Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 4
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Deconectat Căci jugul Meu este bun, și sarcina Mea este ușoară.
emanolake
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21982. Postat la 09/03/2013 22:18 - 4441z9h31m
Harul si Pacea Domnului sa va insoteasca pe toti frati mei.

Intr-o mica prejurare gasim in proverbe 13:13 scris. Cine nesocotește Cuvântul Domnului se pierde,dar cine se teme de poruncă este răsplătit. Deci in concluzie toti care sintem si citim cuvintul Domnului dorim ceva, si acel ceva este sus in ceruri, pentru acea avem cu toti datoria cum zice Eclesiastul in 12:13 Să ascultăm, dar, încheierea tuturor învățăturilor: Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om.

Ce vreau sa aduc in evidenta este pentru a cunoaste si a sti voia Domnului, pentru ca de multe ori am observat ca cind se vorbeste de Legea Domnului care este dreptarul cunoștinței depline și al adevărului, multora li se pare ciudat si aduc ca argument in evidenta ca e un jug sa ti Legea Domnului?

Haideti sa dezbatem, sa intelegem si sa invatam ce este un jug?

Domnul ne invata in Matei 11: 29,30
Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre.Căci jugul Meu este bun, și sarcina Mea este ușoară.

A lua jugul Domnului este angajamentul fiecarui crestin si care are responsabilitatea de a se supune vointei Tatalui de a da cinste si la bine si la rau fie ca traim in pace fie ca suferim, Domnul ne invata cum sa ne traim viata pe pamint a fi blind si smerit cu inima trebuie sa cunosti invataturile Domnului care le-a rinduit tuturor oamenilor de pe pamint, si cum este specificat in versetu 30 nimica nu este greu de infaptuit de a face voia lui YAHWE, Sarcina mea este usoara. Sa ne aruncam privirile in sfinta scriptura ce ne invata?

Deuteronomul 30:11-14
11 Porunca aceasta, pe care ți-o dau eu azi, nu este mai presus de puterile tale, nici departe de tine.
12 Nu este în cer, ca să zici: Cine se va sui pentru noi în cer și să ne-o aducă, pentru ca s-o auzim și s-o împlinim?
13 Nu este nici dincolo de mare, ca să zici: Cine va trece pentru noi dincolo de mare și să ne-o aducă, pentru ca s-o auzim și s-o împlinim?
14 Dimpotrivă, este foarte aproape de tine, în gura ta și în inima ta, ca s-o împlinești.

Proverbe 24:12-14
12 Dacă zici: Ah! N-am știut!r30; Crezi că nu vede Cel ce cântărește inimile
și Cel ce veghează asupra sufletului tău? Și nu va răsplăti El fiecăruia după faptele lui?
13 Fiule, mănâncă miere, căci este bună, și fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale.
14 Tot așa, și înțelepciunea este bună pentru sufletul tău: dacă o vei găsi, ai un viitor și nu ți se va tăia nădejdea.

2 Corinteni 6:14
Nu vă înjugați la un jug nepotrivit cu cei necredincioși. Căci ce legătură este între neprihănire și fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?

Cuvintul Domnului ne invata destul de clar sa nu vă înjugați la un jug nepotrivit cu cei necredincioși? In nici un caz nu sa adus evidente despre cei care pazesc Legile si Poruncile lui YAHWE precum se pretinde in general in multe confesiuni ca Poruncile si Legile Domnului sint un Jug. A face voia Domnului este spre binele a tale personale si pentru a-ti mintui sufletul. Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții. Ferice de omul care m-ascultă, care veghează zilnic la porțile mele și păzește pragul ușii mele. Căci cel ce mă găsește, găsește viața și capătă bunăvoința Domnului. Dar cel ce păcătuiește împotriva mea își vatămă sufletul său; toți cei ce mă urăsc pe mine, iubesc moartea.

Galateni 5:1
Rămâneți, dar, tari și nu vă plecați iarăși sub jugul robiei.

Aicia trebuie sa ne tintim un pic privirile si sa ne deschidem ochi pentru a vedea si a intelege versetul, ca in general se interpeteaza gresit de multi care pretind ca fac voia Domnuluir30; Ce este jugul robiei? Se poate intelege sub multe forme sau se poate intrepeta sub multe intelesuri,eu unu asa inteleg ca o data am fost rob al pacatului si a lucrurilor firi pamintesti inselat de satana de a un cunoaste adevarul ci numai de a face ce nu este bine si placut inaintea Domnului. Căci robul chemat în Domnul este un slobozit al Domnului. Tot așa, cel slobod care a fost chemat este un rob al lui Hristos. Si tóate acestea este prin Harul Domnului care este mila si indurare asa ca noi neamurile inainte eram robi ai pacatului.

De aceea, voi, care altădată erați Neamuri din naștere, numiți netăiați împrejur de către aceia care se cheamă tăiați împrejur, și care sunt tăiați împrejur în trup de mâna omului: aduceți-vă aminte că în vremea aceea erați fără Hristos, fără drept de cetățenie în Israel, străini de legămintele făgăduinței, fără nădejde și fără Dumnezeu în lume. Dar acum, în Hristos Isus, voi, care odinioară erați depărtați, ați fost apropiați prin sângele lui Hristos

Ambitia si vointa de a sluji si de a face voia Domnului totul depinde de inima omului si de calauzirea Duhului sfint care a fost dat ca indrumator spre calea adevarului, si nu precum spre inpotrivirea cuvintului lui YAHWE sau de a te impotrivi vointei sale care El insusi a dat Legi si Porunci omului ca sa traiasca in pace si liniste si sa fie fericit, nici decum juguri cum se pretinde de multi in zilele noastre, avem multe de invatat ,avem multe de facut, avem multe de inplinit, Yahwe sa ne ajute si sa ne de-a putere sa ne supunem si sa nu punem la indoiala cuvintul sau care este viu si vesnic.
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192967 vizite unice Powered by PHP-Fusion