Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Domnul să vă îndrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu și spre răbdarea lui Hristos!"
2 Tesaloniceni 3:5

Cugetarea zilei
"Libertatea este uneori un alt fel de a spune ca nu mai ai nimic ce să pierzi, asemeni îndrăgostitului rămas "liber" atunci când l-a părăsit iubita."

Country Song

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 4
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Deconectat Cum înțelegeți 1 Corinteni 6:3, prima parte?
lnedelea
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11734. Postat la 04/06/2011 22:03 - 5086z0h56m
Un frate a pus unui alt frate această întrebare:

Cum înțelegeți 1 Corinteni 6:3, prima parte? Acest pasaj din 1 Corinteni 6:3 este "Nu știți că noi vom judeca pe îngeri?"

M-am gândit că poate ar fi utilă întrebarea pentru mai mulți...

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Deconectat RE: Cum înțelegeți 1 Corinteni 6:3, prima parte?
ioan olah
11744. Postat la 05/06/2011 12:05 - 5085z10h54m
Pace !

2 Petru 2

4 Căci dacă n-a cruțat Dumnezeu pe îngerii care au păcătuit, ci i-a aruncat în Adânc, unde stau înconjurați de întuneric, legați cu lanțuri și păstrați pentru judecată;

Iuda 1

6 El a păstrat pentru judecata zilei celei mari, puși în lanțuri veșnice, în întuneric, pe îngerii care nu și-au păstrat vrednicia, ci și-au părăsit locuința.

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Lavi
11746. Postat la 05/06/2011 14:42 - 5085z8h18m
lnedelea a scris:
Un frate a pus unui alt frate această întrebare:

Cum înțelegeți 1 Corinteni 6:3, prima parte? Acest pasaj din 1 Corinteni 6:3 este "Nu știți că noi vom judeca pe îngeri?"

M-am gândi ca poate ar fi utilă întrebarea pentru mai mulți...

De multe ori mi-am pus aceasta intrebare ,dar si Saul (Pavel ) a fost privit ca pe un inger a lui D-zeu.,,
13. Dimpotrivă, știți că, în neputința trupului v-am propovăduit Evanghelia pentru întâia dată.
14. Și, n-ați arătat nici dispreț, nici dezgust față de ceea ce era o ispită pentru voi în trupul meu; dimpotrivă, m-ați primit ca pe un înger al lui Dumnezeu, ca pe însuși Hristos Isus.

ciprus
11755. Postat la 05/06/2011 16:32 - 5085z6h27m
Cred ca mai inainte de toate trebuie definit terenul de "judecata".

Universul fata de Pamanat este ca Pamantul fata de un atom !!!
Tata cat de mare esti !!!
Lucia
11851. Postat la 11/06/2011 18:06 - 5079z4h54m
Eu cred ca nu trebuie sa definim cuvantul,,judecata", ci sa gasim sensul pe care il are in contextul acestui verset.
A judeca aici, cu sensul, a MARTURISI raul pe care l-a adus omenirii, raul pe care ni-l aduce ca persoane, raul pe care l-a facut lui Dumnezeu prin faptul ca a vrut sa-I ea locul.Deci...sa aducem dovezi contra inamicului nr.1 Satan si ingerii care au aderat lui.Astfel vom judeca, aducand marturii despre acestia.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
lnedelea
11860. Postat la 12/06/2011 12:17 - 5078z10h42m
Dacă se consideră că sensul cuvântului ,,judecată" din 1 Corinteni 6:3 prima parte este de "a MARTURISI răul pe care l-a adus omenirii ... inamicului nr.1" atunci a doua parte a versetului probabil nu mai face sens. Dacă totuși acesta este sensul corect, ar trebui dovedit cu scriptura (inclusiv în raport de context).

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Lucia
11865. Postat la 12/06/2011 14:31 - 5078z8h28m
Dragul meu frate, am sa iti spun un lucru , de ce crezi tu, ca in Corint, pe acea vreme s-a adus aceste comparatii(ca noi vom judeca lumea si ingerii)?
Iti voi spune tot eu:
Fratii din Corint aveau asa mari neintelegeri, incat s-au dus sa se judece la cei necredinciosi.
La o judecata se confrunta cei doi avocatii, ce fac ei? Aduc marturii,dovezi pro si contra,ce este o judecata?
Ca o mustrare le-a spus, ca nu se gaseste intre ei un frate intelept sa judece intre frate si frate?
Daca noi vom judeca lumea si chiar ingerii, nu putem sa ne judecam noi?
Cat de inamicul nr. unu, eu l-am adus ca si capul rautatilor, cel care influienteaza lumea si ingerii.
Dragul meu, dupa cate te-am citit postarile ai mai multe intrebari decat raspunsuri, curaj, spuneti parerile pentru ca esti destul de capabil!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
lnedelea
11910. Postat la 13/06/2011 16:52 - 5077z6h7m
Eu nu mi-am afirmat credința mea cu privire la 1 Corinteni 6:3 ci doar am atras atenția ca afirmațile ar trebui dovedite cu Scriptura. Din punctul meu de vedere sunt deschis să văd orice fel de părere împreună cu dovezile aferente deoarece suntem pe un forum deschis discuțiilor.
În concluzie mi-ar place să văd fundamentul biblic la cele afirmate în postarea anterioară ... dacă se poate ... și în armonie cu celalte versete din context.

La judecata omeneasca într-adevăr se confrunta cei doi avocatii, dar exist un al treilea numit judecător care are rolul de a judeca cine are dreptate și cine nu în raport cu fiecare aspect invocat de aceștia.
Deci prin procedura lumească expusă ar rezulta ca nu poate exista judecată fără judecător, contrar celor expuse în postarea anterioară, nu? (sau am înțeles eu greșit ideea expusă...)

Lucia
11916. Postat la 13/06/2011 19:46 - 5077z3h13m
Frate Inedelea, asa inteleg eu acest context si te rog frumos sa ma faci sa-l inteleg altfel...aducandu-mi argumentele tale, multumesc!

lnedelea
12244. Postat la 26/06/2011 10:47 - 5064z12h12m
Cu privire la cerința de argumenta procedura de desfășurarea a unei judecăți, aduc două exemple din scriptură:

a) - prima executată în poporul Israel prin Solomon din 1 Imparati 3:16-27 în care sunt evidente părțile (cele două femei) și judecătorul (împăratul).

b) - a doua executată de către neamuri (romani), Fapte 24:1-22, în care de asemena sunt evidențiate părțile (marele preot Anania cu unii din bătrâni), avocatul (Tertul) și Pavel iar judecătorul era dregătorul roman (Felix).

Deci în ambele situații judecătorul a "efectuat" judecata și nu parțile. Dacă cineva ințelege altfel, trebuie să justifice cu Scriptura...

Lucia
12249. Postat la 26/06/2011 18:03 - 5064z4h57m
Frate Inedelea, referinta de la 1Corinteni pentru mine este destul de clara, mai ales daca se citeste tot contextul, insa dupa parerea ta crezi ca un verset pentru a fi mai clar ochilor nostri ar trebui ,,talmacit" prin alte referinte biblice.Eu iti voi face pe plac si nu din dorinta de a te contrazice ci din dorinta de ati arata ca la baza tuturor invataturilor noastre se afla Hristos, Mantuitorul nostru.
La Matei 18:15-17, Domnul Isus ne spune cum sta treaba cu judecata, consider ca este cel mai bine sa procedam astfel, pentru ca la 1 Corinteni se spune ca ,,noi vom judeca": ,,Daca fratele tau a pacatuit impotriva ta ,du-te si mustra-l intre tine si el singur.Daca te asculta vei castiga pe fratele tau.Dar, daca nu te asculta mai ea cu tine unul sau doi insi, pentru ca orice vorba sa fie sprijinita pe MARTURIA a doi sau trei MARTORI.Daca nu vrea sa asculte de ei ,Spune-l Bisericii; si daca nu vrea sa asculte nici de Biserica,, sa fie pentru tine ca un pagan sau vames."Eu cred ca se potriveste aceasta recomandare de JUDECATA si fratilor din Corint, insa ei au neglijat recomandarea lui Hristos si au mers in fata necredinceosilor.

fullban10
12277. Postat la 27/06/2011 09:35 - 5063z13h25m
Părerea mea este, că cel căruia i se încredințează această mare onoare de-a judeca sfinții, trebuie să aibă multă carte, cum se zice de obicei. Dacă nu ai o pregătire scripturistică, morală, creștinească, în anii care ți-au fost dăruiți pe pământ și nu cunoști pe cei cărora ți s-a spus că-i vei judeca, să-mi iau gândul că eu voi fi aceea căreia Dumnezeu i-a spus că va judeca sfinții. O pregătire continuă, o slujire jertfitoare, o iubire desăvârșită și-o trăire permanentă în spiritul lui Isus Hristos trebuie să-mi fie viața, și-atunci voi fi calificată pentru acest act final al vieții.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
lnedelea
12302. Postat la 28/06/2011 20:00 - 5062z2h59m
Da, este o mare onoare "judecata" deoarece aparține lui Dumnezeu fiind "duhovnicescă" conform cu 1 Corinteni 2:15 "... duhovnicesc ... poate să judece totul ...".

Referitor la pasajul din Matei 18:15-17 invocat, acest pasaj definește procedura (pașii) care se urmează la corectarea (îndreptarea) unui membru din Biserica cu Hristos.

yoli7
12589. Postat la 12/07/2011 14:12 - 5048z8h48m
Considerati ca cineva inferior (omul) poate judeca pe cineva superior (ingeri)?
Aurelc
12611. Postat la 13/07/2011 14:15 - 5047z8h45m
Da yoli7, întrebarea pe care o pui este destul de logică și și-ar găsi argumente de exemplu în minunatul Psalm 8,
Citat VDC Psalmi 8:1. Doamne, Dumnezeul nostru, cât de minunat este Numele Tău pe tot pământul! Slava Ta se înalță mai presus de ceruri.
2. Din gura copiilor și a celor ce sug la țâță, Ți-ai scos o întăritură de apărare împotriva potrivnicilor tăi, ca să astupi gura vrăjmașului și omului cu dor de răzbunare.
3. Când privesc cerurile - lucrarea mâinilor Tale - luna și stelele pe care le-ai făcut,
4. îmi zic: "Ce este omul, ca să Te gândești la el? Și fiul omului, ca să-l bagi în seamă?
5. L-ai făcut cu puțin mai prejos decât Dumnezeu, și l-ai încununat cu slavă și cu cinste.
6. I-ai dat stăpânire peste lucrurile mâinilor Tale, toate le-ai pus sub picioarele lui:
7. oile și boii laolaltă, fiarele câmpului,
8. păsările cerului și peștii mării, tot ce străbate cărările mărilor.
9. Doamne, Dumnezeul nostru, cât de minunat este Numele Tău pe tot pământul!

sau acestalalt pasaj:
Citat VDC Evrei 2:9 Dar pe Acela, care a fost făcut "pentru puțină vreme mai prejos decât îngerii", adică pe Isus, Îl vedem "încununat cu slavă și cu cinste", din pricina morții, pe care a suferit-o;

Deci actualmente ființele umane sunt inferioare ființelor angelice ( îngerilor) dar acum dacă reluăm pasajul discutat aici, vom vedea că ap. Pavel fixează acea judecată într-un timp viitor:

Citat VDC: 1 Corinteni 6:3 Nu știți că noi vom judeca pe îngeri?
Acum pentru a afla câteva detalii despre ce anume viitor ar putea fi vorba hai să citim împreună o afirmație a Mântuitorului pentru Apostolii Săi:
Citat VDC: Matei 19:28 Isus le-a răspuns: "Adevărat vă spun că, atunci când va sta Fiul omului pe scaunul de domnie al măririi Sale, la înnoirea tuturor lucrurilor, voi, care M-ați urmat, veți ședea și voi pe douăsprezece scaune de domnie, și veți judeca pe cele douăsprezece seminții ale lui Israel.
Am marcat cu bold și am subliniat pasajul care ne interesează. Deci înainte ca El să șeadă pe scaunul de domnie și să fie înoite toate lucrurile nu putem vorbi despre o judecată. Acum cei care vor fi ai Domnului, oameni care au fost mântuiți prin jertfa Domnului Isus și care și-au păstrat viața în mod curat, păzindu-se despărțiți de păcat și împlinind poruncile Domnului vor putea fi folosiți pentru a se face judecata respectivă. ( cel puțin eu unul înțeleg că pe scaune de judecători vor sta 12 apostoli și probabil vor mai fi încă câțiva, deși nu sunt prea sigur, pe baza spuselor Domnului Isus și a celor din ultima carte a Bibliei) -
Apocalipsa 20:4 Și am văzut niște scaune de domnie; și celor ce au șezut pe ele, li s-a dat judecata.

Revenind la întrebarea ta, consider că ființele care vor avea pr-zis dreptul să judece nu vor mai fi oameni inferiori îngerilor, ci vor fi ființe îmbrăcate în nemurire ( 1 Cor.15) și deci ar putea să judece îngerii care s-au dovedit a fi neascultători față de Creatorul Atotputernic.
Eu înclin să cred că versetul din 1 Cor 6:3 nu se referă la situația și la starea de judecători pe care o vor primi Apostolii și eventual alte câteva persoane, ci la faptul că oamenii care vor împlini Legile și Poruncile Domnului aici pe acest pământ vor putea sta mărturie la judecată împotriva celor care vor reproșa că nu au păzit aceste lucruri pentru că ar fi fost imposibil. Eu nu zic că e ușor mai ales în unele situații, dar este posibil cu ajutorul Domnului.
Și să nu uităm că judecata aceasta se va face tocmai după dreptate, iar această dreptate este reprezentată tocmai de Legea Celui Prea Înalt:

Citate VDC: Faptele apostolilor 17:31 pentru că a rânduit o zi, în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul, pe care L-a rânduit pentru aceasta
Psalmii 119:142 Dreptatea Ta este o dreptate veșnică, și Legea Ta este adevărul.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19195890 vizite unice Powered by PHP-Fusion