"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21531. Postat la 03/02/2013 14:58 - 4475z16h57m
Scumpii moșului, mă gândesc, dacă nu ar fi bine, să ne batem puțin capul și să descâlcim puțin încâlceala din capul meu.
Am două lucruri, la care gândesc, că ar fi bine să gândiți și voi, dacă vreți.
Am găsit în Sfânta Scriptură, că unor îngeri li se poate scrie și tot stau și mă gândesc; de ce unor îngeri să li se scrie, și altor îngeri li se poruncește, iar alții, cum iasă Cuvântul de la Dumnezeu, imediat ei pleacă și-l duc.
Iată câțiva îngeri la care li se scrie: 1) - Îngerului Bisericii din Efes scrie-i: ....... Apocalipsa 2:1. 2) - Îngerului Bisericii din Smirna scrie-i: ...... Apocalipsa 2:8. 3) - Îngerului Bisericii din Pergam scrie-i: ...... Apocalipsa 2:12. 4) - Îngerului Bisericii din Tiatira, scrie-i: ........ Apocalipsa 2:18. 5) - Îngerului Bisericii din Sardes, scrie-i: ....... Apocalipsa 3:1. 6) - Îngerului Bisericii din Filadelfia scrie-i: ......... Apocalipsa 3:7. 7) - Îngerului Bisericii din Laodicea scrie-i: ......... Apocalipsa 3:14.
Acuma aduc câțiva îngeri (nu pe toți) pe care îi găsim în Sfânta Carte, iar cei ce vreți să mă ajutați, selectați dintre ei și spuneți-mi; Acești îngeri, fac și ei parte din cei ce li se scrie și lor câte odată?
Geneza 19:1. Cei doi îngeri au ajuns la Sodoma seara; și Lot ședea la poarta Sodomei. Când i-a văzut Lot, s-a sculat, le-a ieșit înainte, și s-a plecat până la pământ. 15.Când s-a crăpat de ziuă, îngerii au stăruit de Lot, zicând: "Scoală-te, ia-ți nevasta și cele două fete, care se află aici, ca să nu pieri și tu în nelegiuirea cetății.
Geneza 32:1 Iacov și-a văzut de drum; și l-au întâlnit îngerii lui Dumnezeu.
Matei 4:11. Atunci diavolul L-a lăsat. Și deodată au venit la Isus niște îngeri, și au început să-I slujească.
Matei 13:49. Tot așa va fi și la sfârșitul veacului. Îngerii vor ieși, vor despărți pe cei răi din mijlocul celor buni, ........
Matei 22:30. Căci la înviere, nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita, ci vor fi ca îngerii lui Dumnezeu în cer.
Evrei 13:2. Să nu dați uitării primirea de oaspeți, căci unii, prin ea au găzduit, fără să știe, pe îngeri.
Apocalipsa 7:1. După aceea am văzut patru îngeri, care stăteau în picioare în cele patru colțuri ale pământului.
Lista ar putea continua, dar eu întreb; Care din îngerii din lista a doua, sau care din Sfânta Carte, pe care nu i-am trecut în listă din cauza plictiselii și spațiului, sunt și cei din prima listă?
La îngerii din lista a doua, li se poate scrie?
Dacă da, atunci referință Biblică.
Dacă nu tot dacă se poate, referință Biblică.
Atunci și iară atunci și iară și iară, ..... ce fel de îngeri sunt ăștia, ca să li se scrie?
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
RE: Scriei îngerului .....
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21533. Postat la 03/02/2013 15:29 - 4475z16h25m
După mine, tot ce scriem noi aici este scris de îngerul nostru într-o carte. Și mai cred că poți scrie îngerului în taină. Pe ce mă bazez? Pe scara pe care a văzut-o Iacov.