este Eva din Adam, si Tatal in toate lucreaza prin Fiul cu puterea Duhului sfant. Nu mi se pare ca exista de la sine, ci este nascut din Tatal, dar se poate numi ceva" creat"?.... nu stiu, e complicat.

pentru sustinatori trinitati(catolici -ortodoti) ce incerci tu sa argumentezi e o blasfemie(hula) sa susti ca messiah nu e egal cu Yahweh sau ca messiah e creat asta intrece judecatile infocate ale cuviosilor care sustin trinitatea totusi apoc 3 v 14 o sustine psalm 2 v 2 si 7 ect ioan 14 v28

in engleza e creat { YAHWEH CREATED ME,FIRST FRUITS OF HIS FASHIONING }
editia new jerusalim(prov 8 v22) care suna cam asa -Yahweh ma creat primul rod al lucrarilor sale

be bless my friend

Aurelc
7347. Postat la 24/01/2011 22:46 - 5216z23h58m
Frate, în pasajul din Proverbe 8:22 se poate înțelege că e vorba în mod simbolic de Mesia, dar ca formă de exprimare nu cred că s-ar fi putut spune despre Înțelepciune ( că în mod direct despre ea e vorba acolo) ca fiind născută. Deaceea se spune că Domnul a făcut-o / creat-o prima din toate lucrările Sale.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Lica
7356. Postat la 25/01/2011 04:37 - 5216z18h7m
Sau...ca sa "incurcam" putin mai tare lucrurile alte traduceri spun " La inceput eram cu ...) ...deci se poate ca distanta intre "eram" si "m-a facut" sa fie practic zero....greu de spus ca era un timp in care nu era intelepciune.

Facand apoi o interpretare mesianica asupra textului consider ca "m-a facut" iese in contradictie cu ceea ce ne spune Noul Testament!

Michael Roman
7470. Postat la 28/01/2011 02:57 - 5213z19h47m
Shalom!
Vizavi de Prov. 8:22: nu e vb d Mesia, ci e clar k apare o personificare a intelepciunii, care, in contextul imediat, incepe in 8:1 si se termina in 9:12Faptul k e vb d personificarea intelepciunii si nu de Mesia se verifica inca o data in 9:13, unde apare antiteza, nebunia.
Dar traducerea "m-a facut" este problematica, intr-o versiuni ebraica apare "m-a avut", intr-o traducere in greaca apare "m-a avut" si in alta traducere "m-a facut" (nu expun cum s-a ajuns la asta) Cum a sesizat f bine si fr. Lica, kiar dak ar fi scris "m-a facut", e doar limbaj poetic; adica, cum, inainte k YHWH sa fi facut intelepciunea, El n-avea intelepciune?...
Poate mai util ar fi k inainte de a vorbi d simboluri si aluzii la Mesia, sa vorbim d rostiri concrete in ceea ce-L priveste...
Baruch ha-ba!

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19196077 vizite unice Powered by PHP-Fusion