Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Deconectat Ești în credință?
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
9916. Postat la 30/03/2011 22:00 - 5151z11h20m
Shalom - Pace.

Dați-mi voie să propun un test de sinceritate, un fel de inventar în arhiva vieții noastre, dar fiecare pe el însuși și nu cu privire la alții !!

2 Corinteni 13: 5, Pe voi înșivă încercați-vă dacă sunteți în credință.

Și cred că nu cer prea mult, aici să nu pomenim nici un nume al alt-cui-va, ci numai in ce ne privește pe noi și, să ne dăm o notă, pe o scară de la 1 la 10.

Vă doresc, curaj, sinceritate și dreptate.

Șalom - Pace și Duhul Domnului să vă ajute la inventar.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: Ești în credință?
geana
9931. Postat la 31/03/2011 12:35 - 5150z20h45m
Frate Nica daca ai postat acest subiect am rugamintea sa incepi primul dar cu toata sinceritatea cum ai specificat.Multumesc anticipat

Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat
fullban10
9934. Postat la 31/03/2011 13:51 - 5150z19h28m
Nu ai cum sa te evaluezi. Pavel era de nota zece :"....................... Daca altul crede ca se poate increde in lucrurile pamantesti, eu si mai mult; eu care sunt taiat imprejur a opta zi, din neamul lui Israel, din semintia lui Beniamin, Evreu din Evrei; in ce priveste Legea, Fariseu; in ce priveste ravna, prigonitor al Bisericii; cu privire la neprihanirea, pe care o da Legea, fara prihana." Filipeni 3;4-14
Ce zici?
Si totusi : lucrurile care erau castiguri au fost socotite ca o pierdere, din pricina lui Hristos, fata de pretul nespus de mare al cunoasterii lui Hristos Isus Domnul. A pierdut totul si le-a socotit ca pe un gunoi, ca sa castige pe Isus, si sa capete prin credinta in El, neprihanirea pe care o da Dumnezeu.

Cat despre mine , inca alerg sa-L apuc pe Isus. Uitand ce este in urma si aruncandu-ma spre ce este inainte. Cu ingaduinta: 1

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lucia
9942. Postat la 31/03/2011 18:16 - 5150z15h3m
Pentru a trece acest TEST este nevoie de multa sinceritate si deschidere fata de aproapele...este ca o marturisire publica...Incercati-va sa vedeti daca sunteti in credinta...
Insa nu stiu daca este cea mai buna ideie pentru ca daca iti vei expune partile bune ale caracterului tau, se poate interpreta ca o lauda, iar daca imi voi expune partea slaba ,se poate interpreta ca sunt firesc.Daca le expun pe amandoua , voi trece la cantarit si judecat...in consecinta ma voi pleca in fata lui Dumnezeu sa ma ierte si prin Duhul Sfant sa ma calauzeasca in tot adevarul.
Biblia spune:,,Tuturor celor ce L-au primit, adica, celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu."(Ioan 1.-13)O, netremnica de mine, spun si eu ca Pavel...si totusi fagaduinta de mai sus imi da SIGURANTA in inima.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
deysimoni
9943. Postat la 31/03/2011 18:22 - 5150z14h57m
Noi consideram ca suntem de nota 7.
Facem si realizam prea putine ca sa putem dovedi lumi si fratilor cine suntem (problemele lumi ne cam preocupa timpul); dar dragostea si credinte ce o port si le-o marturisesc celor apropiati ma salveaza cu o nota de trecere (cred).
Oricum cei mai in masura sa ne dea note ar fi Domnul care vede totul la toti si sunt convins ca o v-om primi.
izreelpop
10036. Postat la 02/04/2011 19:40 - 5148z13h40m
IN credinta SFINTILOR NU PREA SINT
in tranzit DA
CRED CA LA CREDINTA SFINTILOR TE AI REFERIT IUDAISM
Nica Schirod
10057. Postat la 03/04/2011 09:04 - 5148z0h15m
Shalom - Pace.

Izreelpop, ce cu tâlc ai postat rezultatul inventarului.
YHWH (Dumnezeu) să ne ajute, să ne grăbim, în ce privește tranziția asta,
Deci să ne grăbim încet dar sigur.

Da!!! La credința dată sfinților odată pentru totdeauna și ca să fiu mai clar, postez din Noul Testament pe înțelesul tuturor:
Iuda 1: 3. Preaiubiți prieteni, plănuisem să vă scriu câteva gânduri privitoare la mântuirea pe care ne-a dat-o Dumnezeu, dar acum descopăr că trebuie să va scriu despre altceva și anume să vă îndemn să apărați cu hotărâre credința dată de Dumnezeu, odată pentru totdeauna, poporului său, ca s-o păstreze neschimbată de-a lungul anilor.

Și încă un verset din biblia,- traducerea: T.B.S.
Romani 11: 17. Și dacă unele dintre ramuri au fost tăiate, și tu, fiind un măslin sălbatic, ai fost altoit între ei, și cu ei ai devenit părtaș rădăcinii și grăsimii măslinului.

Șalom - Pace și pe curând.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

Nica Schirod
21313. Postat la 18/01/2013 05:14 - 4492z3h6m
Și încet dar sigur, ne apropiem de marea Sărbătoare Pesah - Paștele Domnului, după învățătura/îndemnul dat de apostolul Shaul - Pavel: Fiecare să se cerceteze dar pe sine însuși, și așa să mănânce din pâinea aceasta și să bea din paharul acesta. 1 Corinteni 11:28.
Sigur cercetarea făcută în acele momente, ar trebui normal să fie o sentință, în urma cercetărilor care le-am făcut, dar întrebarea este când ar trebui să încep să fac această cercetare?, tare cred că dacă nu sunt/ești în toiul cercetării, atunci trebuie să începi chiar acum când citești aceste rânduri, și ca să poți face această cercetare, nu crezi că cel mai potrivit ar fi dacă ai începe cu îndemnul și versetul care a început acest topic?

Dați-mi voie să propun un test de sinceritate, un fel de inventar în arhiva vieții noastre, dar fiecare pe el însuși și nu cu privire la alții !!

Pe voi înșivă încercați-vă dacă sunteți în credință. 2 Corinteni 13: 5.

La anii mei, când am ajuns să am numai două viteze, încet și foarte încet, cam și gândul s-a cam liniștit, și când îmi fac acest inventar, pentru că nimic nu este al meu, toate le-am primit pentru o vreme și Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru tot ce am primit, inclusiv posibilitatea de a mă face copil al Lui.
Așa că îmi facilitez cât mai des, posibilitatea de a mă încerca dacă sunt în credință și ce credeți că iese la inventar?, poate că veți rămâne uimiți de ce vă voi spune acum, dar să știți că este foarte adevărat. Sunt sută la sută în credință! Dar stați așa, că acuma-i baiul cel mai mare și să vă spun de ce.

Mă uit atent la credința mea de 100/%, și o văd cam împărțită, nu vă spun acuma procentul, dar cred că și tu care citești, dace vrei să fii sincer, vei observa că ești la fel ca mine, adică; o parte și cred că cea mai mare parte, este aceia care o găsim în Iuda versetul 3: - Preaiubiților, pe când căutam cu tot dinadinsul să vă scriu despre mântuirea noastră de obște, m-am văzut silit să vă scriu ca să vă îndemn să luptați pentru credința, care a fost dată sfinților odată pentru totdeauna.
Dar găsesc o parte și cred că nu-i mare partea aia, care se cam bazează și pe învățătura/părerea unor frați, care dacă o șablonez strict la micron cu Biblia, de multe ori găsesc puțin plus, alte ori iasă minus, dacă fac o medie, luând de la plus și punând la minus, iasă super, fix, numai că în meseria pe care am practicat-o în civilie, dacă era o zecime mai mult, nu intra de pildă rulmentul, dacă îl băteam forțat, îl spărgeam, dacă era cu o zecime mai mic, juca și trebuia să îl arunc.

Și tot stau și mă întreb, dacă în lucrurile pieritoare, trebuie atâta precizie, dar noi fiecare ne fălim și trebuie să fim fiecare; Mădulare în trupul Lui Hristos - Mesia, nu ar trebui oare să lăsăm pe Duhul Domnului să ne prelucreze, numai noi să ne lăsăm prelucrați, cu o precizie și mai mare?
Dacă ne uităm prin adunări, nu vedeți că nu încap unul de altul? Nu vedeți că de multe ori este câte o toleranță/uzură atât de mare că troncănesc câte odată că mai mai să se distrugă tot?
Acesta este inventarul meu în ce mă privește, dați-mi vă rod o notă, ca să îmi revin, dar nota să nu fie cu indulgență, să fie pe bune, poate mă voi trezi și nu voi mai asculta de ce spune unul și altul, ci cu orice preț, să caut să împlinesc Voia Tatălui care este în ceruri.

Aștept cu nerăbdare nota, pe o scară de la 0 - 10,

fullban10
21319. Postat la 18/01/2013 14:23 - 4491z17h56m
Aș fi vrut să scrie altul înaintea mea, dar uite că tot eu am deschis prima pagina. Frate Nica, dacă am învățat ceva , am învățat să nu mă uit în jossmiley
În jos foarte repede ne alunecă piciorul. Poate în tinerețe ne mai fugeau gândurile, poate eram mai severi sau....mai îngăduitori deoarece nici noi nu eram cheie de biserică ( poate tu , nu). Dar a venit peste noi anii înțelepciunii. Hai să privim în sus, la Căpetenia oștirii. Ochiul vede multe, și să nu uităm ce ne-a zis Isus: în lume veți avea necazuri, frații vor ..........mama va....., copiii vor....păstorul va...
Ce ne rămâne nouă de făcut? SĂ NE RUGĂM.
Nota? Dumnezeu ne cunoaște. Eu nu cutez să dau o notă.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lucia
21324. Postat la 18/01/2013 15:02 - 4491z17h17m
Nici eu nu cutez, sa dau CALIFICATIVE!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19193094 vizite unice Powered by PHP-Fusion