"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
15988. Postat la 28/12/2011 17:51 - 4878z11h31m
Cred că vom avea ce să discutăm despre închinare, nevoia de a explica partea care ne va schimba în buni, și partea de închinare care ne va face răi.
Nu mă gândesc să fie un poligon, mă gândesc să o facem o scăldătoare, și la asta te rog tu care ai să scrii, să pui mai mult suflet, decât pumnul în gură.
Observ că pe zi ce trce în vremea asta pe care o trăim cu toții, ni se oferă foarte subtil, multe subiecte la care mulți fac închinare, nu vreau să intru în amănunte, las spre libera discuție, dar să fie presărată cu înțelepciune, cu sare, cu simpțul răspunderii și prin Duhul Domnului.
Deci câte închinări cunoașteți, și încercați să catalogați fiecare închinare.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
RE: Ce înseamnă: ÎNCHINARE ?
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
16079. Postat la 01/01/2012 12:39 - 4874z16h43m
Cred că voi fi iertat de către cei ce trudesc și celtuiesc și bani și materie cenușie pentru întreținerea acestui portal, că postez de două ori consecutiv, dar o fac pentru ami arăta dezamăgirea cu privire la subiectul acesta care mi se pare interesant, adică; Câte feluri de închinare cunoașteți ?
Întrebarea mea mai pe larg este; credeți că numai o închinare este?
Credeți că numai Lui Dumnezeu te poți închina?
Cum credeți că a vrut Satana ca Domnul Isus să i se închine?
Nu credeți că și de la noi are pretenția asta?
Nu credeți că dacă noi nu vrem să discutăm, să arătăm, posibilile închinări, prin nepăsarea noastră facem închinare celui ce nu ar vrea ca noi să cunoaștem adevărul?
Și întrebările ar putea continua. Ar putea cineva să deschidă un topic; cum putaea să se închine Domnul Isus Deavolului?
În rest; fiți sănătoși.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Inchinarea este:rugaciune, prosternere, consacrare,dedicatie .
Ai darui cuiva in semn de supunere si recunostinta.In cazul nostru a darui lui DUMNEZEU sau celui rau.
Inchinare se manifesta prin prosternere, prin a dedica, a toasta, a cinsti, a ciocni un pahar, a te apleca in fata cuiva, a da sarutari ducand mana la gura ta apoi a indrepta mana catre el sau ea.
Prin a duce un dar si a tine ziua de nastere sau ziua onomastica, a face semnul crucii, a te apleca in fata icoanelor a te ruga la icoane si a le saruta,
a aduce o ofrada zeilor.
Parerea mea despre inchinare vine din incredintare, ca ea este o relatie intre om si DUMNEZEU, este o relatie stransa, adanca, intima.
Intimitatea in inchinare este cu atat mai mare cu cat inaintam in relatia noastra cu DUMNEZEU, nu poti sa te inchini cuiva pe care nu-l cunosti, de multe ori intelegem gresit intimitatea, permitandu-ne orice lucru, intimitatea nu-ti permite degradarea relatiei printr-un comportament lipsit de caracter, care indigneaza imaginea de sine a individului, in cazul nostru lucreaza increderea in DUMNEZEU.
In Ioan cap.4.v.23 gasim scris: Dar vine ceasul si acum a si venit,cand inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in duh si in adevar, fiindca astfel de inchinatori doreste si Tatal.
Inchinarea inseamna a acredita valoarea lui DUMNEZEU, fara sa stii adevarul despre el, dar si fara sa traiesti in adevar, nu poti sa te inchini in duh si adevar.
De aceea adevarata inchinare trebuie sa scoata in evidenta valoarea lui DUMNEZEU., el doreste inchinarea noastra in sfintenie, mai este inchinare facuta de forma, din obisnuinta dar facuta de pe buze gandul sa ne fie in alta parte.
Poti sa te inchini DOMNULUI din inima curata, din sinceritate, poti sa-i aduci DOMNULUI inchinare prin cantare, prin poezie, prin evanghelizarea cuvantului lui DUMNEZEU, prin fapte bune, prin milostenie, prin zeciuielile noastre si examplele ar putea continua.
Dar poti sa aduci inchinare si celuilalt domn, prin inversul celor scrise mai sus un exemplu, prin a predica cuvantul si a induce in eroare poporul care te asculta in loc sa vestesti adevarul vestesti neadevarul.
Eu asa vad lucrurile si daca nu este bine cum le vad nu ma supar vreau sa invat.
Multa pace de la CEL ce poate da pacea.
Deconectat
RE: Ce înseamnă: ÎNCHINARE ?
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
16111. Postat la 02/01/2012 20:55 - 4873z8h27m
Estera 1 a scris: Eu asa vad lucrurile si daca nu este bine cum le vad nu ma supar vreau sa invat.
Eu zic: Dumnezeu să-ți binecuvinteze ochiul care a văzut lucrurile atât de dumnezeiește și pe tine că ai punctat atât de minuțios toate felurile de închinare, dar și posibilitățile care ar putea interveni ca cineva să facă închinare, dacă nu este sincer, celui ce nu trebuie să ne închinăm.
Dacă noi vom citi cu atenție postarea de mai sus, s-ar putea ca să fi făcut închinare vrăjmașului Lui Dumnezeu, prin nebăgarea noastră de seamă și atunci intervine versetul acesta: - Nici o slugă nu poate sluji la doi stăpâni; căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt, sau va ține numai la unul și va nesocoti pe celălalt. Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona." Luca 16:13.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Dragiii mei , eu as spune ca INCHINAREA inseamna pe intelesul tuturor a SLUJI cuiva cu toata fiinta ta...in aceasta inchinare se include tot ce faci, de la rugaciune si tot ce tine de slujba in sine pana la gand si fapta de zi cu zi.
Adevarata INCHINARE are o taina , daca suntem dispusi sa o descoperim vom gasi adevaratul Stapan caruia trebuie sa-I aducem inchinare.
Duhul lumesc este pretutindeni, iar religiozitatea noastra a devenit mai mult sociala decat spirituala pentru ca de fapt ne conduce firea nu Duhul Sfant, am pierdut ,,arta inchinaciunii"si ne-a secat izvorul EVLAVIEI...pentru ca cunostinta fara SMERENIE este mandrie curata.Cunoasterea are intotdeauna o dimensiune experimentala , iar intelepciunea produce prin Duhul Sfant sfinti care stiu ca doar singurului Dumnezeu prin Fiul si Duhul Sfant se pot inchina in adevar.
Si as incheia astfel; cine vrea sa se inchine lui Dumnezeu in Duh si adevar , trebuie sa-si faca timp sa stea de vorba cu El(cu rugaciunea incepe adevarata inchinare).
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.