"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
13197. Postat la 17/08/2011 07:58 - 5012z14h56m
Să vă fie inima plină de Pace sfântă.
2 Timotei 4: 10. 10. Căci Dima, din dragoste pentru lumea de acum m-a părăsit, și a plecat la Tesalonic.
Eu fiind un fel de Toma, în ce privește pocăința, nu voi fi nici odată de acord cu ceva, până nu pun degetul în sfânta Scriptură, să mă asigur că ceea ce văd, sau ceea ce fac este după voia lui Dumnezeu.
Și cosider, că voia lui Dumnezeu, trebuie să se găsească în caracterul meu/nostru, în familia mea/noastră, în adunarea/biserica noastră.
Aș dori să se facă o discuție, sinceră, dacă printre noi, în adunările noastre, există acest verset, și aș încerca ca discuția să se facă puțin mai punctual, adică mai la subiect, încercâd să schițez câteva întrebări:
1. Între noi este, sau nu este dragoste pentru lumea de acum? 2. În ce constă, sau cum se pune în practică printre noi? 3. Își are locul acestă dragoste între cei pentru care a murit Mesia? 4. Osândești sau întreții acestă dragoste de lume? 5. Uitândune pe teren, dar și în Biblie, ce credeți că ar trebui făcut? 6. Puteți să concretizați în ce ar consta acest flagel "dragostea de lumea de acum"? 7. Iuda 1:3 Preaiubiților, pe când căutam cu tot dinadinsul să vă scriu despre mântuirea noastră de obște, m-am văzut silit să vă scriu ca să vă îndemn să luptați pentru credința, care a fost dată sfinților odată pentru totdeauna. Și cum am putea pune în practică acest verset?
Vă doresc o discuție amiabilă, sinceră, fără înpunsături, dintr-o inimă curată și bună, pentru o trezire și îmbărbătare, pentru a vedea mai deslușit care este voia lui Dumnezeu și care ar trebui să fie caracterul nostru.
Cu mult respect al vostru: Moșu Nică. ....... și multă Pace.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Din dragoste pentru lumea de acum...avem sansa sa traim tragedia lui Dima.Desi a lucrat intr-o echipa cu Pavel, in partasie si in rugaciune, ajungand chiar sa fie intemnitat pentru Cuvantul lui Dumnezeu, iata ca Dima din dragoste pentru lume...a parasit pe Domnul.
Dragii mei, fiecare din noi poate ajunge ca Dima daca nu veghem si traim in NEPASARE. Suntem in razboi! In razboi cu vrasmasul sufletelor noastre, cel care se infiltreaza si incearca sa devieze alergarea noastra.
Este dureros ca traim schimbarea radicala (modernizarea) in biserici si nu in ultimul rand in inimile noastre. Suntem atrasi de pofta firii pamantesti-lux, tihna, complacere, imoralitate, lacomie, placeri, bogatie, grandoare, ,,aplauze", faima, ambitii personale? Aceste lucruri ne urmaresc pe toti, dar daca nu luptam impotriva lor , ne vor birui si iubirea de lume ne va acapara. Reprezinta pentru noi acceptarea gandirii moderne un pas inainte pentru viata de crestin? Este aceasta un castig? Lasam in urma cei vechi si imbratisam ce este nou, dovedeste aceasta o crestere spirituala?
Aici as include moda, care ne-a infasurat si am imbracat pantalonii care incita la imoralitate, lasand modestia feminina, sau am transformat-o intr-o forma falsa de piosenie?
Nu este destul acest lucru...mai recent se accepta tinerele in biserici cu capul descoperit, unde este cinstea data lui Dumnezeu?
Iata ca suntem acum mai luminati prin acumulare de cunostinte si invatatura lumii , dar lipsiti de puterea lui Dumnezeu...Acum se poate glumi, se poate distra , se pot pipai si saruta tinerii, doar traim intr-o vreme in care puritatea morala si fizica nu mai exista, nu mai trebuie, pentru ca avem harul si dragostea lui Hristos mare si pentru cei mai multi...este de ajuns!
Ce ne facem fratilor?
Putem sa ne oprim si sa meditam la starea actuala a bisericii?In calitate de crestini stam sa ne gandim atent unde ne aflam si unde vrem sa ajungem?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
1. Între noi este, sau nu este dragoste pentru lumea de acum?
Sa ne fereasca cel de sus, pentru ca gasim in Iacov 4:4 ca dragostea pentru lume ar fi un fel de adulter :
4. Suflete preacurvare! Nu știți că prietenia lumii este vrăjmășie cu Dumnezeu? Așa că cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaș cu Dumnezeu.
5. Credeți că degeaba vorbește Scriptura? Duhul, pe care L-a pus Dumnezeu să locuiască în noi, ne vrea cu gelozie pentru Sine
.
2. În ce constă, sau cum se pune în practică printre noi?
Lacomia de bani cred ca ar fi un bun exemplu, care este inchinare la idoli, adica adulter in alte cuvinte.
Iubirea de bani este inceputul tuturor relelor din lumea aceasta, de aceea Mantuitorul spune ca greu va intra un bogat in imparatie.
Proverbe 30 cineva se ruga: Tata ceresc nu-mi da bogatie ca sa nu te uit , si nu-mi da saracie sa nu fiu nevoit sa fur, da-mi painea cea de toate zilele.
Un alt exemplu este imbracamintea . Ea spune multe despre a cui imagine o purtam , a Mantuitorului modest , sau a lumii .
Exemplele ar putea continua...
Galateni 4
19. Și faptele firii pământești sunt cunoscute, și sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăția, desfrânarea,
20. închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînțelegerile, dezbinările, certurile de partide,
21. pizmele, uciderile, bețiile, îmbuibările, și alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri, nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu
.
3. Își are locul acestă dragoste între cei pentru care a murit Mesia?
Normal nu ar trebuii, insa inamicul este siret si se strecoara in inimile noastre , sau in bisericile noastre si incet incet isi pune palaria in cui , pe urma haina, si uite asa unele biserici , sau familii ,se dilueaza si se amesteca cu imaginea lumii.
24. Cei ce sunt ai lui Hristos Isus, și-au răstignit firea pământească împreună cu patimile și poftele ei.
4. Osândești sau întreții acestă dragoste de lume?
In primul rand trebuie sa ne cercetam pe noi insine , si sa indentificam in viata noastra ramasitele dragostei lumesti si sa le eliminam pentru ca nu putem avea inima impartita .
Trebuieste osandita,in familia noastra intai, insa cu blandetea dragostei,post si rugaciune , pentru ca altfel copii nostrii devin rebeliosi si incapatinati.
Osindirea acestor lucruri trebuie facuta acasa , de catre noi parinti, pentru ca noi suntem responsabili de conduita copiilor nostri.
Daca astepatam ca pastorul sa faca acest lucru , cred ca deja este cam tarziu.
Asteptam si pe alti forumisti sa-si dea cu parerile in continuare..
Un subiect pe cat de interesant, pe atat de actual, dar foarte putini sunt interesati sa scrie cate ceva aici.Oare de ce?
Nu putem sa nu recunoastem ca lumea si lucrurile ei , nu ne atrag intr-un fel sau altul. Pocainta la control! A te recunoaste, este primul pas spre Hristos, al doilea este sa venim sinceri si sa cerem ajutor pentru a indeparta dragostea de lume, daca vom face asa se vor vedea si rezultatele.
Fratilor, iubire de lumea de acum este mandria, Isus a afirmat ca dragostea pentru Dumnezeu si pentru aproapele reprezinta doua dintre cele mai mari porunci, detinem noi aceasta emblema pe fruntile noastre sau am inlocuit-o cu preaplinul orgoliului nostru, cu destoinicia noastra, cu cunostintele deosebite, cu puterea banilor si bogatiilor noastre?
Privim cu multa inganfare si multa suprematie la fratele meu sarac si fara o cultura deosebita, dar care a schimbat alergarea dupa lucrurile lumii intr-o continua partasie in rugaciune cu Tatal de sus si are o comoara de pret in inima lui , etaland pe frunte taina evlaviei si a smereniei?
In orice loc, tanar sau batran, sarac sau bogat, daca vrem sa ajungem ACASA, trebuie sa lasam dragostea de lumea de acum, trebuie sa descoperim in noi cu ce ne-a acaparat aceasta lume, sa fim sinceri cu noi insine , cel mai grav lucru este sa ne mintim pe noi insine, rezultatul, tragedia lui DIMA!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lucrul cel mai adevarat intro discutie,si pe de alta parte pentru ca o tematica dezbatuta sa aiba efectul dorit este sa vorbim despre "mine"!(adica persoana intai singular "eu" Daca eu mam unit cat de putin,atentie putin,si acest putin poate sa fie in ochii mei cel mai neinsemnat lucru,cu lumea,inconstient tot putin cate putin devin tot mai asemanator cu lumea in simtamintele,in planurile si conceptiile lor.Daca se intampla lucrul acesta in viata mea,daca sa intamplat,este pentru ca am last,candva undeva,cand eu nu am vegheat,cand eu ma credeam prea sfant,prea zelos ca eu sa cad,am lasat un spatiu gol intre mine si Mantuitorul.Si Satana nu precupeteste nici un efort fara asi umple cu prezenta orice spatiu lasat liber.In adevar lumea nu foloseste valuta monedei de aur a Cerului,si de multe ori ma intreb cum eu ca si crestim merg sa fac negot cu ea,"cheltuindu-mi averea"am pus in ghilimele pentru ca,crestinul nu poate cheltui ci doar da la schimb,ceea ce e cel mai urat lucru,mai ales cand ceea ce ai nui al tau,si dai pe ceva ce nu satura.Din tot ceea ce gasim atractios in lume,si placut la vedere,vrednic de dorit,uneori chiar placut la gust,as dorii sa spun tuturor,ca Dumnezeu nu sia imprimat Chipul si Semnatura Sa pe tot cei in lume.De aici si ceea ce spunea Ioan,vrajmasie cu Dumnezeu,suflet preacurvar.Sa aveti mult har,de la tronul indurarii!
Crede,roaga-te si lucreaza!
Deconectat
RE: Din dragoste pentru lumea de acum ......
13293. Postat la 21/08/2011 08:01 - 5008z14h53m
Să fim plini de Pace, de la Dumnezeu !!!
emylas, ai mare dreptate, acesta este inventarul care ar trebui să-l facă toți cei ce vreau să ajungă mântuiți, mai ales cei tineri, pentru că lumea de acum, lor le face cele mai mari oferte alunecoase, adică un fel de lume amestecată cu pocăință, căutând argumente în biblie, cum ar fi: Dumnezeu se uită la inimă, nu la haine, .... .
Și tu soră Lucică, mi-ai făcut inima praf, când am văzut cât de dumnezeește ai scris, sunt sigur că numai Duhul Sfânt ți-a călăuzit pașii/gândul, ca să mergi atât de amănunțit, pas cu pas, în explicațiile pe care le-ai dat aici.
Și pe tine frate Daniel, Adonai să te vorbească de bine, pentru că și tu ai vorbit foarte drept și de luat în seamă, cum ai pus lucrurile.
Acum să mă comfesez înaintea voastră, că Domnul mă cunoaște, am o mare bucurie în ce privește topicul aceste, dar și o dezamăgire pe măsură. Bucuria, este că; încă nu s-a găsit nimeni care să caute nod în papură, sau să bage bețe-n roate, toți au fost o inimă, un gând și un cuget. Dezamăgirea, este că; din 118 persoane care au citit acest topic, numai 4, au găsit că merită să își spună părerea. Pentru ceilalți să fie apă de ploaie oare??? Ar trebui să se facă cunoscut voia Lui Dumnezeu, cu privire la subictul acesta?, dar cum?, oare așa?:
Psalmul 58:1. Oare, tăcând, faceți voi dreptate? Oare așa judecați voi fără părtinire, fiii oamenilor?
Acum o să-mi spun și eu părerea, cam cum ar trebui să fie poporul Lui Dumnezeu:
Exodul 33. 13. Acum, dacă am căpătat trecere înaintea Ta, arată-mi căile Tale; atunci Te voi cunoaște, și voi avea trecere înaintea Ta. Și gândește-Te că neamul aceasta este poporul Tău!"
14. Domnul a răspuns: "Voi merge Eu însumi cu tine, și îți voi da odihnă."
15. Moise i-a zis: "Dacă nu mergi Tu însuți cu noi, nu ne lăsa să plecăm de aici.
16. Cum se va ști că am căpătat trecere înaintea Ta, eu și poporul Tău? Oare nu când vei merge Tu cu noi, și când prin aceasta vom fi deosebiți, eu și poporul Tău, de toate popoarele de pe fața pământului?"
În ce mă privește: AMEN !!!
Și multă Pace.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Pacea Domnului ISUS dragi frati si surori in Domnul , as dori sa scriu si eu putin din indemnul care il am in inima mea , ca fratele meu Nica care il salut cu multa Pace si chiar m-am bucurat ca ne-am cunoscut , sa nu mai fie trist si sa reducem putin numarul din 118 in 117 , In legatura cu acest subiect se poate discuta multe , ca sa incepem cu inceputul totul pleaca din inima si sufletul nostru fiecare ar trebui in clipele cand putem medita mai mult la viata noastra sa judecam toate faptele si trairile noastre pe acest pamant trecator sa vedem ce facem fiecare in viata de zii cu zii si cand ne oprim la un lucru care credem ca nu este bun in viata noastra sa meditam foarte mult sa vedem daca intradevar acel lucru este o pricina de poticnire pe calea Pocaintei , sa nu uitam rugaciunea ea ne leaga de Dumnezeu si tot in acelasi timp daca acel lucru ne sta in calea Mantuirii si nu putem sa ne debarsam de el sa cerem ajutorul Domnului si el ne va ajuta , spun asa pentru ca eu am experimentat acest lucru si Domnul mi-a ajutat Slavit sai fie numele Lui . Deci totul pleaca din inima noastra noi decidem ce facem cu viata noastra iar daca suntem calauziti de Duhul Sfant nu mai traim pentru lume ci pentru Dumnezeu , chiar acesta putere minunata primita de la Domnul ne va invata tot ce trebuie sa facem , prin vorbire , purtare absolut totul. Si in incheiere a-mi place foarte mult cuvintele Apostolului Pavel la care trebuie sa meditam cu totii si gasim scris in :
Cartea Romani, Capitolul 13
11. Și aceasta cu atât mai mult, cu cât știți în ce împrejurări ne aflăm: este ceasul să vă treziți în sfârșit din somn; căci acum mântuirea este mai aproape de noi decât atunci când am crezut.
12. Noaptea aproape a trecut, se apropie ziua. Să ne dezbrăcăm dar de faptele întunericului, și să ne îmbrăcăm cu armele luminii.
13. Să trăim frumos, ca în timpul zilei, nu în chefuri și în beții; nu în curvii și în fapte de rușine; nu în certuri și în pizmă;
14. ci îmbrăcați-vă în Domnul Isus Hristos, și nu purtați grijă de firea pământească, pentru ca să-i treziți poftele.
Domnul sa va Binecuvinteze cu multa dragoste si iubire , si va multumesc ca ma-ti ascultat .
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
13299. Postat la 21/08/2011 15:35 - 5008z7h19m
Frate Nica de ce cauți să stârnești " nodul de papură" și " bețele din roate"! ( de mine scrii dumneata acolo) Dacă vorbim aceiași limbă, de ce cineva ar contrazice sau ar scrie aceleași cuvinte adevărate de 118 ori?. Nu stârni furtuna, nu trezi poftele! Nu scrii mata, multă Pace?
Greșesc și eu deseori, dar de la cei mai în vârstă aștept să învăț. Chiar dacă sunt of topic și îmi ștergeți postarea, mă doare, tare țăpușul înfipt în inimă.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
13635. Postat la 07/09/2011 22:51 - 4991z0h3m
Și tot Pace.
Permiteți-mi să mă fac că nu înțeleg ceva cu privire la acest topic și anume:
Între lumea de pe vremea lui Pavel și lumea de pe vremea noastră, este vre-o diferență?
Care lume să fie mai periculoasă, mai sofisticată, care să aibă mai multe oferte, să facă să alunece ochii și inima mai ușor spre ea.
Enumerați câte-va oferte ale ei, tentante, prin care un credincios să patineze spre lume și ajungă să creadă că poate să bea și paharul Domnului și ....... .
Pace.
Deconectat
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
13636. Postat la 08/09/2011 00:30 - 4990z22h24m
1 Ioan 2
15 Nu iubiți lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubește cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în el.
16 Căci tot ce este în lume: pofta firii pământești, pofta ochilor și lăudăroșia vieții, nu este de la Tatăl, ci din lume.
17 Și lumea și pofta ei trec; dar cine face voia lui Dumnezeu rămâne în veac.
Pentru a fi stapain pe sine si a nu fi inselat de duhurile inselatoare trebuie in primu rind sa cunosti caracteristicele si metodele cu care vine vrasmasul pentru a te amagi a te insela si a te castiga, pentru ati pierde sufletul de la care ai fost chemat la(viata vesnica). Este sris ca toate lucrurile: Din El, prin El și pentru El sunt toate lucrurile. Dar oameni nu ia-u aminte ca tot ce este este de sus si tot ce primim este pentru intrebuintarea noastra ca sa ne folosim, chiar si David intro rugaciune a zis:Căci ce sunt eu și ce este poporul meu, ca să putem să-Ți aducem daruri de bunăvoie? Totul vine de la Tine și din mâna Ta primim ce-Ți aducem.
Nu este de mirare ca in zilele acestea ca multi sa nu si cada de la adevar:
Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; și unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credință și s-au străpuns singuri cu o mulțime de chinuri.
Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învățătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute și își vor da învățători după poftele lor.Își vor întoarce urechea de la adevăr și se vor îndrepta spre istorisiri închipuite.
Luați seama, dar, fraților, ca niciunul dintre voi să n-aibă o inimă rea și necredincioasă, care să vă despartă de Dumnezeul cel Viu.
Nimeni, când este ispitit, să nu zică: Sunt ispitit de Dumnezeu. Căci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca să facă rău, și El însuși nu ispitește pe nimeni.Ci fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuși și momit.
În norod s-au ridicat și proroci mincinoși, cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura pe furiș erezii nimicitoare, se vor lepăda de Stăpânul care i-a răscumpărat și vor face să cadă asupra lor o pierzare năprasnică.Mulți îi vor urma în destrăbălările lor. Și, din pricina lor, calea adevărului va fi vorbită de rău. În lăcomia lor vor căuta ca prin cuvântări înșelătoare să aibă un câștig de la voi. Dar osânda îi paște de multă vreme, și pierzarea lor nu dormitează.
Căci cei ce au fost luminați odată și au gustat darul ceresc, și s-au făcut părtași Duhului Sfânt,și au gustat Cuvântul cel bun al lui Dumnezeu și puterile veacului viitor și care totuși au căzut, este cu neputință să fie înnoiți iarăși și aduși la pocăință, fiindcă ei răstignesc din nou, pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu și-L dau să fie batjocorit.
Căci tot ce este în lume: pofta firii pământești, pofta ochilor și lăudăroșia vieții, nu este de la Tatăl, ci din lume. Și lumea și pofta ei trec; dar cine face voia lui Dumnezeu rămâne în veac.Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu și copiii diavolului. Oricine nu trăiește în neprihănire nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubește pe fratele său.
Deconectat
13637. Postat la 08/09/2011 07:38 - 4990z15h16m
Bună dimineața și multă Pace.
Frate Emanolake, meriți nota 10+ pentru expunerea de mai sus, ce minunat ar fi dacă am lectura până să învățăm pe de-a rost conținutul expunerii tale, că dacă se va aplica, adică se va șablona, mântuirea noastră, cu ce ai postat mai sus, s-ar putea să ni se aplice; mulți chemați, dar puțini aleși, așa că cei care vreau cu orice preț să fie aleși, trebuie să înțeleagă: Pocăința nui o joacă !!
Am ales două pasaje din expunerea de mai sus și le voi reda și eu, pentru că merită să mai fie citite odată. Pavel spunea: Mie nu mie greu să vă spun de mai multe ori acelea-și cuvinte, iar vouă vă este de folos.
Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învățătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute și își vor da învățători după poftele lor.Își vor întoarce urechea de la adevăr și se vor îndrepta spre istorisiri închipuite.
Căci tot ce este în lume: pofta firii pământești, pofta ochilor și lăudăroșia vieții, nu este de la Tatăl, ci din lume. Și lumea și pofta ei trec; dar cine face voia lui Dumnezeu rămâne în veac.Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu și copiii diavolului. Oricine nu trăiește în neprihănire nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubește pe fratele său.
A-ș încerca să atenționez, mai ales pe tineri, lumea de acum are atâta înșelătorie în ea, că dacă nu ești foarte atent, minciuna poate să pară un mare adevăr, dar este valabil și pentru cei mai în vârstă (bătrâni).
Să auzim și noi, ce zice îngerii:
Geneza 19:17. După ce i-au scos afară, unul din ei a zis: "Scapă-ți viața; să nu te uiți înapoi, și să nu te oprești în vreun loc din Câmpie: scapă la munte, ca să nu pieri."
Deci fraților, numai înainte, numai în sus, Doamne ajutăne !!!
Și să fim plini, de trei ori plini de PACE !!!
Deconectat
13657. Postat la 08/09/2011 22:14 - 4990z0h39m
Frate nica nu e de mirare de ce multi crestini cad de la adevar, si cea mai mare problema care este in biserici este neascultarea si inpotrivirea cuvintului. Avem o dovada clara cum sa petrecut pe timpul parintilor nostri cind au fost intr-o strimtorare si au venit la robul Domnului Ieremia ca sa mijloceasca la Dumnezeu pentru ei. Atunci ei au zis lui Ieremia: Domnul să fie un martor adevărat și credincios împotriva noastră, dacă nu vom face tot ce-ți va porunci Domnul Dumnezeul tău să ne spui!Fie bine, fie rău, noi vom asculta de glasul Domnului Dumnezeului nostru la care te trimitem, ca să fim fericiți ascultând de glasul Domnului Dumnezeului nostru! si dupa ce le-a vorbit poporului si-au inpetrit inimile cu toti,Căci vă înșelați singuri, dacă m-ați trimis la Domnul Dumnezeul vostru, zicând: Mijlocește pentru noi la Domnul Dumnezeul nostru, fă-ne cunoscut tot ce va spune Domnul Dumnezeul nostru, și vom face! Eu v-am spus astăzi; dar voi n-ascultați glasul Domnului Dumnezeului vostru, nici tot ce m-a însărcinat El să vă spun. Asa este si in zilele noastre ce este a mai fost,si ce va fi a mai fost, nimica nu este schimbat ba din contra oameni merg din ce in ce mai rau, stau intre straini si vad lucrurile cum decurc ca oameni sint nepasatoti de Dumnezeu si traiesc in poftele inimi si placerile ochilor,iar alti care se inprietenesc cu astfel de oameni cad de la adevar , trebuie sa fim o epistola vazuta,citita si cunoscuta de toti, Domnul sa ne ajute si sa ne intareasca in harul sau...
Deconectat
13707. Postat la 11/09/2011 08:08 - 4987z14h45m
Eu doresc tot multă Pace de la Domnul Isus.
Da frate Emanolake, eu nu îi acuz pe acei ce caută bucurii în lumea de acum, dar cu o dragoste părintească caut să le trezesc mintea sănătoasă, să se gândescă bine dacă merită, să dai bucuria mare și veșnică, pe o bucurie aparentă și înșelătoare, iar veșnicia so o petreacă lângă bogatul ne-milostiv.
Să știți fraților că nu merge cu teoria "fifti - fifti" pocăință - lume, aduc ; argumente:
Matei 7: 21. Nu orișicine-Mi zice: "Doamne, Doamne!" va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.
22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: "Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Și n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?"
23. Atunci le voi spune curat: "Niciodată nu v-am cunoscut; depărtați-vă de la Mine, voi toți care lucrați fărădelege."
Întrebarea mea este: Ce am face, eu, tu, Doamne ferește dacă ni s-ar spune acete cuvinte, dacă ni s-ar mai da un an de reabilitare, ai fi tot atât de nepăsător?, ai lua tot atât de ușor pocăința?, ai mai găsi plăcere in lumea de acum? Gândeștete bine că eșt acum în timpul de reabilitare, fă ce ai face atunci după auzirea sentinței, alt timp nu o să ți se mai acorde.
Pune-ți la inimă cuvintele acestea, gândește bine ce ți-am spus și mai gândește că prețul mântuirii pentru tine a fost plătit, nu da cu piciorul în El !!!
Domnul să binecuvinteze cugetul nostru și să fie plin de Pace.
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
13716. Postat la 11/09/2011 14:34 - 4987z8h19m
Și totuși niciunul nu s-a referit la textul de aur:
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.
Dacă nu ar fi iubit Dumnezeu lumea, nu eram nici tu, nici eu.
Rugăciunea lui Isus:
Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzești de cel rău. Ei nu sunt din lume, după cum nici Eu nu sunt din lume. Sfințește-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul. Cum M-ai trimis pe Mine în lume, așa i-am trimis și eu pe ei în lume.
Suntem în lume dar trebuie să fim urâți de lume:............ lumea i-a urât, pentru că ei nu sunt din lume................
Care ridică mâna sus , să zică că el e urât de lumea din sat, de la bloc ?.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
13731. Postat la 11/09/2011 21:26 - 4987z1h28m
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.
Da valentina e un text minunat si frumos pentru cine al intelege si-l intrebuinteaza exact la sensul care se refera.Da Dumnezeu ce-a creat si a dat fiinta pe pamant intradevar nu doreste ca sa fie pierdut, ( Doresc eu moartea pacatosului?zice Domnul. Nu doresc Eu mai degraba ca el sa se intoarca de pe caiile lui si sa traiasca?), El ne-a mântuit și ne-a dat o chemare sfântă, nu pentru faptele noastre, ci după hotărârea Lui și după harul care ne-a fost dat în Hristos Isus, înainte de veșnicii,căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogățiile harului Său.Amen si a Domnului sa fie toata slava,puterea si cinstea ca nea rascumparat si nea oferit un dar minunat viata vesnica.
Acuma valentina daca omul nu asculta si nu face voia Domnului mai are viata vesnica?
Vedem ca Domnul Isus Mesia zice: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.
Aicia sint trei aspecte care le aduce aminte Domnul Calea, Adevarul,Viata care omul are datoria de a le inplini si a putea avea cununa vieti la sfirsitul lucrari pe pamant.Si Domnul ne vorbeste destul de clar si pentru cei pacatosi si pentru cei neprihaniti care cad din harul Domnului si alearga dupa lucrurile firi pamantesti:
Sufletul care păcătuiește, acela va muri. Fiul nu va purta nelegiuirea tatălui său, și tatăl nu va purta nelegiuirea fiului său! Neprihănirea celui neprihănit va fi peste el, și răutatea celui rău va fi peste el. Dar dacă cel rău se întoarce de la toate păcatele pe care le-a săvârșit și păzește toate legile Mele, și face ce este drept și plăcut, va trăi negreșit, nu va muri. Toate fărădelegile pe care le-a făcut i se vor uita! El va trăi din pricina neprihănirii în care a trăit. Doresc Eu moartea păcătosului r11; zice Domnul Dumnezeu. Nu doresc Eu mai degrabă ca el să se întoarcă de pe căile lui și să trăiască? Însă dacă cel neprihănit se abate de la neprihănirea lui și săvârșește nelegiuirea, dacă se ia după toate urâciunile celui rău, s-ar putea să trăiască el oare? Nu, ci toată neprihănirea lui va fi uitată, pentru că s-a dat la nelegiuire și la păcat; de aceea va muri în ele.
Fiți împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înșelându-vă singuri. Căci, dacă ascultă cineva Cuvântul, și nu-l împlinește cu fapta, seamănă cu un om care își privește fața firească într-o oglindă, și, după ce s-a privit, pleacă și uită îndată cum era. Dar cine își va adânci privirile în legea desăvârșită, care este legea slobozeniei, și va stărui în ea, nu ca un ascultător uituc, ci ca un împlinitor cu fapta, va fi fericit în lucrarea lui.
Deconectat
13982. Postat la 17/09/2011 20:51 - 4981z2h2m
Multă pace.
Permiteți-mi să pun o întrebare retorică: Se poate să existe oare printre noi Sâmbătarii, dragoste pentru lumea de acum?
Multă Pace.