Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Deconectat Fiul omului era în cer sau pe pămant?
anita
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
6503. Postat la 03/01/2011 21:32 - 5237z7h36m
În Ioan 3:13 Domnul Isus spune că: "Nimeni nu s-a suit în cer, afară de Cel ce S-a pogorât din cer, adică Fiul omului, care este în cer."

Întrebarea care se pune dacă Fiul omului era în cer sau pe pământ când a spus acest verset?

ANA
Deconectat RE: Fiul omului era în cer sau pe pămant?
avodah
6511. Postat la 04/01/2011 05:59 - 5236z23h9m

New International Version (©1984)
No one has ever gone into heaven except the one who came from heaven--the Son of Man.
New Living Translation (©2007)
No one has ever gone to heaven and returned. But the Son of Man has come down from heaven.

English Standard Version (©2001)
No one has ascended into heaven except he who descended from heaven, the Son of Man.

New American Standard Bible (©1995)
"No one has ascended into heaven, but He who descended from heaven: the Son of Man.

International Standard Version (©2008)
"No one has gone up to heaven except the one who came down from heaven, the Son of Man who is in heaven.
King James Bible
And no man hath ascended up to heaven, but he that came down from heaven, [even] the Son of man which is in heaven.

Ti-am dat cateva exemple de traduceri diferite a bibliei, si in altele nu mai spune "CARE ESTE IN CER", decat in unele ce le-am subliniat.
Poate este doar o problema de traducere.
Ce este clar ,este ca El a venit din ceruri,a fost intrupat in fiinta omeneasca , a executat menirea ce a avut-o , iar acum isi are locuinta in noi, si in acelasi timp si in ceruri. smiley

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
nicodana82
6766. Postat la 10/01/2011 18:32 - 5230z10h37m
Eu cred că era pe pământ deoarece vorbea cu Nicodim care era fruntaș al iudeilor.

Dana
anita
16245. Postat la 06/01/2012 15:38 - 4869z13h30m
avodah a scris:

New International Version (©1984)
No one has ever gone into heaven except the one who came from heaven--the Son of Man.
New Living Translation (©2007)
No one has ever gone to heaven and returned. But the Son of Man has come down from heaven.

English Standard Version (©2001)
No one has ascended into heaven except he who descended from heaven, the Son of Man.

New American Standard Bible (©1995)
"No one has ascended into heaven, but He who descended from heaven: the Son of Man.

International Standard Version (©2008)
"No one has gone up to heaven except the one who came down from heaven, the Son of Man who is in heaven.
King James Bible
And no man hath ascended up to heaven, but he that came down from heaven, [even] the Son of man which is in heaven.

Draga avodah,
ai putea sa îmi traduci în română aceste texte că nu înteleg prea bine engleza și aș vrea și eu să mă conving că este așa cum spuneți.

ANA
Lucia
16254. Postat la 06/01/2012 17:33 - 4869z11h35m
Ana, crezi ca intrebarea ta are logica?
Te rog sa o citesti si sa o explici si pe intelesul nostru.

Poate vrei sa spui: Cand a fost scrisa...?
Cand a spus-o Isus era jos, iar partea a doua a versetului este explicatia lui Ioan, care a scris-o dupa ce Isus s-a inaltat.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
emylas
17042. Postat la 22/02/2012 08:14 - 4822z20h55m
Sa fie pace!
Domnul vorbea cu Nicodim,in acea seara.Problema este,nu sa pus ghilimele,sa putem stii cand vorbeste Isus si cand sunt cuvintele lui Ioan.Dar citind cursiv,incepand de la versetul,10,unde incep ghilimelele,le-am gasit terminandu-se cu versetul 21.
Deci intelegem ca sunt cuvintele Domnului Isus.Daca erau cuvintele lui Ioan,atunci puteam intelege din ultima parte a versetului,faptul ca Ioan,cand scrie Evanghelia,o scrie dupa inaltarea lui Isus.Asa ca pentru el era in cer.
Dar nu este asa.Sunt cuvintele lui Isus,asa ca putem intelege,ca El pogorat din cer,si luand trup,uman,nu putea fi in acelasi timp si in cer.Spiritual vorbind,se poate.Dar in trup,nu se poate.Asa dar,putem intelege ca este mult prea posibil sa fie o gresala de traducere.Versetul probabil ar fi fost corect cam asa:
"Nimeni nu sa suit in cer,afara de Cel ce Sa pogorat din cer,adica Fiul omului,care este din cer".
"Care este DIN cer",ar fi modul tradus corect,pentru ca ne da,asigurarea ca Isus fiind Fiul lui Dumnezeu,pogorat din cer,si devenind Fiu al omului,este acelasi,cu Cel ce sa pogorat. In context,ni se da asigurarea,ca Isus vorbeste,de una si aceasi persoana.Cam acesta este raspunsul meu.
Sa fie multa pace.

Crede,roaga-te si lucreaza!
Nica Schirod
17047. Postat la 22/02/2012 14:04 - 4822z15h4m
Dragii moșului, dați-mi voie să să am și eu o părere despre acest verset care eu îl văd într-un mod foarte clar, dar nu se potrivește cu ce ați așezat voi aici, nu că vreau să contrazic, pentru că toți au dreptul să-și dea cu părerea așa ca mine.

Scumpă soruță Anița, hai să dezbatem amândoi și nu numai, niște versete scrise în Sfânta Scriptură:
Evrei 10:5. De aceea, când intră în lume, El zice: "Tu n-ai voit nici jertfă, nici prinos; ci Mi-ai pregătit un trup;
Ioan 10: 17. Tatăl Mă iubește, pentru că Îmi dau viața, ca iarăși s-o iau.
18. Nimeni nu Mi-o ia cu sila, ci o dau Eu de la Mine. Am putere s-o dau, și am putere s-o iau iarăși: aceasta este porunca, pe care am primit-o de la TatălMeu.
Ioan 17:5. Și acum, Tată, proslăvește-Mă la Tine însuți cu slava, pe care o aveam la Tine, înainte de a fi lumea.

Fiul Omului, care se putea privi, auzi, pipăi, care era ca și noi era un trup pregătit pentru o vreme, care era Jertfa care trebuia adusă într-o zi însemnată, la jumătatea vârstei la care este scris că va trăi un om normal, dar dacă luăm în calcul versetul al doilea, înțelegem că El Isus vorbea pentru mine omul muritor, pin trupul care ia fost pregătit cum spuneam pentru o vreme, dar conținutul spuselor Lui erau de multe ori dincolo de înțelegerea omului, precum versetul în cauză, cel care este subiectul topicului actual.Iată versetul:
În Ioan 3:13. Domnul Isus spune că: "Nimeni nu s-a suit în cer, afară de Cel ce S-a pogorât din cer, adică Fiul omului, care este în cer."

De aici înțeleg că el pentru om, vorbea prin corpul pregătit la fel ca al omului, numai că ce vorbea El, este peste puterea de înțelegere a omului, adică noi putem să ne dăm viața, numai că nu avem puterea să ne-o luăm înapoi.
Mai departe ce se petrecea atunci când Mare Preot era om și când Jertfa era animal, toate acestea era o umbră a lucrurilor veșnice, dacă ne punem întrebarea dacă a fost ascultat Domnul Isus în cel de-al treilea verset, dacă el a primit din nou locul pe care-l avea înainte de a veni pe pământ și cred că da, atunci curge întrebarea în continuate, Templu care l-a văzut Ioan în scrierile din Apocalipsa a rămas gol?

Deo cam dată mici concluzii:
Numai dacă era și în cer putea să-ȘI ia viața înapoi, adică dacă nu ar fi murit ca omul.
Apoi numai ca Mare Preot putea să aducă o Jertfă Veșnică plăcută și primită de Dumnezeu.
Apoi nu se poate ca Marele Preot să moară odată cu Jertfa.
Ei bine eu cred că nu este o greșeală de traducere sau alt ceva, dacă nu vă veți repezi să răspundeți, ci veți medita măcar jumătate de oră la ce citești acum, ai să vezi mult mai deslușit acest verset.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
fullban10
17048. Postat la 22/02/2012 18:04 - 4822z11h4m
Ca să nu tulbur, repezindu-mă, mă opresc la prima frază:

Am înțeles bine : Isus n-a coborât din cer? ( numai dacă era și în cer putea să-Și ia viața înapoi)

Biblia are răspuns la toate intrebările.
emylas
17053. Postat la 22/02/2012 21:08 - 4822z8h0m
Sa fie pace si intelepciune.
Mosu Nica,spui ca versetul e clar,si simplu,iar dumneata il complici la culme.
Treaba cu trupul pregatit de Tatal,o stim prea bine,si ramane o taina.
Dar in mare parte,dumneata nu ai raspuns la intrebare,ci ai adus alte versete si teai abatut de la simplitatea versetului pus ca tema de Anita.De ce speculezi unele probleme,unele care chiar nu sta in adevar,si le lasi ca altii sa inteleaga ceovrea.
Cum adica "Numai daca era si in cer,putea sasi ia viata inapoi,adica daca nu ar fi murit ca omul".
Ce sa inteleg eu de aici?Adica daca Domnul era in trup pe pamant si in Duh,in ceruri,putea sasi ia viata inapoi.Dar pentru ca a murit ca si omul,nu era in cer?.
Si altceva: "Nu se poate ca Marele Preot sa moara odata cu Jertfa".Ce invataturi sunt astea mosu Nica?De ce facem o afirmatie,poate ca avem suport,dar le lasam neterminate.Inca odata,mie mi se pare ca nu ati atins versetul topicului decat 25%,dar ati adus in discutie alte teme,mult mai importante,decat relata versetul in cauza.
Sa fie pace.

Crede,roaga-te si lucreaza!
maria_floarea123
18217. Postat la 29/04/2012 18:33 - 4755z11h35m
Eu cred că atunci când Domnul a spus aceste vorbe era pe pământ pentru ca vorbea cu oamenii care Îl vedeau și-L ascultau.

Un răspuns bun este ca un sărut pe buze (Proverbele 24:26)
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192186 vizite unice Powered by PHP-Fusion