Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Deconectat Urâciunea pustiirii
anita
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
12803. Postat la 24/07/2011 19:52 - 5032z1h59m
În Matei 24:15 scrie "când veți vedea ,urâciunea pustiirii', despre care a vorbit proorocul Daniel, ,așezată în locul sfânt'"...

Din acest verset aș vrea să întreb ce înseamnă urâciunea pustiirii și ce reprezintă așezarea în locul sfânt?

ANA
Deconectat RE: Urâciunea pustiirii
ciprus
12838. Postat la 27/07/2011 03:19 - 5029z18h32m
Anul 70 A.D armata romana se indrepta spre orasul Yerushalaim unde se afla locul sfant , adica templul .
Si apoi toti stim ce a urmat .

Universul fata de Pamanat este ca Pamantul fata de un atom !!!
Tata cat de mare esti !!!
lnedelea
12850. Postat la 27/07/2011 21:54 - 5028z23h56m
Daniel face referire în trei locuri la urâciunea pustiirii:
1). Daniel 9:27 - "Și El va încheia un legământ cu mulți într-o săptămână, iar la mijlocul săptămânii va înceta jertfa și prinosul și în templu va fi urâciunea pustiirii, până când pedeapsa nimicirii cea hotărâtă se va vărsa peste locul pustiirii".
2). Daniel 11:31 - "Și oști trimise de el vor sta și vor pângări locașul sfânt și cetatea, iar jertfa de fiecare zi o var da de o parte și vor pune în loc urâciunea pustiirii".
3). Daniel 12:11 - "Și din vremea când va înceta jertfa cea de-a pururi și va începe urâciunea pustiirii vor fi o mie două sute nouăzeci de zile".

Poate ar fi bine să fie analizate aceste texte pentru a nu ieși din contextul invocat (Matei 24:15) care face referire explicită la texte din Cartea lui Daniel prin întrebarea expusă...

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
vasinepos
12926. Postat la 31/07/2011 19:26 - 5025z2h25m
Locul Sfânt este Templul din Israel iar urâciunea pustiiri este Satana care se va așeaza în Locul Prea Sfânt și care se va da drept salvatorul lumii și va cere închinare.

Toate poruncile Lui au fost înaintea mea, și nu m-am depărtat de la legile Lui - Ps 18:22
lnedelea
12946. Postat la 01/08/2011 20:39 - 5024z1h12m
Oare se poate dovedi cu Scriptura că Locul Sfânt este Templul din Israel iar urâciunea pustiiri este Satana deoarece referințele din Daniel (postarea nr. 12850) vizează mai degrabă evenimente din trecut, nu?

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
anita
16235. Postat la 06/01/2012 14:42 - 4866z6h9m
ciprus a scris:
Anul 70 A.D armata romana se indrepta spre orasul Yerushalaim unde se afla locul sfant , adica templul .
Si apoi toti stim ce a urmat .

Eu nu stiu ce a urmat si nici nu am inteles ce legatura are aceasta cu intrebarea pusa de mine (in acest subiect).
Poti sa ne explici?

ANA
Lucia
16259. Postat la 06/01/2012 20:13 - 4866z0h38m
Uraciunea pustiirii este o putere mondiala care inainte de venirea Domnului Isus , va face razboi cu cei ce cred in El si tin poruncile lui Dumnezeu, persecutand, martirizand , distrugand pe cei alesi, intr-un cuvant pustiind...este ca ultima zvarcolire a celui rau care aduce un necaz peste Biserica cum nu a mai fost niciodata de cand este lumea.A se aseaza in locul sfant, inseamna ca pamanteste se va declara conducatorul suveran al Bisericii lui Dumnezeu.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nica Schirod
16264. Postat la 07/01/2012 04:21 - 4865z16h30m
Scumpa moșului Anița, orice text din Sfânta Scriptură, are un spectru mult mai larg decât înțelegem noi, mai pe înțeles, un text are mai multe variante și despre una din ele discut eu acuma.
Tu ai întrebat în postarea: 12803. Postat la 24/07/2011 În Matei 24:15 scrie "când veți vedea ,urâciunea pustiirii', despre care a vorbit proorocul Daniel, ,așezată în locul sfânt'"...

Noi ca oameni care trăim în secolul xxl, trebuie să ne raportăm și la versetul care-l citești acum: Tu, însă, Daniele, ține ascunse aceste cuvinte, și pecetluiește cartea, până la vremea sfârșitului. Atunci mulți o vor citi, și cunoștința va crește."

Întrebarea pe care ai pus-o este numai pentru viitor, sau și pentru prezent?
Cine zici tu că locuia în Locul Sfânt? Nu Dumnezeu? Unde trebuie să locuiască Dumnezeu acum, numai în cer? Nu noi trebuie să fim Templu Duhului Sfânt? Eu care trăiesc în prezent, acest verset poate să fie cu privire și la mine? Sigur Da!
Nornal în inima ta și a mea, ar trebui să locuiască Dumnezeu prin Duhul Sfânt, dar dacă în inimile noastre nu locuiește Dumnezeu, crezi că inimile noastre rămân goale? sigur Nu!

Acuma eu văd o urâciune a pustiirii, mai mare ca nici-o dată pe pământ, și dacă căutăm bine, își face efectul și printre noi și dacă citim versetele acestea, o găsim! - Cine are urechi, să asculte ce zice Bisericilor Duhul."
Îngerului Bisericii din Laodicea scrie-i: "Iată ce zice Cel ce este Amin, Martorul credincios și adevărat, începutul zidirii lui Dumnezeu:
"Știu faptele tale: că nu ești nici rece, nici în clocot. O, dacă ai fi rece sau în clocot!
Dar, fiindcă ești căldicel, nici rece, nici în clocot, am să te vărs din gura Mea. Apocalipsa 3: 13-16. Și mai departe arată în ce constă calitatea de căldicel: - 17. Pentru că zici: "Sunt bogat, m-am îmbogățit, și nu duc lipsă de nimic", și nu știi că ești ticălos, nenorocit, sărac, orb și gol,

Dacă privim în jurul nostru, vedem pustiirea asta? Nu se merge pe teoria, noi suntem, noi avem, noi ... Acuma ca să nu plictisesc închei, dar am să revin să spun cum văd eu că lucrează acestă taină a fărădelegii.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
anita
20455. Postat la 15/11/2012 20:46 - 4552z0h5m
Nica Schirod a scris:
Acuma eu văd o urâciune a pustiirii, mai mare ca nici-o dată pe pământ, și dacă căutăm bine, își face efectul și printre noi și dacă citim versetele acestea, o găsim! - Cine are urechi, să asculte ce zice Bisericilor Duhul."

Frate Schirod, dacă urâciunea pustirii este acum pe pământ, atunci cum explicați așezarea în Locul Sfânt si care ar fi în zilele noastre acest loc?

ANA
Lucia
20460. Postat la 15/11/2012 21:51 - 4551z22h59m
ANA, sau dat cateva explicatii, asa ca daca tu continui sa pui intrebari, inseamna ca sti raspunsul, nu vrei sa ni-l dezvalui, te rugam!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
anita
27871. Postat la 05/02/2020 19:28 - 1914z1h23m
Sincer nu stiu raspunsul si chiar astept sa ma lamuriti.

ANA
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163654 vizite unice Powered by PHP-Fusion