"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
Constient sau inconstient omul alearga dupa bani . Crestinii sunt antrenati in acest ,,SPORT", ca sa nu-i spunem altfel...Insa care este finalul acestei alergari?
Am deschis acest subiect cu speranta ca vom intelege ce inseamna LACOMIA DE BANI:
1.Care este antidotul impotriva lacomiei de bani?
2.In ce consta lacomia , si cum putem sa o identificam in vietile noastre?
3.Care este destinul celor lacomi?
4.Poti fi sarac si totusi lacom de bani?
5.Bogatii sunt oameni lacomi sau binecuvantati ?
6.In ce consta caracterul bun a unui bogat drept?
7.Credeti ca lacomia este unul din pacatele care ne pot scoate din Imparatie?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: ,,Paziti-va de orice lacomie de bani!"(Luca 12:13)
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
9130. Postat la 07/03/2011 22:10 - 5174z7h20m
Shalom.
Voi încerca să sparg eu gheața, cu privire la lăcomie și mai ales de bani.
Soră Lucia, la aceste șapte întrebări este destul de dificil de răspuns, că sunt puse cu tâlc și, ca să dai răspuns ar trebui ca să judeci și apoi să dai sentința, mie, mie frică de această practică, dar o să încerc alt-fel.
1. Antidotul lăcomiei de bani este foarte simplă, se găsește în credință, să crezi în versetul de mai jos:
Evrei 13:5. Să nu fiți iubitori de bani. Mulțumiți-vă cu ce aveți, căci El însuși a zis: "Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi."
2. Lăcomia constă în p o f t ă și identificarea?, o arată Yeșua (Isus) în:
Matei 6:31-32.Nu vă îngrijorați dar, zicând: "Ce vom mânca?" Sau: "Ce vom bea?" Sau: "Cu ce ne vom îmbrăca?"
32. Fiindcă toate aceste lucruri Neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc știe că aveți trebuință de ele.
3. Destinul celor lacomi?, o găsim în:
1 Timotei 6:10.Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; și unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credință, și s-au străpuns singuri cu o mulțime de chinuri.
4. Sărac și lacom de bani?, nu cred, că dacă se duce unul sărac la unul bogat ca să împumute bani, nu găsește, dar dacă merge la unul sărac, îi dă ........
Luca 21:2-4.A văzut și pe o văduvă săracă, aruncând acolo doi bănuți.
3. Și a zis: "Adevărat vă spun, că această văduvă săracă a aruncat mai mult decât toți ceilalți;
4. căci toți aceștia au aruncat la daruri din prisosul lor; dar ea a aruncat din sărăcia ei, tot ce avea ca să trăiască."
5. dacă bogații sunt oameni lacomi sau binecuvântați? Voi răspunde în două cuvinte: ȘI , ȘI!
6. În ce constă caracterul bun a unui om bogat?, mai simplu nici că se poate:
Iov 29: 12-16.Căci scăpam pe săracul care cerea ajutor, și pe orfanul lipsit de sprijin.
13. Binecuvântarea nenorocitului venea peste mine, umpleam de bucurie inima văduvei.
14. Mă îmbrăcam cu dreptatea și-i slujeam de îmbrăcăminte, neprihănirea îmi era manta și turban.
15. Orbului îi eram ochi, și șchiopului picior.
16. Celor nenorociți le eram tată, și cercetam pricina celui necunoscut.
7. La întrebarea asta nu vreau să răspund, că ar trebui să judec și să dau o sentință, deo-cam-dată, nu pot să dau.
Șalom.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
9137. Postat la 08/03/2011 00:26 - 5174z5h4m
Pace !
Matei 19
16Atunci s-a apropiat de Isus un om, și I-a zis: "Învățătorule, ce bine să fac, ca să am viața veșnică?"
17El i-a răspuns: "De ce mă întrebi: ,Ce bine?' Binele este Unul singur. Dar dacă vrei să intri în viață, păzește poruncile."
18"Care?" I-a zis el. Și Isus i-a răspuns: "Să nu ucizi: să nu preacurvești; să nu furi; să nu faci o mărturisire mincinoasă;
19să cinstești pe tatăl tău și pe mama ta"; și: "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți."
20Tânărul I-a zis: "Toate aceste porunci le-am păzit cu grijă din tinerețea mea; ce-mi mai lipsește?"
21"Dacă vrei să fii desăvârșit", i-a zis Isus, "du-te de vinde ce ai, dă la săraci, și vei avea o comoară în cer! Apoi vino, și urmează-Mă."
22Când a auzit tânărul vorba aceasta, a plecat foarte întristat; pentru că avea multe avuții.
23Isus a zis ucenicilor Săi: "Adevărat vă spun că greu va intra un bogat în Împărăția cerurilor.
24Vă mai spun iarăși că este mai ușor să treacă o cămilă prin urechea acului, decât să intre un bogat în împărăția lui Dumnezeu."
25Ucenicii, când au auzit lucrul acesta, au rămas uimiți de tot, și au zis: "Cine poate, atunci să fie mântuit?"
26Isus S-a uitat țintă la ei, și le-a zis: "La oameni lucrul acesta este cu neputință, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putință."
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Deconectat
Nica a spus
La întrebarea asta nu vreau să răspund, că ar trebui să judec și să dau o sentință, deo-cam-dată, nu pot să dau.
eu sint sigur ca fr. nica are raspunsul dar..are el motivele sale de nu vrea sa de-araspunsul
cei lacomi de avere nu intra in inparatie( colos.3 v5 si efes 5 v3 )
inchinatori la idoli nu intra in inparatie( apoc 22 v15)
chiar daca cineva le da deslegare treaba lor; totusi au o sansa Pocainta
Deconectat
9153. Postat la 08/03/2011 09:16 - 5173z20h14m
Shalom.
Sword of God. Bine ai zis: eu sint sigur ca fr. nica are raspunsul dar..are el motivele sale de nu vrea sa de-a raspunsul.
Întrebarea Nr.7 pusă de sora Lucia, are conținutul acesta:
Credeti ca lacomia este unul din pacatele care ne pot scoate din Imparatie?
Răspunsul care l-am dat eu la această întrebare a fost:
7. La întrebarea asta nu vreau să răspund, că ar trebui să judec și să dau o sentință, deo-cam-dată, nu pot să dau.
Ei bine, ca să nu fiu socotit complice cu lăcomia, trec peste decizia de a nu răspunde deo-cam-dată și uite că răspund scurt:
Proverbe 1:19. Aceasta este soarta tuturor celor lacomi de câștig: lăcomia aduce pierderea celor ce se dedau la ea. Coloseni 3:5. De aceea, omorâți mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăția, patima, pofta rea, și lăcomia, care este o închinare la idoli. 1 corinteni 6:10. nici hoții, nici cei lacomi, nici bețivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreții nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu.
Și eu zic din toată inima AMEN !!
Șalom.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
9181. Postat la 08/03/2011 22:30 - 5173z7h0m
Iubirea de bani este o dependenta specifica asa-ziselor "gulere albe", dependenta care ramane necondamnata si este acceptata tacit. Oamenii se inchina inaintea banilor, pentru ca prin ei obtin PUTERE- fie politica, administrativa sau financiara. ( citat din studiul scolii de Sabat)
Agur, fiul lui Iache adreseaza cateva cuvinte intelepte pentru Itiel si Ucal, pentru Valentina si altii care vor sa asculte. ( Proverbe 30)
" Orice cuvant al lui Dumnezeu este incercat. El este un scut pentru cei ce se incred in El"
Doua lucruri Iti cer:
nu-mi da nici saracie, nici bogatie.
Ca nu cumva in bogatie sa ma lepad de Tine, ca tanarul bogat.
Ca nu cumva in saracie, sa iau cei 30 de arginti ca sa Te vand.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Cat de important este sa identificam in inima noastra iubirea de bani , suntem inclinati sa trecem mai departe fara sa vedem realitatea , fara sa ne intrebam: Oare ma pazesc eu de lacomia de bani?
Facem ca tanarul bogat la auzul glasului bland de Invatator:,,Du-te de vinde tot ce ai..."Este prea mult pentru noi, nu?Putem privi indelung zarea , dar nu atat de departe, incat sa nu ne dam seama ca mergem spre vesnicie cu inima plina de lucruri care pier si cu sufletul gol.Ar trebui sa ne smulgem din inima avutia, sa ne lepadam de sine si sa ne prabusim goi asteptand mila Mantuitorului de a ne darui comoara cea mai de pret , vesnicia.
Insa, nu-i asa...ne dorim sa traim la cele mai inalte standarde...traim visand la o viata usoara si uitam cu desavarsire ca visul nostru cel mai important ar trebui sa fie o viata traita cu Dumnezeu si de multumire de sine.
De multe ori ne privim in inima si constietizam ce avem inauntru , insa incercam sa ne mintim singuri invelind intr-un ambalaj amagitor ce este rau ...lacomia in economie si zgarcenia in bani albi pentru zile negre.
Exagerarile inclina si atunci ne trezim ca avem mai multe sanse sa cadem.
Lacomia de bani este egala cu inchinarea la idoli, pentru ca cel lacom ajunge sa slujeasca aceasta cauza , mai mult sa-i iubeasca...intr-o masura mai mare decat pe Dumnezeu. Oare cum ne gasim fiecare din noi?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
9234. Postat la 10/03/2011 20:38 - 5171z8h52m
Shalom.
Soră Lucia, ce dumneze-ește ai zis: Cat de important este sa identificam in inima noastra iubirea de bani.
Ajutați-mă să înțeleg, că mie mi se pare că lucrurile merg învers, s-au mai bine zis, cu susul în jos, atât în lăcomia de bani, cât și în alte lucruri ......... .
Nu știu numai noi Românii, sau și alții, mi se pare că noi vedem lăcomia, o depistăm cu mare precizie, o înfierăm fără milă, o pedepsim, o omorâm, dar nu pe a noastră, pe a sorei, a fratelui, a vecinului, a lui alții.
Hai să discutăm și pe latura asta, ce să facem ca să vedem și la noi cum vedem la altul, ......., mi se pare interesant și punctul acesta.
Vă mulțumesc anticipat, pentru lămurirea pe care mi-o veți da.
Șalom.
Deconectat
Mesajul de la postarea 9232 este unul foarte concis, adevărat și pe înțelesul tuturor - simplu și foarte cuprinzător.
Doamne, ajută-ne să ne cercetăm și la acest capitol al lăcomiei de bani, să ne pocăim, și să punem valoare maximă pe viața veșnică.
Domnul Dumnezeu să vă binecuvinteze pentru acest mesaj, dar nu numai, ci și pentru tot aportul adus aici pe portal. Pot vedea din postările dumitale calități deosebite, care pot veni numai din înzestrarea Duhului Sfânt.
Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Deconectat
RE: Cum înțelegeți: ,,Paziti-va de orice lacomie de bani!"(Luca 12:13)?
Frate Nica, daca citeai mai atent postarea mea ai fi vazut ca aceste randuri mi se adreseaza in primul rand mie , deci nu m-am exclus.(noua tuturor)
Si am sa scriu un verset dupa care eu imi stopez Lacomia de bani , la toti vine ispita , important este sa ne opunem cu tarie ei.
,,Chiar daca smochinul nu va inflori, vita nu va da nici un rod, rodul maslinului va lipsi si campiile nu vor da hrana, oile vor pieri din staule si nu vor mai fi boi in grajduri, eu tot ma voi bucura in Domnul, ma voi bucura in Dumnezeul mantuirii mele!"(Habacuc 3:17-18)
Deconectat
9286. Postat la 11/03/2011 22:28 - 5170z7h2m
Șabat Șalom.
OF, lăcomia asta de bani, bat-o vina (pe bănățănește).
Soră Lucia, este o vorbă înțeleaptă din popor;cine se fălește că are DĂ-I că nu are și cine se plânge că NU ARE iai că are.
De aici înțeleg că cine zice că se lasă de lăcomia de bami, nu o are; de aceea se poate lăsa de ea.
Ajutăne Stăpâne să zicem toți ca sora Lucia, AMEN !!!
Să fie multă pace în Șabat, de la Yeșua (ha messiah)
Deconectat
Totși există definit în 1Timotei 6:8 un prag minim de care ar trebui să ținem cont pentru a pute prevenii "starea de lăcomie" în care se poate aluneca foarte ușor "... dacă avem, dar, cu ce să ne hrănim și cu ce să ne îmbrăcăm, ne va fi de ajuns".
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
12361. Postat la 30/06/2011 18:53 - 5059z11h37m
Datorită neglijenței și lipsei mele îndelungate, am uitat să explic expresia : gulere albe
Sunt oameni curați , muncitori, corecți în toate, pănă compari veniturile cu posesiunile.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Frate Inedelea, daca am putea preveni in aceste timpuri aceasta stare de locomie, am pasi trepte de credinta...dupa cum spunea un filozof:,,In privinta banilor toti avem aceiasi religie-LACOMIA.
Este foarte grav atunci cand nu constientizam acest sindrom in noi si care ne compromite si ne aduce pieirea.
Deconectat