"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
Cât timp va sta Domnul Hristos pe tronul Tatălui ?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21347. Postat la 20/01/2013 13:00 - 4489z19h16m
" Vă este de folos să mă duc, căci dacă nu mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi; dar dacă Mă duc Eu, vi-l voi trimite." Ioan 16;7.
Trecuse 40 de zile de la înviere. Domnul Isus Își ia la revedere de la ucenici și se înalță sub ochii lor, la cer. Peste alte 10 zile, în timp ce peste 200 de ucenici se aflau în camera de sus " a venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic.....și toți s-au umplut de Duh Sfânt" Faptele 2;2-4.
Era aici pe pământ semnul inaugurări, în Templul ceresc, a slujbei de Mare Preot, conform jurământului făcut de Tatăl : Tu ești preot în veac , după orânduiala lui Melhisedec." Evr. 7;21
Ps. 133 1-3 descrie poetic uleiul care se scurge pe mantia cu clopoței a marelui preot, în picuri pe pământ ca o prefigurare a coborârii Duhului Sfânt ca limbi de foc pe capul ucenicilor adunați în camera de sus.
Aceasta era dovada că Domnul Hristos, în Templu, a luat loc , ca Mare Preot stând pe același tron cu Tatăl, mijlocind în Sfânta. " Șezi la dreapta Mea, până voi pune pe vrășmașii Tăi așternut picioarelor Tale." Evrei 1;13. sau în Zaharia 6; 11: " Va fi preot pe scaunul de domnie și o desăvârșită unire va domnii între Ei amândoi"
Domnul Hristos nu a primit încă putere împărătească și stăpânire, nu este încă în poziția de a judeca și pedepsi pe îngerii răzvrătiți și pe păcătoșii nepocăiți dintre oameni. ( 1 Corinteni 6;1-39) Astăzi, Domnul Isus nu pedepsește pe nimeni, nu-i pedepsește pe vrășmașii Săi. Acum El stă pe tron cu Tatăl, este încă Mare Preot. Avocat al apărării noastre în fața Tatălui ceresc, lucrează pentru salvarea celor ce vor fi membri ai Împărăției Sale. Este timpul primei judecăți, timpul judecății de care beneficiază toți aceia care vor avea parte de prima înviere. ( Apoc. 20;69.)
Astăzi și aici, noi trăim ca membrii ai Împărăției harului. Domnul Hristos e pe tronul Tatălui la dreapta Sa, ca Mare Preot.
Cât mai este har. Atât.
( Adaptare după un material din revista Solia Adevărului Prezent)