Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Deconectat Din cauza Poruncii am murit !?
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
17190. Postat la 01/03/2012 20:04 - 4814z9h4m
În seara asta am vorbit cu un frate de la Suceava la telefon și m-a întrebat despre versetul acesta, ce părere îmi dau?

Odinioară, fiindcă eram fără Lege, trăiam; dar când a venit porunca, păcatul a înviat, și eu am murit. Romani 7:9.

Cine are curajul să spargă gheața, cred că merită dezbătut, accept 1001 de păreri.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: Din cauza Poruncii am murit !?
emylas
17210. Postat la 02/03/2012 19:10 - 4813z9h58m
Sa fie pace!
In primul rand Pavel aici,nu vorbeste de moartea naturala,cred ca e lesne de inteles.Aceasta moarte de care vorbeste Pavel,este una a firii,a pacatului,ce tinde sa traisca prin faptele noastre.Pavel cand vorbeste,"Odinioara,.....,traiam",vorbeste inainte de convertirea lui.Inainte de convertire,Pavel spune ca era fara Lege,de aceea,pacatul in firea lui traia,dar nu si la nivel mental,spiritual.In sensul acesta,ca fiind fara cunostinta Legii,pacatul din mintea lui,era mort.Asta nu inseamna ca nu era pacat,un lucru ce lar fi descoperit,daca Legea lucra la nivelul mintii lui. Sa nu uitam,ca Pavel,asociaza pacatul,egal cu persoana lui.Adica,Pavel=Pacat.Cand o persoana traieste in firea pacatului,Legea e facuta fara valoare,asa dar acea persoana putem spune ca traieste pentru pacat,dar neavand Legea,pentru ai lumina constiinta,pacatul e mort,adica el nu are cunostinta lui.
Dar in viata lui Pavel,a avut loc o transformare.La mintea lui,vine si I se descopera Legea,iar mintea si constiinta lui se lumineaza.Aceastä Oglinda a Legii,ai arata lui Pavel,tot pacatul din viata lui.Cand el intelege,ce inseamna pacatul,in momentul acela Pavel,cel ce odinioara traia,prin calcarea Legii,neavand Lege, acum moare prin ascultare de ea,iar pacatul invie,in constiinta lui.El acum vede bine,pacatul,dar e mort fata de el.Inainte traia,pentru ca nu avea cunostinta pacatului,fiind fara Lege,pacatul era mort,iar acum,avand Lege,pacatul a inviat,in constiinta,iar el a murit.
Sa fie multa si o binecuvantata,pace!

Crede,roaga-te si lucreaza!
Lica
17219. Postat la 03/03/2012 09:13 - 4812z19h56m
Când am văzut acest subiect mă gândeam să scriu un răspuns însă am văzut că emylas a răspuns destul de frumos și foarte aproape de ceea ce am vrut eu sa scriu.

Odinioară, fiindcă eram fără Lege, trăiam; dar când a venit porunca, păcatul a înviat, și eu am murit. Romani 7:9.

Ceea ce voi mai scrie este doar o provocare și anume vă rog să citiți întreg capitolul 7 având în minte:
1. Tora - nu este ceva rău ci este un lucru bun
2. Tora - este o oglidă care ne descoperă așa cum suntem...însă atunci când nu avem oglinda în față nu știm cum arătăm..dar asta nu înseamnă că imaginea noatră este diferită în ochii celorlalți
3. Tora este ca și o serie de analize medicale...ne credem sănătoși însă analizele medicale pot dovedi contrariul și viața noastră se treansformă instantaneu

Parafrazat și trecut prin cele 3 puncte versetul spune cam așa:

Odinioară, când nu ma uitasem în oglindă și nu mi-am făcut analizele periodice, trăiam crezând că sunt cel mai frumos și cel mai sănătos, dar acum când am în față reflexia imaginii mele și mulțimea problemelor mele medicale, imaginea și bolile mele mă îngrijorează puternic, și realizez că sunt urât și grav bolnav
...poate formularea pare comică la prima vedere însă am ales acest mod de a explica deoarece mi se pare foarte ușor de înteles și perfect pentru explicație.

Pentru cei care știu limba engleză ve-ți găsi acet capitol și nu numai explicat aproximativ la fel la http://www.torahclass.com/new-testament-studies/44-new-testament-studies-video/671-romans-7-part-2

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Lavi
17237. Postat la 04/03/2012 10:48 - 4811z18h21m
Acest verset apare astfel intr-o traducere mai nouă
,,Da,fară lege eu eram alta dat viu ;dar,cand a sosit porunca ,păcatul a prins din nou viață ,iar eu am murit .''

Traducerea pe intelesul tuturor redă astfel :
,,Asa se explica de ce ma simteam bine cata vreme nu intelegeam cerintele legii.Dar cand am aflat adevarul ,mi-am dat seam ca am calcat legea si ca sunt pacatos osandit la moarte.

.....Asa ca ,in cea ce ma privea ,legea dreapta, care urma sa-mi arate calea vietii, mi-a adus pana la urma condamnarea la moarte.
...Pacatul m-a amagit prin faptul ca a luat din legile bune ale lui Dumnezeu si s-a folosit de ele pentru a ma face vinovat de moarte.
..Observati insa ca legea insasi era intru totu justa si dreapta.

Nica Schirod
17264. Postat la 06/03/2012 08:31 - 4809z20h37m
Cred că acest subiect, are un spectru mult mai larg de cât s-a atins în discuțiile de aici, de pildă Pavel vorbește la singular, apoi nu vorbește despre altcineva, vorbește despre el și întrebarea merge mai departe, când a început Pavel să cunoască Poruncile, înainte de a avea puterea/posibilitatea de a păcătui, sau înainte?, eu cred că Pavel la vârsta de 12 ani, știa mult mai multe despre Legea Lui Dumnezeu decât noi astăzi.

Apoi cred că dacă nu vom scoate din context acest subiect, vom descoperi mult mai multe secrete, pe care unii nu vreau să le cunoască, mai degrabă ar vrea să facă și mai multă umbră pe acest conținut:

Căci noi nu stricăm Cuvântul lui Dumnezeu, cum fac cei mai mulți; ci vorbim cu inimă curată, din partea lui Dumnezeu, înaintea lui Dumnezeu, în Hristos.
2 Corinteni 2: 17.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

Lavi
17266. Postat la 06/03/2012 12:01 - 4809z17h7m
Da ,evident ca asa este frate Nica cum spuneti, ca acest Pavel a invatat poruncile de copil ,el le avea intiparite in minte ,le cunostea foarte bine ca doar invatase la picioarele lui Gamaliel ,cel mai mare invatator al legii din timpul lui.
Faptele apostolilor 22:3 "Eu sunt Iudeu, născut în Tarsul Ciliciei; dar am fost crescut în cetatea aceasta, am învățat la picioarele lui Gamaliel să cunosc cu de-amănuntul Legea părinților noștri,.....
Si nu cred ca Pavel a uitat aceste cuvinte ...
Deuteronomul 6:7 Să le întipărești în mintea copiilor tăi, și să vorbești de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca și când te vei scula.

Mai mult decat atat el insusi se arata bland si iubitor in mijlocul celor carora le vestea Calea si ingrijea de adunare ca o doica ce-si creste cu drag copiii.
Iar noi ca niste copii ascultatori sa nu stricam CUVANTUL cum au unii obicei.

emylas
17314. Postat la 09/03/2012 17:36 - 4806z11h32m
Sa fie pace.
Mai mult ca sigur,am putea trage ideia ca Pavel,a pacatuit dupa ce a cunoscut porunca.Dar stim ca e imposibil sa fie asa.In toate explicatiile lui,Pavel nu spune ca,inainte de a cunoaste porunca,el nu pacatuia,ci ca nul putea tinea in seama,pentru ca nu era porunca ca sal descopere.Pavel spune in Romani 5:13,"Caci inainte de Lege pacatul era in lume.Dar pacatul nu este tinut in seama,cata vreme nu este o lege".
Faptul ca nu am lege,sau ca nu cunosc legea,sau nu vreau sa stiu ce spune legea,asta nu inseamna ca nu pacatuesc.
Daca Pavel stia mai multe la 12 ani ai sai cat noi nu stim noi la 60,atunci ce bajbaim incoace si incolo,doar ca sa ne pierdem sufletul in teorii si speculatiunii?E un lucru serios si asta.
Sa fie multa pace.

Crede,roaga-te si lucreaza!
Lucia
17340. Postat la 11/03/2012 13:47 - 4804z15h22m
Foarte interesant subiect!
Pentru ca stim ca Pavel s-a nascut sub Lege si a invatat-o temeinic...intelegem din versetul expus, ca el se transpune in timp(vremea de dinainte de darea Legii pe Sinai), cand se credea in Dumnezeu si asta determina implinirea Legii.
Pentru a intelege mai bine contextul, trebuie sa facem diferenta dintre Legea lui Dumnezeu tinuta prin credinta( vremea lui Avram sau "odinioara"smiley si Legea lui Dumnezeu data prin Moise(Lege data dupa 430 ani de la Avram).
Legea lui Dumnezeu este UNA , toate Poruncile, legile si randuielile comunicate de El pe cale verbala in Eden, de la Adam pana la Moise, si se traia infaptuind-o prin credinta.
Cu trecerea timpului credinta s-a dus, si faradelegea s-a inmultit, din aceasta cauza dupa 430 de ani de la Avram s-a dat pe Sinai Legea scrisa. Hai, sa vedem prin ce se deosebea aceasta, si de ce odinioara cand Ea nu era, noi traiam?
1.Legea data pe Sinai era aceiasi, insa cuprindea ceva ce ii dadea PUTERE pamanteasca: PEDEAPSA CU MOARTEA, cand a devenit o Constitutie statala ea avea putere asupra ta, de aici se spune ca erau SUBT LEGE, o incalcai mureai si fizic, nu numai spiritual, pentru ca te pedepsea cu moartea trupeasca(omorat cu pietre)
Legea scrisa ca regula de urmat , era o slujba a mortii pentru ca omul a fost incapabil sa o implineasca, aceasta Lege era conditionata de fapte, ce ne-a zis Domnul, vom face, deci era prin propriile noastre puteri.De fapt Domnul prin ea a vrut sa constientizeze incapacitatea noastra de a face ceva...bun.Legea(pedeapsa) a fost adaugata ca o necesitate a slujbei de condamnare, de moarte si de blestem divin.
2.Legea lui Dumnezeu venita prin credinta in Hristos a anulat (pedeapsa cu moartea sau legea care ne pricinuia moartea fizica), Hristos a fost pedepsit pentru noi , facanduse BLESTEM si nu mai spunem:"daca vom implini poruncile, vom trai!"
Ci:"Eu voi implini in voi..."Spune Hristos prin Duhul Sfant...
De aceea se spune ca nu prin faptele noastre, ci prin faptele lui Hristos, pregatite de El in noi.
Incapacitatea noastra este implinita prin Duhul care aduce roade in noi si ne face prin credinta sa implinim Poruncile, legile si randuielile care nici de frica pedepsei cu moartea nu a putut fi implinite.
Harul a inlocuit LEGEA aceasta...chiar daca calci una din porunci Legea nu mai are putere asupra ta pentru ca este inlocuita cu mila lui Hristos!
Confuzia care se face, este pentru ca nu stim sa facem deosebirea dintre Legea lui Dumnezeu tinuta prin credinta si care are ca baza Harul.
Si Legea tinuta de frica PEDEPSEI LEGII PAMANTESTI care avea putere sa omoare.
Acum voi traduce versetul lui Pavel:
Odinioara(inainte de Sinai ) findca eram fara Legea Pedepsei cu moartea, traiam fizic, chiar daca o incalcam, dar cand a fost scrisa sau facuta o lege pamanteasca(ea dat putere legislativa), ea m-a facut sa fac diferenta dintre ce este rau si bine si a avut putere asupra mea sa ma omoare cu pietre cand o incalcam.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nica Schirod
17411. Postat la 18/03/2012 04:46 - 4798z0h22m
Și totuși cum rămâne, eu care întreb, tu care citești, noi, am murit, suntem morți din cauza Legii și dacă da, din ce punct de vedere, dar eu am găsit și versetul acesta:

În adevăr, legea Duhului de viață în Hristos Isus, m-a izbăvit de Legea păcatului și a morții. Romani 8:2.

Am câteva întrebări:
1) Care este Legea Duhului de viață?
2) Care este legea păcatului și a morții?
3) Nu cumva a doua lege mi-a pricinuit moartea și cum?

Lavi
17430. Postat la 19/03/2012 10:02 - 4796z19h6m
Da! a doua Lege mi-a pricinuit moartea ,deoarece si Legea Pacatului si a mortii are la baza aceleasi legi ca si Legea Duhului de viata .
Deci ,mai exact:1. Legea Duhului de viata in Hristos =ASCULTAREA de tot ce a poruncit Dumnezeu ,prin Hristos .
Si 2.Este Legea Pacatului si a mortii =NEASCULTAREA de tot ce a poruncit Dumnezeu,prin Hristos .
Ambele legi atat Legea Duhului de viata cat si Legea Pacatului si a mortii au la baza urmatoarele legi:
1Legea Alimentatiei.
2Legea Sabatului.
3Legea Sarbatorilor.
4Legea Casatoriei.
5Legea Zeciuielii.

In deutr.30 cu 19 scrie:
19. Iau azi cerul și pământul martori împotriva voastră că ți-am pus înainte viața și moartea, binecuvântarea și blestemul. Alege viața, ca să trăiești, tu și sămânța ta,
20. iubind pe Domnul, Dumnezeul tău, ascultând de glasul Lui, și lipindu-te de El: căci de aceasta atârnă viața ta și lungimea zilelor tale, și numai așa vei putea locui în țara pe care a jurat Domnul că o va da părinților tăi, lui Avraam, Isaac și Iacov".

Iar in cartea lui Samuiel scrie
1 Samuel 15:23 Căci neascultarea este tot atât de vinovată ca ghicirea, și împotrivirea nu este mai puțin vinovată decât închinarea la idoli și terafimii. Fiindcă ai lepădat cuvântul Domnului, te leapădă și El ca împărat".

Deci sa ascultam ca sa avem viata.

Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192187 vizite unice Powered by PHP-Fusion