"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
Cred ca fiecare dintre noi s-a aflat la rascruce de drumuri si a ajuns sa-si puna urmatoarea intrebare:
Care este voia Domnului cu privire la decizia pe care trebuie sa o iau in a-mi indrepta pasii, la stanga, la dreapta, inainte sau inapoi?
Doresc sa dezbatem cu multa seriozitate acest subiect, sa intelegem VOIA DOMNULUI in vietile noastre, mai mult, sa intelegem CARE este voia Domnului din mai multe posibilitati afisate?
Ce facem cu abiguitatea din inimile noastre?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Care este voia lui Dumnezeu pentru viata mea?
Florin Dan (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21159. Postat la 06/01/2013 13:01 - 4503z18h47m
Prima voie a lui Dumnezeu pentru omenire este ca el nu dorește moartea păcătosului si mai degrabă întoarcerea lui dorește ca toți oamenii sa vina la cunoștința mântuirii sa cunoască viața veșnică si pe Isus fiul sau care la trimis el in lumea aceasta sa moare ca lumea sa fie mântuită prin moartea lui apoi după ce primim acestea si le înțelegem Dumnezeu ne descoperă voia sa cu privire la sfințenia vieții noastre deoarece cei sfinți vor moștenii cerul.
Am spus doar câteva aspecte di punctul meu de vedere de spus sânt multe dar de-nceput e de-ajuns atât apoi putem înainta in a cunoaște in profunzime voia domnului cu privire la noi si poporul lui, a cunoaște voia lui dumnezeu in viața ta trebuie in primul rând sa ajungi să-l cunoști bine pe Dumnezeu după scripturi si sa deosebești bine voia lui sfânta dreapta buna fata de toate principiile si moarurile tale care le ai si le porți cu tine,...
Deconectat
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21207. Postat la 09/01/2013 08:47 - 4500z23h1m
Buna ziua
Doamna Lucia va rog daca puteti sa specificati putin la ce va referiti prin voia Domnului ?
La voia Domnului cu omenirea ?
La voia Domnului cu privire la individ ca persoana ?
La voia Domnului cu privire la o anumita situatie din viata ?
Doresc sa vorbim de noi personal, cum putem sa ne dam seama care este voia Domnului in luarea unor decizii?
Adica, sa zicem ca am mai multe oferte de munca, eu doresc sa lucrez, insa nu stiu care post este cel mai bun pentru mine, ce ar vrea Dumnezeu sa aleg eu?
Sau in casatorie, cunosti mai multe fete si iti plac trei din ele, care este cea aleasa?
Sau, te-ai pierdut locul de munca si esti nevoit sa te muti, ai mai multe posibilitati, dar care este cea buna?
Care este voia Domnului...in viata noastra, cum o descoperim?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21630. Postat la 12/02/2013 08:03 - 4466z23h44m
HM, cam târziu a venit acest subiect, el trebuia să fie cam pe la temelia vieții noastre, dar să trecem la treabă.
Spunea Florin Dan mai sus, că sunt multe de spus în privința aceasta și tind să cred că are dreptate, și eu voi pune câteva puncte de început.
1) - Mai întâi, ar trebui să înțelegem rostul vieți noastre, pentru ce ne-am născut?, să chinuim?, unii mai mult alții mai puțin, să ne bucurăm?, unii mai mult, alții mai puțin, să trudim, să muncim, de multe ori punându-ne în pericol chiar integritatea corpului nostru, chiar sănătatea și nu de puține ori chiar viața, pentru ca să ne facem un confort și după ce am reușit și am ajuns să avem și zicem; În sfârșit, de acum am ce mi-am dorit, începi să observi, că va trebuii să pleci în curând de aici pe drumul care are un singur sens, adică numai dus.
Atunci întrebarea; Oare asta a fost voia Lui YHWH - Dumnezeu cu privire la viața mea? Că după ce am/ai reușit să-ți faci un rost în viață, cu trudă și sudoare, să pleci de aici cu mâinile goale pe ultimul drum? Să ajungi la concluzia că viața a fost doar o goană după vânt, atunci ar trebui să ne punem întrebarea; Dacă plec de aici, de pe tărâmul acesta, Oare m-am născut pentru ca să mor? Și dacă ori cum va trebui să mor, unde îmi voi petrece veșnicia?
2) - Următorul pas, ar trebui să fie, întrebarea de la titlul acestui topic.
Apoi pas cu pas, găsirea voie-i Lui Dumnezeu cu privire la viața noastre și primul pas ar fi: a) - Să cunoaștem, să căutăm să cunoaștem pe Domnul! Osea 6:3. Deci primul pas, chiar dacă ești pocăit de mulți ani, și nu ai intrat pe poartă, adică; Să cunoaștem cum să căutăm să cunoaștem, alt fel vom bâjbâi toată viața, pentru că; Poporul Meu piere din lipsă de cunoștință. Osea 4:6. - Să știți că dacă nu-L găsim pe Domnul, adică dacă nu-L căutăm cum trebuie să-L căutăm, nu vom ști nici odată practic, care este voia Lui pentru viața noastră, vom ști cu vârf și îndesat, dar numai teoretic.
Dacă îL vom căuta așa cum trebuie căutat, sigur îL vom găsi și dacă sigur l-am găsit, trebuie numai de cât să zicem așa: Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceea ce face El nu mai este nimic de adăugat și nimic de scăzut, și că Dumnezeu face așa pentru ca lumea să se teamă de El. Eclesiastul 3: 14.
Următorii pași mai las și pe alții, voi mai revenii și eu pe parcurs cu părerile mele, cum înțeleg eu despre voia lui Dumnezeu pentru viața mea.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Niciodata sa nu spunem, prea tarziu, cred ca putem invata multe si la batranete, avand in vedere ca pe la "temelia vietii noastre" nu exista acest camp virtual pentru a scrie...
Voia Domnului este sa invete copii nostrii si impreuna cu ei sa invatam si noi.
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21775. Postat la 24/02/2013 08:10 - 4454z23h38m
Făcându-ne părtași suferințelor Lui, noi suntem aduși în relații de împreună simțire cu Domnul Hristos. Fiecare act de sacrificiu de sine pentru binele altora întărește spiritul binefacerii în inima dătătorului, legându-l tot mai strâns de Răscumpărătorul lumii, care, măcar că era bogat, S-a făcut sărac pentru noi, pentru ca prin sărăcia Lui, noi să ne îmbogățim (2 Corinteni 8, 9). Și când noi împlinim în acest fel scopul divin al existenței noastre, numai atunci viața poate fi o binecuvântare pentru noi. ( Ellen White- Calea către Hristos)
Cred că nu sunt of topic deoarece aduc aici dilema donării, transplantului, a facerii de bine în sensul lepădării de sine? Cerința ta , Lucia, este de a ne hotărî odată în nehotărârile noastre. Sacrificiu de sine în binele altora: până unde? Ce ne învață Învățătorul nostru? Cum înțelegem noi?
Valentina, voia Domnului este sa facem bine, printre care si ce ai enumerat mai sus.
Eu am deschis acest subiect cu dorinta de a descoperi voia Domnului cu privire la unele decizii pe care trebuie sa le luam in viata noastra, asta vreau sa discutam aici, ai inteles?
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21817. Postat la 26/02/2013 13:07 - 4452z18h41m
Eu am deschis acest subiect cu dorinta de a descoperi voia Domnului cu privire la unele decizii pe care trebuie sa le luam in viata noastra, asta vreau sa discutam aici, ai inteles?
Lucia și nu ține de DECIZII, de viață, hotărâri și VOIA lui Dumnezeu să donezi sânge, să donezi organe, să accepți să primești organe? Dar dacă nu ține de ceeace ai vrut tu să însemne topicul acesta, poate se va găsi un alt spațiu pentru lămurirea acestor frământări. Să ne ferească Dumnezeu să nu ajungem să avem nevoie de un rinichi, de ficat, de cornee, de piele sau inimă și nici copiii noștri să nu fie în situația să ne ceară. E groaznic și nu văd de ce nu am discuta despre ele.
Da, Valentina, eu pot vorbi in dreptul meu si din experientele traite, daca intradevar esti interesata de transplant de organe, ar fi bine sa deschizi un topic.