"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
16302. Postat la 08/01/2012 16:32 - 4867z12h43m
2 Tesaloniceni 2: 7. Căci taina fărădelegii a și început să lucreze; trebuie numai ca cel ce o oprește acum, să fie luat din drumul ei.
8. Și atunci se va arăta acel Nelegiuit, pe care Domnul Isus îl va nimici cu suflarea gurii Sale, și-l va prăpădi cu arătarea venirii Sale.
9. Arătarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne și puteri mincinoase,
10. și cu toate amăgirile nelegiuirii pentru cei ce sunt pe calea pierzării, pentru că n-au primit dragostea adevărului ca să fie mântuiți.
11. Din această pricină, Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună:
Aș dori o discuție responsabilă făcută sub călăuzirea Duhului Sfânt să lucrăm împreună, pentru a ne face datoria înaintea Domnului și parcă sunt îndemnat să aduc în fața dumneavoastră spusele lui Pavel tânărului Timotei, dar puțin modificată, adusă să se potrivească tehnicii pe care o folosim acuma: Aveți grijă la citire și la scrisul pentru alții, ca să te mântuiești tu și cei ce citesc!
Hai să facem un studiu pe marginea versetului 11, să vedem în ce constă lucrarea de rătăcire, și dacă nu cumva acestă lucrare se defalcă în mai multe posibilități de rătăcire să se creadă o minciună, zicând că acestă lucrare este trimisă de Dumnezeu și pe drept cuvânt așa este, să practici acestă lucrare crezând că faci o lucrare în Numele Domnului cu sârg și dăruire și când colo e rătăcire adevărată.
Care ai curajul să te înjugi în așa discuție pretențioasă, Dumnezeu îți va da și binecuvântare și propășire, pentru că Dumnezeu poate să deschidă nu puțini ochi și prin mijlocul acesta de propovăduire și aici poate după cum se vede că și surorile pot face lucrare, surorile să-și arate darul și iscusința de a umbla la inimile celor sinceri, care cută adevărata cale care duce la mântuire și care mulți dintre cei ce sunt îndreptățiți nu au acestă iscusință. Vedeți surori unde v-am înălțat?
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Ma bucur frate Nica de subiectul deschis ,inca de la inceput am foarte curios sa descifrez acest verset din
2 Tesaloniceni 2: 7 Căci taina fărădelegii a și început să lucreze; trebuie numai ca cel ce o oprește acum, să fie luat din drumul ei.
Deci vedem ca taina faradelegi a lucrat si lucreaza si in continuare eu cred ca acest verset face referire la cel rau , care tot timpul a fost un mincinos un vrasmas al Adevarului si care si in ziua de azi el incearca sa inlature pe oameni de la ascultarea Celui Preinalt , exemplu avem in geneza cand a mintit-o pe Eva zicand ,,Oare asa a zis Dumnezeu".Intrebarea este valabila si in ziua de astazi oare sa fie Sabatul , Sarbatorile ....etc ale Domnului ?Rezultatul este dezastruos vedem cu totii in ziua de azi ce se petrece.Domnul sa aibe mila
Cel care opreste taina faradelegi si lucrarile lui eu zic ca este Domnul ISUS can va oprii pe cel rau din calea lui si atunci se va arata el vrasmasul.
Odata descoperit el va decurge la multe minuni si semne ca stie ca are putin timp, va face sa se pogoare foc din cer , mai nou icoanele plang , cursurile raurilor se schimba la o anumita sarbatoare pagana care a trecut nu de mult timp si minunile vor continua ca sa amageasca pe cei care nu au primit Adevarul Biblic in inima lor si nu au crezut pe Singurul Dumnezeu Adevarat si Viu in veci vecilor si pe Fiul Sau Preaiubit Domnul ISUS .Ce vreau sa adaug la aceste cuvinte este ca noi Crestini trebuie sa staruim in Cuvantul Domnului sa invatam foarte bine voia Domnului chiar daca am citit Biblia de 10 ori sa nu ne oprim avem nevoie de hrana aceasta care o luam din Sfanta Scriptura , in zilele acelea grele cand cel rau va insela omenirea vor sta in picioare doar aceia care cunosc foarte bine voia Domnului doar aceia nu vor putea fii inselati , iar daca nu vom starui in Cuvant vom putea fii usor inselatii pentru ca plecam urechea la ori ce invatatura si la ori ce neadevar si noi spunem ca asa este cand defapt sunt niste minciuni .
De multe ori spunem zicala aia ,,hotul neprins este negustor cinstit " asa este si in cazul acesta din aceste versete cand va fii prins si oprit va arata ce poate sa faca el . Zic ca Domnul sa fie de partea fiecaruia care iubeste Adevarul , Dreptatea si Iubirea ca acesti oameni vor fii ai Domnului si EL sa ne pazeasca de tot ce este rau caci cu toti dorim sa ajungem in imparatia Cerurilor .
Dupa cum a spus si Domnul ISUS as vrea inca o data cu totii sa luam aminte la aceste versete , mai ales pentru cei care cred alceva si anume :
Matei 7.21. Nu orișicine-Mi zice: "Doamne, Doamne!" va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.
Sau
Luca 6.46. De ce-Mi ziceți: ,Doamne, Doamne!' și nu faceți ce spun Eu?
Domnul sa ne ajute pe fiecare sa biruim pe cel rau si in Efeseni 6 avem si armele .Multa Pace va doresc .
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Sfârșitul timpului de har are ca scop unic lupta împotriva adevărului lui
DUMNEZEU, și nimicirea poporului său.
Duhurile înșelătoare de rătăcire pot acționa asupra omului credincios dar și asupra acelor ce cred că merg bine pe calea DOMNULUI dar sunt înșelați.
Dacă le vorbești despre adevăr ei spun aceste lucruri sunt pentru evrei nu sunt pentru noi, pentru că nu se lasă prelucrați acești oameni merg spre pierzare, necunoașterea cuvântului lui DUMNEZEU este cea mai importantă cauza a rătăcirii oamenilor, deși merg la adunare, nu citesc cuvântul, nu studiază Biblia care este dreptarul învățăturilor sănătoase.
Este bine că asemenea studii se fac aici pe portal, unde putem învăța deoarece un copil când se naște nu intră direct la facultate.
Multă pace de la CEL ce poate da pacea.
Deconectat
RE: Dumnezeu și lucrarea de rătăcire!
16329. Postat la 09/01/2012 22:18 - 4866z6h57m
Îmi aduc ainte că până la 45 de ani, aveam câteva versete din Biblie pe care eram tare mânios și citeam și studiam ca să le pot anihila, căci simpțeam că îmi stau în cale, unul din acelea versete este și acesta: 9. Arătarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne și puteri mincinoase,
Eu alergam exact după minuni, vindecări, vedenii și cât de multe puteri, asta era temelia și arma mea de apărare, mai ales când stăteam de vorbă cu câte un sâmbătar , ziceam; dacă Dumnezeu ar vrea ca să păzim Legea și Poruncile, nu ar fi așa de mare har în rugăciunile noastre în compareție cu ale voastre.
Ei îmi băgau pe gât, așa vedeam eu atunci, verstul 9 din Proverbe 28: Dacă cineva își întoarce urechea ca să n-asculte legea, chiar și rugăciunea lui este o scârbă.
Câți nu fac astăzi ce făceam și eu, caută semne, minuni și puteri și găsesc, simpt tot ce caută, de multe ori se ajunge până aproape de extaz și în felul acesta mai este nevoie de Lege? Nu sunt îndreptățiți în felul acesta să nu mai permită jugul Legii și a poruncilor?
Numai că uite ce citești acum: Toți cei ce au păcătuit fără lege, vor pieri fără lege; ........ Romani 2:12.
Din această pricină, Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună: 2 Tesaloniceni 2:11.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Voi incerca sa imi spun si eu punctul de vedere cu privire la contextul adus in discutie si voi sublinia prin explicatii versetul 11.
Dupa 2000 de ani de istorie a Bisericii lui Hristos, exista inca foarte multe opinii cu privire la aceste versete din 2 Tesaloniceni.Eu am incercat sa citesc si capitolul 1 ca sa-mi pot da seama despre ce se vorbeste.
Pavel atrage atentia tesalonicenilor ca venirea Domnului nu era chiar atat de aproape pe cat credeau ei.Cei care se abatuse de la adevar spuneau ca deja Hristos a venit si se gasea printre ei.
Versetul 2 si 3 din acest capitol explica clar curentul invataturilor mincinoase cu privire la venirea Domnului.
Este destul de clar ca taina faradelegii incepuse sa lucreze prin cei care vehiculau aceste invataturi despre Antihristul din lumea , ceea ce se opunea Evangheliei lui Hristos care spunea ca venirea lui va fi ca fulgerul vazuta de toti.
Pe fondul acestor amagiri nelegiuite se duce o lupta spirituala cu cei alesi sfintiti prin Duhul Sfant si credinta dragostei de adevar, adica Isus Hristos.
Taina faradelegi era sa nu se creada in Mantuitorul, ci in cel care deja venise si era printre ei.
Se va ridica acel Nelegiuit si se va aseza in Templu cel Sfant si se va da drept Hristos.Va insela pe cei care nu au primit dragostea adevarului.
Vom putea sa talmacim cum ne convine noua aceste versete, insa trebuie sa le clarificam cu multa responsabilitate si sa nu atingem cu ele anumite denominatiuni, nu este treaba noastra ce fac ei , ci ce facem noi.
Primii promotori ai bisericii noastre de SAMBATARI sunt fratii penticostali, ne este rusine sa recunoastem? S-au lasat calauziti prin Duhul Sfant in tot adevarul si li s-au descoperit Sabatul si dieta alimentara, toti pacatosii care il cauta cu sinceritate pe Hristos vor gasi dragostea adevarului.
Daca inca mai traim acele vremuri din trecut cu minuni si semne si vindecari si vedenii este harul Domnului.
Legea lui Dumnezeu sta in dragoste, ai dragoste implinesti Legea, faci bine si starui in el implinesti Legea.
De aceea fratii penticostali care au staruit in dragoste li s-a descoperit Sabatul si dieta.
Cine este sambatar si tine Legea lui Dumnezeu ,are dragoste si de penticostali si de dusmani, daca nu , nu este implinitor al Legii, sa nu ne batem cu pumnul in piept ca detinem adevarul, daca il cunoastem nu este meritul nostru, ci a Domnului care ne-a ajutat sa-l intelegem.
Vreu sa aduc un exemplu din viata care ar trebui sa ne puna pe ganduri.
Printre prietenii nostri se gasea un tanar baptist, intr-o zi s-a intamplat sa ne viziteze acesta si nu dupa mult timp a venit si un batran sambatar, din vorba in vorba batranul se leaga de tanar si ii spune: Mai, frate daca mai manananci porcul nu vei fi mantuit, nu vei intra in Imparatie!
Adevarul pe care i l-a spus era adevarat, insa modul in care l-a spus , nu era cu blandete ci cu multa rautate , in el nu se vedea dragoste ci rautate, desconsideratie fata de acest om pe care la numit direc necurat.
Am trait un moment penibil, nu stiam cum sa dreg acest incident...tanarul era derutat , nu stia ce sa faca sa plece sau sa ramana din respect pentru noi.
Felul nostru de sambatari curati care cunoastem adevarul insa nu DRAGOSTEA ADEVARULUI , ne va scoate din Imparatie, pentru ca adevarul va fi vestit cu dragoste.
Eu am sa-ti continui versetul frate Nica: ,,Toti cei ce au pacatuit fara lege, vor pieri fara lege; SI TOTI CEI CE AU PACATUIT AVAND LEGE, VOR FI JUDECATI DUPA LEGE."
Nu sunt de acord cu implicarea manifestarilor Duhului Sfant cu lucrarea celui rau.
Pavel desi a persecutat Biserica , a fost ales de Dumnezeu, pentru ca lucra in NECUNOSTINTA...asa cum o fac multi penticostali sinceri de astazi, sa nu amestecam lucrurile.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
16340. Postat la 12/01/2012 18:32 - 4863z10h43m
Scumpă soră Lucia, mi-am însușit critica, s-ar putea să nu mi se portrivească, dar dacă mi-a fost adresată, am luat-o și gata.
Iată că mă comfesez a doua oară; pentru mine toți pocăiții îi tratez cu mult respect, pe mine nu m-a auzit nimeni zicând că cineva nu-i bun, dar pot să zic în deplina facultăților mentale, că eu nu mai îmbrățișez așa cum am mai zis prin metoda hei-rupistă toate practicile lor, cu mult respect față de ei spun lucrul acesta.
Sunt obligat să vă aduc în față o întâmplare prin care am trecut, atunci când au auzit frații de unde am ieșit, că eu țin sâmbăta.
Săteam de vorbă în fața casei unei familii de frați de-ai noștrii din comuna vecină, care nu cu mult timp au fost și ei ieșiți de acolo. Cum stăteam de vorbă, a trecut pe lângă noi o soră, care avea dar de proorocie, când a ajuns în dreptul nostru ne-a dat Pacea Domnului, i-am răspuns și eu și sora noastră frumos cu respect tot cu Pacea Domnului, a mers cam 50 de metrii, s-a întors înapoi mi s-a adresat cu multă patimă: Frate Nică, stăpânul mi-a spus că dacă nu mă întorc înapoi și dacă nu îți spun ce îți sune stăpânul mă pedepsește foarte rău, eu i-am zis foarte calm și cu respect; spunemi soră, și ea a început așa: o zâs stăpânul că dacă nu te întorci înapoi de unde ai plecat, să ții din nou duminica și să mănânci din nou carne de porc, în scurtă vreme stăpânul te nimicește cu desăvârșire.
Nu mai spun mai departe cât de recalcitrantă a fost sora proorociță, să vă zic rezultatul. Asta s-a întâmplat acum vre-o 18 ani, sora aia era de vârsta mea, ea a murit de vre-o 10 ani și eu iată-mă că scriu aici.
Acuma întrebarea mea soră Lucia; nu crezi că pentru ea a fost o lucrare de rătăcire ce i-a spus stăpânul? Dar pentru cei ce au crezut că Dumnezeu mi-a vorbit așa, nu tot o lucrare de rătăcire a fost?
Crezi că Dumnezeu nu a îngăduit ca ea să se comporte așa?
Eun cred că lucrarea de rătăcire a făcut victime în rândul credincioșilor de pe vremea lui Pavel, de la el până la noi a făcut victime și face victime și printre noi acuma prin diferite moduri, nu numai într-un singur fel - mod.
Nu cred că noi putem să ne culcăm pe o ureche și s-ă dormim liniștiți că acele versete se vor pune în practică în viitorul chiar îndepărtat.
Eu am avut dorința, nu să ne criticăm, ci cu ajutorul Duhului Sfânt, să depistăm ca nu care cumva să fie și printre noi ceva microbi ai lucrări de rătăcire și să fim contaminați și noi, asta era dorința mea, și dacă sunt acești microbi, pe ei să-i criticăm și să-i chiuretăm, chiar dacă pe moment nu o să fie chiar plăcut firii pământești.
Frate Nica, din intamplarea cu acea sora prooroc, este foarte clar , a vorbit de la ea.
Insa pentru acesti oameni...noi nu trebuie sa dam la spate Darurile Duhului Sfant, Sa nu uitam ca fara El nu putem fi Mireasa lui Hristos.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
16348. Postat la 13/01/2012 10:03 - 4862z19h12m
Scumpă soră Lucia, să nu te superi pe mine, dar miie nu îmi plac deloc ochelarii de cai, Dumnezeu mia uns ochii ca să văd lucrurile deslușit, nu știu de ce vă legați că eu aș da cu piciorul în lucrarea Duhului Sfânt, te înșeli, eu cred mai mult ca tine în lucrarea Duhului Sfânt, numai că nu le iau toate la grămadă ca tine.
Aici vorbeam că Dumnezeu va trimite o lucrare de rătăcire celor ce nu primesc Adevărul cu dragoste, și ei vor crede acestă lucrare cum că vine de la Dumnezeu.
Tu chiar crezi că sora aceia a vorbit de la ea? Ea cu gura ei mi-a zis, că stăpânul a trimis-o, eu cred că nu m-a mințit, cred că stăpânul ei a trimis-o și mai cred că Dumnezeu nu împărțește același vas cu alt cineva, dacă tu crezi că prin același vas lucrează și Duhul Sfânt și duhul cel rău și asta-i normal, spunemi ca să înțeleg.
Nu știu unde vom ajunge, dacă noi în loc să zicem, răului rău și binelui bine, le adunăm la un loc și ne bălăcim în ele.
Eu cred cum ziceam în lucrările Duhului Sfânt, dar mai cred că aceste lucrări trebuie să fie sfinte, dacă timpul va fi cumva de partea noastră și Bunul Dumnezeu va aproba propunerea ca să ne întâlnim cândva, vom discuta alt fel, aici nu se poate și atunci vei vedea cât sunt de încâlcite lucrurile, sunt conștient că tu vezi, cea ce mă miră de ce îți place să mergi pe extreme.
Da Amen. Fără Duhul Sfânt nu există cunoaștere adevărată, nu există trăire după Voia Tatălui care este în ceruri și darurile Duhului Sfânt sunt indispensabile pentru o trăire în Adevăr. Nu este măntuire FĂRĂ DUHUL SFÂNT.
Dar a crede că un prooroc care proorocește minciuni, doar vorbește de la el și asta nui nici o problemă, atunci îi problemă cu noi, trebuie să spunem răspicat, asta face parte din *LUCRARA DE RĂTĂCIRE* !!! și din păcate foarte mulți cred în ea.
Frate Nica, lucrarea pe care te-a dat-o Dumnezeu, de a pastori turma, este o lucrare care te face sa lucrezi fara partinire, nu?
La fel si sotia dumneavoastra are menirea sa invete pe ,,toate surorile" fara partinire, unde vreau sa ajung...
Vreau sa nu te superi pe mine ca de asta data vorbim in contradictoriu ,eu tot atat de mult va iubesc si va respect...
Deci eu va voi aduce argumentele mele, spuneti ca aveti ochii unsi, si eu va cred, sunteti plin de intelepciune si asta am vazut-o, dar Ilie cand a crezut ca a ramas singur, ce i-a zis Domnul?
Apoi Cuvantul spune ca din proorocii sa luam ce ni se pare bun, ai putea sa-mi explici asta?
Deci, Avram desi traia intr-o casa cu o invatatura falsa, daca a fost ales de Dumnezeu, el a gasit calea, nu trebuie sa ma ingrijorez eu de ce fac penticostali. Cand ucenici au spus ca anumite persoane lucreaza in numele lui Hristos fara sa fie autorizati de El, ce a spus Mantuitorul?Nu-i opriti!
Eu repet...nu numai prooroci mincinosi CARE VORBESC DE LA EI, sunt o lucrare de ratacire(acestia au fost dintodeauna) , ci toate ,,invataturile false sau mincinoase".
Eu nu cad in extreme ,se poate vorbi de proorocii mincinosi, chiar putem deschide un topic cu ei, dar nu vreau sa descalificam manifestarile Duhului Sfant care sunt manifestari supranaturale , care ochii de carne nu le pot intelege pana nu gusta Darul Ceresc.
Explica-mi atunci , de ce prin fratii penticostali s-a descoperit Sabatul si dieta aslimentara? Asta inseamna ca unii dintre ei s-au lasat calauziti de Duhul Sfant in tot adevarul, iar alti au crezut o minciuna si merg in ea...alti chiar sunt sinceri si nu cunosc adevarul, iar alti nici nu vor sa-l cunoasca, insa este treaba Stapanului , nu a noastra!
Am sa-ti raspund si cu privire la Darul Proorociei, el vine de la Duhul Sfant, nu?Atunci cand atribuim acestui dar puterea intunericului pacatuim, este hula, eu stiu ca Dumnezeu a turnat Duhul Sfant peste neamuri, daca nu au stat in ascultare s-au ratacit, Duhul Sfant pleaca, insa omul ramane atribuindu-si in continuare darul, insa el vorbeste minciuni de la sine, nu pot atribui duhului rau, darul proorociei, pentru ca este un dar al Duhului Sfant, si un om posedat de duhul rau traieste in pesteri si morminte, este lumesc, si nu cheama numele Domnului...intr-un cuvant ,nu este un om normal nici pamanteste!
Deconectat
16351. Postat la 13/01/2012 15:42 - 4862z13h34m
Împrumut de la Boaz trei cuvinte și zic: Domnul cu voi.
Scumpă soră Lucia, eu nu am de gând să vorbesc cu tine în contradictoriu, am de gând să mă port așa cum ai fi fata mea și chiar dacă uneori eu văd altfel lucrurile, o iau ca pe o provocare pe care o face un reporter deștept, care pune întrebări care par contradictorii, ca să se poată face o discuție mult mai comercială, pentru că în ziua de azi, se caută cât posibil să fie și senzații tari, mai mult decât Adevărul.
Sora Lucia întreabă: Apoi Cuvantul spune ca din proorocii sa luam ce ni se pare bun, ai putea sa-mi explici asta?
După cum văd, trebuie să stabilim, ce însemnă proorocie/profeție.
Iată ce zice și Dicționarul explicativ al limbii Române:
PROFEȚÍE, profeții, s. f. Ceea ce profețește cineva; prorocire, prevestire, prezicere.
Tot ce vorbim despre lucrurile sfinte, că se va întâmpla în viitor, se numește profeție, dacă vreți să discutăm mai amănunțit, atunci la topicul cu pricina.
Deci eu mai înțeleg și cred că proorocie nu este numai aceia care se face de pe genunchi, eu cred că soțul tău când vorbește de la amvon, vorbește în numele Domnului, fiind călăuzit de Duhul sfânt, dar acolo intervine și partea de înțelepciune, de studiere, de potențialul de a vorbi în public să vorbească cursiv, să ducă de la început până la sfârșit un subiect în dezbatere.
Dar dacă cineva căruia îi lipsesc câteva din ce ar trebui să aibă un predicator, ei bine, dacă cineva în loc să zică David, zice Daniel, sau se pierde, și sare dintr-o propoziție în alta, atunci ce este bine iau și ce nu las, normal asta se și întâmplă când cineva predică. Dar atunci când tu zici: Ascultă bărbatule ce îți zice Duhul Sfânt, atunci se întoarce problema, ori eau tot, ori nu eau nimic, că nu se poate să fie cinci cuvinte de la Duhul Sfânt și cinci din altă parte și AICI ESTE O MARE TAINĂ!
Restul nu știu ce poate să fie în contradictoriu, pentru că ai zis aproape bine, dar baiu îi că și printere noi se procedază de multe ori așa, de multe ori acestă lucrare de rătăcire ne afectează încă tare și pe noi, eu cred că un vas de lucrare adevărat, prin care vorbește Dumnezeu, trebuie să fie pus deoparte, el să se puie deoparte și să fie aproape exemplu în toate privințele, nu se poate să bea și paharul Domnului și alt pahar, nu se poate să stea la masa Domnului și la altă masă, nu se poate ca prin gura lui să iasă și binecuvântări și blesteme sau răutăți, ori eu cam asta văd, așa că,, caut și eu cum căuta cineva în Sfânta Scriptură, caut pe cineva să pun în spărtura asta dar foarte greu de găsit.
Mai nou nu contează cine ești, dai un telefon și îi spi că vrei să-ți vorbească Domnul și gata zis și făcut, prin telefon primești imediat proorocia, nu vorbesc de alții, vorbesc că se petrece printre noi și nu de puține ori. SĂ NU FACĂ PARTE ȘI ASTA DIN LUCRAREA DE RĂTĂCIRE ?
Frate Nica, dumneavoastra ati explicat cu dictionarul ce inseamna prorocie, eu insa voi explica cu Biblia ce inseamna Darul de Prorocie, cea de pe genunchi, ca despre asta vorbim, nu?
Din Biblie intelegem ca Proroc= Purtator de cuvant a lui Dumnezeu.
Darul de Prorocie = este puterea cu care un credincios vorbeste cuvintele lui Dumnezeu oamenilor spre zidire , imbarbatare si mangaiere, si este un semn pentru cei care cred.Prorocul poate incredinta, judeca, asa ca tainele inimii sunt descoperite si se poate spune:Cu adevarat lucreaza Dumnezeu aici!
Insa se mai intampla cateodata asa:
In Lege sta scris:,,Voi vorbi poporului acesta prin alte limbi si prin buze straine, si nici asa nu ma vor asculta,"zice Domnul, nu eu...desi a zis-o prin proroc!Cine mai crede?
Lucrarea de ratacire se manifesta prin mai multe feluri, tot din Tesaloniceni putem invata un lucru, atunci cand Pavel a spus clar despre venirea Domnului, unii care doreau sa devieze de la adevar , si sa spuna ca Hristos era deja venit(in duh), au profitat de faptul ca scrisorile lui Pavel erau scrise de alte persoane din cauza problemelor de vedere si au scris false scrisori ca fiind din partea lui...cu acest neadevar, deci, cine a scris scrisorile?Oameni de nimic care au crezut ca nu v-or fi descoperiti, asa si cu cei care se incumeta sa vorbeasca in numele Domnului, cu anumite scopuri, sau pentru a devia de la adevar, pe cei care cunosc adevarul.
Vreau sa repet, ca orice ,,forma"de deviere de la Adevarul Evangheliei lui Hristos este o taina a faradelegi care lucreaza, sau pregateste scena finala pentru prezentarea acelui Nelegiuit!
Insa toate aceste lucruri nu ne va face sa stingem Duhul Sfant, ci vom cauta cu inflacarare manifestarile duhovnicesti, ca sa dea pe fata pe cel care lucreaza taina faradelegi printre noi.
Deconectat
16354. Postat la 13/01/2012 19:35 - 4862z9h40m
Ei soră Lucia de abia acum ai vorbit aproape românește, știam eu că este imposibil să nu vezi câte anomalii se practică și pe aici, ca să nu vorbesc mai mult.
Domnu să te binecuvinteze și hai să facem tot ce putem ca să fie Lucrarea Duhului Sfânt curată, că din cauză că unii care lucrează zic ei prin Duhul Domnului, dar sunt foarte mulți care nu cred în aceste manifestări din cauză că nu corespunde cu Biblia.
Hai măcar aici să spunem pe față că avem nevoie de darurile Duhului Sfânt, la noi în adunare în fiecare Sabat este o rugăciune specială pentru ca Dumnezeu să lase Darurile Duhului Sfânt în adunare, dar nici nu vrem să acceptăm ca Lucrarea de rătăcire să se cuibărescă printre noi.
Frate Nica, eu inca din primele postari am scris bine,,romaneste" si pe intelesul tuturor...
Insa mataluta, ai luat manifestarile duhovnicesti, ca manifestari de la cel rau(chiar daca sunt la penticostali) adica ca o taina a faradelegii.
Eu insa manifestarile duhovnicesti le iau ca venind de la Domnul...si este clar ca se gasesc printre noi care vorbesc in numele Domnului, de la ei(imitatii), insa intai a fost Duhul Sfant si apoi imitatorii, nu invers...in adunarile noastre este instalata atata NECREDINTA, incat manifestarile duhovnicesti sunt catalogate ca de la cel rau, si nu de la Domnul, ce, este Dumnezeu atat de neputinceos sa descopere pe imitatori?
Unde ne este credinta? Din cauza IMITATORILOR respingem puterea de la Cinzecime si darurile acestuia, cine ne va rapi, cine ne va transforma? Nu Duhul Sfant care este in noi?
Cititi cu atentie Biblia, si nu va lasati inselati...Duhul Sfant ramane pururi cu noi daca ne lasam calauziti de El, sunt certuri si dezbinari intre noi si cat de usor ne lasam antrenati in ele, dar cat de greu ne vine sa credem in manifestarile duhovnicesti, le mai cautam cu inflacarare?
Nu, mai de graba ne antrenam in noile curente si ce lesne le acceptam in vietile noastre, dupa care ne credem mai sfinti si incercam cu riscul ciocnirilor de cuvinte sa le implementam si altora, de ce nu lasam Duhul Sfant sa lucreze prin limbi ingeresti si pamantesti sa ne zidim personal, unde sunt proorociile?
Eu o sa va spun ceva, oamenii din lume sunt necurati prin ce mananca si traiesc in faradelege, insa noi care cunoastem Legea, cand ne certam si intre noi sunt atatea dezbinari, lucrurile acestea ce sunt, nu ne fac necurati, cum a zis Isus? Nu traim si noi in neoranduiala, in faradelege?
Insa lumea va pieri fara o lege, insa noi vom fi judecati de Legea pe care o cunoastem.
Prerea mea, este sa traim in pace cu toti oamenii, inclusiv cu penticostalii si sa ne lasam prelucrati de Duhul Sfant ca sa vedem deslusit cum stau lucrurile.
Frate Nica, de cand sunt la credinta am vazut multe imitatii... insa asta nu ne-a facut sa nu mai credem in manifestarile duhovnicesti si sa le lasam in viata noastra sa lucreze si in biserica. Toate lucrurile sunt cercetate , judecate si descoperite, si nu in ultimul rand opriti imitatori!
Vreau sa fac o paranteza cu penticostalii care au manifestarile Duhului Sfant, si noi credem ca ar fi imposibil acest lucru, ei ca si noi au crezut in Hristos, Jertfa si au staruit dupa Duhul Sfant, El vine si ii prelucreaza,ei staruie in bine si in dragoste...astfel implinesc o parte din Legea, insa ramane ca Duhul Sfant sa le descopere Sabatul si dieta, si sa stiti ca este posibil, cati dintre ei nu sunt sambatari azi? Ar trebui sa va aduceti aminte ca adunarea de la Ierusalim a decis cu ajutorul Duhului Sfant sa le spuna simplu, sa se fereasca de animale sugrumate, de sange si curvie , pentru inceput, ca apoi pe parcurs vor descoperi tot adevarul.
Sa stiti ca noi nu suntem mai buni decat ei, ganditi-va, nu mancam carnuri necurate si asta e bine, insa daca-i judecam si ii privim ca necurati, suntem mai buni, aceste lucruri nu ne necuratesc si pe noi?
Asa ca ar trebui sa nu ne vedem mai buni, sa traim in dragoste, sa le spunem despre Sabat si dieta, ce ziceti ? Va fi o mare reforma sa vina toti la adevar! Dar daca nu vede in noi dragoste, niciodata nu vor crede ca aici este ADEVARUL.
Deconectat
16363. Postat la 15/01/2012 07:03 - 4860z22h12m
Nu soră Lucia, ai mărturisit strâmb despre mine, nu este adevărat ce ai mărturisit!!
Lucia a zis despre mine: Frate Nica, eu inca din primele postari am scris bine,,romaneste" si pe intelesul tuturor...
Insa mataluta, ai luat manifestarile duhovnicesti, ca manifestari de la cel rau(chiar daca sunt la penticostali) adica ca o taina a faradelegii.
Am spus și mai spun, să înțeleagă toți, eu am spus ce am pățit, sunt prieten cu frații Penticostali, și nu îmi voi permite vreodată să mă amestec în vre-o doctrină. Eu găsesc acestă încurcătură printre noi, nu sunt de acord să se spună că proorocol are voie să vorbescă de la el,dar ăsta este adevărul, asta se practică și asta mă distruge, când un prooroc șau mai bine zis proorocii din credința noastră, când se dovedește că au proorocit minciuni, zic; nui problemă, se întâmplă, că proorocul vorbește de la el, nu! Nu vorbește de la el! Vorbește de la stăpânul lui care îi pune în gură minciuni.
Să vă spun o întâmplare przentă, din cauză că nu se găsește lucrarea de la Cincizecimii, ci amestecată și tolerată de cei ce zic o au, să vedeți ce se întâmplă în prezent.
O familie fe frați de-ai noștrii, ea cu dar de proorocie, el un frate bun, un timp a avut adunare în casa lor, din cauză că un prezbiter s-a dus pe la ei și ia prorocit femeiei, fratele nu știe exact ce ia proorocit, ia la lăsat bolnav acasă și a plecat în altă țară, s-au despărțit, și fratele acuma recent mia dat un telefon, ma chemat pe la el că suntem foarte buni prieteni , și l-am întrebat dacă nu șia venit sora în fire ca să vie acasă, mia zis, nu frate Nică, asta sa întâmplat din cauză că fratele x a învățat-o prin proorocie să facă așa.
Întreb: Asta este lucrare de rătăcire! ? Sau Duhul Sfânt despărțește familii? - Eu despre asta vorbesc, și nu voi susține nici odată că proorocul de la el vorbire a despărțit acestă familie.
LUCRARE DE RĂTACIRE strig din toată puterea mea!
Bine zis ,frate Nică ....Lucrarea de rătăcire să nu se cuibărească intre noi.
Acum multi ani am trecut printr-o experientă interesantă zic eu.
Dar să vă povestesc......Eram invatată ca să nu cârtesc impotriva asa numitelor ,,lucrări ale Duhului Sfânt'' ,să nu pun la indoială, sau să mă gândesc măcar că nu ar fi de sus.
Eram la inceputul credinței , cunoșteam câteva elemente de bază ,dar cu privire la lucrări, nu aveam incă suficiente resurse de a cântarii lucrurile care sunt de sus si care sunt de jos .
Imi era frică ca nu cumva să pun la indoială si mai cu seama să hulesc impotriva Duhului Sfânt ,credeam in lucrări cu toata inima cu toata mintea mea ,mă lăsam prelucrată si invatată.
Dar să vă povestesc intamplarea.....născusem o fetita (a treia) ,eram incă in perioada de după nastere (lauză ) nu adusesem incă fetita la binecuvantare.
In acea perioadă in una din zile ,cineva mi-a facut o vizită ...si anume
un tânar si o tânară (fratele meu si logodnica lui ,la aceea vreme).
Ii primesc inauntru si după obiceiul meu ii servesc cu ceva in sufragerie și am schimbat câteva vorbe.
Când a sosit si timpul plecarii lor ,fratele meu dupa obiceiul lui, a spus cam asa : Să facem si o rugaciune ,la care eu am spus rugati-vă voi ,eu am de alaptat fetita (care tocmai se trezise si o luasem in brate si m-am retras intr-un colț al camerei ca să o alăptez ).
Fără să stiu, că acea tanară avea un ,,dar'' la un moment dat ,ii vine vorbirea in limbi si apoi o tălmacire pentru mine.
Din descoperirea dată de ea , ...a fost ca eu să vin inaintea Domnului cu,, trei zile de jertfă''.
In timpul rugaciunii mă gândeam asa in sinea mea :Să ceara Domnul de la mine, trei zile de jertfă pe cânt sunt incă in necuratie?''
Dacă ar trebuii să tin post, imi pierd si laptele si mai sunt si slabită după naștere ,imi spuneam eu.
Dar nu am spun nimic acelei tinere despre cea ce gândeam eu in sinea mea,au plecat si de atunci.... nu i-am mai văzut fața acelei tinere ,dar nici fratele meu nu s-a căsatorit cu ea.
Are o sotie binecuvantată o cumnată dragă mie,crescută in pocaintă ,ei sunt penticostali ,dar cumnata mea nu pleacă urechea la orice descoperire .
A trecut si zilele orânduite de scriptură si in ziua când am adus fetita la binecuvantare am intrebat in adunare ce mi s-a intamplat ,răspunsul a fost clar: Nu a fost de sus!
Dumnezeu nu cere zile de jertfe ( post sau zile deosebite) unei femei in timpul necuratiei ei .
Ce spuneti de aceasta?
Dacă Cuvântul este o candelă pentru picioarele mele, lucrările false vor fi date pe față,căci Cuvântul mă învață să nu plec urechea la orice prorocie.
Intre timp ce alti se iau de penticostali, ca sunt nu stiu cum sau se iau de alte denominatiuni crezand ca versetul mentionat mai sus li se potriveste ,lucrarea de ratacire a intrat in bisericile acestei comunitati, prin fel si fel de modalitati, si nai decat sa taci pt ca sa nu ranesti cumva incredintarile altora ca sa nu se sifoneze...
In fine, nu vreu sa intru in detali dar Dupa cum sta scris, taina faradelegi a inceput sa lucreze si lucreaza atat in biserici cat si in viata personala a fiecaruia, daca acea persoana nu sta intro legatura stransa cu Dumnezeu, fara ca sa o ia inaintea Lui, dupa cum au foarte multi obiceiul.
Cea ce imi face mie o bucurie enorma, este ca mantuirea nu este la gramada, ci este individuala, deacea inainte de a privi cum lucrarea de ratacire intra in ograda vecinului, vreau sa privesc spre ograda mea, pt va incerca sa intre si la mine cu siguranta.
Atata timp cat se zice astazi, pregateste-te sa te intalnesti cu Dumnezeul tau!
Frate Alin cu mult respect, dacă ai citit postarea mea cu atentie ai si observat probabil că eu nu i-am spus nimic acelei tinere care avea un,, dar'' (nu sunt omul care stinge râvna cuiva),am scos doar in relief ,cât de usor se folosesc unele persoane de Domnul că să ducă in rătăcire pe altii (in acea intâmplare pe mine ,de exemplu) .
Multi iau totul la grămadă ,aleargă după prorociii,mai degrabă decât să cerceteze si să cântărească lucrurile,(eu cercetez ,nu iau totul la grămadă).
Dar pe cei care studiază sfintele scrieri nu au cum să-i ducă in rătăcire ...si sti de ce ? pentru că lucrarea dată de ei nu se potriveste cu scriptura.
Cât despre fratii Penticostali am un deosebit respect pentru ei ,ei cred lucrările Duhului Sfânt si multi dintre ei se vor intoarce la Adevăr(după Planul Celui Sfant ,la vremea si timpul potrivit pentru fiecare după chemarea făcută),deoarece majoritatea dintre noi ne-am intors dintre ei (dar am fost chemati ,am auzit mai degrabă CHEMAREA).
Dar cei ce se vor intoarce o vor face alpecându-si privirea in scripturi ...,,cercetati scripturile in ele este viata'' a spus Mântuitorul.
Ei sunt cei ce plâng si sunt oamenii rugăciunii ,când isi vor da seama că au bâjbâit si au fost invătati fără orânduiri si fără o Lege ,atunci vor intelege de fapt cât au pierdut.
Eu am venit in această credință a apostolilor din tinerete ,am primit totul pe ,,tavă'' pe când bătrânii au bâjbâit ani la rândul zeci de ani si sau intors cu lacrimi ,când au descoperit Calea si Sfintirea vietii.Cât despre Darurile Duhului Sfânt le doresc din toată inima mea in adunarea noastră ,căci cei ce sunt călăziți de Duhul nu sunt sub Lege.
Am multe rude din comunitatea Penticostală ,dar când le vorbesc despre rânduielile scrise in scriptură ,le desconsideră ,nu le primesc sau zic că au fost anulate.
Si toate acestea din cauza invățurilor pe care le primesc in adunare,multi dintre ei se bazează pe unele descoperiri ,pentru că se implinesc si pentru faptul că nu le este descoperit Sabatul si Sărbătorile le consideră anulate sau fiind catalogate cu un ,,jug greu''.
Asta este realitatea.
Lavinia nu am citit tot ce sa scris in primele postari, doar am trecut cu vederea.
Nu cred ca mai inteles ce am vrut sa spun, cat despre penticostali sau alte denominatiuni, daca este Planul lui D-zeu uni dintre ei vor primi, dar ce am vrut eu sa spun, e sa nu gasim tapi ispasitori in alte denominatiuni carora sa le atribuim aceste verset, atata timp cat si in comunitatea aceasta lucrarea de ratacire a patruns enorm...
Mie imi e foarte usor cand citesc sa atribui acest verset de exemplu Martorilor sau Mormonilor. Dar daca arunc o privire in unele biserici ale comunitati, ma intalnesc cu inplinirea acestui verset. si atunci de ce sa incepem sa ne legam de alti cand la noi se intampla acelasi lucru dar intro alta latura? E ca si cum ias spune vecinului sa isi educe copiii, si pe ai mei ii las de capu lor!
Eu cred ca alin are dreptate, "lucrarea de ratacire "s-a infiltrat peste tot, este perioada in care s-au inmultit cel mai mult invataturile gresite, incercand devierea de la adevarul lui Dumnezeu prin comportament, tinuta, caracter si nu in ultimul rand traire.
Faptul ca nu cercetam Cuvantul este marea greseala a fiecaruia dintre noi, mergem la intamplare, pe bajbaite incercand sa urcam trepte de credinta care mai de care alunecoase si mai greu de patruns, fiecare scanteiere a flacari candelei noastre ne face sa zarim inca o treapta , dar intunericul dens a necunoasterii stompeaza urcusul , facandu-ne sa batem pasul pe loc.
Iar acum in situatia in care ne gasim, nu stim pe ce cale sa mergem, ce sa alegem.
Nu cunoastem Scriptura si ne lasam influientati de orice curent care intrepatrunde camara inimii si mintii noastre.
Firea cu tentacolele ei uriase ne dezbraca de un caracter sfant si o conduita morala crestina, mintindu-ne cu nerusinare ca putem urca si pe treptele unei plaje despuiate, putem sa ne imbracam la ultima moda caci ne va da aripi de zbor, putem combina umilinta cu aroganta inaltandu-ne ca si stapanul acestui veac, crezand ca nimeni nu mai este ca noi.
Lucrarea de ratacire, nu sunt numai proorocii mincinosi, ci vinovati suntem si noi care ne luam dupa ei, dovedind ca nu cunoastem adevarul...
Dragii mei, Duhul Sfant este Cel ce ne va calauzi in tot adevarul, El este Cel ce ne va da intelepciune si chibzuinta, ne slefuieste si ne face sa rodim, El este Mangaietorul care atunci cand trecem prin incercari ne face sa nu simtim greul ce ne apasa, ne invata cum sa ne imbracam, si sa nu ne ducem la acelasi potop de desfrau ca si lumea.
Este greu sa identifici lucrarea de ratacire daca nu cunosti adevarul, daca nu ai strans Cuvantul in inima si nu ai lasat Duhul Sfant sa ti-l desluseasca.
Lucrarea de ratacire zideste apostazia, facandu-ne sa nu mai facem diferenta dintre cei sfant si ce nu este, ne face sa ne mintim singuri tinand strans de mana firea si faptele ei...fara sa fim constienti ca gresim.
Daca vine sa ne arate cineva adevarul , nu zdrobim firea, ci ne suparam, incalzind-o si imbratisand-o dandu-i astfel putere sa se dezvolte in viata noastra si sa strice tot ce este curat, ne conduce catre in jos ca sa nu mai vedem orizontul si inaltimea mantuirii.
Dragii mei, hai, sa deosebim bine voia lui Dumnezeu, cea buna, sfanta si curata!
Soră Lucia si eu ii dau dreptate fratelui Alin si mă doare mult de ce se intamplă pe teren,cred că este cea mai mare boală,numită apostazia.
Sunt de acord cu tine soră Lucia că asa este cum spui ...că este greu pentru cineva să identifice lucrarea de ratacire ,dacă nu cunoaste adevarul si dacă nu a strâns Cuvantul in inimă si nu a lasat Duhul Sfânt să il deslușească.
Din experienta pe care am avut-o si faptul că eram mult mai tânară ,de atunci sunt vreo 11 ani si de un timp in coace strâng cuvintele scripturii in inimă ca să deosebesc Lucrarea Sfântă de Lucrarea de rătăcire.
Să lăsăm Duhul Lui Cel Sfânt să ne aline ,să ne invete ,să ne mustre, dacă este nevoie (pentru că ne iubeste cu o iubire mare cu o iubire plină de gelozie),ne vrea totul ,totului tot pentru El.
Iacov 4:5 Credeți că degeaba vorbește Scriptura? Duhul, pe care L-a pus Dumnezeu să locuiască în noi, ne vrea cu gelozie pentru Sine.
Sfântul Lui Israel să aibe milă de noi să ne indrume si să ne invete să deosebim
tot ce trebuie să deosebim si mai cu seamă ,,Duhurile inșelătoare ,duhurile de amagire''.
Ne este de trebuință darul de deosebire a duhurilor in adunare si toate celelante daruri mentionate in sfânta carte 1 cor.cap 12.