"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
Ce rol are îngerul meu? Ce știm despre acest aspect?
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21562. Postat la 08/02/2013 04:45 - 4471z0h16m
După mentalitatea românului, unii oameni parcă au pe vino-ncoaŽ, pentru a fi defăimați, bine înțeles pe mai multe criterii.
Una din aceste criterii, este aspectul/fizicul, alta este, cei care sunt priviți de sus în jos, alta este, că unii nu au partea comercială a vorbitului iscusit, alții pentru că sunt săraci, alții că sunt ...... și uite așa motive pentru defăimare, se găsesc 1001.
Acum am să vorbesc despre mine; Eu sunt o persoană cu dizabilități, am un handicap locomotor, (atenție, nu sunt handicapat, asta ar însemna să nu am minte), și din cauza handicapului, am avut parte, de tot felul de defăimări și pe verticală și pe orizontală și încă mai am parte și acum, pentru că am fost și sunt privit de sus, dar am găsit un verset pe care îl voi aduce spre dezbatere, care de fapt a fost și este, un balsam pentru inima și sufletul meu, iată versetul:
Feriți-vă să nu defăimați nici măcar pe unul din acești micuți; căci vă spun că îngerii lor în ceruri văd pururea fața Tatălui Meu care este în ceruri. Matei 18:10.
La alt topic, unde vorbeam tot despre îngeri, ziceam că mai am o problemă, asta-i problema a doua, acuma ce vreau eu să înțeleg de aici; după versetul de mai sus, sigur am și eu un înger, nu știu dacă și acela este defăimat sau nu, una la mână și doi la mână, acest înger este cu mine, lângă mine, în mine, sau în ceruri?
Și încă un lucru, ce rol are acest înger, în ce mă privește? Pentru că dacă aș putea rezolva, acest mister 100%, dacă voi ați avea bunăvoința să mă ajutați să înțeleg acest mister, atunci voi putea să înțeleg încă un mister, pe care eu îl bâjbâi, cu mult interes de a afla adevărul, de fapt, cine sunt eu cu adevărat și care este taina veșniciei mele?!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
RE: Ce rol are îngerul meu? Ce știm despre acest aspect?
Sunt mai multe versete care pot fi conectate la acest verset. De exemplu Evrei 1:14. Ei, adica ingerii "sunt duhuri slujitoare trimise sa slujeasca" credinciosii. Un alt verset care se poate lega de subiect este cel din Daniel 4:13 aici ingerii sunt numiti "pazitori sfinti". Mai sunt si alte versete.
Revenind la versetul din Daniel, putem vedea ca ingerii cunosc rugaciunile credinciosilor (in text credinciosii fiind numiti "sfinti" ), ei sunt sfatuiti de Dumnezeu ce sa faca, ca sa indeplineasca rugaciunile lor (Daniel 14:17)(de ex. Petru scos din temnita)
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
25094. Postat la 09/01/2014 21:24 - 4135z7h37m
Iov 33;23, 24:
Dar daca se gaseste un inger mijlocitor pentru el, unul din miile acelea care vestesc omului calea care trebuie s-o urmeze, Dumnezeu Se indura de el si zice ingerului: Izbaveste-l, ca sa nu se coboare in groapa; am gasit un pret de rascumparare pentru el.
Să nu dați uitării primirea de oaspeți, căci unii, prin ea au găzduit, fără să știe, pe îngeri. Evrei 13:2
Privilegiul acordat lui Avraam și Lot este și la îndemâna noastră. Dovedind ospitalitate față de copiii Lui Dumnezeu, și noi putem primi îngeri în locuințele noastre. Chiar și în zilele noastre, îngeri cu chip omenesc intră în casele oamenilor și sunt gazduiți de ei. Iar creștinii care trăiesc în lumina prezenței Lui Dumnezeu sunt întotdeauna însoțiți de îngeri nevăzuți, și aceste ființe sfinte lasă în urma lor o binecuvântare în căminele noastre.
Ellen G. White
Genesa 28;12:
Si a visat o scara rezemata de pamant, al carei varf ajungea pana la cer. Ingerii lui Dumnezeu se suiau si se coborau pe scara aceea.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Ce rol are ingerul meu?
Un subiect foarte delicat...as putea spune, pentru ca ingerii fac parte din lumea de dincolo...
Si daca nu se crede in manifestarile Duhului, cum se poate crede in aceste fiinte supranaturale care pot lua chip de om?
Ce stim despre acest aspect?
Cuvantul ne dezvaluie faptul ca sunt fiinte cu calitati superioare corpului uman, sunt buni si rai.
Cei buni sunt slujitorii ai lui Dumnezeu, populand astfel Cerurile, si in functie de repartitia lor, detin diferite functii, slujbe si ranguri, NICIUNUL nu poate face nimic fara porunca si acordul Celui Sfant.
Puterea lor este limitata fata de Dumnezeu, activitatile lor sunt evidentiate prin ranguri, ca arhangheli(conducatori), serafimi(bolta tronului), heruvimi(garzi), acestia mai sunt numiti fapturi vi, ca sa intregesc tabloul, voi adauga ingerii de rand care alcatuiesc multimea de ingeri, toti au slujbe in activitatile planului de mantuire si in a celor mantuiti, lucreaza intotdeauna din afara , adica nu ca Duhul Sfant care lucreaza dinauntru inafara.
Ce vreau sa mai spun, este ca ingerii dirijati de Dumnezeu, dirijeaza viata pamanteasca in vederea implinirii planului de mantuire.
Nu sunt permanent in jurul nostru, ca Duhul Sfant, ei urca si coboara, fac diferite slujbe si pleaca, cum a vestit lui Avram ca va avea un fiu, ca va nimici Sodoma.
Vestea nasterii si invierii Mantuitorului, dar cea mai mare activitate a lor in momentul de fata este VESTIREA EVANGHELIEI.
In viitor toate evenimentele apocaliptice, vor fi dirijate de ingeri, asa cum sta scris.
Multi se intreaba ce inseamna :"Scrie Ingerului Bisericii..."si nu stiu sa-si raspunda.
Istoria ne arata ca ingerii au luat chip de om in vederea implinirii unor slujbe pamantesti, de ce nu am crede ca de pe Insula in care era inchis Ioan, nu ar fi putut mijloci ingerii in expedierea scrisorilor?(este o supozitie)
Cat despre ingerul sfintilor, eu cred ca sunt ingeri, adica mai multi, in decursul vietii ne dirijeaza, ne pazesc, duc vesti de jos in sus...ne pun la incercare sa vada daca suntem primitori de oaspeti...vrednici sau esuam in traire, insa, prezenta lor este ocazionala, Duhul Sfant fiind prezent tot timpul.
Inchei, spunand ca noi dupa inviere vom fi ca ingerii, cu potentialul si caracteristicile lor.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.