Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Domnul să vă îndrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu și spre răbdarea lui Hristos!"
2 Tesaloniceni 3:5

Cugetarea zilei
"Libertatea este uneori un alt fel de a spune ca nu mai ai nimic ce să pierzi, asemeni îndrăgostitului rămas "liber" atunci când l-a părăsit iubita."

Country Song

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 3
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Deconectat Vase de cinste și vase de ocară ?
fullban5
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
8658. Postat la 22/02/2011 19:41 - 5188z3h30m
FRATILOR AM O INTREBARE?
20. Într-o casă mare nu sunt numai vase de aur și de argint, ci și de lemn și de pământ. Unele sunt pentru o întrebuințare de cinste, iar altele pentru o întrebuințare de ocară.
21. Deci dacă cineva se curăță de acestea, va fi un vas de cinste, sfințit, folositor stăpânului său, destoinic pentru orice lucrare bună.(2Timotei 2:21-22)

CARE SINT VASELE DE CINSTE SI CARE SINT VASELE DE OCARA?

Deci daca cineva se curateste de acestea, va fi un vas de cinste,sfintit, folositor stapanului sau, destoinic pentru orice lucrare buna.

Eu m-am verificat in fata cuvantului si inca nu sint un vas de cinste
Cum fac sa ma curatesc si sa fiu bun pentru orice lucrare?
Este vorba numai de biserica ?

Mesia sa fie in inimile noastre
Deconectat RE: Vase de cinste și vase de ocară ?
Nica Schirod
9889. Postat la 29/03/2011 21:01 - 5153z3h9m
Shalom - Pace.

Am o mare mirare, apropo de topicul acesta, mi se pare chiar interesant, am vrut de vre-o câteva ori să-mi dau cu părerea, dar nu-mi prea place să sparg ghiața.
Aici găsim două categorii da vase, care au corespondent în caractere - persoane - gândire - practici - slujiri - obiceiuri..... .

De fapt noi aici nu discutăm despre oamenii de pe stradă, din piață sau alte comvingeri religioase, discutăm despre credința noastră și mai mult despre noi înșine , adică fiecare pe el însuși.

Voi expune câte-va versete din Cartea Sfântă, pentru șablonare, analiză și inventar.
2 Corinteni 13: 5. Pe voi înșivă încercați-vă dacă sunteți în credință..

Acuma expun două categorii, care tare mie frică că se găsesc amândouă în biserică.
Matei 25: 1. Atunci Împărăția cerurilor se va asemăna cu zece fecioare, care și-au luat candelele, și au ieșit în întâmpinarea mirelui.
2. Cinci din ele erau nechibzuite, și cinci înțelepte.
3. Cele nechibzuite, când și-au luat candelele, n-au luat cu ele untdelemn;
4. dar cele înțelepte, împreună cu candelele, au luat cu ele și untdelemn în vase.

De aici înțeleg că cinci fecioare au fost vrednice de cinste, iar celelalte cinci, au avut parte de ocară.
În ce a constat caracterizarea ultimilor cinci?, puteau ele să schimbe prin trăire rezultatul, până când a fost prea târziu?, eu zic că puteau., voi ce ziceți?

Mai expun încă două categorii, care se găsesc tot în biserică, dar aici este mai grav pentru categoria de "ocară" !
Apocalipsa 3: 15. "Știu faptele tale: că nu ești nici rece, nici în clocot. O, dacă ai fi rece sau în clocot!
16. Dar, fiindcă ești căldicel, nici rece, nici în clocot, am să te vărs din gura Mea.
17. Pentru că zici: "Sunt bogat, m-am îmbogățit, și nu duc lipsă de nimic", și nu știi că ești ticălos, nenorocit, sărac, orb și gol.

De aici găsesc, mai ales în versetul 17, felul cum și de ce ar trebui să ne curățim.
Aș putea să mai fac încă multe comentarii, dar mai las și pe alții.

Șalom - Pace și pe curând.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
fullban10
9895. Postat la 30/03/2011 09:50 - 5152z14h20m
Amândouă vase sunt din lut și sunt numite vase deoarece au trecut prin foc - adulții
Când sunt lut "verde" nu pot fi numite vase decât, așa ca să le alinți - copiii
Vasele sunt de cinste sau de ocară în raport cu ce pui în ele.
Pui aur curățit prin foc : incercarea credinței voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere si care totuși este cercat prin foc....( 1 Petru 1;7)?
Pui vrășmășie sau resentimente?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
geana
9896. Postat la 30/03/2011 10:54 - 5152z13h17m
Intrebarea este despre 2 Feluri de vasa
1]De lemn
2]De pamint
Levetic 10-10,11 ca sa puteti deosebi ce este sfint de ce nu este sfint,ce este necurat de ce este sfint.11,si sa puteti invata pe copiiilui Israel toate Legile.
Levetic 15-12 gasim aceste 2 feluri de vase cind cel necurat se atinge de vase cel de pamint trebuia spart,si cel de lemn spalat.
Apoc.2-26,27 Cel ce va birui si celui ce va pazi pina la sfirsit lucrurile Mele ii voi da stapinire peste Neamuri.27,Le va cirmui cu un toiag de fier si le va zdrobi ca pe niste vase de lut.
Iov.14-4 Iov se intreaba si da un raspuns.
Cum ar putea sa iasa dintr-o fiinta necurata un om curat?
Nu poate sa iasa niciunul.
Rom.1-24,25 vedem ca toti cei ce scghimba in ninciuna adevarul,si sa-u inchinat fapturi in locul Facatorului .El ia lasat prada necuratiri.
Pentru vasele de pamint nu vad ca sa mai pot curata finca trebuie sparte si vor fi sparte.
Cit despre vasele de lemn se pot cutati Romani 6-19 Dupa cum odinioara v-at facut madularele voastre roabe ale necuratiei si faradelegii pentru toti cei ce savirsesc faradelegea,putem,sau se poate ca toti cei ce au lucrat faradelegea sa nu o mai practice ci din contra sa faca ca madularele lor sa infaptuiasca neprihanirea.YHWH ELOHIM sa ne ajute.

Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19196169 vizite unice Powered by PHP-Fusion