deysimoni (detalii numai pentru membrii conectaţi)
12813. Postat la 25/07/2011 19:27 - 5035z3h36m
Vedem cum s-a stricat lumea iar statul cere ajutor cetateniilor sa contribuie la bunastarea tarii. Crimele sadice, coruptia si pedofilia sunt doar cateva elemente care il determina pe acesta(statul) sa ceara votul cetatenilor referitor la pedeapsa cu moartea pentru ca puscariile sunt pline,etc iar un criminalul gasit vinovat in nenumarate randuri nu merita sa strice societatea.
Suntem cetateni, crestini ca si Daniel, Iosif,etc in lumea asta si trebuie sa cotribuim si noi (ca si serviciu ce dezvolta o ramura a economiei tarii).
Intrebarea:
1. Spuneti-va parearea la acest vot: Da si Nu (justificati).
Nu doresc abtineri(mai bine nu scrieti) - cald sau rece- mijlocul dovedeste si lasitate supunandu-se majoritatii.
2. Intrebarea acesta asteapta tot un respuns scurt: DA sau NU dar se refera la suflet si la fratele nostru din biserica.
Cand trebuie dat afara un frate pentru ca pacatul, caracterul si natura lui este rea: calcat porunciile, traieste in neoranduiala(curvie, chefuri, betii) si produce dezbinare in adunare?
Biserica conform spuselor lui Pavel trebuie sa-si dea acordul la excluderea lui ptr. un timp din cadrul comunitatii ei.
CARE ESTE ATITUDINEA VOASTRA: DA SAU NU (cu mortea acestui suflet - excluderea lui din adunare)?
PS: - Intrebarea se adreseaza la toti vizitatorii saitului (cu exceptia celei de-a doua care este adresata enoriasiilor unei biserici-oricare- nu ateilor)
-Am abordat aceasta tema ptr. ca am vazut multe pareri intre noi crestinii.
Nu se intelege prea bine intrebarile frate deysimoni. Sa inteleg ca prima intrebare este: Daca suntem de acord cu condamnarea la moarte a cetatenilor care incalca grav legile tarii? Apoi a doua ar fi: Ce se intampla unui credincios dintr-o Adunare daca incalca flagrant Cuvantul lui Dumnezeu?
Daca acestea sunt intrebarile atunci raspunsurile depind mult de orientarea religioasa a fiecaruia. Daca il citam pe Domnul Isus Hristos atunci invatatura acestuia este ferma. Daca il citam pe Pavel si invataturile apostolice atunci lucrurile putin se schimba. Iar daca il citam pe Moise, raspunsul este hotarator: moartea.
Interesant subiect, insa nu as vrea sa creem tensiuni si divergente. Dupa ce fratele deysimoni reformuleaza intrebarile, fiecare in liniste poate sa-si exprime opinia lui.
,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Deconectat
RE: Votul ptr. condamnare la moarte?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
12816. Postat la 25/07/2011 20:16 - 5035z2h48m
Votul meu pentru pedeapsa cu moartea este: NU
Omul odată omorât nu mai are posibilitatea de-a se îndrepta. O pedeapsă pe viață, îi oferă posibilitatea de-ași recunoaște vina, de-a se îndrepta. Sunt multe cazuri când condamnați pe viață au primit credința și botezul, și-și continuă executarea pedepsei.
Votul meu pentru excluderea unui frate din cauze de moralitate DOVEDITE, clar, este: DA
Fratele căzut în greșeală, dovedit clar și care recunoaște, sau nu, trebuie să părăsească biserica căreia el i-a declarat supunere prin acceptarea doctrinei. Biserica nu-l obligă să-i fie frate de credință. Greșitul, călcând regulile, arată că se dezice de numele care l-a primit prin botez. Dacă nu vrea, e liber. A nu vota excluderea, pe care el prin comportarea lui o cere, înseamnă al obliga să fie membru împotriva voinței lui. Acest om are posibilitatea să-și revizuiască viața și să se reboteze. Mulți botezați excluși din bisericile lor din cauze de moralitate, aduc nume rău biserici din care făceau parte. Toți îl vor ști de adventist, și toți vor zice: uite ce fel de religie au adventiști.( Un exemplu) Oamenii nu condamnă caracterul infect al omului, ci acuză biserica de unde vine.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
12817. Postat la 25/07/2011 22:40 - 5035z0h23m
Buna seara
Apreciez zelul tau pt. a condamna raul si rautatea si dorinta dupa curatie .,
1. A fost comunismul care a fost condamnat pt ca era exagerat ,aspru dictatorial . Acum avem democratie si parca e prea multa porcarie .
In ce perioada au fost condamnati crestini la inchisoare ? In comunism sau democratie ?
In ce perioada sa pus Biblia in mana multor oameni sa poata fi citita fara sa le fie frica ? In comunism sau democratie ?
Ia ce perioada sa putut face zeci de evanghelizari fara frica de puscarie ?In comunism sau democratie ? etc.
Conruptia va creste , violenta , desfrau , droguri va lua amploare incat chipurile oamenilor se va asemana cu ale demonilor.
Se va ajunge ca impreuna cu acesti condamnati ,drogati , violatori sa fie condamnati si crestini care nu se conformeaza ceriintelor statale , adica pedeapsa cu moartea .
Sa ma explic , eu nu sunt in nici o denominatiune dar studiez problema sabatului . Deysimoni sunteti sambatar sa spunem ca legile natiunii iti va interzice sa te mai inchini in sabat la biserica , va impune pedeapsa cu moartea sau inchisoarea pt toti aceia care se inchina in ziua de sabat . Ce faci ti sabatul sau nu ? In functie de alegerea pe care o faci vei li liber sau la inchisoare impreuna cu cei rai .
Deysimoni iti amintesti ca si Daniel a fost condamnat la pedeapsa cu moartea . Cine a facut ca aceste legi sa intre in valoare ? Semeni lui . Cine va forta mana statului sa dea legi de inchisoare si chiar moartea pt. crestinii care nu se vor susune legilor statale ? Semeni nostri .
La subiectul cum se serbeaza sabatul Costi a postat un filmulet care arata mai bine ce am vrut eu sa scriu .
Va amintiti fratilor ce sau facut crestinilor in coloseum pe timpul lui Nero , au fost condamnati la moarte .
Cred ca e mult mai bine sa luptam pt democratie si libertate chiar daca va fi si rau drogati etc . Graul si neghina vor creste impreuna Domnul opreste pe slugi sa scoata neghina din grau ca nu cumva sa scoata si graul inpreuna cu neghina .
Deysimoni ai spus :Cand trebuie dat afara un frate pentru ca pacatul, caracterul si natura lui este rea: calcat porunciile, traieste in neoranduiala(curvie, chefuri, betii) si produce dezbinare in adunare?
Te rog spune-mi si mie care sunt motivele ca cineva sa fie dat afara din biserica ? Fara prefacatorie te intreb, sincer.
Cine nu are pacat ? Cine nu are caracterul si natura lui slabite ?
vREAU SA MAI SPUN CA IN SPATELE FIECARUI VICIU , DROGATI BETIVI, CURVARI etc. SE AFLA CEL PUTIN UN DEMON .
Unde sunt crestini sa salveze asemenea suflete care sunt prinse in ghiarele satanei ? Unde sunt apostoli ca sa mustre demoni si sa ii elibereze ? Unde sunt cei care ar trebui sa posteasca sa strige la Dumnezeu pt ei ?
Sufletele care au intrat intr-o biserica si au fost botezati , dar nu au fost invatati , ajutati sa pazeasca cuvantul ci se dedau la lucruri rele cum ar fi droguri , beti , si alte rele sunt alegerile lor se vor pierdesinguri ? Dar pt toti aceia care se lupta cu pacatul , cu viciul care fac raul dar tot iubesc pe Dumnezeu le spun nu disperati . O sa vin cu solutia , la subiectul despre iertare si pacat .
Cu respect
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
12820. Postat la 26/07/2011 14:05 - 5034z8h58m
Unde-i Da și unde-i Nu?
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
deysimoni (detalii numai pentru membrii conectaţi)
12832. Postat la 26/07/2011 19:17 - 5034z3h46m
Multumesc sorei Valentina si fratelui "cautatorul" pentru raspunsurile lor.
Raspunsul meu este: 1.-NU.
Motivul este sustinut explicat frumos si de Valentina si "cautatorul" la care mai adaug situatia "ultimului pacatos mantuit" de Isus-talharul de pe cruce care in ultimile clipe ale vietii s-a cait(isi recunoaste pacatele si ii ia apararea lui Isus considerandu-L sfant si fara pata).
Crestinul este omul bun, care cauta salvarea aproapelui nu condamnarea lui.
Cum invatam pe oameni sa se pocaiasca daca noi nu vom fi impotriva unei asemenea legi de a produce moartea unui criminal. Amintiti-va de cei 70 de ucenici care ptr.un lucru neinteles de ei ajung sa-L condamne. Da poate vorba "cautatorul" toti suntem pacatosi, iar Dumnezeu se indura de noi ptr o "nebunie" (ce o facem intr-o clipa, cu un cuvant, cu o fapta sangeroasa, ca si gloatele) salvandu-ne prin jertfa Fiului.
Ma sperie cand aud ca multi crestini se orienteaza dupa presa/anturaj si societate sustinand asemenea Legi. 2- DA
Raman la sfatul lui Pavel : daca fratele tau a pacatuit (nu specific pacatul-orice pacat grav) dute de stai de vorba cu el, daca nu te asculta(crezand ca tu gresesti) cheamal pe prezbiter, iar daca nici de acesta nu asculta atunci spune-l biserici(locale unde merge) si acesta este datoare, daca omul nu se conformeaza, sa-l dea afara . Si eu unul sustin asemenea vot DA ca raul sa nu fie un exmplu(in fata ochilor mei ca sfant) ptr. mine, ptr. familia mea, ptr. fratele meu, ptr.musafirul poftit de mine in adunare si pentru toti ce intra in acel Locas Sfant, Adunarea Domnului, Biserica.