"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20014. Postat la 22/10/2012 02:01 - 4580z7h11m
1 Ioan 5:16
Dacă vede cineva pe fratele său săvârșind un păcat care nu duce la moarte, să se roage; și Dumnezeu îi va da viața, pentru cei ce n-au săvârșit un păcat care duce la moarte. Este un păcat care duce la moarte; nu-i zic să se roage pentru păcatul acela.
Stim cu toti ca hula inpotriva duhului sfint e un pacat de moarte ne vorbeste in Matei cu 12: De aceea vă spun: orice păcat și orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată. Oricine va vorbi împotriva Fiului omului va fi iertat; dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor. Căci, dacă păcătuim cu voia, după ce am primit cunoștința adevărului, nu mai rămâne nicio jertfă pentru păcate, ci doar o așteptare înfricoșată a judecății și văpaia unui foc care va mistui pe cei răzvrătiți.
Ce facem daca vedem pe fratele nostru ca pacatuieste cu voia?
Astept si eu comentarile celor bătrani care au experientă.
Bună intrebarea ...ce facem?
Deconectat
RE: Păcat de moarte?
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20069. Postat la 25/10/2012 14:36 - 4576z18h35m
Ce poate fi un pacat de moarte? Ele sint multe dar ramine o intrebare, care moarte? cea trupeasca de pe pamint numai sau inpreuna si cu cea in trup de slava?
Daca ne aruncam privirea in Tora zice: Să nu hulești pe Dumnezeu și să nu blestemi pe mai marele poporului tău. In alta inprejurare spune: Nu blestema pe împărat, nici chiar în gând, și nu blestema pe cel bogat în odaia în care te culci; căci s-ar putea întâmpla ca pasărea cerului să-ți ducă vorba, și un sol înaripat să-ți dea pe față vorbele.
Sa vedem definitia ce inseamna BLESTEMA?
BLESTEMA: A invoca urgia divinității împotriva cuiva. A înjura, a ocărî, a huli, a rosti blesteme la adresa cuiva.a cârti, a vorbi de rău, a ponegri, a defăima. a se revolta împotriva vieții, a soartei etc. Poate ar fi mai multe indici dar am enumerat citeva ca sa ne dam seama si sa putem intelege ce e un Blestem.
Sa ne punem cu toti intrebarea cea ce vrea sa explice Pavel in 2 Timotei : Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de părinți, nemulțumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecați, clevetitori, neînfrânați, neîmblânziți, neiubitori de bine, vânzători, obraznici, îngâmfați; iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu; având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceștia. Cea ce este si se afla aicia in contex toate aceste cuvinte si le fac fie ca nu cunosc pe Domnul fie ca cunosc pe Domnul si in inima persoanei se afla lucrurile aceste ce mai ramine pentru persoana si care ai este consecintele persoanei ?
In alta prejurare in Romani : Astfel, au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înșelăciune, de porniri răutăcioase; sunt șoptitori, bârfitori, urâtori de Dumnezeu, obraznici, trufași, lăudăroși, născocitori de rele, neascultători de părinți, fără pricepere, călcători de cuvânt, fără dragoste firească, neînduplecați, fără milă. Și, măcar că știu hotărârea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totuși, ei nu numai că le fac, dar și găsesc de buni pe cei ce le fac.
Oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuiește, pentru că sămânța Lui rămâne în el; și nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu. Este cu neputinta sa nu pacatuiasca omul dar daca omul nu se desbraca si continua ca sa faca astfel de lucruri si nusi da silinta sa se indrepte si se inpotriveste, ce mai ramine de facut pentru aceasta persoana? sa ne rugam sau sa nu ne rugam?
Sa-l luam pe primul 1.iubitori de sine....ce inseamna aceasta?
Pentru un iubitor de sine ..te poti ruga....duce acest pacat la moarte?
Deconectat
RE: Păcat de moarte?
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20136. Postat la 30/10/2012 18:29 - 4571z13h43m
Buna seara .
Pt a nu repeta pe cei care au scris mai sus dati-mi voie sa vorbesc de o alta latura a acestui text .
Cu cateva versete mai sus , Ioan incurajeaza pe crestin sa se roage si ii da si asigurarea ca rugaciunile lor sunt ascultate .
14. Îndrăzneala, pe care o avem la El, este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă.
15. Și dacă știm că ne ascultă, orice i-am cere, știm că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut.
In vers 16 el limitează această asigurare la un anumit fel de rugăciune , cea făcută în favoarea altuia și explică în ce împrejurări poate ea avea efect.
16. Dacă vede cineva pe fratele său săvârșind un păcat care nu duce la moarte, să se roage; și Dumnezeu îi va da viața, pentru cei ce n-au săvârșit un păcat care duce la moarte. Este un păcat care duce la moarte; nu-i zic să se roage pentru păcatul acela.
Ioan folosește un caz ipotetic pentru a prezenta o învățătură importantă. Este evident că aici el face referire la un creștin care înțelege natura adevărată a păcatului , numit de Ioan frate , cineva care cunoaste adevarul
IPOTÉTIC, -Ă, ipotetici, -ce, adj. Bazat pe o ipoteză; prezumtiv, presupus; nesigur
Gruparea (biserica ) ar fi fost cu mult mai fericită dacă, în loc să se discute slăbiciunea unui frate, credincioșii s-ar ruga pentru el și, dacă e posibil, cu el . O astfel de abordare ajută la zidirea bisericii, în timp ce bârfa și critica o dărâmă.
Ioan nu ne poruncește să ne rugăm și nici nu spune că n-ar trebui, dar ezită să garanteze că cei care păcătuiesc în mod deliberat vor primi răspuns la rugăciune. Este o diferență între rugăciunea înălțată pentru noi înșine și cea în favoarea altora. Atunci când voința noastră este predată lui Dumnezeu, putem să cerem în acord cu voia Sa și să știm că vom primi răspuns la rugăciunile noastre. Dar când e vorba de o treia persoană, trebuie să ținem cont de faptul că și ea are voință. Dacă refuză să se pocăiască, toate rugăciunile noastre și toată lucrarea pe care Dumnezeu ar putea s-o facă și ne-ar putea îndemna pe noi să o facem nu va constrânge voința celeilalte persoane. Refuzând să-l constrângă pe om să rămână bun, Dumnezeu a renunțat de asemenea la puterea de a-l constrânge pe păcătos să se pocăiască.
Asta nu înseamnă că nu ar trebui să ne mai rugăm pentru cei care s-au abătut de la credință sau pentru cei care nu s-au predat încă Mântuitorului. Nu înseamnă că nu vor fi convertiri remarcabile ca urmare a multor rugăciuni fierbinți înălțate de inimi credincioase. Dar Ioan arată că nu este de folos să se facă rugăciuni de mijlocire pentru un păcătos atâta timp cât el refuză să se pocăiască de păcatul lui. Totuși, cât timp sunt motive de speranță, ar trebui să continuăm să ne rugăm, deoarece nu putem spune cu certitudine dacă un om a ajuns prea departe.
Cu respect .
Deconectat
RE: Păcat de moarte?
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20140. Postat la 31/10/2012 05:37 - 4571z2h35m
Ce înțeleg eu prin păcat. După traducerea de Nițulescu - păcatul este călcarea Legii și călcarea Legii săvârșește păcat. Apoi în Iacov găsim: Cine greșește într-o singură Poruncă, se face vinovat de TOATE.
Aici eu găsesc două variante, poate că sunt valabile amândouă.
Prima variantă: Apocalipsa 3: 15. "Știu faptele tale: că nu ești nici rece, nici în clocot. O, dacă ai fi rece sau în clocot!
16. Dar, fiindcă ești căldicel, nici rece, nici în clocot, am să te vărs din gura Mea.
17. Pentru că zici: "Sunt bogat, m-am îmbogățit, și nu duc lipsă de nimic", și nu știi că ești ticălos, nenorocit, sărac, orb și gol, .......
A doua variantă: Matei 12: 43. Duhul necurat, când a ieșit dintr-un om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă, și n-o găsește.
44. Atunci zice: "Mă voi întoarce în casa mea, de unde am ieșit. Și, când vine în ea, o găsește goală, măturată și împodobită.
45. Atunci se duce și ia cu el alte șapte duhuri mai rele decât el: intră în casă, locuiesc acolo, și starea din urmă a omului acestuia ajunge mai rea decât cea dintâi.
Mai există o variantă și aceia ar putea să fie cea mai plauzibilă, dar pe aceia nu pot să o aduc, pentru că mă doare să fie ea, doare tare, aș rănii pe mulți.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
RE: Păcat de moarte?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20141. Postat la 31/10/2012 06:32 - 4571z1h40m
"Știu, Doamne, că soarta omului nu este în puterea lui; nici nu stă în puterea omului, când umblă, să-și îndrepte pașii spre țintă. Pedepsește-mă, Doamne, dar cu măsură, și nu în mânia Ta, ca să nu mă nimicești."- Ieremia 10; 23, 24.
"Sfâșiați-vă inimile nu hainele, și întoarceți-vă la Domnul, Dumnezeul vostru. Căci El este milostiv și plin de îndurare, îndelung răbdător și bogat în bunătate, și-I pare rău de relele pe care le trimite. Cine știe dacă nu Se va întoarce și nu Se va căi? Cine știe dacă nu va lăsa după El o binecuvântare, daruri de mâncare și jertfe de băutură pentru Domnul, Dumnezeul vostru." Ioel 2;13,14.
Dacă pentru Petru sau Iosua, Însuși Domnul S-a rugat, cu atât mai mult , noi, trebuie să ne rugăm pentru toți: că nu se știe cu cine te întâlnești în cer și vine la tine și-ți mulțumește că l-ai scos , prin rugăciuni de mijlocire, din păcat.
Fratele Nica ,spune despre o variantă care doare ,doare tare .
Frate Nica,dacă a-ti scoate in evidentă varianta dureroasă,nu ar fi de trebuintă (pentru sufletele noastre o spun).... să cunoastem varianta?
Dar tocmai matale frate Nica ,sustineti spusele unui medic care spune cam asa ...,,Nu-i plăcut da-i necesar''...de la matale am invatat acest lucru...nu-i asa?
Este cumva varianta cu Nicolaitii?
Dacă da ,uite varianata...Apocalipsa 2:6 Ai însă lucrul acesta bun: că urăști faptele Nicolaiților,pe care și Eu le urăsc.Intreb, dacă nu urâm faptele Nicolaitilor ,pe care si Mesia le urăste ....nu cumva , prin, chiar faptul acesta,calcând o singură poruncă ne facem călcători de toate poruncile?
Dacă ,cuvântul ,spune clar ,....ai insă lucrul acesta bun ,că urăsti faptele ( pentru mine e clar ..a urâ faptele nu a le iubii sau sustine ...ca să nu spun a fi de acord cu ele .. sau mai grav in armonie cu ele... aici este vorba de niste fapte..totusi ..nu? .
El spune si eu le urăsc (faptele lor).
Dacă ,cumva, nu este aceasta ...varianta ,eu imi cer scuze anticipat ...bine?
Multumesc.
Deconectat
RE: Păcat de moarte?
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20148. Postat la 31/10/2012 18:58 - 4570z13h14m
Buna seara
Acest paragraf l-am subliniat cu rosu in caietul meu de studiu . Pt. mine e foarte important . Va invit sa il cititi o data , chiar de doua ori pt a tare profund .
Dacă Ioan ar fi cunoscut un anumit păcat care să-l lase pe om fără nădejde de mântuire, era de așteptat să-l numească, pentru ca toți să se poată feri de o astfel de condamnare irevocabilă. Deși este adevărat că orice păcat, dacă păcătosul stăruie în el, va duce la moarte Ezechiel 18,4.24 ; Iacov 1,15 , există păcate care îl duc pe om mai repede aproape de moarte.
Păcatele comise de cei care doresc cu adevărat să-L slujească pe Dumnezeu, dar care au o voință slabă și obiceiuri puternice, sunt foarte diferite de acele păcate care sunt săvârșite voit, sfidându-L cu nerușinare și premeditare pe Dumnezeu.
Ceea ce face diferența sunt atitudinea și motivul, nu actul păcatului în sine. În sensul acesta păcatele se deosebesc între ele. O greșeală mai mică, dacă a fost repede mărturisită și iertată, e un păcat care nu duce la moarte. Un păcat mai grav, făcut pe neașteptate, din lipsa puterii spirituale, nu este nici el un păcat care duce la moarte, dacă este urmat de o pocăință adevărată, dar refuzul de a se pocăi îl duce pe om cu siguranță de moartea finală.
Deosebirea este clar ilustrată în experiența lui Saul și a lui David. Primul a păcătuit și nu s-a pocăit; al doilea a păcătuit grav, dar s-a pocăit serios. Saul a murit fără speranța vieții veșnice; David a fot iertat și și-a asigurat un loc în împărăția lui Dumnezeu .
Cu respect
Deconectat
RE: Păcat de moarte?
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20152. Postat la 01/11/2012 04:46 - 4570z3h26m
Soră Lavinia, despre varianta a 3-a, nu vreau să discut, pentru că am zis; doare, doare tare, nu, nu este varianta pe care ai spus-o tu cu nicolaiții, este scrisă în Noul Testament .
Scumpul meu "Căutător", dacă într-adevăr acest paragraf lai subliniat cu roșu, sigur ai să-i dai de capăt, pentru că este scris cum spuneam mai sus și încă un amănunt, Ioan zice: Este un păcat care duce la moarte; nu-i zic să se roage pentru păcatul acela.
Dacă nu avem motive să căutăm interpretări pentru acest paragraf, el este destul de înțeles, uitați-vă cum văd eu înțelesul acestui paragraf, găsim în Sfânta Carte îndemnuri, să ne rugăm pentru noi, pentru copii noștri, pentru părinții noștri, pentru frații/surorile noastre, pentru toți oamenii, pentru dușmani .....! Deci pentru categoriile enumerate, trebuie să ne rugăm, dar dacă cineva este în varianta a 3-a, care sigur o să o găsiți, noi putem să ne rugăm, pentru că eu mă îndoiesc, că dacă cineva, din cei dragi ai noștri, chiar ar fi căzut în această dureroasă categorie, noi nu ne rugăm?, și Ioan știa bine asta, numai că aici nu este o obligație, deci în această ipostază, rămâne la latitudinea noastră.
Eu cred că și voi sunteți în asentimentul meu, că nu este om fără păcat, chiar și cel ce se ține tare sfânt, poate prin faptul că se ține sfânt, are un păcat în plus, și încă un lucru; eu nu cred că este PĂCĂTOI, PĂCAT și păcățel, și cu greșelile, tot așa, nu este greșeală mare, normală si micuță, păcatul este păcat și greșeala este greșeală.
Diferența între păcat și greșeală este foarte mare.
Să începem cu greșeala, ea tot păcat este și nu se poate să greșești la nimenea/nimănui, cred că sunteți de acord, numai că ea se împarte în două, să zicem că fără să știi ai nedreptățit pe cineva, fără să-ți dai seama și la un moment dat realizezi ce ai făcut, îți pare rău, îndrepți greșeala, în mare parte ai rezolvat, dar mai rămâne o parte de rezolvat, dar se poate să nu descoperi, că ai greșit, ce se va întâmpla cu acest păcat?
Acum să vorbim despre păcatul păcat și acesta este tot o greșeală numai că este cu premeditare, odată înfăptuit sigur duce la moarte, dar s-ar putea pe parcurs să te mustre conștiința, să-ți pară rău, să te duci să repari, atunci în mare parte ai rezolvat, mai rămâne de rezolvat și aici o parte.
Dar sunt .... care se simt bine când fac cuiva un rău, care îi partea de iertare a acestui păcat?
Acuma să vorbim puțin despre ultima parte, care mai rămâne de rezolvat, care a rămas de la greșeală și de la păcat, dar să luăm și o referință Biblică:
11. Dar Hristos a venit ca Mare Preot al bunurilor viitoare, a trecut prin cortul acela mai mare și mai desăvârșit, care nu este făcut de mâini, adică nu este din zidirea aceasta;
12. și a intrat, odată pentru totdeauna, în Locul prea sfânt, nu cu sânge de țapi și de viței, ci cu însuși sângele Său, după ce a căpătat o răscumpărare veșnică.
7. Dar în partea a doua intră numai marele preot, odată pe an, și nu fără sânge, pe care îl aduce pentru sine însuși și pentru păcatele din neștiință ale norodului. Evrei 9.
Acest odată pe an, este Sărbătoarea Ispășirii, aici trebuie rezolvată ultima parte a greșelii și a păcatului reparat prima parte dar a mai rămas o parte.
Acuma întrebarea mea rămâne, ce se întâmplă cu păcatul, care nu l-ai rezolvat prima parte? - Va fi iertat și ăsta?
Atenție, asta nu este varianta a treia!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
RE: Păcat de moarte?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
Am inteles frate Nica ,referitor la varianta dureroasa,oricum m-ati pus pe ganduri,care ar putea fi.
In marea zi a Ispasisirii se face o slujba pentru pacatele din nestiinta ( pacate pe care nu le cunostem)..matale nu credeti ca este...PĂCĂTOI, PĂCAT și păcățel, și cu greșelile, tot așa, nu este greșeală mare, normală si micuță, păcatul este păcat și greșeala este greșeală.
Pe mine ma intereseaza ..mai inainte, sa mergem, mai departe cu sarbatoarea inspasirii ,daca , eu vad un om ,mai degraba un iubitor de sine ...ma pot ruga pentru un astfel de om?...duce la pacat de moarte iubirea de sine ?.... sau ce inseamna iubirea de sine?
Am primit un raspuns la aceasta intrebare si as dorii sa-l analizati daca se poate ...
Iubitorul de sine, este... în esență, un călcător de lege... în totalitate, ...călcând orice lege și orice principiu pentru orice plăcere, poftă sau pentru pur și simplu... orice!
Problema mea este, dacă... pot cunoaște eu inima lui, că... este iubitor de sine! ...dacă este un om al interesului?
Eu înțeleg să mă rog pentru el (cum și Moise s-a rugat pentru tot poporul)... mai întâi pentru ca să aibe milă de el, să-l ajute să scape (sau să-l elibereze) de duhul iubirii de sine, și apoi... dacă Sfântă Voia Sa este... să-l ierte!
Modelul nostru, Mesia... pironit pe lemn, a zis: Tată iartă-i că nu știu ce fac!
Eu, tu, ...dacă am fi fost în locul batjocoritorilor, ...chiar nu știam ce facem? ...sau Mesia nu ne știa inima? Știam că facem rău, dar sub influența duhurilor rele, mintea noastră nu putea judeca deliberat - noi și oricine greșește, peste 50% crede că face bine! Rugăciunile noastre nu sunt de părtășie cu păcătosul, ci de compasiune pentru păcătos!
Eu de aici am dedus ceva ..cel ce alege cui vrea sa slujeasca ... macar ca i sa facut de cunoscut voia Celui Preainalt si totusi , el a ales asa ... ( adica sa nu se lepede de sine),eu pot spune Celui Sfant ca am facut tot ce-am putut ,din punct de vedere omenesc ,ca sa-i arat Calea Sa si binecuvantarile Sale ,insă ,el merge pe calea aleasa de inima lui,uitand care este datoria oricarui om ,fata de Cel Vesnic.
Ce spuneti...?
Deconectat
RE: Păcat de moarte?
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20159. Postat la 01/11/2012 09:45 - 4569z22h27m
Scumpa moșului, poate mi se pare, poate greșesc, poate că nu am dreptate, dar poate că am dreptate, că tu precum și scumpa soră Valentina, cam bateți câmpii, așa nu pre tare, dar îi bateți, - să știți ca vorbesc foarte serios.
Scumpă soră Valentina, dacă îmi răspunzi sincer la întrebarea care ți-o pun, voi începe să îmi schimb părerea despre tine. Care este păcatul împotriva Duhului Sfânt - în ce constă acest păcat, cum se poate huli Duhul Sfânt?.
Și cu tine scumpa moșului Lavinia, îți pun și ție o întrebare; Ai văzut tu pe cineva care este cu toate facultățile mentale acasă, să nu se iubească pe sine? Tu mă cunoști destul de bine, că sunt o persoană cu dizabilități, cu handicap locomotor, și chiar și eu mă iubesc, ni m-am pedepsit nici odată, nu m-am bătut niciodată, nu m-am bârfit niciodată ș.a.m.d., tu nu te iubești?, ți - ai făcut vreun rău vreodată, să nu îmi spui că nu te iubești pe tine și întrebarea merge mai departe, ce, nu te rogi pentru tine?
Apoi dacă o iei pe de altă parte și prin adunări vei găsi iubitori de sine, în adevăratul sens al cuvântului, chiar așa cum scrie în Cartea Sfântă, no, ce faci nu te rogi pentru adunarea din care faci parte?
Normal după părerea mea, numai pentru a 3-a variantă, nu ți se sugerează din partea Bibliei să nu te rogi, dar dacă vrei să te rogi, nu te oprește nimeni.
Deci hai să fim serioși și să nu dăm o altă conotație subiectului în discuție.
Aștept și din partea ta, argumente, calcule, explicații mai serioase, hai să lăsăm grădinița, că eu cred că au trecut prea mulți ani de grădiniță, ar fi cazul să ajungem măcar pe la clasa a l a, dacă nu mai mult, te rog să nu te superi pe mine, pentru că am pretenție de mai mult, mai sincer și mult mai serios.
Sigur că mi-ar surâde dacă ai răspunde și la întrebările mele, dar mai cu responsabilitate, că în felul acesta, cum pui întrebările și ai răspuns până acum, se înțelege că în adunarea din care faci parte, se bate câmpii și nu ai ce să iei pe două bețe ce se explică acolo, ori eu cred că acolo la voi se practică sistemul de studiu Biblic, unde ai ocazia să dezbați mult mai pe larg și mult mai pe înțeles, tot ce ți se pare că nu funcționează.
Ei bine, acuma-i acum, să vedem ce iese în urma acestui îndemn respectuos așa ca de la un părinte, am vorbit în felul acesta, pentru că eu aștept de la tine mult mai mult și cu mult mai multă responsabilitate. Adonai să te binecuvinteze!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Daca nu poti distinge ce este bine si ce este rau,inseamna ca pacatul a invadat fiecare parte a naturii si personalitati tale,mintea,vointa,sentimentele,constiinta,dispozitia si imaginea ta.Inima este inselatoare si deznadajduit de rea. Radacina problemei este ceea ce faci si ceea ce esti tu. In Marcu.cap7.vers 21-22.scrie: Din inima oamenilor ies gandurile rele...,dar noi nu avem voie sa gandim despre pacat in felul acesta.Pacat este tot ce nu atinge standardele lui Dumnezeu,ori ce spunem ,ori ce gandim sau facem si nu este perfect din punctul de vedere a CELUI PREAINALT.
Am gasit scris in Evrei.cap.6.versetele 3-6. Caci cei ce au fost luminati odata si au gustat darul ceresc,si sau facut partasi Duhului Sfant si au gustat Cuvantul cel bun al lui Dumnezeu si puterea veacului viitor si care totusi au cazut,este cu neputinta sa fie inoiti iarasi,si adusi la pocainta,fiindca ei rastignescdin nou pentru ei,pe Fiul lui Dumnezeu si-l dau sa fie batjocorit.
In acest contrxt problema este foarte grava si aici la aceste versete ar trebui sa cugetam inainte de a pacatui.
Un alt punct de vedere este hula impotriva Duhului Sfant care nu va fi iertata nici in veacul acesta nici in veacul viitor. Cine vorberste de rau Poruncile,Legile si Oranduielile Domnului huleste Duhul Sfant.
Daca vederea mea nu este buna vreau sa fiu corectata si sincer va spun nu ma supar pentru ca vreau sa invat.
Multa Pace ,frate Nica .
1.Mi-ati facut inima cat un bostan.
2.Mi-am dat seama cat de mult ma iubesc.
3.M-am simtit ca la gradinita....( desii este atat de frumos sa fi ca un copil...asa,mai inocent)
4.M-am trezit la realitate ,constientizand ca sunt un adult cu responsabilitati.
5.Eu nu m-am suparat nici o data pe matale nu ma supar si nici nu ma voi supara.
6.Acolo in adunarea mea se practica studiu ...este atat de ADEVARAT.
7.Am primit o binecuvantare...si asta este cel mai frumos si important lucru care mi se intampla.
8.Fi binecuvantat si matale ,frate Nica.
Sora Valentina,fratele Nica facea mai sus referire la sarbatoarea Ispasirii si rezolvarea primei parti a greselei...deci, o data ce omul constientizeaza greseala pe care a facut-o,mustrandu-l constiinta ( de obicei ,mai mult ca sigur ,atunci cand vine inaintea Celui Sfant pe genunchi lui) ..aici se da o batalie ,aici el ,,omul'' recunoaste ca ceva nu este in regula cu el ,merge rezolva greseala ,marturisind greseala aproapelui si cerandu-i iertare. Dar ....mai trebuie sa faca ceva, sa-si aduca trupul ca o jertfa vie si placuta ..( aceasta este ultima parte ( sau partea ramasa) a rezolvarii păcatului ) inaintea Celui Sfant, care a lasat o sarbatoare ,sa fie praznuita o data pe an ,cu post si rugaciune ,tocmai pentru greselile din nestiinta,atunci si acolo la locul potrivit in timpul sarbatorii (care este numit si sabatul nostru sau odihna noastra ) in aceasta zi se face ispasirea.
Aceasta sarbatoare din an ,este extrem de impotanta si trebuie inteleasa ca atare,oricine nu o recunoaste , face rau si acest lucru este impotriva Duhului Sfant ,caci prin Duhul Sfant a fost data ,este o Lege a adevarului si nu poate fi descalificata ,deoare pe pamant exista pacat si cata vreme exista pacat ,exista si calcare de lege ,exista si pacate din nestiinta ,pentru care este nevoie de iertare si slujba pentru acestea ,se face intodeauna la timpul fixat de Cel Preainalt.
Deci ,....cum ramane cu rezolvarea pacatului din nestiinta ?...facut cu voia sau fara voie ?
Cum poate fi rezolvata sau finalizata iertarea, daca nu suntem acolo unde trebuie?
Nu cumva pacatul din nestiinta ramane nerezolvat?
Deconectat
RE: Păcat de moarte?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20162. Postat la 01/11/2012 17:31 - 4569z14h41m
Nu cumva pacatul din nestiinta ramane nerezolvat?
Eu cred că aceste păcate fac parte din cele -acoperite.
Păcatul împotriva Duhului Sfânt este atunci când nu crezi nimic din ce scrie în Scriptură. Și nu numai că nu crezi, dar faci tot posibilul ca să dai și altora învățătura aceasta. Fiind împotriva a tot ce înseamnă Dumnezeu, lepădând tot, urând tot, defăimând tot, omul acesta e ca și cum nu există . El este praf pe cântar atunci când e cântărit. Nu are cine să plângă și suspină pentru el în rugăciune, deoarece el a lepădat pe Cel care are puterea de-al ierta, pe Cel și-a oferit călăuzirea, Pe Cel care dăruiește harul, nemăsurat.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
RE: Păcat de moarte?
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20164. Postat la 01/11/2012 18:52 - 4569z13h20m
Buna seara
Am citit tot ce s-a scris mai sus si vreau sa va spun ca sunt tare interesante ideile fiecaruia , pt . ca fiecare atinge o latura diferita de ceilalti . Cred ca aceasta dorea doamna Valentina si Lavinia prin intrebarile puse , sa trezeasca interesul sa ne puna la studiu sa ne incite la discutii ,Domnul a lucrat prin ele .
Care era idea care umbla printre iudei ,cine nu se mai poate pocai (adica pacat de neiertat ) ?
Era des întâlnită printre iudei ideea că pocăința este cu neputință în anumite circumstanțe. Ei susțineau, de pildă, că aceasta este situația celui care trăiește în păcat, bazându-se pe faptul că va veni o zi în care se va pocăi: rDacă cineva zice: r16;Voi păcătui și mă voi pocăi, iarăși voi păcătui si iarăși mă voi pocăi,r17; acelui nu i se va da ocazia să se pocăiască. Dacă cineva zice: ,, Voi păcătui, iar în Ziua Ispășirii voi fi iertat ,, , atunci Ziua Ispășirii nu îi va aduce iertarea . Mishnah Yoma 8. 9, Soncio ed. of Talmud, p. 423.
Ei mai susțineau și că pocăința era cu neputință pentru cineva care îi făcea pe alții să păcătuiască: ,, Dacă cineva face pe mulți să fie drepți, atunci prin el nu se ivește păcatul, dar dacă cineva face pe mulți să păcătuiască, fapta aceasta nu-i dă posibilitatea să se pocăiască. ,, Mishnah Aboth 5. 18, Soncio ed. Of the Talmud, p. 71 .
Demn de amintit este și un pasaj din Cartea lui Sirah: rNu zice: r16;Am păcătuit, ce să fac?r17; Căci Yahweh este îndelung răbdător. Dar nu te bizui pe iertare, ca să adaugi păcat la păcat. Și nu zice: r16;Mari sunt îndurările Lui, El va ierta mulțimea fărădelegilor meler17;, căci El este milostiv, dar și drept. Iar mânia Sa se revarsă asupra celor răi. Nu întârzia să te întorci la El, și nu amâna lucrul acesta de la o zi la alta; căci mânia Lui izbucnește dintr-o dată, și atunci vei pieri. ,, cap. 5, 4r11;7;
Nu doresc sa supar pe nimeni si nici ofensez pe cineva i-mi plac opiniile tuturor pe care eu le respect si consider ca Domnul a condus pe fiecare la convingerea pe care o are . Chiar si atunci cand avem pareri diferite e dovada ca Domnul ne conduce minunat .
Va rog sa nu credeti ca , daca pun o intrebare as vrea sa iscodesc , sa supar sau sa jignesc pe cineva . Eu studies in felul acesta punandu-mi diferite intrebari chiar daca nu gasesc raspunsul curand .
Uitati prima mea intrebare ; pacatul e pacat si urmarea lui e moartea . Dar face Domnul o deosebire intre pacate mari si pacate mai mici ?
Uitati ce spune ; Psalmul 19:13 Păzește de asemenea pe robul Tău de mândrie, ca să nu stăpânească ea peste mine! Atunci voi fi fără prihană, nevinovat de PACATE MARI.
Si a doua intrebare din ce motive e cineva excomunicat (exclus ) din biserica ?
M-am tot gandit la versetul adus in discutie de fratele Emanolake si ca un ecou imi tot venea in minte "pacat care duce la moarte..."
Si mi-am pus intrebarea, nu toate pacatele duc la moarte?
Si iar imi vine in minte "...dar copilasilor, daca cineva a pacatuit, avem la Tatal un Mijlocitor..."
Versetul adus in discutie este UN MISTER pentru multi, nu?
Noul Legamant se bazeaza pe credinta in Isus Hristos, prin El am capatat iertarea pacatelor, insa avem ceva mai mult ca in vechime, ceva care ne ajuta sa traim, Duhul Sfant care de la Cincizecime a fost turnat peste orisice faptura, traim prin Legea Duhului de viata, fara El, nu avem sansa intrarii in Imparatie pentru ca El este cel care ne va invia si transforma la revenirea Domnului.
M-am tot gandit la pacatul care duce la moarte, DUCE este cheia acestui mister...este ca si cum prin acest pacat deschidem o usa care duce inevitabil la moarte.
Instantaneu gandul meu pleaca prin Duhul Sfant la inceputurile lumii noastre...PACAT-PACAT!
Dupa cum vedem nu spune PACATE, asa ca m-am gandit, cum spunea fratele Nica la PACATOI, si daca nu ma credeti fratilor, el exista, exista cu adevarat, si se cheama NECREDINTA in Dumnezeu, acest pacat originar a DUS toata omenirea in MOARTE, cuprinzand toate celelalte pacate in el sau cum le mai putem numi faptele firii.
La inceput acest pacat a adus in inima Evei indoiala si cu ea neascultarea, a poftit, a luat, a mancat si a dat si lui Adam, consecintele le stim, plata pacatului, moartea!
Vedeti voi opusul necredintei este CREDINTA care ne DUCE la viata, ea lucreaza legea dragostei in noi care la randul ei prin Duhul Sfant rodeste.
Asa ca daca am primit prin credinta pe Mantuitor si prin neascultare de Cuvantul Sau staruim in faptele firii, vine necredinta peste noi impietrim inima noastra, Duhul Sfant pleaca si ne trezim ca ne duce la moarte.
O persoana care si-a pierdut credinta, nu mai distinge intre bine si rau...pentru ca cel rau l-a orbit si se balaceste in noroi fara sa se mai vada cat de murdar este, faptele firii pentru el par bune.
Insa noi, daca vedem pe fratele nostru infaptuind un PACAT care DUCE la moarte, sa nu ne rugam pentru pacatul acela, cine se poate ruga pentru pacatul NECREDINTEI, care este de fapt NASCATORUL de pacate?!
Cautatorule, este adevarat, doua din pacatele care oglindesc NECREDINTA in oamenii neascultarii sunt curvia, pacat in trup si inchnarea la idoli, insa ele se nasc din Necredinta in Dumnezeu!
Mandria este CUNUNA NECREDINTEI, cel ce o are, fiind deja un om pierdut...
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Păcat de moarte?
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20168. Postat la 02/11/2012 04:29 - 4569z3h43m
OF. OF, of, tare mi se pare că ne potrivim cu un pasaj din Sfânta Carte, iată pasajul:
14. Când Neamurile, măcar că n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, își sunt singuri lege;
15. și ei dovedesc că lucrarea Legii este scrisă în inimile lor; fiindcă despre lucrarea aceasta mărturisește cugetul lor și gândurile lor, care sau se învinovățesc sau se dezvinovățesc între ele. Romani 2.
Eu până mi-am venit în fire și asta pe la 45 de ani, eram învățat că sunt păcate mari și păcate mici, eu fiind de mic pocăit, și fiind că am fost un copil orfan, că tata a murit când eu aveam 4,5 ani, mama mă învăța, să mă feresc ca de foc, de câteva păcate, printre care adulterul și hula împotriva Duhului Sfânt, se vorbea adesea despre * fără de Lege* dar după cum bine știți și acum sunt confesiuni religioase care sortează păcatele după cugetul și gândurile lor, așa ca în Romani 2.
De când mi-am venit în fire și asta s-a întâmplat și cu ajutorul uni verset care este valabil și astăzi, iată versetul:
El zicea: "S-a împlinit vremea, și Împărăția lui Dumnezeu este aproape. Pocăiți-vă, și credeți în Evanghelie." Marcu 1: 15.
Apoi, am dat peste Biblia de Nițulescu, unde rezolvă problema păcatului și chiar cred mai mult de scrie, decât ce miar povesti un sat de învățători. iată ce am găsit:
Oricine care făptuește păcatul, săvârșește și călcarea Legii și păcatul este călcarea Legii.
Acum întrebarea este; se poate călca Legea și spre moarte (păcat de moarte) și nu chiar spre moarte, mai mult spre viață (păcate care nu duc spre moarte)?
De pildă, ce facem cu versetul acesta:
Căci, cine păzește toată Legea, și greșește într-o singură poruncă, se face vinovat de toate. Iacov 2: 10.
Deci nu trebuie să greșești să calci o Poruncă din Lege, ci într-o Poruncă, să înțeleg să o știrbesc doar foarte puțin și mi se trece că sunt un călcător de Lege!
Acuma soruță Estera, interesant, cât se năcăjea sora Lavinia, să găsească varianta a 3-a și tu cum venit, cum văzut și punct ochit, punct lovit, da varianta a 3-a este în Evrei 6;3 - 6.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
RE: Păcat de moarte?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20169. Postat la 02/11/2012 06:50 - 4569z1h22m
Evrei 6;4.6
Căci cei ce au fost luminați odată, și au gustat darul ceresc, și s-au făcut părtași Duhului Sfânt, și au gustat Cuvântul cel bun al lui Dumnezeu și puterile veacului viitor- și care totuși au căzut, este cu neputință să fie înnoiți iarăși, și aduși la pocăință, fiindcă ei răstignesc din nou pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu, și-L dau să fie batjocorit.
Nu-l vedeți aici pe Petru, pe Pavel, pe David, pe Rahav, pe Moise, pe Iacov etc.?
Da, sunt aici și totuși au fost înnoiți. Cum explicați?