"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
Am primit un e-mail de la un frate care mă provoca cu următoarea întrebare care m-am gândit că ar fi bine să o adresez și pe forum:
Galateni 3.13 <<Hristos ne-a răscumpãrat din blestemul Legii, făcându-Se blestem pentru noi, fiindcã este scris: "Blestemat e oricine este atîrnat pe lemn">>
Ce vrea să spună Sfântul Apostol Pavel?
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Dar...ce vrea sa spuna,Pavel ?
El s-a facut blestem pentru mine ca sa ma aduca la desavarsire ,dar mai stiu ca un om sau un popor , care asculta de Legea Sfanta este binecuvantat.
Proverbele 29:18 Când nu este nici o descoperire dumnezeiască, poporul este fără frâu; dar ferice de poporul care păzește legea!
Mantuitorul a fost o binecuvantare inca dinainte de a se zamislii in pantecul Mariei,a fost un trup fara cusur ,atarnat ca un blestemat ,ca noi sa primim binecuvântarea vestită lui Avraam.
Daca,vom citii cu mare atentie aceaste cuvinte ,facandu-se blestem pentru noi,ce vrea sa insemne?
Eu inteleg ca el s-a facut blestem pentru ca eu, am fost sub blestemul Legi ,nu sub binecuvantarea Legi -nu am ascultat de Lege de Torah.
Sa mai continui sa traiesc sub blestem , adica in neascultare,dupa ce am ajuns la lumina cu privire la ce a implinit Mantuitorul meu,pe lemn?
Dar ce a implinit El pe lemn?
A murit in locul meu,si a implinit datoria pe care o aveam eu fata de Lege!
El a pus pe lemnul acela,datoria mea si inregistrarea a tot pacatului meu!
Ca sa pot spune ca David:Psalmii 51:3 Căci îmi cunosc bine fărădelegile, și păcatul meu stă necurmat înaintea mea.
Si sa caut sa nu mai fac acele lucruri ,pentru care El s-a jertfit,gandindu-ma ca nu a mai ramas jertfa pentru pacat....Evrei 10:26 Căci, dacă păcătuim cu voia, după ce am primit cunoștința adevărului, nu mai rămâne nici o jertfă pentru păcate, ci doar o așteptare înfricoșată a judecății, și văpaia unui foc, care va mistui pe cei răzvrătiți.
Am sa incerc sa explic cum inteleg eu versetul adus in discutie.
"Hristos ne-a rascumparat din blestemul Legii..."
Ce ziceti, este adevarat ca Legea includea un blestem?
Care este acesta?
Imposibilitatea omului de a o implini prin propriile forte.
Privind Legea, orice om se gasea vinovat in macar UNA din aceste porunci, si atunci se incalca TOATA Legea.
Astfel toti erau sub blestem.
"Caci toti cei ce se intemeiaza pe faptele legii SUNT SUB BLESTEM, pentru ca este scris:"BLESTEMAT este orcine care nu staruie in toate lucrurile scrise in cartea legii, CA SA LE FACA."
Deci, nici un om nu a putut sa implineasca toate lucrurile scrise in cartea legii.
Mai mult, pe baza a doi sau trei martori, daca o incalcai, erai omorat cu pietre.
Iata, BLESTEMUL LEGII!
Prin Hristos suntem rascumparati de blestemul Legii.
Cum?
Prin jertfa Fiului am fost iertati intr-un mod desavarsit...
"Prin aceasta VOIE am fost sfintiti noi , si anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos ODATA PENTRU TOTDEAUNA."(Rom10.10)
Legea lui Dumnezeu imposibil de implinit prin propriile puteri, a devenit implinita in noi prin credinta in Hristos.
Sub har principiul ascultarii de voia divina este implinit si intarit.
"Iata legamantul Meu pe care il voi face cu ei dupa acele zile , zice Domnul:voi pune legile mele in inimile lor, si le voi scrie in mintea lor."
Cum?
Prin Duhul Sfant cerintele legii sunt implinite in noi.
Multi se feresc sa vorbeasca de Duhul Sfant care de fapt este puterea care ne ajuta sa implinim Legea lui Dumnezeu.
Harul este starea prin care ramanem pe linia de plutire, ramanem curati , este dragostea si mila lui Dumnezeu.
Legea cerea sa facem ca sa traim.
Harul daruie implinire prin Duhul Sfant, El face pentru noi.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Cum înțelegeți Galateni 3.13?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23595. Postat la 06/05/2013 16:58 - 4383z13h20m
Legea lui Dumnezeu imposibil de implinit prin propriile puteri, a devenit implinita in noi prin credinta in Hristos.
Sub har principiul ascultarii de voia divina este implinit si intarit.
"Iata legamantul Meu pe care il voi face cu ei dupa acele zile , zice Domnul:voi pune legile mele in inimile lor, si le voi scrie in mintea lor."
Cum?
Am ales doar această parte din explicația ta, Lucia. Foarte bine ai înțeles. Asemenea și noi am înțeles același lucru, dar spre deosebire de voi chiar și facem ce am înțeles.
Legea sărbătorilor este imposibil de împlinit prin propriile puteri și astfel a devenit împlinită în noi prin credința în Hristos: Cel neprihănit prin credință va trăi"..Și astfel noi credem în Hristos fără să sărbătorim ceva ce este imposibil să împlinim.
Sper să nu fiu off . Topicul este cum înțelegem Galateni 3; 13, iar ca să înțelegem trebuie să dezbatem tot capitolul 3. Dacă vom discuta doar pe verset nu se va înțelege..
Credinta din noi implineste, roadele si faptele noastre ies la lumina prin Duhul Sfant, chiar si SARBATORILE le tinem prin harul lui Dumnezeu, la El totul este cu putinta!
POT TOTUL IN HRISTOS CARE MA INTARESTE!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
23616. Postat la 07/05/2013 17:04 - 4382z13h13m
Ce-ai scris acum nu concordă cu ce ai scris mai sus. Mă mir !
Nimic despre exteriorizare, la lumină cum scrii tu. Peste tot scrie ÎN NOI; ÎN INIMA NOASTRĂ, ÎN MINTE.
Valentina, faptele tale, activitatile zilnice acasa , in societate, in biserica le implinesti doar in inima, ce sa zic...
Umblarea in Duhul, inseamna traire in dragoste si daca il iubim pe Dumnezeu, Duhul din noi ne indeamna sa-L cinstim pe Dumnezeu, comemorand principalele evenimente din cadrul planului de mantuire, Sarbatorile Lui.
Asa cum respecti Sabatul, asa se respecta si Sarbatorile Domnului.
Deconectat
23619. Postat la 07/05/2013 19:41 - 4382z10h37m
Tu ce să zici? Dumnezeu zice.
Dumnezeu a zis așa. Și a zis așa deoarece vor veni timpuri când harul va fi ridicat și vom rămâne cu ce e în noi. Nimic exterior. Doar ce am adunat în inimă, în minte.
Dumnezeu ne-a rascumparat din blestemul legii, facandu-Se blestem pentru noi...
El intradevar a murit rastignit ridicand pacatul lumii si prin har intram in acea stare de mila si indurare, insa asta nu inseamna ca noi nu mai ne traim viata, in ea trebuie sa se oglindeasca Duhul, roadele si darurile Lui, Harul ne este luat abia la revenirea Domnului.Pana atunci implinim legea prin puterea cu care am fost pecetluiti.Asta am vrut sa spun, daca nu ai inteles.
Valentina, ai putea sa-mi spui ce ai adunat in inima?
Bine punctat sora Lucia , Legea a fost scrisa in inimile noastre o data pentru totdeauna ea nu poate fii defintata , inlocuita sau aruncata din inimile noastre pentru ca am savîrsi cel mai mare pacat . Sa lasam aceasta Comoara Nepretuita sa locuiasca in inimile noastre o vesnicie , pentru ca la venirea Stapanului pe norii Cerului vom primi si rasplata , asta doar daca nu vom fii gasiti asa :
Și gemem în cortul acesta, plini de dorința să ne îmbrăcăm peste el cu locașul nostru ceresc,
negreșit, dacă atunci când vom fi îmbrăcați nu vom fi găsiți dezbrăcați de el.
Cel Preinalt sa ne Binecuvinteze cu multa intelepciune si sa lasam in inimile noastre ce EL a pus adica Legea Sfanta si Dreapta si sa nu aruncam lucrurile Sfinte pe nimicuri si invataturile lumii acesteia.
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat
23626. Postat la 08/05/2013 12:58 - 4381z17h20m
Astfel, Legea ne-a fost un îndrumător spre Hristos, ca să fim socotiți neprihăniți prin credință. După ce a venit credința, nu mai suntem sub îndrumarea aceasta. Galateni 3;24,25.
Mai clar decât atât nu se poate. Sau poate versetul 1, sau 5 ? . Cine știe?
Dumnezeu ne-a rascumparat din blestemul legii, facandu-Se blestem pentru noi...
El intradevar a murit rastignit ridicand pacatul lumii si prin har intram in acea stare de mila si indurare, insa asta nu inseamna ca noi nu mai ne traim viata, in ea trebuie sa se oglindeasca Duhul, roadele si darurile Lui, Harul ne este luat abia la revenirea Domnului.Pana atunci implinim legea prin puterea cu care am fost pecetluiti
Nu , Lucia, Nu. Categoric noi nu mai ne trăim viața. Viața nu mai este a noastră . Viața este El. Nu S-a făcut blestem pentru noi ca să continuăm să ne trăim viața după standardele vechi.: ..un testament pe care l-a întărit Dumnezeu mai înainte, nu poate fi desființat. așa ca făgăduința să fie nimicită, de Legea venită după 430 de ani. (vs. 17.) Legea ceremoniilor urmată de sărbătorile specifice, a venit după 430 de ani și nu a desființat Legea primelor 4 porunci, care erau de la facerea lumii, și la care s-au adăugat 6 după ieșirea din Eden.
El Însuși spune că ne-a răscumpărat din blestemul Legii.
De ce Lucia, soră , Legea e blestemată?
Costy, specifică Legea de care vorbești., pentru a nu se face confuzie. Singura Lege care va fi scrisă în minte și inimă , e Legea celor 10 porunci.
Valentina, esti de ceva timp pe acest portal, si inca nu ai inteles ca Legea jertfelor cu tot ceremonialul ei s-a abrogat, iar HARUL a inlocuit LEGEA PEDEPSEI SI A JUDECATII?
Noi nu traim SUB LEGE, CI SUB HAR, sau chiar nu ai inteles ca Duhul Sfant din noi IMPLINESTE Legea lui Dumnezeu?
Legea lui Dumnezeu guverneaza de la intemeierea pamantului, din cauza neascultarii, Dumnezeu a introdus dupa 430 de ani un COD PENAL prin care erai judecat si omorat fizic, daca incalcai PORUNCILE, chiar nu intelegi?
Am sa incerc sa explic un pic cum inteleg eu cand se traia SUB LEGE.
PORUNCILE DOMNULUI erau codul etic al societatii iudaice si baza dupa care traia fiecare iudeu.
Cand traiau prin faptele lor, Legea era imposibil de implinit din cauza ca spunea, ca daca calci o singura porunca, te faceai VINOVAT de toate, iata , BLESTEMUL!
Asta insemna SUB LEGE, adica erai sub BLESTEMUL acelei legi adaugate , a IMPOSIBILITATII IMPLINIRII EI prin propriile puteri.
Acum PORUNCILE sunt implinite prin Duhul Sfant, puterea din noi care ne conduce, ne atentioneaza, ne fereste de ispite, ne ajuta, ne mangaie, ne invata.
Isus Hristos a inlaturat Legea jertfelor cu tot ceremonialul din ele, iar Harul a inlocuit Legea Pedepsei.
Sub HAR nu mai are putere aceasta LEGE(blestemul) venita dupa 430 de ani de la darea fagaduintei, ea a fost un indrumator catre a tinut pana la Ioan.
Daca nu stii sa faci diferenta intre Legea lui Dumnezeu data de la intemeierea lumii si LEGEA ADAUGATA, cea de langa chivot, este treaba ta.
In Sabat se aduceau jertfe, acum, a ramas doar Ziua de inchinare si odihna.
Sarbatorile au ramas, excluzand din ele jertfele si ceremoniile ca si la Sabat.
Comemorand Sarbatorile, ca zile cu adunari sfinte , nu facem decat sa ne amintim de planul de mantuire a lui Dumnezeu.
Noi nu traim sub LEGEA ADAUGATA(legea pedepsei), dar asta nu inseamna ca trebuie sa incalcam Legea lui Dumnezeu.
Te rog sa-mi spui de unde ai luat DIETA ALIMENTARA, nu din Lege?
HARUL a inlocuit LEGEA PEDEPSEI care a venit dupa 430 ani.
Adica, intr-un fel sau altul LEGEA ADAUGATA te forta sa tii Legea Lui Dumnezeu de frica Pedepsei.
Acum Legea lui Dumnezeu o tii din dragoste prin Duhul, iar HARUL a inlocuit acea lege care te pedepsea pamanteste.
Sub har ai scapat de BLESTEMUL LEGII, care nu-i tot una cu Legea lui Dumnezeu, ci era ceva adaugat care avea putere sa te pedepseasca daca o incalcai.
Deci, tot Universul este guvernat de O LEGE A LUI DUMNEZEU, aceasta ramane in veci!
Din cauza incalcarii Legii lui Dumnezeu, OMULUI i s-a dat o LEGE PAMANTEASCA care il constrangea cu forta, de frica pedepsei sa o implineasca, totusi si asa el era blestemat prin imposibilitatea implinirii ei.
Isus a venit si ne-a scapat de acest blestem, chiar nu intelegi?
Acum sa zicem ca ai calcat o singura porunca, nu te mai faci vinovat de toate, pentru ca intervine harul, care ne-a rascumparat din blestemul Legii, si prin marturisire POTI FI IERTAT!Harul nu a desfiintat Legea lui Dumnezeu, ci blestemul din ea(legea pedepsei)!
"Iata vin zile, zice Domnul , cand voi scrie pe tablita inimii voastre LEGEA SI PORUNCILE MELE."
Ce inseamna asta Valentina, ca Legea lui Dumnezeu s-a sters?NICIDECUM!
Deconectat
23629. Postat la 08/05/2013 18:42 - 4381z11h35m
Comemorand Sarbatorile, ca zile cu adunari sfinte , nu facem decat sa ne amintim de planul de mantuire a lui Dumnezeu.
Când îți amintești, îți amintești , nu îndepărtezi din casă aluatul vechi, nu faci azimi și prăjituri. Nu? Voi nu vă amintiți. Voi chiar faceți niște lucruri când țineți sărbătorile. Pe când în Galateni spune " cel neprihănit prin credință va trăi" . Atunci de unde ritualurile acestea care sunt specifice vouă? Ajunge credința. Credința în Legea celor 10 porunci, din chivot, deoarece Legea cealaltă a fost , adăugată lângă chivot și a fost " un îndrumător spre Hristos, ca să fim socotiți neprihăniți prin credință." Când a venit Isus ea a trecut în amintire după cum scrii tu în citatul dat.
De aici trebuie să explici cum amintirea se transformă în acțiune. Înțeleg ca amintirea să fie o adunare de rememorare nu cu ritualuri!
Dacă nu trăiești sub Lege , de ce faci lucruri specifice Legii: urmărești data de 14 Nisan, te uiți după lună nouă, te uiți dacă spicul de grâu e în pârg, arunci aluatul vechi, faci și mănânci azimi 7 sau 8 zile. Dacă e blestemată , cum de o ții?
Scrii mereu de o lege adăugată. Eu citesc în Biblie că ce s-a pus lângă chivot e Legea ceremoniilor cu sărbătorile specifice ei. Deci aceasta e adăugată. Singura Lege care a fost pusă în chivot a fost Legea celor 10 porunci. Toate celelalte sunt adăugate , cum scrii tu. În Glateni 3 se face referire la legile de lângă chivot, legile acelea care îndrumau către Hristos.
Hai să stabilim despre Lege se vorbește în Galateni 3, și de ce e blestemată.
Valentina voi raspunde la intrebarea ta de mai sus , si ca sa intelegem mai bine vom merge la: Evrei 8.10 Dar iată legământul pe care-l voi face cu casa lui Israel, după acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în mintea lor și le voi scrie în inimile lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, și ei vor fi poporul Meu.
Deci vedem ca scrie Legile adica mai multe , nu scrie nicaieri ca voi pune Legea celor zece porunci in inimile lor , ci voi pune Legile si poruncile Mele in inimile lor si intrega omenire vor fi asemenea cu : Voi încheia cu ei un legământ veșnic că nu Mă voi mai întoarce de la ei, ci le voi face bine și le voi pune în inimă frica de Mine, ca să nu se depărteze de Mine.
Deci vedem ca odata pusa Legea toata in inimile noastre ne este si inspirata si frica de Cel Preinalt .
Cu atat mai mult Mantuitorul a spus in : Psalmul 40. 8 vreau să fac voia Ta, Dumnezeule! Și Legea Ta este în fundul inimii mele.
Sa fie vorba doar de cele zece porunci , nicidecum pentru ca Scriptura contrazice acest lucru pentru ca ÎL gasim pe Mantuitor la Sarbatori si implinind intrega Lege data de Tatal , desi evreii nu iau adus nici o acuza privind Legea doar ca incalca Sabatul VINDECAND si ca se numea Fiul Lui Dumnezeu cea ce este si adevarat , alta acuza nu gasim pentru ca Domnul a pazit toata Legea cu scumpatate.
Daca noi suntem urmasi Domnului nu trebuie sa facem la fel ? Biserica primara nu au facut la fel Ba da , Apostolul Pavel la fel , si noi trebuie sa ascultam de ce ne dicteaza inima si Duhul din noi pentru ca Legea toata in intregime este scrisa in inimile noastre chiar daca vrem sau nu vrem pentru ca Ea Legea ne va fii Marturie in ziua Judecatii precum este scris in: Romani 2. 12 Toți cei ce au păcătuit fără Lege vor pieri fără Lege; și toți cei ce au păcătuit având Lege vor fi judecați după Lege.
Deci vedem ca absolut intreaga omenire va fii judecata dupa Lege mai ales acum cand ea a fost data si cu atat mai mult ca si este scrisa in interiorul nostru .
In incheiere daca vrem sa urmam pe Domnul Isus sa calcam pe urmele Lui , si daca intradevar suntem ucenici S-ai vom face asa cum este scris : Luca 6 . 40 Ucenicul nu este mai presus de învățătorul lui; dar orice ucenic desăvârșit va fi ca învățătorul lui.
Domnul sa ne de-a putere sa fim asa ca EL. Amin
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Eu nu stiu cum traiesti tu credinta,
Una este sa ai credinta cum au si dracii, si una este sa ai credinta si prin ea sa TRAIESTI(implinesti)
Noe prin CREDINTA a FACUT o corabie...si s-a salvat.
Prin credinta Avram a PLECAT fara sa stie unde se duce, ce a facut Avram?
Prin credinta Sara ce a facut?
A facut un fiu.
Prin credinta Moise a trecut Marea Rosie.
PRIN CREDINTA A SARBATORIT PASTELE CA SA FIE SALVATI.
Prin credinta tinem si noi SARBATORILE DOMNULUI, avand siguranta implinirii planului de mantuire si crezand ca acestea se vor implinii chiar daca vom trece din viata, aceste lucruri pe care le facem si le tinem
vorbesc de convingerea noastra in acest plan binecuvantat.
"...noi cei ce avem cele dintai roade ale Duhului , suspinam in noi, asteptand infierea, ADICA RASCUMPARAREA TRUPULUI NOSTRU.(transformarea in trupuri spirituale)(Rom. 8.23)
Pana atunci, Duhul ne ajuta sa-i implinim Legea ca sa traim.
Valentina, arata-mi unde scrie ca Sarbatorile nu mai trebuiesc tinute si eu iti arat ca Legea adaugata a fost Legea Pedepsei.
Chiar si legea jertfelor era de la inceput, Abel ce jertfa a adus Domnului?
Avram cum a fost pus la incercare de Dumnezeu, cand a spus sa-l aduca jertfa pe Isac?
Jertfele s-au adus inainte de Sinai.
Pe Sinai a fost scrisa Legea lui Dumnezeu, intarita prin legea adaugata, LEGEA PEDEPSEI CU MOARTEA!Acest lucru ii dadea putere pamanteasca, era un blestem.
La Calvar Jertfa lui Hristos a inlocuit toate jertfele , iar legea pedepselor a fost inlocuita cu Harul, si cu el blestemul a fost inlaturat.
Insa Poruncile, dieta, Sabatul, sarbatorile si tot ce tine de curatia trupeasca sunt legi care vor tine cat tine omul si pamantul acesta.
..................
Valentina, tu spui ca pe table erau doar cele 10 Porunci, eu iti dau scris ca erau scrise Legea si poruncile.
"Domnul a zis lui Moise:"Suie-te la Mine pe munte si ramai acolo, Eu iti voi da niste table de piatra cu LEGEA SI PORUNCILE MELE pe care le-am scris pentru invatatura lor."(Exod 24.12)
Deconectat
23633. Postat la 08/05/2013 22:43 - 4381z7h35m
Valentina, tu spui ca pe table erau doar cele 10 Porunci, eu iti dau scris ca erau scrise Legea si poruncile.
Lucia , Lucia, mă așteptam la orice dar să scrii că cele 10 porunci scrise de Dumnezeu cu degetul Lui pe tablele de piatră, nu e una și aceiași cu Legea și poruncile, nu. Păi legea celor 10 porunci nu cuprinde legea și poruncile? Legea este " Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, care te-am scos din țara Egiptului, din casa robiei" apoi urmează poruncile : Să nu ai alți dumnezei afară de Mine, să nu-ți faci chip cioplit........și așa mai departe.
Deuterenom 5 de la vs. 1 explică totul și la vs. 22 scrie: " Acestea sunt cuvintele pe care le-a rostit Domnul cu glas tare pe munte, în mijlocul focului din nor și negură deasă, și le-a spus la toată adunarea voastră, fără să adauge ceva. Le-a scris pe două table de piatră și mi le-a dat." Și precizează la cap. 6 cu îndemnul poruncile ca legi și rânduieli, " să le ai în inima ta. Să le întipărești în mintea copiilor tăi, și să le vorbești de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca și când te vei scula. Să le legi ca un semn de aducere aminte, la mâini și să-ți fie ca niște fruntatii între ochii."
Scrie undeva ca legea uciderii, legea necinstirii părinților, legi vătămătoare ale trupului legi privind averea, necinstirea unei fete etc. etc. sunt legile care să le fie fruntarii între ochii? Acestea erau codul manierelor elegante, erau manualul de conduită ca poporul lui Dumnezeu să fie deosebit de pe fața pământului.
Valentina, la Galateni se vorbeste despre Lege, iar tu ai spus ca Legea lui Dumnezeu cuprinde doar cele 10 porunci, care dupa parerea ta sunt si legi si randuieli.
Eu ca sa-ti dovedesc ca nu ai dreptate, te-am pus intrebarea, de unde ai luat dieta alimentara, iar pentru ca TE FACI CA NU INTELEGI, am sa-ti explic mai pe larg.
Legea lui Dumnezeu cuprinde si legea alimentatiei, adica ANIMALELE CURATE SI NECURATE, si te intreb inca odata:
Tu, de ce tii aceasta Lege a alimentatiei, daca nu sta scrisa in cele 10 porunci, de unde ai luat-o?
Ca sa intelegem Galateni 13 trebuie sa stim ce cuprinde Legea lui Dumnezeu.
Eu am vazut ca nu stii sa-mi raspunzi, nici cum implinesti in inima Legea, nici de unde ai cunoscut tu ca nu trebuie sa mananci carnuri necurate, daca in Lege nu sta scrisa, de unde ai luat-o, si de ce o tii...???
Deconectat
23638. Postat la 09/05/2013 18:18 - 4380z11h59m
Deci, daca cele 10 porunci sunt si legile si randuielile, te rog sa-mi spui, DE UNDE AI LUAT DIETA ALIMENTARA?
În medicină și nutriție, termenul dietă se referă la un regim alimentar special, recomandat fie în cazul unei maladii fie, mai curent, pentru menținerea stării de sănătate, pentru păstrarea sau atingerea unei anumite greutăți corporale etc. O dietă constă practic într-un set de reguli alimentare, reguli care impun consumul de nutrienți în anumite cantități și din anumite grupuri de alimente. Aceste reguli sunt dependente de datele biologice ale individului care urmează dieta și variază de la o dietă la alta
Dar să lăsăm " amănuntele " acestea nesemnicative și să revenim la Legea despre care vorbește, în cap.3, Pavel, galatenilor.
Cam dur începe el epistola, dar avea de lămurit problema faptelor Legii care a înlocuit credința.
Acum tu vrei să lămurim care Lege. Nu?. Păi să vedem . Legea celor 10 porunci cade din start. Legea aceasta nu intră în discuție. Cele 10 porunci, le-au păzit cu grijă din tinerețe, cum spunea tânărul bogat.
Deci singurele Legi care intră în discuție sunt legile ceremoniale cu sărbătorile specifice. Și astfel ajunge să le spună " Că toți cei ce se bizuie pe faptele Legii sunt sub blestem; pentru că este scris ; blestemat este oricine nu stăruiește în toate lucruri scrise în cartea Legii, ca să le facă". Și atunci Isus S-a făcut blestem pentru a ne răscumpăra din blestemul Legii. " Astfel Legea ne-a fost un îndrumător spre Hristos, ca să fim neprihăniți prin credință".