Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin


Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 1 din 2 1 2 >
Deconectat Ce reprezintă cuvantul AMIN sau AMEN?
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18151. Postat la 25/04/2012 11:43 - 4759z18h54m
As dorii sa aflu rolul si rostul acestei incheeri in rugaciune , cat si rolul si insemnatatea cuvantului AMIN sau AMEN .
Unii frati ii spun Amin iar altii Amen (nu am idee de ce ,pana si eu spun Amen).
In toata scriptura acest cuvant il vom gasii de 71 de ori-la cuvant cu cautare exacta si de 467 cu derivatii.
Am cateva informatii, dar le pastrez deocamdata pana.... veniti cu documente concrete de unde vine aceasta inchiere.
Deci astept parerile sincere cu privire la acest aspect.
Voi revenii cu intrebari pe parcurs ,Cel Sfant sa ne dea intelepciune sa intelegem.


Deconectat RE: ce reprezintă cuvântul Amin sau Amen?
fullban8
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18170. Postat la 26/04/2012 20:57 - 4758z9h39m
Ce duh este acesta care te frământă? copilă dragă? Înainte să definim și să vedem de unde vine aceast CUVÂNT - TERMEN - formulă de încheiere aparent NEVINOVATĂ, personal, apreciez că noțiunea AMIN - AMEN s-a ridicat (sau a fost ridicată) dacă nu mai sus, cel puțin pe aceeași treaptă cu cele mai înalte Adevăruri - Eclesiastul 7.8: Mai bun este sfârșitul unui lucru decât începutul lui.
Lângă Entitatea Creatoare UNICĂ adusă la nivel de Trinitate = trei persoane (Cui ne închinăm?), lângă moedim = vremea sau timpul închinării (Sărbătorile cu Șabatele și zilele de odihnă în sărbătoare, schimbate sau aduse la o zi de sâmbătă saturnday = când ne închinăm?), precum și lângă Jertfele Vechiului Legământ sau lângă Rugăciunile Noului Legământ (cum ne închinăm?), ca un ÎNCEPUT și CUPRINS al vieții religioase sau al seviciului religios, AMIN-ul sau AMEN-ul reprezintă SFÂRȘITUL, care conferă vieții religioase o PONDERE DEOSEBITĂ, pentru că (metaforic vorbind) SFÂRȘITUL, pentru STĂPÂN, fiecare (dintre noi oamenii), putem pica în exemplul cu vaca sau bivolița care a umplut cofa cu lapte, și la urmă.. dă cu piciorul, și varsă tot laptele pe care l-a dat!
În plus de acestea, dacă ai numărat și de câte ori, și cum s-a folosit acest termen în Biblie, înseamnă că frământarea ta nu este deloc de neglijat și încep să cred că această SOLIE, ne dovedește că YHVH este VIU și LUCRĂTOR, că se află la CÂRMA LUCRĂRII SALE, și prin DUHUL ADEVĂRULUI SĂU, ne conduce, ne cercetează, și ne călăuzește în TOT ADEVĂRUL! (Ioan 16.13).
În acest context, afară de faptul că ZEUL AMEN este ZEUL (păgân) al medicinei și primul medic al omenirii, al istoriei, în PROFEȚIA PAPILOR, la Petrus Romanus, Amen este descris, a însemna: AȘA SĂ FIE!
Pentru ultimul papă numele este cât se poate de sugestiv: Petru a fost primul pontif, un alt Petru va fi ultimul pontif. Acestuia ,,Profeția lui Malachia,, nu i-a dedicat doar un simplu motto, ci câteva versuri în limba latină: In persecutione extrema sacrae romanae ecclesiae sedebit Petrus romanus, qui pascet oves in multis tribulationibus; quibi transactis, civitas septis collis diruetur, ed Judex tremendus judicabit populum suum. Amen!
Traducerea sună cam așa: În timpul ultimei persecuții a Sfintei Bisericii Romane, pe scaun va sta Petru, romanul, care-și va păstori turma printre foarte multe suferințe (încercări) tribolazioni; iar când aceste încercări se vor sfârși, orașul celor șapte coline va fi distrus, și judecătorul cel de temut va judeca poporul său. Amin (Așa să fie).
Trecând peste inversiunea de roluri (persecuția Sfintei Bisericii Romane - Apocalipsa 17.4-14, ,,Petru romanul,, și altele de genul acesta - în primul rând Petru nu a fost niciodată Roman), să vedem și alte păreri.
Har și Pace sfântă!


<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat RE: Ce reprezintă cuvantul AMIN sa AMEN?
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18174. Postat la 27/04/2012 09:44 - 4757z20h53m
Asa deci, Amen =Zeu păgân al medicinei .
Asa deci,Amin=Asa sa fie.
Eu am descoperit cand am citit la Ioan 1 cu 51 . Apoi i-a zis: "Adevărat, adevărat vă spun, că, de acum încolo, veți vedea cerul deschis și pe îngerii lui Dumnezeu suindu-se și pogorându-se peste Fiul omului."
Aici apare de doua ori cuvantul Adevarat .
In traducerea GBV ,apare o steluta in dreptul cuvantului ,,Adevarat'' care mă duce la nota de subsol si acolo găsesc această descriere a cuvantului...
Amin ,Amin,,afirmatie solemna in evreeste ,de 25 de ori in evanghelia dupa Ioan.

Din aceasta relatare eu aflu defapt că Mesia ar fi spus cam asa:... ..,,Amin ,Amin va spun....''
Intodeauna m-au interesat ( ..)-parantezele de ce sunt in scripturi ,cruciulitele de ce sunt in scripturi si stelutele * si bine inteles (notele de sublol.)
Acum insa am descoperit din partea fratelui Eliahu de mai sus si alte lucruri ,destul de zguduitoare .
Astept si alte pareri deocamdata atat din partea mea .

Cu multumire.


Deconectat RE: Ce reprezintă cuvantul AMIN sa AMEN?
Lica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18187. Postat la 27/04/2012 19:19 - 4757z11h18m
În Apocalipsa capitolul 3 cu versetul 14 scrie: 14.
Îngerului Bisericii din Laodicea scrie-i: "Iată ce zice Cel ce este Amin, Martorul credincios și adevărat, începutul zidirii lui Dumnezeu:


Știm din diferite contexte sau tin tradiție că Amin înseamnă cu adevărat, așa să fie, da, s-a sfârșit

Referire la însemnătatea termenului "amin" se face referire în 2 Corinteni 1:20 unde scrie:
În adevăr, făgăduințele lui Dumnezeu, oricâte ar fi ele, toate în El sunt "da"; de aceea și "Amin", pe care-l spunem noi, prin El, este spre slava lui Dumnezeu.


Iar referitor la utilizarea termenilor amin, amen sau amein (cei care considera ca amen este gresit pronuntat si trebuie pronuntat amein potrivit ebraicii vechi) sunt multe probleme interpretari insa personal nu le-am aprofuntat foarte tare deoarece nu cunosc limba ebraica (cu atat mai putin cea veche).

Nu cred ca este o greseala inaintea lui Dumnezeu termenul folosit atata timp se face dintr-un cuget curat...daca cineva vrea sa spuna amen deoarece ii suna mai aproape de biblie (care are radacini adanci in limba ebraica) sau vrea sa spuna amein (deoarece asociaza cuvantul amen cu zeul Amen Ra sau pur si simplu interpreteaza ca fiind incorecte alte forme) sau daca spune simplu si clar pentru toti amin e perfect....ÎNSĂ să nu îi punem pe ceilalți în ceață dacă suntem întrebați DE CE? trebuie să știm ce facem și de ce.


Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat RE: Ce reprezintă cuvantul AMIN sa AMEN?
Michael Roman
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18190. Postat la 27/04/2012 21:46 - 4757z8h51m
În principiu, subscriu comentariului fratelui Lică: evreii pronunță amein, în dialectul așkenad care se (mai) vorbește în Cluj se pronunță și omein, grecii l-au elenizat în amin. Și nu uit că Amin este și nume arab, care înseamnă "drept", după cum numele arab Yasser este preluat de la evrei, care ziceau "Yasher"...
Totuși, Yeșua a frapat prin utilizarea acestui Amen. Pe vremuri, când am început să traduc Evanghelia după Matei din greacă și să-i adaug articole și note de subsol, am inserat următoarea notiță:

"În limba ebraică amen, care înseamnă "a declara solemn", se rostește la sfârșitul unei afirmații, pentru a o întări. Yeșua rostește amen la începutul propoziției pentru a accentua adevărul acesteia în mod suplimentar. Termenul nu și-a găsit echivalent în limba greacă, astfel că evanghelistul l-a transliterat pur și simplu. La fel am făcut și noi."

Cât privește Apocalipsa, 3:14, frate Lică, acolo iar sunt jocuri de cuvinte pline de miez... smiley

Berakhoth!


Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Deconectat RE: Ce reprezintă cuvantul AMIN sa AMEN?
gershom
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18214. Postat la 29/04/2012 18:05 - 4755z12h32m
Sora Lavinia, î-mi place că ne mai dai și "teme de casă" ... pe lângă orele de clasă smiley (cititul pe forum).

Cât despre Amin sau Amen, subscriu la cele scrise de Fratele Lică și Michael Roman.
Diferența de o literă/vocală dintre ele, poate fi argumentabilă și din cauza formei scrierii cuvântului în ebraică, (dat fiind căci vocalele nu au fost scrise în ebraica veche). Deci întrebarea: care vocală trebuie folosită între literele mem și nun (literele de baza ale cuvântului fiind alef, mem, nun)? Unii au luat vocala "e", alții vocala "i", iar alții amândouă vocalele, și uite așa ies cele două, trei variante. Iar apoi,... mai este și factorul traducerii în alte limbi.

Poate din aceasta cauză , cuvântul a fost tradus/transliterat în diferite limbi, în două feluri. Nu neaparat căci într-un fel este cel corect, iar celălalt greșit.
Să vedem și cum se scrie/pronunță în diferite limbi:

Română: Amin
Evreiește: Amen, Omein
Aramaică : Amein
Arabă: Amin
Engleză: Amen
Greacă: Amin
Germană: Amen
Limbi slavone: Amen; Amin
Limbi germanice: Amen
Albaneză: Amin
Franceză: Amen
Turcă: Amin
Maghiară: Amen
Macedonă: Amin
Spaniolă: Amen
Tailandeză: Amin
Armeniană: Amen
Indoneză: Amin
Chineză : Amen
Vietnameză: Amin
Coreană: Amen


După cum se vede, cuvântul Amen/Amin se folosește în ambele forme, pe o scară largă, depinde de traducerea limbii respective. Deci este diferență de traducere/pronunție, dar cu aceeași însemnătate: aprobare întărită a celor spuse.

Așa căci cuvântul Amen/Amin nu cred că invocă numele unui zeu, pe care l-ai venera de câte ori pronunți cuvântul. Nu invoci un zeu sau o putere, ci mai degrabă ceea ce spui/aprobi cu inima. Iar dacă pentru noi o pronunțare e mai corectă decât cealaltă, fiecare să o pronunțe după încredințarea lui.

Ce bine este căci Dumnezeu este mai milos și îndurător decât noi, oamenii, căci dacă ar fi după mintea și logica noastră...atunci întregi popoare, de anumite limbi, nu ar mai fi mântuite smiley.

Lăudați pe Domnul, toate neamurile, lăudați-L, toate popoarele! ...scrie în Psalmi.


Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Deconectat RE: ce reprezintă cuvântul Amin sau Amen?
fullban8
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18229. Postat la 29/04/2012 22:34 - 4755z8h2m
Ca o mărturie în fața Cerului, a îngerilor și a oamenilor, cu sinceritatea prin care chiar vreau să văd Cerul, când am văzut postările fratelui Lică și Michael Roman, mi-am recunoscut convingerile care, erau așa de categorice, că acum, mă privesc în remember, cu un surâs de proprie compasiune (cu recunoștința că, față de cum eram și eu - mândru de ,,capacitățile mele,, frații mă surprind plăcut cu religia lor, într-o smerenie mult mai înaltă decât aceea pe care cred că eu o manifestam eu - fără să vreau - poate și în poziția în care nimeni din subordinea mea, nu îndrăznea să-mi întoarcă orice vorbă = ordin, poate și făcând parte din singurele două categorii de oameni, care ,,legal, pot fi jigniți cu privirea,,.
Omenește, cu foarte multe motivații, care dacă nu spunem că dau buzna peste noi (ne invadează), cel puțin să recunoaștem că nu se lasă așteptate, în firea pământească, fiecare admite un Adevăr care aparent îi convine, din varii motive.
Nu cu mult timp în urmă, scriam unui suflet cercetat și chemat spre înțelegerea acestei probleme: Nu vorbesc prosti - de un an am înțeles și eu ce înseamnă ,,AMEN,, - m-am cutremurat - m-am rugat Tatălui nostru din ceruri să mă ierte pentru vremea de neștiință, și am postit pentru aceasta. Nimeni nu poate contrazice, că în Tora scrisă în ebraica postbabiloniană (după ieșirea din Babilon) pe care o am și eu în format digital (scrie de 14 ori: Alef_a Mem_e Nun = AMEN) - dar, am avut posibilitatea să văd o carte cu părți (texte?) din Tora în IDIȘ, unde, în câteva locuri (neștiindu-le pe toate la momentul respectiv), căutând Amen-Amin, am găsit Aleluiah (citat din memorie) - în plus, pe NET (în Web-urile Google - oferite cu mărinimie sub controlul iezuit), am găsit suficiente dovezi, istorice și religioase, că AMEN este și denumire de zeu egiptean (păgân).
Pentru mine, ca și care au mai înțeles așa, am înțeles în dreptul acestui nume, slăvirea numelui zeului AMEN (împotriva Cuvântului din Exod 23.13), strecurată în subconștientul ființelor umane prin înțelesul de: AȘA SĂ FIE, ca o formulă APROBATOARE, ATENȚIE.. în esență, PORUNCITOARE r11; improprie omului consacrat Cerului, dar plăcută omului care ȚINE să dețină ultimul cuvânt: AȘA SĂ FIE! - starea din Neemia 9.29.
Pentru oamenii religioși-impunători (cum am fost și eu), Amin-Amen înseamnă ,,așa să fie,,; pentru orice suflet consacrat credinței lui Yashuah (cum am ajuns și eu), Amen-Amin este forma arogantă și lipsită de respect în fața Celui Atotputernic, prin care, omul care nu poate zice mai mult de ,,VOIA TA STĂPÂNE,, își arogă dreptul de a concluziona, parcă.. impunând și Celui Etern, .. AȘA SĂ FIE! Pentru că eu nu mai pot spune PORUNCITOR.. AȘA SĂ FIE, respectând orice înțelegere a semenilor mei, mă retrag din discuție - Cine este sortit să înțeleagă, va primi și motivele, și puterea de a înțelege în timp ce, cui nu-i este dat să înțeleagă așa, degeaba se va chinui și el să înțeleagă, și eu să-l lămuresc. Cu respectul față de semenii mei (respectă-te, ca să fi respectat) - eu rămân lângă Enoh, Noe, Abraham, Iov și Daniel, iubindu-vă cum am înțeles din Ioan 13.34; 15.12,17, și Romani 13.8.. Proverbe 14.12; 16.25 și 21.6.
Acum, frate Gershom, indiferent cum se scrie sau se pronunță în toate limbile pământului, important este ce semnifică, nu cum îl pronunțăm, asemenea Numelui Celui Prea Înalt, după porunca a III-a: Să nu ei falsul drept Numele Meu ; căci YHVH nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua falsul drept Numele Său.
Har și Pace sfântă cu multe binecuvântări!


<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat RE: Ce reprezintă cuvantul AMIN sa AMEN?
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18246. Postat la 01/05/2012 11:48 - 4753z18h49m
Daca lucrurile stau asa atunci cu siguranta din gura lui Mesia nu s-a auzit numele altui ,,dumnezeu'' dupa cum este scris in exod 23 cu 13.....
Să păziți tot ce v-am spus, și să nu rostiți numele altor dumnezei: numele lor să nu se audă ieșind din gura voastră.

Acum ,nu prea mai am timp sa scriu pe aici ...(ma mut la casa si acolo nu am internet) dar , va rog din suflet , nu abandonati aceasta sectiune .
Tot ce trebuie sa cunoastem cu privire la mantuire vom cunoaste , eu una nu-mi intepenesc gatul ,ci astept in rabdare sa primesc cunostinta care imi salveaza viata .
Eu intodeauna m-am rugat daca mai sunt lucruri pe care nu le cunosc si nu le inteleg, sa mi se descopere ,acum dar mai imi ramane un singur lucru, sa fac diferenta intre bine si rau .
Cu multumire tuturor celor care se implica .


Deconectat RE: Ce reprezintă cuvantul AMIN sa AMEN?
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18249. Postat la 01/05/2012 19:22 - 4753z11h14m
Frate ELIAHU, consider cuvantul Amin, un cuvant cu origini curate, un cuvant pe care il putem folosi cu scopul de a intari Cuvantul lui Dumnezeu.
Va voi da un exemplu, daca cineva s-ar gasi sa-si insuseasca numele Fiului lui Dumnezeu si se va da drept acesta, eu nu il voi mai striga pe Fiul pe nume din cauza ACEASTA?
Asa si cu zeul ala si cu multi altii care si-au insusit nume cu conotatie sfanta , insa de la inceput nu a fost asa, Primul din toti si toate a fost CREATORUL Universului, Tatal meu preaiubit! Amin, Aleluia!
Sa va mai spun ceva, desi tehnologia timpului nostru a avansat atat de mult, cei mai multi nu au posibilitatea sa o acceseze sau sa-si permita aceste tehnologii, asa ca a ramas ca baza Cuvantul Sfant, nu-mi place deloc ca se strecoara atata incertitudine... in favoarea dovezilor istorice si religioase, s-ar putea sa constatati dupa un timp ca au fost minciuni.
Asa cum Dumnezeu s-a folosit de oameni, imparati, puteri ca sa-si duca planul Sau la implinire, asa nu v-a ingadui ca cineva sa strice Cuvantul in asa masura incat sa duca in eroare pe cei alesi.
Erori de traduceri sunt, insa de aici pana a crea un curent de necredinta, mi se pare prea mult!
Inseamna ca nu mai avem un cod, o tinta...s-a dus nadejdea si credinta, pentru ca nu mai exista Cuvant!
Dupa ce, si cine sa ne mai luam?


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Ce reprezintă cuvantul AMIN sa AMEN?
Michael Roman
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18250. Postat la 01/05/2012 20:04 - 4753z10h33m
Soră Lucia, subscriu din toată inima!

Berakhoth!


Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Deconectat RE: ce reprezintă cuvântul Amin sau Amen?
fullban8
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18261. Postat la 01/05/2012 21:30 - 4753z9h7m
Dragă frate Gershom, dacă frații Lică și Michael Roman și-au expus punctul de vedere cu argumente respectabile prin viabilitatea lor, pe care nimeni nu le poate eluda sau repudia (din contexte și tradiție, sau din limba ebraică și dialectul așkenad - evident post babiloniene), nu înțeleg în ce mod subscri (semnezi, iscălești alături de domniile lor), aducând dovezi pe care din condescendență mă abțin să le definesc. Înțelegând postarea dumitale ca o încercare de a mă pune la colț pentru o concluzie pertinentă și legitimă în DUH, cu umilință, nu pot să accept umilirea (Ioan 18.23) - dacă îți expuneai părerea ,,pur și simplu,, nu aveam nimic de comentat dar, a aduce niște argumente tendențioase (meșteșugit alcătuite - 2Petru 1.16) și mai ales fictive, te dezonorează frate dragă - îți spun ca o dovadă de dragoste, pentru care te rog să nu te superi, ci să înțelegi că atunci când sapi groapa cuiva, este foarte posibil să cazi tu însuți în ea.
Termenul AMEN-AMIN este de natură pur religioasă, care aparține în exclusivitate scrierilor biblice, de la Tora la Apocalipsa, proprii creștinismului; în cărțile separate ale Torei în limba ivrit-idiș (în una am văzut cu ochii mei, scrie Aleluiah).
Ceea ce nu pot combate, este dacă te referi la creștinii în tranzit, stabiliți sau convertiți din Turcia, Corea, Vietnam, China, Indonezia, Tailanda, în ale căror limbi și religii budiste, brahmiste și spiritist Yoghiste, cu siguranță nu există cuvântul AMEN-AMIN, adoptat de creștinism de la idolatria zeităților Egiptului.
În ceea ce privește limba aramaică, este o limbă de sorginte semitică, aproape moartă, fără susținere religioasă (ca și latina moartă, dar susținută de catolicism); aramaica a fost vorbită în antichitate, în Canaan și Mesopotamia (Iran, Irak, Israel, Liban, Siria și Turcia de astăzi), cu sistem de scriere din alfabetul ARAMIC (nu aramaic), EBRAIC, și MANDAIC (îmbunătățit cu inscripții din alfabetul egiptean-demotic și din cel chinez). În acest sens, limba aramaică (după cea aramică), fiind vorbită înainte de civilizațiile sumero-egiptene, în pâgânismul cărora au apărut ZEII și DUMNEZEII - păgânismul aramaic s-a dezvoltat pe linia IDOLILOR (Genesa 31.19); aramaica răsăriteană Canaanului, nu are nici o legătură cu Zei și Dumnezeii apusului Canaanului.
Zeul AMEN (fără a ne referi la semnificația adoptată ca ,,așa să fie,,) aparține civilizației (culturii) egiptene, impus poporului Israel din timpul robiei babiloniene.
În limba aramaică nu a putut exista și nu poate exista cuvântul AMEIN, cu nici o altă formă a lui.
Sora Lucia! Eu am răspuns la o întrebare, cu argumente viabile. Eu nu fac prozelitism, și nu am interese meschine - nu combat considerațiile fără acoperire, mai ales când cineva consideră ,,un nume de zeu, ca având ORIGINI CURATE - într-adevăr (off topic) pentru cine știe ce înseamnă Dumnezeu, AMEN-AMIN întărește cuvântul lui Dumnezeu - eu nu fac un curent de necredință r11; cât pot, încerc să repar spărturile aduse de alții (Isaia 58.12).
Iată Psalmii 82 după ivriș - ebraica dinainte de robia babiloniană: ,,1 YHVH stă în adunarea dumnezeilor; El judecă în mijlocul dumnezeilor. 2 - ,,Până când veți judeca strâmb și veți căuta la fața celor răi? 3 Faceți dreptate celui slab și orfanului, dați dreptate nenorocitului și săracului, 4 scăpați pe cel nevoiaș și lipsit, izbăviți-i din mâna celor răi,,. 5 Dar ei nu vor să știe de nimic, nu pricep nimic, ci umblă în întuneric; de aceea se clatină toate temeliile pământului. 6 Eu am zis: ,,Sunteți dumnezei, toți sunteți fii ai Celui Preaînalt,,. 7 Însă veți muri ca niște oameni, veți cădea ca un domnitor oarecare. 8 Scoală-Te, Stăpâne Suveran, și judecă pământul! Căci toate neamurile sunt ale Tale.,,
Credeți ce vreți fraților - plângând pentru păcatele mele și ale altora, mă tem să nu stau eu rău - credința fiecăruia ne va mântui, sau ne va osândi - cât despre mine, am încredințarea că L-am cunoscut pe YHVH, al cărui Cuvânt Îl respect, în lumina căruia, nu-mi pasă de nici un Dumnezeu sau Zeu, sortiți focului veșnic. Până la timpul HOTĂRÂT (1Corinteni 15.24), Yashuah HaMashiah - Mihail - Singurul ARHANGHELOS - Una în natură cu YHVH, care se află la TIMONĂ, își va proteja copiii de toți Dumnezei și Hristoșii mincinoși (Matei 24.24) - eu cred în Cuvântul dat sfinților o dată (de la început), pentru totdeauna (nu în schimbările aduse pe parcurs) - fiecare pasăre, după limba ei piere!
AleluiAh! Har și Pace Sfântă!


<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat RE: Ce reprezintă cuvantul AMIN sa AMEN?
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18265. Postat la 01/05/2012 22:17 - 4753z8h20m
Frate Eliahu, eu sunt foarte sincera, ati spus in postarea dvs. ca Amin este un termen pur religios si apartine scrierilor biblice, de la Tora la Apocalipsa, ca apoi...sa spuneti ca are origini pagane, nu credeti ca va contraziceti singur.
Unele scrieri biblice sunt scrise cu mult inainte de robia babilonieana...deci si cuvantul Amin!
Stiti unde gresiti dvs.?
Credeti ca detineti adevarul absolut!


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: ce reprezintă cuvântul Amin sau Amen?
fullban8
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18291. Postat la 02/05/2012 20:14 - 4752z10h23m
Da sora Lucia! Cu înțelegerea pe care o datorez și profesionalismului serviciului de moderare al Forumului, înțelegând că toți greșim în scris, încerc să te sfătuiesc să ne referim la ceea ce prezentăm în scris, și mai puțin la a ne da cu părerea unii despre alții (mai ales când nu avem cunoștințe psihologice), pentru că.. privind la postarea anterioară, mă caracterizezi și ca INCONȘTIENT! Dacă știm ce înseamnă ,,credința - o încredere.. în lucrurile NEVĂZUTE,, nici un om nu poate crede.. ceea ce face, și nici chiar ce gândește - aceasta înseamnă ,,că știe.. și ce face, și ce gândește - reversul ar fi că ,,omul este inconștient,, - aceasta îmi spui prin aceea că ,,eu cred despre mine că dețin Adevărul absolut - în fapt m-ai și plagiat în negativ, expunerea mea că eu nu sunt Adevărul.
Istoria, cultura și religia spune (nu eu care doar redau), că AMIN-AMEN este nume de zeu din cultura egipteană, implementat în mintea celor ce aleg asemenea Evei (să asculte de șarpe), ca semnificație dată după robia babiloniană, de ,,AȘA SĂ FIE,, - accept orice dovadă oficială (nu liste cu adnotări personale).
Pe baza la ceea ce mi-a fost dat să aflu și să cunosc, nu mi-e rușine să deschid gura cum mi-a zis un frate scump, decât în fața Cerului, asemenea lui Daniel 9.7 (deși nu calc pe urmele lui).
DECI, sora Lucia, ar fi bine să-ți revizuiești concluziile (pe baza necunoașterii) că Biblia și scrierile biblice sunt dinainte de anii 300 după Mesia.
Până se va crea o temă (portal - pe care nu știu cum să-l inițiez și dacă prezintă interes general) despre ,,Scrierea Bibliei, și diferența dintre Biblie și Sfintele Scripturi,, cu mulțumiri pentru îngăduință, dau câteva completări, poate mai puțin cunoscute de marea majoritate aflată în starea laodiceană - părerea fiecăruia despre sine - Apocalipsa 3.17,18), în care mulți vorbesc ceea ce nu știu (vezi că nu folosesc jargonul ,,a vorbi ușor - ceea ce înseamnă a ți-o lua limba înaintea minții - o gravă jignire pentru un om cu educație și cultură, din partea celor care nu înțeleg că printr-o ,,vorbire ușoară,, jignesc pe cel ce se chinuie cu vorbe cu greutate,, să explice și altuia lucruri necesare de cunoscut).
Biblic, înseamnă tot ce este legat de Biblie, tot ce aparține Bibliei, cu tot eșafodajul ei biblic, cuvânt (termen, noțiune) care nu s-a întâlnit până în secolul IV (anii 300) după Mesia - după Răstignire) - în esență, Biblia este o bibliotecă de cărți zis sfinte (zis, pentru că după Niceea, omul a adus schimbări radicale Sfântului Cuvânt al Sfintelor Scripturi = Cuvântul Creatorului Mântuitor, și el cu modificări din timpul robiei babiloniene - cum am mai zis. Sfintele Scripturi sunt scrise de Moise, completate de Iosua, de Profeți și de ucenicii.. toți de naționalitate evreiască - fii ai lui Sem, tatăl tuturor fiilor lui Eber-Ever (Genesa 1-0.21), în timp ce ÎN BIBLIE este scris doar ce a aprobat omul păcătos (după Niceea), cu grija să atenționeze cu nonșalanță Apocalipsa 22.18-20, pentru care vor plăti după Apocalipsa 19.20 - acesta a fost pentru mine unul din șocurile care mi-au deschis ochii asupra Bibliei.
La întrebarea dacă știu unde greșesc, îți pot răspunde că greșeala mea este doar că mă expun în fața celor ce nu vor să înțeleagă, și pe care eu nu am dreptul să-i exclud (să nu le vorbesc, ceea ce cred că nu spun de la mine, și pentru interesele mele, cum fac mulți alții care sunt plăcuți - Ioan 5.43) - noi toți suntem niște slujitori, care nu știm dacă suntem.. măcar niște robi netrebnici - Luca 17.10.
Har, și Pace Sfântă cu binecuvântări!


<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat RE: Ce reprezintă cuvantul AMIN sa AMEN?
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18293. Postat la 02/05/2012 20:48 - 4752z9h49m
Frate ELIAHU, eu am dovezi biblice cu privire la cuvantul AMIN, il gasim scris ca fiind un cuvant pur care intareste CUVANTUL, ASA SA FIE, AMIN, ALELUIA!
Daca vrei sa mai discutam, discutam doar pe baza Bibliei, restul pentru mine sunt FALSURI!
Si inchei: Cuvantul Tau este ADEVARUL!Ioan 17.17


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: ce reprezintă cuvântul Amin sau Amen?
fullban8
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18297. Postat la 02/05/2012 22:21 - 4752z8h15m
Am înțeles sora Lucia! Dacă ziceai așa de prima dată, înțelegeam simplu! Aici este problema! De când am văzut ,,ceva - ceva,, din Sfintele Scripuri, eu am înțeles că Biblia este un amestec de Cuvânt Sfânt și Falsuri (confirmat biblic în Daniel 7.25 - dacă vezi și nu crezi, nimeni nu te poate ajuta) - eu am zis ca Iov 42.6.
Tu vezi Fals, ce este în afara Bibliei!
Dacă vei căuta Adevărul cu toată inima, Tatăl nostru și Sfântul lui Israel, ți se va descoperi - dacă vei rămâne la argumentele din Biblie, vei rămâne cu Biblia, care este suficientă pentru Mântuirea primită în dar, și pentru a înțelege că discuțiile noastre sunt incompatibile! Ioan 16.12; 2Ioan 1.12!
Pentru cel ce iubește Adevărul, falsurile apar ciudate!
Pentru cel înconjurat de falsuri, Adevărul pare ciudat!
Pentru cel ce alege a trăi între falsuri, Adevărul nu mai există!
Har și Pace!


<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat RE: Ce reprezintă cuvantul AMIN sau AMEN?
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18311. Postat la 04/05/2012 08:33 - 4750z22h3m
Frate Eliahu ,vreau sa va spun ca pe soara Lucia o iubesc foarte mult si nu inteleg de ce nu incercati macar sa o intelegeti ,este o persoana deosebita ,stiu ca aveti iubire fata de noi ,dar eu ca si o copila a matale vas da un sfat ,incercati sa interactionati cu noi ,fara atatea versete biblice ...ne dati foarte mult de munca ( nu ca ele n-ar fi bune), dar cu totii putem vorbii in pasaje biblice ,dar uneori trebuie sa fim noi insine, si am vrea sa va cunoastem asa cum sunteti ,,un parinte bun'',deorece sustineti ca ne iubiti.
Cat despre Amen sau Amin ,nu suntem noi in masura sa scoatem ceva din cartea sfanta sau sa adaugam ,asa am primit aceasta carte cu adaugiri sau fara eu una am ajuns la concluzia aceasta frate Eliahu ca suntem sraini aici si avem o vorbire,, incurcata'' dar ingerul se atinge de buzele noastre cu un carbune luat din foc ,ca sa ne sfinteasca si sa ne ajute spre desavarsire in vorbire ,purtare si in gandire .
Am insa nadejdea ca ati citit de multe ori aceste pasaje din Isaia cap 6
,,Atunci am zis: "Vai de mine! Sunt pierdut, căci sunt un om cu buze necurate, locuiesc în mijlocul unui popor tot cu buze necurate, și am văzut cu ochii mei pe Împăratul, Domnul oștirilor!"
Dar unul din serafimi a zburat spre mine cu un cărbune aprins în mână, pe care-l luase cu cleștele de pe altar.
Mi-a atins gura cu el, și a zis: "Iată, atingându-se cărbunele acesta de buzele tale, nelegiuirea ta este îndepărtată și păcatul tău este ispășit!"
Am auzit glasul Domnului, întrebând: "Pe cine să trimit, și cine va merge pentru Noi?" Eu am răspuns: "Iată-mă, trimite-mă!"

Incercati macar de dragul poruncii lui Ha Masia ,,Iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti''.
Stim si cunoastem ca toate vor trece, dar cea care va ramane va fii DRAGOSTEA ,ia nu se va sfarsii.
Cu speranta ca nu am intristat fața matale buna si inima bolnavioara eu ca si o fiica a Sarei va respect si va iubesc ca pe un parine ,care merita respect ,sa aveti Pacea care nu o da lumea ci Pacea care o da slujitorul Celui Sant .
Cu multumire.


Deconectat RE: ce reprezintă cuvântul Amin sau Amen?
fullban8
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18312. Postat la 04/05/2012 12:28 - 4750z18h8m
Dragostea nu se face cu sila - dragostea se oferă.. până la moarte - nu se impune!
De dragul tău copilă și soră scumpă Lavinia 1, și de dragul vostru, și al tuturor celor pentru care Yashua s-a Jertfit, ca să nu cad în judecățile dovedite cât se poate de clar părtinitoare, am folosit și îți răspund prin versete biblice, ca să fiu un martor al Cerului, nu ca un propovăduitor de filozofii omenești, care... pot spune că am făcut tot ce am putut, ca să prezint Adevărul așa cum cred că numai Cerul m-a putut călăuzi să văd și să aflu ceea ce eu cred că nu meritam, decât prin îndurarea Lui Nemărginită, și prin Iubirea Lui, care m-a atins și m-a făcut să vă iubeesc și pe voi (pe toți - buni și răi, ca mine) dar, nu pot mai mult!
Împărăția, Mântuirea și Alegerea este a Lui, și eu nu sunt mai mult decât un slujitor al vostru, și împreună al Său. Eu nu calc pe urmele lui Elisei dar, după sinceritatea mea, spun ca el în 2Împărați 5.8 - cine vrea să afle, să mă întrebe - în general când dai ceva omului.. își bate joc - nici Tatăl nostru, nu dă nimic fără ca să i se ceară! După tot ce am văzut și am constatat în viață și pe Forum, fiecare are dreptate, fiecare este plin de el, și... fiecare este liber - misiunea mea s-a încheiat! Dragoste cu sila nu se face - așadar.. la corturile tale Israele (1Împărați 12.16)!
Referirea ta soră Lavinia, cât este de bun unul sau altul, nu mă interesează - nici eu nu sunt bun - Bun este Unul Singur-Tatăl nostru care este în ceruri! (Matei 7.16,20).
Deci, răspunsul meu soră Lavinia, este... prin următoarele 4 versete, aranjate într-o ordine semnificativă (pentru mine, și pentru cui îi este dat să înțeleagă).
1. Luca 19.41-44: 41 Când S-a apropiat de cetate și a văzut-o, Mesia a plâns pentru ea 42 și a zis: rDacă ai fi cunoscut și tu, măcar în această zi, lucrurile care puteau să-ți dea pacea! Dar acum, ele sunt ascunse de ochii tăi. 43 Vor veni peste tine zile, când vrăjmașii tăi te vor înconjura cu șanțuri, te vor împresura și te vor strânge din toate părțile: 44 te vor face una cu pământul, pe tine și pe copiii tăi din mijlocul tău; și nu vor lăsa în tine piatră pe piatră, pentru că n-ai cunoscut vremea când ai fost cercetată.r1;
2. Luca 13.34: Ierusalime, Ierusalime, care omori pe proroci și ucizi cu pietre pe cei trimiși la tine; de câte ori am vrut să strâng pe fiii tăi, cum își strânge găina puii sub aripi, și n-ați vrut!
3. Ezechiel 12.2: rFiul omului, tu locuiești în mijlocul unei case de îndărătnici, care au ochi să vadă, și nu văd, urechi de auzit, și n-aud; căci sunt o casă de răzvrătiți.
4. Ioan 7:17: Dacă vrea cineva să facă voia Lui, va ajunge să cunoască dacă învățătura este de la YaHVeH sau dacă Eu vorbesc de la Mine.
Poate că mie nu mi-a atins buzele cu cărbunele aprins, dar simt că mi-a atins inima și mintea în care mi-a pus Legea, rânduielile și poruncile Sale.. neprețuite și neânțelese de mine mult timp - poate chiar prea mult!
Aleluiah!
Har și Pace sfântă cu binecuvântări!


<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat RE: Ce reprezintă cuvantul AMIN sau AMEN?
Lica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18329. Postat la 05/05/2012 12:16 - 4749z18h20m
Fraților să nu uităm despre ce se discută aici! Adevărul și marele Amin este Mesia așa că nu este tocmai locul potrivit pentru neânțelegeri. Înțeleg că aveți păreri diferite dar nu înțeleg de ce nu vă puteți accepta așa cum sunteți!? Dacă cineva nu poate să accepte că toți avem dreptul la opinie și la o părere atunci părerea lui nici nu mai contează!

Acum spun: Binecuvântat șî fie Creatorul tuturor lucrurilor! Amin, Amen, Amein smiley ...și cred că suntem cu toții deacord că nu vorbesc de nici un zeu!




Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat RE: Ce reprezintă cuvantul AMIN sau AMEN?
fullban6
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18765. Postat la 18/06/2012 18:17 - 4705z12h19m
Amin=Amen=zeitatea egipteana Amon. In Tora a fost HALLELUYAH=SLAVA LUI YAHWEH si asa trebuie sa zicem si noi credinciosii, poporul lui YAHWEH. Ysra-Yah a lui Yahweh.
Deconectat RE: Ce reprezintă cuvantul AMIN sau AMEN?
alin
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18769. Postat la 18/06/2012 19:47 - 4705z10h50m
Isus Cristos e Domnul Dumnezeul neamurilor si Dumnezeul lui Israel de acum si pana in veac! Si tot poporul sa zica : AMIN
Pagina 1 din 2 1 2 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192338 vizite unice Powered by PHP-Fusion