Deconectat |
Frații Domnului Isus din Maria... |
anita (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6505. Postat la 03/01/2011 21:37 - 5237z7h53m |
|
|
Maria mama Domnului Isus a mai avut copii sau nu în afară de Isus?
ANA |
|
Deconectat |
RE: Frații Domnului Isus din Maria... |
avodah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6510. Postat la 04/01/2011 05:45 - 5236z23h45m |
|
|
Ideia ca Maria nu a mai avut alti copii vine de la catolici, care o venereaza pe Maria , incat i se inchina si o considera sfanta , impotriva la ce scriptura ne invata.
Scriptura prin mai multe locuri arata ca Yahshua a mai avut frati. Matei 12:46, Luca 8:19, Marcu 3:31,Galateni 1:19, etc
O sa postez doar unul din ele: Matei 13:
55. Oare nu este El fiul tâmplarului? Nu este Maria mama Lui? Și Iacov, Iosif, Simon și Iuda, nu sunt ei frații Lui?
56. Și surorile Lui nu sunt toate printre noi? Atunci de unde are El toate lucrurile acestea?"
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH |
|
Deconectat |
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6519. Postat la 04/01/2011 14:51 - 5236z14h39m |
|
|
In Ioan 7;1-9 citim despre un conflict in familia lui Isus. Fratii Lui Ii zic: pleaca de-aici................ Acum voi care le aveti cu obiceiurile la evrei, si ce am mai auzit si eu, nu se admitea ca cei mici sa ridice sau sa comande celui mare sa-i asculte pe ei. Dar aici, si in alte evanghelii scrie ca fratii Lui Ii vorbeau aspru, Ii porunceau, Il alungau: Marcu 3;21. De aici tragem concluzia ca fratii lui erau mai mari si erau frati vitregi, fiind copiii ai lui Iosif dintr-o casatorie anterioara, si a caror mama murise. Mai avem scris ca de pe cruce Domnul Isus si-a incredintat mama in mana lui Ioan, ceeace dovedeste ca fratii Lui nu-I erau frati de sange. Daca erau copiii Mariei, era de datoria fiului, sau fiicei sa i-a pe mama in casa lui, atunci cand ea ramanea singura. Erau niste reguli tinute cu mare strictete de Israel in ceea ce priveste legaturile de familie. O mama nu era lasata la mila altora, ci ea era adusa in casa copiilor. Eu cred ca Maria nu a avut copiii. La un moment dat nici nu se mai vorbeste de Iosif, el murind intre timp.
Biblia are răspuns la toate intrebările. |
|
Deconectat |
Dani (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6523. Postat la 04/01/2011 15:39 - 5236z13h51m |
|
|
Valentina a scris:
Dar aici, si in alte evanghelii scrie ca fratii Lui Ii vorbeau aspru, Ii porunceau, Il alungau: Marcu 3;21. De aici tragem concluzia ca fratii lui erau mai mari si erau frati vitregi, fiind copiii ai lui Iosif dintr-o casatorie anterioara, si a caror mama murise
Sora Valentina susținerea dumneavoastră nu este biblică la ce a-ți postat, în Marcu 3; 21 scrie de rude și nu frați, deci este o diferență între frați și rudenii, acest argument nu aduce lămuriri concrete, tot așa puteau să aibă frații lui Isus rude nu? Al doilea aspect cu privire la Iosif că ar fi fost însurat și ar fi avut o soție care a murit nu am găsit scris în scriptură, puteți să-mi dați acel verset?.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7 |
|
Deconectat |
Avram_76 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6532. Postat la 04/01/2011 17:24 - 5236z12h6m |
|
|
Sora valentina, daca Dumnezeu a ales o fecioara deosebita pt. a-l purta si naste pe Isus, crezi cumva ca Dumnezeu l-ar fi "desemnat" pe tatal sa fie unul care a mai fost casatorit?Sora draga, din multimea de barbati ai planetei gasea Dumnezeu pe unul care sa nu fi fost casatorit.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!! |
|
Deconectat |
symy (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6536. Postat la 04/01/2011 18:35 - 5236z10h55m |
|
|
Sora Valemtina,as fi foarte curioasa sa stiu si eu unde ati citit aceasta poveste, pentru ca eu nu am gasit in Biblia mea asa ceva . . . 
Ma voi lasa influentata numai de Dumnezeu si . . .voi invata numai de la Hristos! |
|
Deconectat |
6564. Postat la 05/01/2011 18:29 - 5235z11h1m |
|
|
Versiune proprie. Asa imi imaginez eu. Dar cand vom fi in cer, Domnul Isus ne va spune adevarul.
Totusi, de ce mama Lui a fost incredintata lui Ioan, daca Maria mai avea copiii?
|
Deconectat |
Avram_76 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6566. Postat la 05/01/2011 18:44 - 5235z10h46m |
|
|
Iata de ce:
46. Pe când vorbea încă Isus noroadelor, iată că mama și frații Lui stăteau afară și căutau să vorbească cu El.
47. Atunci cineva I-a zis: "Iată, mama Ta și frații Tăi stau afară, și caută să vorbească cu Tine."
48. Dar Isus a răspuns celui ce-I adusese știrea aceasta: "Cine este mama Mea, și care sunt frații Mei?"
49. Apoi Și-a întins mâna spre ucenicii Săi și a zis: "Iată mama Mea și frații Mei!
50. Căci oricine face voia Tatălui Meu care este în ceruri, acela Îmi este frate, soră și mamă."
Prin urmare, de aceea a incredintat-o pe Maria lui Ioan.Deoarece era cel mai bun frate.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!! |
|
Deconectat |
6582. Postat la 05/01/2011 21:12 - 5235z8h18m |
|
|
Vezi ca si asta-i o presupunere?. Mie de ce nu mi-ai dat voie sa fac presupuneri?.
|
Deconectat |
6600. Postat la 06/01/2011 10:54 - 5234z18h36m |
|
|
Valentina a scris:
Vezi ca si asta-i o presupunere?. Mie de ce nu mi-ai dat voie sa fac presupuneri?.
Sora Valentina presupunerea fratelui Avram este documentată biblic, dar versiunea dumneavoastră nu reflectă o dovadă pe aceiași baza biblică.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7 |
|
Deconectat |
6618. Postat la 06/01/2011 17:00 - 5234z12h30m |
|
|
Daca m-am bazat pe textele din Ioan 7;1-9, nu-i documentat biblic?
La celalat text, poti presupune, dar la Ioan , nu.
Nu esti de acord ca sotul Mariei, Iosif ar fi venit in casatorie cu copii din alta casatorie. Sa zicem ca era la prima casatorie si dupa Domnul Isus, i sau mai nascut, inca 4 copii. Socoteste si tu cati ani ar fi avut ei , in intervalul de timp cat a locuit Domnul pe pamant.
- anul 1- nasterea lui Isus
- Si asa mai departe. Sa zicem ca era anul si pruncul. La varsta care o aveau ei , cand este relatata secventa din Ioan, fratii Lui aveau indrazneala sa-i porunceasca in felul cum au facuto? Categoric ei erau mult mai mari ca ani.
Nu prea sta in picioare ipoteza ta. Si mai tine cont ca la un moment dat nu se mai vorbeste deloc de Iosif ( cel putin dupa varsta de 12 ani). Mai adauga ca nasterea acestor copii de catre Maria, ar fi fost mentionata in evanghelii. Si cum ar fi urmat Maria peste tot pe Isus, cand ea avea de crescut si ingrijit inca 4 copiii?.
|
Deconectat |
6622. Postat la 06/01/2011 17:39 - 5234z11h52m |
|
|
Sora Valentina din IOAN7:1-9,nu atesta ca ei ar fi frati vitregi,iar pe presupuneri mie numi place sa caut .
|
Deconectat |
gershom (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6623. Postat la 06/01/2011 17:46 - 5234z11h44m |
|
|
Așa cum a spus și fratele Avodah, ipoteza căci frații lui Isus de fapt au fost copiii lui Iosif dintr-o altă căsătorie, el fiind văduv când a luat-o pe Maria, este iarăși o învenție de-a romano-catolicilor fără nici o bază biblică.
Biblia nu dă loc nici celei mai mici bănuieli cum că Iosif ar mai fi fost căsătorit și a avut copii din acea căsătorie. Dacă ar fi fost așa, ar fi fost menționati în călătoria lor către Betleem , Egipt sau înapoi spre Nazaret.
Susținătorii ideii căci Isus nu a mai avut alți frați și surori, se bazează pe teoria căci Maria ar fi rămas fecioară pentru restul vieții ei. Însă biblia spune altfel, în Matei 1:25 unde confirmă căci Iosif a avut relație cu Maria după nașterea lui Isus.
24. Când s-a trezit Iosif din somn, a făcut cum îi poruncise îngerul Domnului; și a luat la el pe nevasta sa.
25. Dar n-a cunoscut-o, până ce ea a născut un fiu. Și el i-a pus numele Isus.
Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6 |
|
Deconectat |
symy (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6625. Postat la 06/01/2011 18:08 - 5234z11h22m |
|
|
Copiii Mariei !?
"Nu este acesta tamplarul,feciorul Mariei,fratele lui Iacov,a lui Iose,al lui Iuda si a lui Simon? Si nu sunt surorile Lui aici intre noi . . ." Marcu 6:3Sensul clar a cuvantului " feciorul " Mariei si enumerarea celorlalti frati,denota ca erau toti copiii Mariei,fapt sprijinit si de afirmatia de la Luca 2:7,potrivit careia "Maria a nascut pe Fiul ei INTAI NASCUT".
De ce s-ar fi spus INTAI NASCUT daca nu ar fi fost si altii care sa-L urmeze?In mod normal s-ar fi spus UNICUL FIU.
Ma voi lasa influentata numai de Dumnezeu si . . .voi invata numai de la Hristos! |
|
Deconectat |
nicodana82 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6764. Postat la 10/01/2011 18:23 - 5230z11h7m |
|
|
Dacă ne uităm în Marcu 6:3 "Nu este acesta tâmplarul, feciorul Mariei, fratele lui Iacov, al lui Iose, al lui Iuda și al lui Simon? Și nu sunt surorile Lui aici între noi?" Și găseau o pricină de poticnire în El" vedem că Domnul Isus a mai avut 4 frați și mai multe surori (minim două) pentru că în textul sacru este folosit cuvântul "surorile" care este la plural.
Dana |
|
Deconectat |
6768. Postat la 10/01/2011 18:46 - 5230z10h44m |
|
|
Sunt unele subiecte pe care Duhul Sfant, inspirand autorii evangheliilor, nu le-a "spus" sa le scrie. Ele urmand sa fie taine pana la intalnirea sfintilor cu Domnul in ceruri, si, vor fi dezvaluite. Deseori cadem in capcana celui rau, si suparam Duhul Sfant, completand cu vorbele noastre pline de pacate, murdare si manjite, ceva, ce nu ni s-a spus. Am primit in inima mustrarea Duhului Sfant, si as sterge ceea ce am scris. Dar degeaba sterg eu, ca ceeace am scris ramane scris. Si uite-asa am adaugat un pacat la altele. Si de n-ar fi Domnul nostru Isus Hristos care ne-a fagaduit ca ne va arunca in marea cea adanca pacatele si nu-si va mai aduce aminte de ele, daca le marturisim Lui si nu le mai repetam, am deznadajdui cazand din credinta. Dar laudat sa fie Domnul ca ne iarta. Va cer iertare si voua, ca Lui, I-am cerut.
|
Deconectat |
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7473. Postat la 28/01/2011 03:40 - 5213z1h50m |
|
|
Shalom!
Domnul Iisus, Yeshua, nu doar ca a mai avut frati, ci unul dintre ei a si slujit Adunarii primare din Ierusalim ca batranul/episcopul "purtator de cuvant"...
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Romani 11:36 |
|
Deconectat |
vasinepos (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9509. Postat la 18/03/2011 16:00 - 5163z13h30m |
|
|
În Luca 2:7 se spune că "Și a născut pe Fiul ei cel întâi născut, L-a înfășat în scutece și L-a culcat într-o iesle, pentru că în casa de poposire nu era loc pentru ei". Din moment ce vorbește de cel întâi născut și nu de singurul născut este clar că Maria a mai avut copii.
Toate poruncile Lui au fost înaintea mea, și nu m-am depărtat de la legile Lui - Ps 18:22 |
|
Deconectat |
izreelpop (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9617. Postat la 21/03/2011 21:54 - 5160z7h36m |
|
|
un psiholog a studiat reactile animalelor coparandule cu ale oamenilor si a,constatat ca sint oameni cal. porc. pisica. etc
ex.omul pisica oricit ai incerca sal lamuresti intodeauna are dreptate adica pica in piceoare''''''''''...........atentie v,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, |
|
Deconectat |
russtefan78 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
16296. Postat la 08/01/2012 14:10 - 4867z15h21m |
|
|
Ma pocaitule,cu privirea animalelor,exista oameni pisica,care cad ,pot sa spun ca tot deauna in picioare,se ridica imediat,dar aici au dreptate ca DOMNUL ISUS amai avut frati din MARIA,deoarece in Fapte 1 cu vers. 14 scri ca "Toți aceștia stăruiau cu un cuget în rugăciune și în cereri, împreună cu femeile, și cu Maria, mama lui Isus, și cu frații Lui". Textul de fata ne da ca a mai avut frati din MARIA care erau impreuna la rugaciune.
Aduți aminte de ziua a șaptea ca să o sfințești ... |
|