Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Deconectat CREDINȚA care duce la CREDINȚĂ?
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20262. Postat la 07/11/2012 07:58 - 4564z0h8m
Aduc spre dezbatere un verset, peste care se trece foarte ușor, dar mie mi se pare că este un verset cu mare greutate, nu de pronunțat, ci de înțeles.

... deoarece în ea este descoperită o neprihănire, pe care o dă Dumnezeu, prin credință și care duce la credință, după cum este scris: "Cel neprihănit va trăi prin credință." - Romani 1:17.

- Întrebare:

1) - Care este Credința care duce? Și ...

2) - Care este Credința la care trebuie să se ajungă?

3) - Care este mijocul de transport de la o credință la cealaltă?

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: CREDINȚA care duce la CREDINȚĂ?
Aurelc
20270. Postat la 07/11/2012 14:08 - 4563z17h58m
Frumoasa si provocatoare intrebare ati pus frate Nica!

Din nefericire nu am timp sa intru in detalii si cu ocazia aceasta imi exprim bucuria de a vedea cat de curand explicatii frumoase privitor la credinta care duce la credinta. Voi spune doar ceva raspunsuri foarte pe scrurt:

1. Termenul "credință" folosit aici este acela de incredere, de a fi temeinic incredintat in ceva.

2. "Credinta" la care trebuie sa ajunga termenul folosit initial, este doctrina, invatatura biblica aplicata in viata de zi cu zi.

Iar despre punctul 3 inca nu spun nimic, pentru a lasa loc la discutie si altora.. smiley

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Lucia
20271. Postat la 07/11/2012 15:32 - 4563z16h34m
Da, frumos subiect!

1.Credinta care DUCE, este credinta initiala sau credinta de impact, in urma auzirii Cuvantului, printr-o predica, poezie, cantare sau pur si simplu printr-o fapta buna facuta tie de o persoana pocaita si prin care esti miscat, strapuns in inima ta.
"Dupa ce au auzit aceste cuvinte, ei au ramas strapunsi in inima si au zis lui Petru si celorlalti apostoli:
FRATILOR, CE SA FACEM?"(F.Apost.2:17)
Credinta de impact este cea care te face sa-ti vezi si recunosti pacatosenia care la randul ei te face sa-ti pui intrebarea: "Ce sa fac ?"
DUCE la cea de a doua CREDINTA
Care este diferenta dintre cele doua?
Prima, credinta initiala consta in cunostinta DESPRE Dumnezeu, Fiul, Duhul Sfant...dar aceasta credinta nu-ti da mantuirea, poti cunoaste totul , dar, nu este indeajuns...
Ce ne mai trebuie?
2.Daca ascultam de glasul dintai si ne deschidem inima, Duhul Sfant care ne-a cercetat ne da incredere in Cel care poate sa desavarseasca viata noastra, acea incredere schimba modul de gandire fata de starea noastra, fata de pacat, reusind astfel sa ne vedem pacatosenia si nevoia de pocainta, de ajutor, de vindecare, de spalare.
Credinta aceasta IN Dumnezeu aduce prin Fiul iertarea si spalarea de faptele noastre rele si ne ajuta ca prin Duhul Sfant sa avem o CREDINTA VIE-INFAPTUITOARE.
Ma opresc aici, aducand un exemplu pentru a m-a face inteleasa.
Sufar de o afectiune respiratorie, si o prietena imi recomanda un doctor care a tratat-o si pe ea de aceasta afectiune.
Eu CRED in acest doctor ca este bun si ma poate vindeca pentru ca a vindecat-o si pe prietena mea.
Insa aceasta CREDINTA-numarul 1, nu ma poate vindeca, ce trebuie sa fac?
Trebuie sa merg la acest doctor sa-i spun ce am, ce doresc de la el si el imi va prescrie un tratament, o cura pe care trebuie sa o respect ca sa imi aduca insanatosirea aparatului respirator.
Daca ma incred in acest doctor, II RESPECT INDICATIILE si mai mult, trec la actiune, inghit pastilele, fac aerosol, pastrez o igiena in casa si corporala, ma imbrac adecvat, aceasta INCREDERE este CREDINTA VIE , credinta de la numarul 2, INFAPTUITOARE !
Aceasta credinta IN ma duce la insanatosire, imi da viata!
Credinta DESPRE Mantuitor nu-ti da vindecare, dar INCREDEREA in El, da!
Si dracii cred si se infioara, insa sunt multi oameni care cred doar din gura, nici nu se infioara, ei nu vad ochii lui Dumnezeu care il urmaresc pas cu pas, ca daca i-ar vedea s-ar feri sa mai faca raul , aceasta VEDERE ne trebuie, care ne face sa vedem dincolo de tavan...
LA NR.3 ...voi scrie mai tarziu...

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lavi
20276. Postat la 08/11/2012 06:06 - 4563z2h0m
Astept cu nerăbdare la nr.3.

Nica Schirod
20279. Postat la 08/11/2012 06:28 - 4563z1h38m
Bine, bine soră Lavinia, aștepți tu, ia să te întreb eu pe tine, cum de nu ști să te amesteci la întrebarea Nr.3.

Tu pe unde ești, de la întrebarea a l-a și întrebarea a ll-a?

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

Lavi
20283. Postat la 08/11/2012 08:07 - 4562z23h59m
La acest capitol eu vreau,doar să invăt stiu ce este CREDINTA....Evrei 11:1 Și credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd.

Lucia
20304. Postat la 09/11/2012 11:35 - 4561z20h32m
Eu doresc ca fratele Nica sa raspunda la intrebarea numarul trei, ca sa nu se greseasca cumva "mijlocul de transport", nu de alta...ca sa nu suflam apoi in ciorba!smiley

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
cautatorul
20308. Postat la 09/11/2012 12:14 - 4561z19h53m
Buna ziua

3) - Care este mijocul de transport de la o credință la cealaltă?

1:17 deoarece în ea este descoperită o neprihănire, pe care o dă Dumnezeu, prin credință și care duce la credință, după cum este scris: Cel neprihănit va trăi prin credință.

În ea. Adică în Evanghelie.

Descoperită. Sau , se descoperă . Timpul prezent arată acțiune continuă. Neprihănirea lui Dumnezeu a fost în mod special descoperită în moartea lui Hristos , dar descoperirea e repetată în proclamarea continuă a Evangheliei și în experiența spirituală a fiecărei persoane care aude Evanghelia și crede în ea

Evanghelia este pentru toți oamenii 1Tim 2 , 4 dar e puterea lui Dumnezeu spre mântuire numai pentru cei care o primesc cu bucurie. Aceasta primire voioasă este credința însăși Ioan 3 , 16, 17

Eu cred ca ; mijocul de transport este EVANGHELIA .

Cu respect
Nica Schirod
20332. Postat la 10/11/2012 22:29 - 4560z9h37m
Soră Lucică, este normal să sufli în ciorbă de la început, că dacă nu sufli în ciorbă când trebuie, atunci ajungi să sufli și în iaurt.

În totdeauna, când învățăm orice fără transpirație, uităm foarte repede și eu chiar nu aș vrea ca să uităm, conținutul acestui subiect, că vă mai descrețesc frunțile și pe aici, asta denotă că eu nu iubesc posacitatea, ci iubesc fața senină, dar eu pun suflet la tot ce scriu, pentru că înțeleg că întâlnirea noastră pe acest spațiu virtual, iar aici când noi vorbim prin scris și în ceruri se scrie o carte de aducere aminte.

Așa că înlesnesc transpirația voastră frățească, religioasă , intelectuală, .... și mai aduc câteva indici care duce spre găsirea mijlocul de transport spre credința finală:

.... și propovăduitorul și apostolul lui am fost pus eu - spun adevărul în Hristos, nu mint - ca să învăț pe Neamuri credința și adevărul. 1 Timotei 2:7.

Noi însă, frați preaiubiți de Domnul, trebuie să mulțumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi, căci de la început Dumnezeu v-a ales pentru mântuire, în sfințirea Duhului și credința adevărului. 2 Tesaloniceni 2:13.

.... ci, credincioși adevărului, în dragoste, să creștem în toate privințele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Hristos. Efeseni 4:15.

Dacă socotiți că de fapt, săritul pe altă parte și nu a o lua de la început, este călcare de Lege, atunci să o luăm cu credința sigură de început, apoi, mijlocul de transport, sigur, care duce la credința care este în urma credinței și lucrează neprihănire/mântuire.
Hai să mergem încet și sigur, că numai așa nu vom bâjbâi, nu vom merge pe extreme și nu ne vom bate cu pumnul în piept, că suntem perfecți.

Aurelc
20443. Postat la 15/11/2012 13:56 - 4555z18h11m
Acum ca subiectul acesta mi-a picat primul sub nas, si am la dispozitie cam un minut pentru scris, as vrea sa-mi dau si eu cu parerea asupra intrebarii nr. 3.

Eu cred ca mijlocul de transport care ne duce de la credinta ce se zamisleste in noi atunci cand auzim Cuvantul la credinta care inseamna o viata traita conform voii lui Dumnezeu este starea de neprihanire, sau neprihanirea.

Numai o stare fara pacat te poate duce si apoi ține in prezenta Tatalui Ceresc ca sa traiesti o intreaga viata conform voii Sale. ( Din pacate minutul mi-a expirat si trebuie sa ies... smiley )

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Lucia
20462. Postat la 15/11/2012 22:54 - 4555z9h13m
Frate Nica, am amanat raspunsul la intrebarea numarul 3, pentru ca eu sincer, nu o inteleg...
Am crezut ca se va comenta...si voi patrunde misterul...
In primul rand, eu, tu , noi, voi, suntem purtatorii credintei, pentru ca are un drum de parcurs, eu l-am aratat in prima mea postare de la acest subiect...noi am putea fi mijlocul ei de transport, dar...

Dumneata aduci un verset in discutie prin care ai vrea sa discutam de acel mijloc de transport care duce credinta de la un anumit nivel la altul...in noi, in inima noastra, in viata noastra, nu?
Si am sa-l prezint dupa cum inteleg eu lucrurile:
Mi se vesteste CREDINTA (Evanghelia lui Hristos), CRED, si devine PRINCIPIU in viata mea, increderea aceasta in Dumnezeu aduce in viata mea NEPRIHANIREA (iertarea pacatelor), ma botez (marturisirea) si primesc Duhul Sfant (nasterea din Duhul), incep sa cresc in CREDINTA, a creste nu inseamna deplasare, ci port o masura mai mare, aici m-am impotmolit eu, pentru ca credinta nu merge , ea creste si descreste in mine, Duhul imi da darul credintei cu masura, dupa voia Sa, poate fi un graunte sau un munte, da Doamne!
Daca am o incredere mai mare, credinta din mine muta muntele, daca se micsoreaza(indoiala), eu descresc in actiunile mele, ma racesc, in ceea ce inseamna CREDINCIOSIA fata de Dumnezeu, care este rezultatul CREDINTEI mele, sau roada Duhului Sfant...
Traim prin aceasta stare a increderii in Dumnezeu, nadajduind lucrurile care nu se vad si care lucreaza faptele dragostei in noi...
Insa noi suntem purtatorii acestei stari , cresterea vine prin Duhul si depinde de starea noastra ma incred mai mult sau mai putin in El.

cautatorul
20531. Postat la 19/11/2012 19:55 - 4551z12h11m
Buna seara

Efes 1:13 Și voi, după ce ați auzit cuvântul adevărului ( Evanghelia mântuirii voastre) , ați crezut în El, și ați fost pecetluiți cu Duhul Sfânt, care fusese făgăduit,

Ce este cuvântul adevărului ?

Cuvântul adevărului e definit aici ca ; Evanghelia mântuirii noastre Rom 1:16
- Suntem îndemnați să luăm seama la acel cuvânt Mar 4:24
- să-l primim cu blândețe Iac 1:21
- și cu credință Evr 4:2 deoarece este mijlocul pentru viața veșnică

Evrei 4:2 Căci și nouă ni s-a adus o veste bună ca și lor; dar lor cuvântul care le-a fost propovăduit, nu le-a ajutat la nimic, pentru că n-a găsit credință la cei ce l-au auzit.

Ce e vestea buna ?

Veste bună. Evanghelie . Prima parte a versetului poate fi tradus astfel : ,, căci am fost și noi evanghelizați, la fel ca și ei ,, . În timpurile Vechiului Testament Evanghelia a fost predicată prin simboluri și ceremonii, prin sacrificiu și ritual, dar era aceeași Evanghelie ca cea proclamată mai recent de Hristos .

Nu le-a ajutat. Dacă nu este primit cu credință de ascultător, ,, cuvântul propăvăduit ,, nu poate fi de folos Matei 7,24r11;27. Eficacitatea soliei lui Hristos, pe când era aici pe pământ, a fost și ea mărginită de dispoziția ascultătorilor de a o primi. După ce a vizitat Nazaretul, despre Isus se spune că ,, n-a făcut multe minuni în locul acela din pricina necredinței lor ,, Matei 13,58 . Acest principiu este bine ilustrat în parabola semănătorului Matei 13,3.

Cu respect

Lucia
20558. Postat la 21/11/2012 23:31 - 4549z8h36m
Ai dreptate cautatorule, insa nu inteleg, de ce fratele Nica , nu vine cu cu lamuriri, nu de alta " sa nu o luam pe langa drum, pe langa sant"smiley

Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19193033 vizite unice Powered by PHP-Fusion