În Faptele apostolilor 7:14 citim: Apoi Iosif a trimis să cheme pe tatăl său Iacov și pe toată familia lui,șaptezeci și cinci de suflete.
Si în
Geneza 46:27 Și Iosif avea doi fii, care i se născuseră în Egipt. - Toate sufletele din familia lui Iacov, care au venit în Egipt, erau în număr de șaptezeci.
Se dorește o explicație anume sau discrepanțele numerice dintre cele două versete?
Cred că mai multe detalii la întrebare ar ajuta pe cei care citesc acest subect...
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Da aceasta remarca am observato si eu dar ce mai conteaza cinci suflete in plus sau in minus conteaza ca Domnul Dumnezeul Cel Atotputernic a fost si este in continuare cu ei pana in vesnicii si in plus de asta , prin fagaduinta Domnului catre Avraam ia inmultit ca nisipul marii pentru ca este Poporul Domnului un Popor Sfant si Binecuvantat .
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Frate Costy, pentru mine si pt tine, chiar daca mai gasim anumite discrepante, nu ne influenteaza cu nimic credinta, insa atunci trebuie sa recunoastem ca in Scriptura, chiar daca ea este insuflata de Elohim, totusi greseli minore mai exista, acestea datorandu-se probabil copiistilor, sau traducatorilor, de-a lungul timpurilor, etc.
Majoritatea crestinilor nu vor sa recunoasca ca in Biblia ce o avem in mana, sunt cateva discrepante,e greu de conceput, desi evidente sunt mai multe a acestor discrepante?
Ei ca ei , insa cum ramane cu noi? Acceptam ca in Biblie sunt cateva erori minore sau nu?
Daca acceptam ,este greu de a sutine ca este o carte sfanta(perfecta), pentru ca o singura discrepanta o descalifica, ca fiind o carte perfecta, absolut sfanta.
Daca nu acceptam ,cum raspundem in fata celor ce ne scot in evidenta aceste discrepante?
Alte posibile discrepante:
Marcu 15:
32. Hristosul, Împăratul lui Israel, să Se pogoare acum de pe cruce, ca să vedem și să credem!" Cei răstigniți împreună cu El, de asemenea își băteau joc de El
Aici ar aparea ca amandoi talhari il batjocoreau, pe cand in Luca zice ca doar unul.
Luca 23:
39. Unul din tâlharii răstigniți Îl batjocorea, și zicea: "Nu ești Tu Hristosul? Mântuiește-Te pe Tine însuți, și mântuiește-ne și pe noi!"
40. Dar celălalt l-a înfruntat, și i-a zis: "Nu te temi tu de Dumnezeu, tu, care ești sub aceeași osândă?
Luca 22:
3
. Dar Satana a intrat în Iuda, zis și Iscarioteanul, care era din numărul celor doisprezece
.
Aici apare ca Satana a intrat in Iuda inainte de masa cea de taina, pe cand in Ioan 13 ar apare chiar la masa
27. Cum a fost dată bucățica, a intrat Satana în Iuda. Isus i-a zis: "Ce-ai să faci, fă repede."
Moartea lui Iuda este relatata in doua feluri:
Matei 27:
5. Iuda a aruncat arginții în Templu, și s-a dus de s-a spânzurat.
Iar pentru alti Fapte 1 pare total diferit
18. Omul acesta a dobândit un ogor cu plata nelegiuirii lui, a căzut cu capul în jos, a plesnit în două prin mijloc, și i s-au vărsat toate măruntaiele.
Tot in versetul de mai sus ne spune ca ogorul a fost cumparat de Iuda pe cand in Matei 27 apare ca Preotii de la Templu au cumparat ogorul:
6. Preoții cei mai de seamă au strâns arginții, și au zis: "Nu este îngăduit să-i punem în vistieria Templului, fiindcă sunt preț de sânge."
7. Și după ce s-au sfătuit, au cumpărat cu banii aceia "Țarina olarului", ca loc pentru îngroparea străinilor.
Marcu 16:5 si Matei 28 vorbeste de un singur inger :
2. Și iată că s-a făcut un mare cutremur de pământ; căci un înger al Domnului s-a pogorât din cer, a venit și a prăvălit piatra de la ușa mormântului, și a șezut pe ea.
pe cand Ioan 20:12 si Luca24 ne aminteste de doi
2. Au găsit piatra răsturnată de pe mormânt,
3. au intrat înăuntru, și n-au găsit trupul Domnului Isus.
4. Fiindcă nu știau ce să creadă, iată că li s-au arătat doi bărbați, îmbrăcați în haine strălucitoare
.
Genealogia lui Mesia este prezentata diferit in Matei care il plaseaza pe linia lui David , iar in Luca este plasat pe linia lui Levi, pe cand stim ca David nu este din linia lui Levi, etc
Lista ar putea continua.....
La fel gasim si in Vechiul T.,mai multe ,insa o sa redau doar una care mi se pare mai interesanta
2 Samuel24
1. Domnul S-a aprins de mânie din nou împotriva lui Israel; și a stârnit pe David împotriva lor, zicând: "Du-te și fă numărătoarea lui Israel și a lui Iuda".
2 Cronici 21:
1. Satana s-a sculat împotriva lui Israel, și a ațâțat pe David să facă numărătoarea lui Israel.
astea 2 versete din vechiu care leo scris fr avodah mis tare subliniate in biblie si cu multe semne de exclamare si asa mias fi dorit sa le inteleg iar ca discrepanta mai adaog si eu
Matei 26 :17 in ziua dintai a praznicului Azimilor,ucenicii au venit la Yashua si I-au zis :unde vrei sa-Ti pregatim sa mananci Pastele?
Luca 22:1 Praznicul Azimilor numit Pastele se apropia .
22:7 Ziua Praznicului Azimilor ,in care trebuiau jertfite Pastele ,a venit .
Numeri 28:16 In luna intai ,in ziua a patrusprezecea a lunii,vor fi Pastele LUI ELOHIM .vs 17 ziua a cincisprezecea a acestei luni sa fie o zi de sarbatoare . Timp de sapte zile sa se manance azimi.
Eu cred ca Biblia-Cuvantul lui Dumnezeu este perfect si nici nu ar trebui sa ne punem asemenea intrebari.(greselile de traducere sunt facute de oameni)
1.Cititi cu atentie primul verset, acolo este inclusa si familia lui Iosif, pe cand in cel de al doilea ,NU!
Daca veti cerceta cu atentie ,adevarul planeaza chiar si in genealogii...voi aduce argumente alta data...si in toate!
Cat de lesne suntem dispusi sa cautam greselile in Cuvant si sa credem ca ar veni de la Cel de sus...Acest lucru nu este bun ,aduce NECREDINTA!
Dar vai de cei prin care vine! Noi suntem chemati la vestirea Cuvantului, si sa ajutam pe oameni sa il creada.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Sora Lucia si eu cred ca Cuvantul lui Elohim este perfect , insa din nou spun biblia ce o avem noi astazi in mana nu putem s-o numim perfecta , si cel mai probabil se datoreaza traducatorilor, sau copiistilor .
Pe urma Pavel intr-o ipostaza anume, specifica ca sfatul dat, este de la el , nu direct de la Elohim .
1 Cor. 7:10-12
10. Celor căsătoriți, le poruncesc nu eu, ci Domnul, ca nevasta să nu se despartă de bărbat.
12. Celorlalți le zic eu, nu Domnul: Dacă un frate are o nevastă necredincioasă, și ea voiește să trăiască înainte cu el, să nu se despartă de ea.
Motivul care am postat posibilele discrepante , este ca consider ca este cu mult mai bine daca frati sambatari sunt cunoscatori de aceste posibile discrepante, si consider ca este cu mult mai bine ca ei sa le afle venite din partea unor credinciosi , decat din partea unor necredinciosi.
Consider ca este mai bine ca fratii sa fie cunoscatori si despre asemenea lucruri , pentru a nu fi surprinsi in alte ipostaze, unde inamicul sa profite, batjocoreasca sau sa faca de rusine pe frati aflati in situatii.
Nu este vorba din partea mea , sau a noastra , de a cauta greseli in Biblie, ci consider ca trebuie sa fim pregatiti , si sa nu fim luati prin surprindere de catre Inamic, in care sa aparem intr-o situatie spre exemplu in fata necredinciosilor ca niste nestiiutori macar de ele , sau negand astfel de lucruri ,doar ca inamicul sa rada apoi de noi enumerandu-le una dupa alta din scriptura, situatie in care nu cred ca dorim sa ne aflam , in special daca sunt necredinciosi prin preajma.
Nu stiu despre voi, insa eu prefer sa mi le arate un frate , decat un necredincios inconjurat de alti necredinciosi sau chiar prieteni pe care asi dorii sa-i atrag pe cale,si acesta sa-mi scoata ochii ca nici macar nu stiu ce se afla in scriptura.
Nu le cautam , insa ele exista in Bibliile noastre , si daca cineva ne va intreaba vreodata daca stim de ele, si cum de totusi ne punem toata credinta in scriptura, chiar daca nu putem da un raspuns satisfacator la unele din ele , cel putin vom da dovada ca suntem stiutori de ce se afla si ce nu in Biblie , si cu toate acestea nu ne clatinam in credinta.
Frate Avodah, eu prefer sa tac :
,,Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu."(2Timotei 3.16)
Oamenii au vorbit de la Dumnezeu manati de Duhul Sfant"(2 Petru 1:21)
Cuvantul Tau este ADEVARUL"(iOAN 17:17)
Si stii de ce?
,,Cuvantul lui Dumnezeu este VIU si lucrator, mai taietor decat o sabie cu doua taisuri...judeca simturile si gandurile inimii."(Evrei 4:12)
,,Dar lucrurile acestea au fost scrise,pentru ca voi sa credeti ca Isus este Hristosul..."(Ioan 20:31)
Daca aducem un gram de indoiala cu privire la Cuvantul lui Dumnezeu, nu mai avem credinta, pentru ca:
,,Prin CREDINTA PRICEPEM ca lumea a fost facuta prin CUVANTUL LUI DUMNEZEU."(Evrei 11:3)
Daca avem CREDINTA vom pricepe si aceste discrepante care nu ating sau schimba in vre-un fel planul lui Dumnezeu.
De aceia Biblia trebuie privita cu mult respect fiind cea mai extraordinara carte din lume...sa ne temem sa o denigram!
Cuvintele tale:,,si cel mai probabil..."exprima indoiala cu privire la Biblia pe care o tinem in mana..."
Noi vom fi judecati dupa Cuvant si nu ma indoiesc nici o secunda, Dumnezeu NU a lasat sa se schimbe ceva in aceasta carte care mi-ar periclita MANTUIREA.
Nu trebuie sa ne nelinisteasca cei necredinciosi pentru ca Duhul Sfant ne va ajuta sa ii lamurim cu privire la Cuvantul Sau!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Sora Lucia, sunt de acord ca aceste discrepante nu schimba in vre-un fel planul lui Elohim.
Insa dmv. imi cereti sa ma prefac ca ele nu exista.
Dupa cum probabil ati observat, mie nu mie frica sa caut , sa cercetez , chiar daca cea ce gasesc nu imi convine , nu-mi place ce gasesc, si merge impotriva crezului majoritatii, am curajul sa o fac.
Suntem datori sa cercetam cu privire la orice lucru, pentru ca la judecata nu vom putea raspunde : poi asa o crezut majoritatea, sau x sau y , si atunci asa am crezut si eu.
Ati scris la subiectul "calendarului"ca trebuie sa recurgem la cel biblic, iar acel biblic este cel ce evreii il tin.
Insa ce ne facem cand aflam ca insusi evreii au doua feluri de interpretare a calendarului?
Ce ne facem cand aflam ca pe vremea lui Mesia, Shavuotul se sarbatorea la data diferita de cum se sarbatoreste de catre majoritatea evreilor astazi?
Vedeti , nu mai e asa de simplu , si atunci trebuie ca fiecare din noi sa cercetam.
Odata stabilita o doctrina e aproape imposibil de a o mai schimba.
Acesta este dezavantajul formarii a unei doctrini bisericesti.
Frate Avodah, nu v-am cerut sa va prefaceti.
Daca sunt deosebiri si in calendarul biblic(inseamna ca va trebui sa nu mai credem nici in el?) , ma voi sili cat imi va sta in putinta sa fac voia Domnului...Dumnezeu spune:,,Nici cei fara minte(cunostinta) nu se vor rataci pe cale."Avram nu avea la indemana nimic, dar nu s-a ratacit pentru ca a fost sincer inaintea Domnului.
Cei care citesc ce scriem vor ramane influientati in bine atunci cand vom reusi sa aducem un gram de credinta intr-o inima sincera, si in rau atunci cand aducem NECREDINTA.
Deconectat
RE: Fapte 7:14 sau Genesa 46:27 ?
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
12484. Postat la 04/07/2011 20:20 - 5052z1h26m
Shalom!
Desigur, Sfintele Scripturi insuflate de Dumnezeu, dar El a scris prin oameni, nu prin roboti sau computere. Asadar, trebuie obligatoriu pastrat in minte elementul subiectiv, uman.
Eu as imparti discutia pe 3 planuri:
1) planul ERORILOR făcute de copisti in procesul de transcriere a Scripturilor;
2) planul INTERPOLARILOR CONSTIENTE făcute de copisti in procesul de transcriere;
3) planul INTENTIILOR HAGIOGRAFILOR ("autorii" Bibliei), a obiectivelor vizate de cei care scriau Scriptura.
Despre 1, PLANUL ERORILOR, ati vorbit voi, erori sau accidente de transcriere apar, ele sunt inevitabile, etc.
Planul 2: INTERPOLARI CONSTIENTE făcute de copisti in procesul de transcriere. Aici trebuie sa cunoastem modul in care scriau scribii evrei, "carturarii", teoria si practica literara. Nu sunt pregatit in domeniul asta, Elina72 era profesionista, dar intrucat ea nu mai intra pe forum, va impartasesc si eu din descoperirile mele privitoare la teoria transcrierii textelor literare:
a) scribii din Mesopotamia, de ex., transcriau toate materialele literare cuvant cu cuvant, fara a schimba nimic. Ca atare, scribii mesopotamieni erau un fel de copiator Xerox, creatiile literare din anii 1.000, de ex, erau la fel cu cele din 2.800.
b ) Scribii din Egipt, pe de altă parte, scriau encomiastic. Astia erau un fel de "aplaudaci", adica ei il aplaudau pe faraon toata ziua, luau o realitate istorica, un razboi, de ex., si il infloreau de-ti venea sa crezi ca faraonul ii chelfanise singur pe hitiți...când, de fapt, lucrurile fuseseră cam nedecise... (In Romania, scribii de genul asta il laudau pe Tovarasul...pana l-au impuscat in dec. 89... Nimic nou sub soare...)
c) Scribii evrei, "cărturarii", aveau alt stil: dat fiind faptul ca ei gestionau ADEVARUL SCRIS, REVELATIA, o transcriau cu toata atentia si grija, dar exista exemple de "actualizari"... De pildă, Genesa 11:31 zice despre cetatea Ur, din Caldeea. Să-mi fie cu iertăciune, dar pe când trăia Avraham, era doar cetatea Ur din Șinear, și la fel si pe când trăise Moise, regiunea a fost denumită Caldeea doar prin anii 1.000 î.Hr... Deci, clar, cineva actualizase geografic și cultural pentru evreii din vremea lui, probabil scribul-șef Ezra... Sau, alt exemplu, finalul cărții lui Moise: a scris el insuși despre moartea lui, sau a scris Iosua un fragment din cartea lui Moise?... Se poate specula mult si bine...
Planul 3: INTENTIILE HAGIOGRAFILOR.
Va amintesc lucruri pe care le stiti si voi, genealogiile lui Yeșua din Matei si Luca sau data Crucificării lui Yeșua... Genealogiile, de pildă, prezintă (cel puțin) cinci probleme speciale... Eu le-am studiat atent si le-am dat raspuns pe site-ul meu, in studiul denumit "Chipul mesianic al lui Yeshua". Acest punct este, cred eu, cea mai semnificativa "discrepanta". (Nu este deloc o discrepanta, ci, printre altele, Luca face biografia istorică a lui Yeshua, iar Matei, in timp ce scrie Evanghelia, are in minte un scop teologic inteles de evreii de-atunci, un multiplu de 7, care arată perfectiunea.)
O altă APARENTĂ DISCREPANȚĂ: Evanghelistul Ioan, lasand sa se inteleaga ca Yeshua a fost crucificat pe cand erau injunghiati mieii pascali, PARE sa difere de ceilalti evanghelisti (sinopticii) care zic că Yeshua a mancat Paștele. Trebuie luat aminte la scopul TEOLOGIC pe care il avea in minte Ioan pe cand isi aranja materialul, care voia sa demonstreze ca Yeshua era Mielul pascal, nu cel cronologic pe care-l aveau sinopticii.
... Pe vremuri, cand slujeam in Biserica, am dat adunării o temă de casă mai importantă si mai concretă: să descopere adevărul privitor la botezul lui Yeșua: a) glasul din Cer. Cine îl aude, și pentru cine vorbea? Ce zicea glasul? b ) pogorârea Duhului Sfânt în chip de porumbel: cine o vede? Când are loc pogorârea?...
Clar, au fost dezbateri interesante
Se-aud pașii lui Mesia...
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Frate Roman, o unda de bucurie mi-a inundat inima si fata, pentru mine CUVANTUL a devenit TRUP si a locuit printre noi...Pentru mine Cuvantul este totul...Duhul Sfant ma calauzeste prin El ca sa il inteleg si sa cred din toata inima in Hristos Mantuitorul.
Aduceti credibilitate in Cuvant si Domnul sa va binecuvinteze!
Indrumatorul nostru sta in mainile noastre ,doar sa credem.
Sublimul ,frumusetea,aerul de cer il respir zi de zi din aceasta carte .
Deconectat
RE: Cum lămuriți versetele ce par să se contrazică ?
Multă pace tuturor ,in primul rând vă multumesc pentru sprijinul vostru de a explica aceste discrepanțe .... cei drept de la fiecare am invațat cate ceva ,eu personal am ajuns la această concluzie ...că aceste contraziceri mai bine spus au aparut datorită repetatelor traduceri sau erori umane .
Mai sunt in scriptură cateva... de exemplu ...Faptele apostolilor 9:7 Oamenii care-l însoțeau, au rămas încremeniți; auzeau în adevăr glasul, dar nu vedeau pe nimeni.
si ,,Faptele apostolilor 22:9 Cei ce erau cu mine, au văzut bine lumina, și s-au înfricoșat; dar n-au auzit glasul Celui ce vorbea.
Si aceste două versete par să se contrazică .... adevarul însa este undeva la mijloc,am invațat tot de la unii dintre voi fraților și susorilor ,cred că sora Lucia si alti frați au aujuns la o concluzie clară că cea ce sustine Pavel cu gura lui este istorisirea exactă a evenimentului si nu o vorbă purtată din gură in gură aceste lucruri mi s-au clarificat datorită vouă , pentru că se vede ca studiati cuvantul si este cu neputintă să nu primiti raspunsul clar atunci cand aveti nedumeriri .
Raspunsul lui Șaul zis si Pavel este acesta ,,13. Pe la amiază, împărate, pe drum, am văzut strălucind împrejurul meu și împrejurul tovarășilor mei o lumină din cer, a cărei strălucire întrecea pe a soarelui.
14. Am căzut cu toții la pământ; și eu am auzit un glas, care-mi zicea în limba evreiască: ,Saule, Saule, pentru ce Mă prigonești? Îți este greu să arunci, cu piciorul înapoi în vârful unui țepuș." Acesta este raspunsul la cele doua texte de mai sus ... cea ce sustine Șaul cu gura lui .
Nu am suficiente informații dar din câte am citit si eu cartea Faptele Apostolilor este scrisă de Luca (parțial?)
Tot cu ajutorul vostru la acest subiect am putea explica rostul unor subtitluri din sfintele scrieri care apar ,si cât de simplu este să tragem concluzii eronate , am nadejdea că puteti da explicații foarte clare pentru cititorii sinceri ai Sfintelor Scripuri.
Iată un exemplu in Isaia ...pagina biblica 692 capitolul 1 versetul 10 in traducerea Cornielescu subtitlul este acesta ,,Nu jertfe și sărbatori '
Intreb arată acest subtitlu să nu fie sarbatoare?
Răspunsul este foarte clar in versetul vers.13 a capitolului 1 ,, Nu mai aduceți daruri de mâncare nefolositoare, căci Mi-e scârbă de tămâie! Nu vreau luni noi, Sabate și adunări de sărbătoare, nu pot să văd nelegiuirea unită cu sărbătoarea''!
Sarbatoarea ramane dar ea nu trebuie unita cu nelegiuirea.
Dupa parerea mea acest subtitilu tinde să arate alceva.
Mai sunt si altele nu doar subtitluri ci si pasaje biblice ,haideti să le rezolvam impreuna.... pe curând.
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
13619. Postat la 07/09/2011 08:42 - 4987z13h3m
Multă Pace de la Domnul.
Soră Lavinia noi ne cunoaștem și am vorbit de zeci de ori despre acest subiect, dar și pentru ceilalți care citim pe forum, să analizăm la rece, cu răbdare, fără patimă și fără a avea un interes oarecare de a susține ceva anume.
Întebarea mea este; de ce mai există neconcordanțele între aceste versete, dacă au fost din cauza neatenției copiștilor, după atâtea traduceri, de ce nu l-au îndreptat, sunt puse ele intenționat, ca să descrediteze dumnezeirea Scripturii? Ce rol au ele contemporan?
Deocamdată hai să studiem doar două puncte:
1. Descreditarea.
Lavinia, cum ție îți place să accepți să studiezi și cu personaje din alte comfesiuni religioase, ei se folosesc de aceste neconcordanțe ca să comenteze punctele cheie din Sfânta Scriptură, chiar au traducerea după politica religioasă pe care o practică, a traducerii Bibliei, după învățătura care le comvine, tu ști bine ce spun eu acum, că ai și tu o astfel de Biblie și am și eu, dar să mergem mai departe, cu celălalt punct.
2. Dumnezeu a îngăduit pentru învățăminte chiar și pentru acum.
Dar ce trebuie să învățăm noi din asta?, uitați-vă câte comentarii pe marginea acestor versete, dar câte discuții ar trebui să facem și ar trebui cu multă atenție și anume despre noi și despre cum vorbim noi, de câte ori nu ducem noi vorba din gură în gură și când aducem coada șirului de vorbe, la cap, adică de unde a început, de multe ori nu se mai potrivește nimic, nu ar trebui să ne punem întrebarea, ce este cu noi, decât cum să rezolvăm noi declarația unor scriitori/traducători/povestitori din Biblie?
Eu cred că avem mult mai mult, de pus la punct în viața noastră, după ce este scris cu DA și AMEN, și este cât se poate de clar și noi putem înțelege dacă vrem, dar ocupândune de traducerea Bibliei, rămânem corigienți noi, ca să nu zic repetenți.
Vă rog să nu vă supărați pe moșu, moșu așa vede lucrurile, hai să ne dăm coregiențile înaintea Lui Dumnezeu și dacă vom termina, atunci Dumnezeu ne va da lumini de sus și nu ne vom mai împiedica de niște versete care poate intenționat le-a îngăduit Dumnezeu, ca să vedem ce înseamnă să vorbești din auzite.
Și să rămână multă Pace.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Frate Nică ,cu mult respect , am deschis acest subiect tocmai pentru că am cateva nelamuri si nu le pot da de capăt singură ci impreuna cu fratii mei ,cu voi care cercetati scripura cu scopul de a o intelege ,nu dea o critica ,eu nu o critic iubesc cuvintele Tatalui meu ,cuvintele Lui imi dă pacea sunt mai dulci decat mierea de stup...si cate ganduri bune am in minte in acest moment cu privire la cuvintele Lui .
Dar eu am deschis acest subiect pentru a scoate la suprafata cea ce unii traducatori ai sfintelor scripuri sufocă adevarul clar ,care se releveaza in toată scriptura de la inceput pană la sfarsit .
Tocmai din această cauză ,uniii cititori sinceri vor putea intelege de ce apar unele discrepante.
Cu privire la acest punct :
1. Descreditarea.
Lavinia, cum ție îți place să accepți să studiezi și cu personaje din alte comfesiuni religioase, ei se folosesc de aceste neconcordanțe ca să comenteze punctele cheie din Sfânta Scriptură, chiar au traducerea după politica religioasă pe care o practică, a traducerii Bibliei, după învățătura care le comvine, tu ști bine ce spun eu acum, că ai și tu o astfel de Biblie și am și eu, dar să mergem mai departe, cu celălalt punct.
Da frate Nică, am mai multe traduceri ale scripturii , personajele din alte confesiuni religioase sunt oameni si imi pare rău ca nu inteleg esenta bună care este tinută in sticlută mică.
Tocmai datorita faptului că am acceptat sa studiez scriptura cu oameni din alte confesiuni , cei drept suntem cu totii faptura mainii Lui si am avut ocazia sa depun marturie că am in inima adevarul Tatalui meu si că se inseală studiind scriptura prin prisma intelepciunii omenesti ,pămantesti si nu prin prisma duhului ...cuvintele Lui sunt duh si viata.
Referitor la punctul 2 :
Dumnezeu a îngăduit pentru învățăminte chiar și pentru acum.
Dar ce trebuie să învățăm noi din asta?, uitați-vă câte comentarii pe marginea acestor versete, dar câte discuții ar trebui să facem și ar trebui cu multă atenție și anume despre noi și despre cum vorbim noi, de câte ori nu ducem noi vorba din gură în gură și când aducem coada șirului de vorbe, la cap, adică de unde a început, de multe ori nu se mai potrivește nimic, nu ar trebui să ne punem întrebarea, ce este cu noi, decât cum să rezolvăm noi declarația unor scriitori/traducători/povestitori din Biblie?
Va multumesc de sfatul dat si aici va dau dreptate ,dar pentru ca unii oameni sinceri din alte confesiuni religioase care sunt calauziti necorespunzator si cunosc pe multi oameni dintre acestia si imi pare rau de ei ,asa cum ei cred ca noi care uibim Legea suntem blestemati ,tot asa eu cred ca daca m-am alipit tare de Legea slobozeniei am primit binecuvantarea.
Referitor la aceste cuvinte ale d-tale frate Nica ....,,ce este cu noi, decât cum să rezolvăm noi declarația unor scriitori/traducători/povestitori din Biblie?''
vă dau o mare dreptate ,dar tocmai de aceea am deschis topicul acesta ca sa scoatem in relief ,,cheile'' de care se folosesc oameni destul de sinceri dupa parerea mea ,se folosesc de aceste ,,chei'' ca să aibe dreptate cu scriptura in mană sufocand adevarul .
Multa pace de la Cel ce da Pacea.
Deconectat
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
13631. Postat la 07/09/2011 21:01 - 4987z0h44m
Buna seara
Acum sa revin la Faptele Apostolilor eu personal cred ca e doar o aparenta contradictie .
-Pavel a vazut Persoana - pe cand oaneni au vazut doar lumina dar nu desluseau cine e r11; dovada e ca doar Pavel a ramas orb ei nu. .
- Pavel a auzit glasul celui cei vorbea - pe cand oameni care erau cu el auzeau sunetul dar nu intelegeau vorbele r11; dovada doar Pavel vorbea cu Acea persoana .
Uite o alta traducere .Fapte 9 .7 .Barbatii insa care calatoreau impreuna cu el au stat muti de spaima , auzind sunetul , dar nevazand pe nimeni.
Fapte 22.9 Dar cei ce erau cu mine au vazut intradevar lumina , dar n-au inteles glasul Celui ce-mi vorbea .
Comparati aceasta traducere cu cea Cornilescu si vedeti singuri intelesul . Am discutat si eu cu niste atei si au adus 300 de contradicti din biblie ca dovada ca biblia e falsa . Am inceput si eu sa le deslusesc intelesu si pana in final am fost sfatuit de Domnul ajunge ocupate de mantuire nu de teologie si de atunci caut lucruri practice lucruri profunde de relatia omului cu Dumnezeu .
Cu respect
Deconectat
13634. Postat la 07/09/2011 22:29 - 4986z23h16m
Și bună seara și Pace multă.
Căutătorule subscriu și votez cu tine, m-ai uns pe inimă, Domnul să te vorbească de bine, că de cât, fie să căutăm nod în papură, fie să deslegăm nodul din papură, dar cu permisiunea șefilor și cu permisiunea ta, repostez două rânduri din postarea de mai sus:
......in final am fost sfatuit de Domnul ajunge ocupate de mantuire nu de teologie si de atunci caut lucruri practice lucruri profunde de relatia omului cu Dumnezeu .
Amen Domnul să îmi ajute și mie să pun în practică, sfatul pe care l-ai primit de la Domnul !!!
Și tot Pace multă și noapte bună.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Deconectat
Lucia a scris:
Eu cred ca Biblia-Cuvantul lui Dumnezeu este perfect si nici nu ar trebui sa ne punem asemenea intrebari.(greselile de traducere sunt facute de oameni)
1.Cititi cu atentie primul verset, acolo este inclusa si familia lui Iosif, pe cand in cel de al doilea ,NU!
Daca veti cerceta cu atentie ,adevarul planeaza chiar si in genealogii...voi aduce argumente alta data...si in toate!
Cat de lesne suntem dispusi sa cautam greselile in Cuvant si sa credem ca ar veni de la Cel de sus...Acest lucru nu este bun ,aduce NECREDINTA!
Dar vai de cei prin care vine! Noi suntem chemati la vestirea Cuvantului, si sa ajutam pe oameni sa il creada
.
Sora mea Lucia, tu acum mă cunosti ,eu stiu că Cel vesnic pretinde de la cei ce cunosc nu de la cei ce nu cunosc ,prin urmare, eu ,un copil al Său care am facut un legamant prin jertafă,nu prin alte (jertfe) stiu... Cuvantul Lui este adevărul si nu poate fii răstalmacit de oameni ,oamenii pamăntesti, nu au aceasta autoritate.Eu personal nu caut greselile din scriptură si nici nu voi spune vreodată că Scriptura se contrazice (Vt si Nt)ba mai mult pagina albă (fila albă din scriptură)dintre cele doua vesti bune pune un zid despartitor ca cititorii sinceri să nu vadă adevarul si să fie cu adevarat liberi .
Câtă vreme am studiat scrierile poporului evreu prin prisma altor carti am inteles exact ce au vrut să inteleg cartile acelea scrise de oameni ,care de fapt se inseală prin intelepciunea lor pe care o pun ,mai presus de Fiul Celui Atotputernic.
Astazi sau mai bine spus ,mai mult de un an nu mai studiez scrierile poporului Iudeu prin prisma intelepciunii oamenilor care inadusă tot cei Sfant.
Eu am deschis acest subiect tocmai pentru faptul ca sa fiu ajuta-ă de voi ,care intelegeti cum stau lucrurile si prin ajutorul vostru sa intelegem ,,aparentele ''contraziceri .
Cer fratelui meu Nică cu tot respectul să-mi vina in ajutor in a da o explicatie clară a acestui verset ,,
Faptele apostolilor 11:26 și, când l-a găsit, l-a adus la Antiohia. Un an întreg, au luat parte la adunările Bisericii, și au învățat pe mulți oameni. Pentru întâiași dată, ucenicilor li s-a dat numele de creștini în Antiohia.
Doresc să vă fac o precizare ,asa ..numitii ,,crestini''au venit la mine să mă facă să inteleg ca si ei că Sabatul si Sarbatorile nu mai au nici un farmec astazi ..... că acest Isus al crestinilor le-a desfintat o dată pentru todeauna ,ele sunt o povară pentru crestini.Pentru mine sabatul nu este si nici nu va fii o povară ci acest lucru m-a determinat să inteleg că si invechime cei care nu au dorit sa intre in odihna Lui nu au intrat din pricina neascultarii.
Este o diferentă intre un crestin si un credincios mă limitez la cel de-al doilea.
Vă multumesc tuturor pentru intelegere,Cel vesnic Sfant să va aibe in paza Lui.
Deconectat
14095. Postat la 21/09/2011 05:15 - 4973z16h30m
Hei, bunădimineața și Pace.
Soră Lavinia, tu mă cunoști destul de bine, ști cam în câte colțuri îi mintea mea și cu mintea mea și cu felul meu de-a fi, am să încerc, pe marginea acestui topic, să lămuresc și subtitlu, dar și conținutul lui.
Știu că raportat la regulament, nu-i voie să postezi ceva din prima postare de mai sus, dar eu îi rog pe frații șefi, să închidă măcar un ochi și să se facă, . , că nu au văzut, că eu pentru o mai bună înțelegere, voi posta un fragment.
Sora Lavinia a scris: Cer fratelui meu Nică cu tot respectul să-mi vina in ajutor in a da o explicatie clară a acestui verset ,,
Faptele apostolilor 11:26 și, când l-a găsit, l-a adus la Antiohia. Un an întreg, au luat parte la adunările Bisericii, și au învățat pe mulți oameni. Pentru întâiași dată, ucenicilor li s-a dat numele de creștini în Antiohia.
Soră Lavinia, tu ști că eu nu sunt supărăcios și ca să fie întrebarea ta puțin/mult mai interesantă și să provoci o discuție mai apetisantă, trebuia să spui că fratele Nică în Sabatul trecut, când era la masă și predica/învăța, printre altele a spus și cam destul de apăsat, că el nu este creștin ci este credincios. Și uite că dacă nu ai spus-o tu, am spus-o eu.
Acuma cu privire la versetele ce par să se contrazică, eu am mai spus-o și o mai spun, face parte din vorba dusă din gură în gură, dar mai este o latură, pe care hai să o discutăm acum pe scurt.
Știți voi, că atunci când Balaam, a întrebat pe Dumnezeu, a primit răspuns să nu se ducă, iar când a întrebat a doua oară Dumnezeu i-a zis "dute" aici se pare că se contrazice chiar Dumnezeu pe El înșuși, iar cât despre versetele care se pare că se contrazic, este cam aceiaș-i problemă, credeți voi că nu cu îngăduința Lui Dumnezeu, copiștii cu voie sau sără voie au modificat unele înțelesuri din Sfânta Carte?
Și acum iată secretul cu privire și la Balaam și la restul întrebărilor:
2 Tesaloniceni 2: 10. și cu toate amăgirile nelegiuirii pentru cei ce sunt pe calea pierzării, pentru că n-au primit dragostea adevărului ca să fie mântuiți.
11. Din această pricină, Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună:
12. pentru ca toți cei ce n-au crezut adevărul, ci au găsit plăcere în nelegiuire, să fie osândiți.
Cu privire la versetul despre care m-ai întrebat, acuma pe scurt și dacă nu voi fi destul de comvingător, dau mai multe detalii în viitor.
Lui Nicodim i se spune cam așa: dacă nu te naști din nou, nu poți să vezi, dar dacă nu te naști din apă și din Duh, nu poți să intri.
Acuma eu văd cam așa: dacă vrei să vezi împărăția Lui Dumnezeu, fii creștin, dar dacă vrei să inti în împărăția Lui Dumnezeu, fii credincios! Și câteva argumente:
Faptele apostolilor 4:4. Însă mulți din cei ce auziseră cuvântarea, au crezut; și numărul bărbaților credincioși s-a ridicat aproape la cinci mii.
1 Corinteni 1:21. Căci întrucât lumea, cu înțelepciunea ei, n-a cunoscut pe Dumnezeu în înțelepciunea lui Dumnezeu, Dumnezeu a găsit cu cale să mântuiască pe credincioși prin nebunia propovăduirii crucii.
Efeseni 4:15. ..... ci, credincioși adevărului, în dragoste, să creștem în toate privințele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Hristos.
Coloseni 1:2. ....... către sfinții și frații credincioși în Hristos, care sunt în Colose: Har și pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, și de la Domnul Isus Hristos.
1 Timotei 4:10. Noi muncim, în adevăr, și ne luptăm, pentru că ne-am pus nădejdea în Dumnezeul cel viu, care este Mântuitorul tuturor oamenilor, și mai ales al celor credincioși.
Apocalipsa 17:14. Ei se vor război cu Mielul; dar Mielul îi va birui, pentru că El este Domnul domnilor și Împăratul împăraților. Și cei chemați, aleși și credincioși, care sunt cu El, de asemenea îi vor birui.
Dacă nu v-am adormit din nou, atunci Pace și o zi frumoasă cu Domnul.
Deconectat
Bunadimineata si multă Pace frate Nică .
Eu am inteles foarte bine ce ati spus in Sabatul trecut ,dar cum mi-ar sta mie să o iau inaintea bătranilor ,nu este de datoria mea să-i intreb si să le dau cinste si intaietate?
Vă multumesc pentru timpul si ajutorul dat ,binecuvantarea sa o primiti de la Cel vesnic Sfânt.