Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Deconectat antichrist si antichristi
fullban2
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7469. Postat la 28/01/2011 00:08 - 5213z5h18m
Copilasilor...si dupa cum a-ti auzit ca are sa vina antichrist; sa stiti ca acum s-au ridicat multi antichristi...(1ioan 2 v18)
cine este antichrist ?
cine sint anrichristii?
cum se manifesta el ?
cum se manifesta ei?
de unde provin ei , cum este lucrarea lor? sper ca si cuviosul va avea un cuvint de spus.,
Baruch ha bah

Deconectat RE: antichrist si antichristi
Michael Roman
10541. Postat la 26/04/2011 12:42 - 5124z17h44m
Tema Anticristului este deosebit de interesanta si, din punctul meu de vedere, DEOSEBIT DE ACTUALA, si veti vedea de ce cred asta...

SCHITA ISTORICA:
1. Perioada primara a Bisericii.
In perioada primara a Bisericii (de fapt, a bisericilor, nu există UNA SFANTA, SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA, cum spune Simbolul credintei , ci există sinaxele si Adunarile), atunci cand un om dorea sa se boteze, el trecea printr-o perioada de predare a invataturilor fundamentale ale credintei crestine, asa numita CATEHIZARE, in care CATEHETUL preda CATEHUMENILOR. Parte integranta din catehism era si DEMONOLOGIA, care astazi nu se mai preda (de fapt, nici catehizarea nu mai prea exista, si asta spre paguba noastra, a tuturor...)

2. Perioada Reformei:
Reformatorii de genul lui Luther, Calvin, Melanchthon, il identificau pe Anticrist cu Papa romano-catolic... Motivele identificarii erau numeroase, dar nu intotdeauna biblice.

3. Perioada contemporană:
In oct. 2008, Papa a avut o intalnire avuta la Ravenna, in Italia, cu patriarhii Bisericilor ortodoxe (a lipsit Alexei al II-lea al Rusiei). Acolo, Papa a devenit si patriarh al bisericii ortodoxe, dar "fara portofoliu"... Adica, exista deja un papa catolic-ortodox... Multi crestini atenti la evenimente cred, la fel ca reformatorii, ca, in urma acestui pas deosebit de important facut spre unirea ecumenico-satanistă, Papa a mai obtinut un plus de autoritate religioasa, dar si politica...

4. Parere personala
Din p.d.v. meu, Papa nu este Anticristul, ci Profetul mincinos, intrucat, vorbind la rigoare, Profetul mincinos are functii determinant religioase: in definitiv, un profet tine de o miscare religioasa, nu de una politica, chiar daca obtine SI putere politica. Anticristul cred ca este o figura politica care, la un moment dat, isi va subordona SI planul religios...
...De mai multi ani am un interes mai special vizavi de familia regala britanica. De la Henric al VIII-lea incoace, regele Marii Britanii este atat REGE, cat si PREOT; este rege pe plan administrativ, politic (chiar daca intr-o monarhie parlamentara, unde a king reigns, but not rules), dar este si Capul bisericii anglicane...
Regina Lizuca a II-a, aflata la putere, nu poate sa preoteasca, printul-mostenitor Charles s-a compromis prin aventura cu Camilla Parker-Bowles, asa ca printul William are sanse sa fie urmatorul rege si preot...
Flacaul asta are pozitii si functii importante (chiar si in tarile construite pe baze perfect democratice, cum ar fi SUA, conceptul de regalitate rezoneaza in subconstientul colectiv...), are o carisma mostenita de la maica-sa, castiga un plus de lumina de la sotia sa si, atentie, este cunoscut ca adept al New Age...
Nunta pe care o va avea peste cateva zile ii va consolida prestigiul pe plan politic international si-l va propulsa in constiintele oamenilor din intreaga lume...
La moartea bunicii sale, regina Lizuca (femeia are 85 de ani, nu se stie cand survine decesul), miscarea va fi aceea ca Charles va declina tronul si preotia in favoarea lui William... Deci, destul de curand vom avea un rege-mare preot... Se anunta vremuri interesante, prietenii stiu de ce, vorba reclamei...smiley
Ce va spun voua, spun tuturor: vegheati!

(Celor interesati de materiale solide scrise pe tema anticristului le pot recomanda bibliografie, contactati-ma pe e-mail)
L'hitraoth!

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
elina72
10560. Postat la 26/04/2011 19:44 - 5124z10h42m
Interesantă postare, domnule Roman! Felicitări!
Sunt aici informații prețioase din mai multe puncte de vedere. Cine a citit cu atenție a observat, fără îndoială.
Acum eu aș avea o propunere/rugăminte, și anume de a posta câteva titluri. Vreau să mai învăț și eu câte ceva.

Spre o îmbogățire sufletească,
Elina
Michael Roman
18144. Postat la 25/04/2012 08:37 - 4759z21h49m
Șalom, chaverim!

Pe parcursul studiilor mele de religiozitate în Preistorie și în civilizația sumeriană, am dat peste un personaj EXTREEEEM de interesant:

NARAM-SIN (2.254 r11; 2.218), nepotul marelui rege akkadian Sargon I. Vorbind istoricește, în timpul domniei lui, Imperiul akkadian și-a atins apogeul.

De ce este el interesant? Din mai câteva motive: mai întâi, pentru că el este PRIMUL OM care a pretins că este divin, că este un zeu întrupat și, ca atare, un zeu în viață. A pretins pentru sine calitatea de rdivinr1;, pe care o vor revendica și monarhii Egiptului și, ulterior, împărați ai Romei, care, începând cu Imperator Gaius Julius Caesar Augustus, au zis că ei sunt nu numai divus (adică, de obârșie divină, ceea ce lăsase să înțeleagă și Iulius Caesar, tatăl adoptiv al lui Octavius Augustus), ci chiar Filii Dei. Această pretenție tupeistă apare atât în literatura sumeriană care a fost descoperită, cât și de pe o stelă care îl arată având coarne care, în epocă, erau semnul distinctiv pentru divinități.
(Poate ar fi interesant să vedem odată relația dintre coarne și divinități...)

Mai sus scriam despre o stelă: în arta sumeriană existau sculpturi statuare, dar ele erau întâlnite mai rar decât basorelieful, care cunoaștea mai multe forme artistice. Sumerienii aveau îndeosebi stela funerară, pe care registrele erau prezentate orizontal. Cu toate acestea, stela regelui Naram-Sin nu prezintă registrele orizontal ci el este primul rege care încalcă tradiția artistică și nu prezintă registrele orizontal, ci OBLIC și vădește o vioiciune și o mișcare a figurilor omenești necunoscute la pietrele funerare sumeriene anterioare.

http://www.ancient.eu.com/image/356/

...Ce semnificație are registrul oblic? Semnificația sa nu este numai aceea că el pășește peste cadavrele învinse în războiul lui cu populația Lullubi, ci EL URCĂ, EL SE ÎNALȚĂ, EL SE PREAMĂREȘTE PE SINE!

Dacă Cel Preaînalt îmi va fi milostiv mie, păcătosului, cred că voi reuși să studiez și posibilelel relații dintre Naram-Sin și Nimrod din Genesa, 10, întemeietor, alături de Semiramida, a religiei păgâne (babiloniene).

Continuu să traduc lucrarea Cele două Babiloane, de Alexander Hislop, care arată transferul religiei babiloniene în religii "respectabile" de astăzi... Îi va deranja pe mulți când va fi publicată... Adevărul pe unii îi eliberează, pe alții îi taie pe inimă...
O puteți găsi pe net, se numește The Two Babylons.

Berakhoth!

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Lucia
18150. Postat la 25/04/2012 10:46 - 4759z19h40m
Dragii mei, Anticrist si anticristi...este clar ca fiecare dintre noi ne dorim sa stim cat mai multe despre el si despre ei...in mod clar, sa stim sa ne ferim si sa nu acceptam invataturile acestora, nu?
Prezentul si viitorul ne va afecta intr-un fel s-au altul de acei care au duhul lui Anticrist, intr-un cuvant duhul celui rau.
Caracteristica principala a acestui curent este negarea intruparii Fiului lui Dumnezeu si bine inteles Jerfa Sa care ne aduce mantuire.
Se pare ca si cei care cred si nu-i fac voia se pot incadra in anticristi, pentru ca cel rau crede insa nu face voia Lui, nu?
Duhul lui anticrist pregateste terenul sau scena desfasurarii Anticristului din urma.
El este cel care lucreaza NECREDINTA si din punctul meu de vedere consider ca orice deviere de la adevar este lucrul duhului lui Anticrist, cat ne-am stradui sa distingem persoanele , puterile ,conducatorii care detin aceasta amprenta, o vedem in cei care se impotrivesc adevarului, credinta in Isus Hristos, nu toti ce spun Doamne , Doamne, sunt fii lui Avraam!
Biblic, daca Anticristul este fiara care se ridica din pamant, el este acelasi cu prorocul mincinos, cu omul pacatului, cu cel ce vine in numele Domnului, insa e fals..., cu imparatul care face ce vrea... cu cel care este conducatorul lumesc.
Toti acestia sunt impotriva Lui Hristos, adica Anticristi!
Dupa parerea mea toate formele de impotrivire a credintei in Isus sunt activate de duhul lui Anticrist in anticristii zilelor noastre si in Anticristul din urma, o putere mondiala lumeasca.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Michael Roman
18154. Postat la 25/04/2012 14:16 - 4759z16h11m
Doamna Elina,

Aștept de la dvs. confirmare (chiar și prin mesaj privat) că ați primit bibliografia. Mulțumesc.

Cu deosebită considerație,

M. R.

Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192294 vizite unice Powered by PHP-Fusion