"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
Când și unde se va împlini textul din Isaia 65:17-25?
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
22167. Postat la 18/03/2013 18:41 - 4432z10h37m
Văd că este spor la descifrarea multor lucruri grele, aduc și eu câteva versete spre dezbatere, dar mai ales vreau să văd părerea dumneavoastră.
Poate va fi pentru a descurca, sau poate va încurca mai tare "mia de ani"
ISAIA 65.
17. "Căci iată, Eu fac ceruri noi și un pământ nou; așa că nimeni nu-și va mai aduce aminte de lucrurile trecute, și nimănui nu-i vor mai veni în minte.
18. Ci vă veți bucura și vă veți înveseli, pe vecie, pentru cele ce voi face. Căci voi preface Ierusalimul în veselie, și pe poporul lui în bucurie.
19. Eu însumi Mă voi înveseli asupra Ierusalimului, și mă voi bucura de poporul Meu; nu se va mai auzi în el de acum nici glasul plânsetelor, nici glasul țipetelor.
20. Nu vor mai fi în el nici copii cu zile puține, nici bătrâni care să nu-și împlinească zilele. Căci cine va muri la vârsta de o sută de ani va fi încă tânăr, și cel ce va muri în vârstă de o sută de ani va fi blestemat ca păcătos.
21. Vor zidi case și le vor locui; vor sădi vii, și le vor mânca rodul.
22. Nu vor zidi case, ca altul să locuiască în ele, nu vor sădi vii, pentru ca altul să le mănânce rodul, căci zilele poporului Meu vor fi ca zilele copacilor, și aleșii Mei se vor bucura de lucrul mâinilor lor.
23. Nu vor munci degeaba, și nu vor avea copii ca să-i vadă pierind, căci vor alcătui o sămânță binecuvântată de Domnul, și copiii lor vor fi împreună cu ei.
24. Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!
25. Lupul și mielul vor paște împreună, leul va mânca paie ca boul, și șarpele se va hrăni cu țărână. Nici un rău, nici o vătămare nu se va face pe tot muntele Meu cel sfânt, zice Domnul."
Sunt numai ochi și urechi!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
RE: Când și unde se va împlini textul din Isaia 65:17-25?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
22171. Postat la 18/03/2013 19:56 - 4432z9h22m
Unde?: aici, pe pământ, după ce se face curățenie prin ardere, de un cot adâncime.
Când?: când nimeni nu-și va aduce aminte de lucrurile trecute, și nimănui nu-i vor veni în minte, și se va bucura și veseli pe vecie pentru cele ce voi face....
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Nica, nu e chiar lucru ușor ce ceri tu.
Deoarece verbele din versetul 20 au un aranjament care nu e chiar la mintea cocoșului pentru traducători. Doar cunoaștere evenimentelor globale ale Bibliei și citirea integrală a Scripturii poate conduce la varianta de traducere corectă a acelor verbe.
Iar dacă găsim destule inexactități în traducerea unor versete mult mai simple, cu atât mai mult într-un verset mai complex precum Isaia 65.20, imprecizia a crescut proporțional.
De ce afirm asta?
Deoarece este un verset care este plasat în cadrul evenimentelor de după mia de ani, când moartea nu va mai fi și orice lacrimă a fost ștearsă din ochii oamenilor (vezi Apoc.21.4). Atunci, în acea vreme, animalele vor reveni la hrana vegetală așa cum le-a fost lăsată inițial (vezi Gen.1.30).
Așadar, menționarea "morții" în versetul Is.65.20 este bulversantă, produce confuzie, și conduce către idei total străine de spiritul general al proorociei din Is.65.17-25.
Căci spiritul general al acelui pasaj biblic este cel cu care se încheie concluzia din context: "Nici un rău, nici o vătămare nu se va face pe tot muntele Meu cel sfânt, zice Domnul."
Deci, dacă nu e nici un rău, atunci de unde apare moartea, care e răul suprem? Căci știm din Apoc.21.4 că moartea nu mai există după mia de ani.
_______
Ei bine, voi încerca să ofer explicația pe care eu o consider ca fiind cea mai de bun simț logic.
Așadar, ca de atâtea și de atâtea ori, eu am constatat că cititorii Scripturii au lacune informaționale și decizionale în a cunoaște și în a se decide asupra traducerii corecte care să se asorteze cu citirea integrală a Bibliei.
Traducerea corectă este cea care risipește toată confuzia legată de Is.65.20; și aceasta este TRADUCEREA SIRIANĂ: "Căci cine aici la vârsta de o sută de ani va muri, acolo va fi încă tânăr; și cel ce va muri în vârstă de o sută de ani în blestemul păcatului, acolo nu va mai fi."
Deci, după cum se vede, lucrurile de la Isaia 65.17-25 se referă la un Pământ și la un Ierusalim de după refacerea pământului și cerului. Dar singurul Ierusalim care va fi atunci, nu va fi un Ierusalim virtual perpetuat în timpul miei de ani (căci în mia de ani, nici măcar marea nu mai era - Apoc.21.1 -, darămite vreun izvor de apă).
Ci acel Ierusalim este Ierusalimul care se va pogorî din cer - vezi Apoc.21.2.
Despre acel Nou Ierusalim pogorât pe un pământ regenerat vorbește și pasajul de la Isaia 65.17-25.
Iar Isaia spune clar la vers. 25 că în acel timp "NICIUN RĂU, ȘI NICIO VĂTĂMARE" nu vor mai exista. Iar dacă nu va fi niciun rău, moarte nici atât nu va mai fi.
Am scris toate astea pentru a fi clar că versetul 20 nu se putea referi la vreo "moarte" care va avea loc atunci, după mia de ani, și că traducerea siriană e foarte corectă. Ea ne arată că se pune în balanță efectele morții de acum, cu slava și nemurirea de atunci.
Versetul Is.65.20 nu se referă nicidecum la vreo moarte din timpul miei de ani, așa cum și-au modelat mulți credința în mod greșit. După cum am explicat, contextul de la Isaia vorbește despre lucruri de după mia de ani, adică după un pământ și un cer nou, când moartea, lacrimile, relele și vătămările nu vor mai fi.
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
22175. Postat la 19/03/2013 06:00 - 4431z23h18m
beyond, eu a-și face o discuție cu tine, așa după mintea mea de țăran, cu calculatorul la puterea 20, zece de la mâini și zece de la picioare, pentru asta trebuie să ai și răbdare, și să ști că ăștia mai vechi ca mine, au rugămintea să încerci să-i înțelegi, dar și să te cobori la mintea lor, ca și ei să te poată înțelege.
Să ști că eu nu sunt ca cei ce te contrazic și nici nu cred că portalul acesta este un ring al cocoșilor, cred că aici pot și putem să ne spunem părerea, fără vorbe contondente.
Vrei să discutăm câte un verset, dar nu numai noi amândoi, dar rog în special pe Valentina, să gândească mai întâi și apoi să scrie, pentru că are darul să obtureze orice discuție interesantă și sinceră, prin două trei rânduri scrise.
Dacă sunteți de acord toți, să discutăm câte un verset, aducând referințe, nu numai vorbe goale, apoi să trecem la alt verset, bine înțeles discuția să fie cât se poate de amiabilă, fără reproșuri așa cum văd că se practică mai nou.
Dacă sunteți de acord, mai ales tu beyond, dați un semn că sunteți de acord cu cele zise.
Eu cred că nu este un capăt de țară, ce am cerut eu și mai cred că ar și frumos, să nu ne jignim și să avem simțul răspunderii și respect reciproc, dacă cererea mea este acceptată, eu cu respect, "vă mulțumesc anticipat"!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
Nica, eu ți-am spus opinia mea de care sunt destul de încredințat.
Sper că nu la mine ai făcut referire atunci când ai vorbit de "vorbele goale ca referințe", deoarece eu tot timpul m-am raportat la Cuvânt.
Și de asemenea sper că nu la mine ai făcut referire atunci când ai spus despre "vorbele contondente" și "practica mai nouă de a aduce reproșuri", deoarece mie îmi place să mă mențin pe linia explicativă atunci când cunosc ceva, nu pe linia atacului personal.
Dacă tu crezi altceva decât mine despre versetul Isaia 65.20, ești evident bine venit să-ți aduci aportul la subiectul topicului pe care chiar tu l-ai deschis.
Dar o discuție dialectică presupune dezbaterea argumentativă și încercarea de a da un răspuns argumentelor celuilalt; căci altfel nu e decât o repetare încontinuă a crezului propriu. Astfel, dialectica încetează și fiecare stă fixat doar în ce crede.
Nu că nu s-ar putea și așa: evident că se poate. Dar atunci, fiecare trebuie să-i ureze de bine celuilalt, iar discuția să înceteze. Căci nu e de niciun folos ca forumul să fie umplut de puerilități de genul: "Ba da!"/"Ba nu!"
Deconectat
22179. Postat la 19/03/2013 12:12 - 4431z17h6m
Frate Nica, eu nu am "vorbele" explicative ale lui beyond. Stilul meu e telegrafic. Ce-am zis eu în puține cuvinte , el a lămurit în multe. Stilul lui e mai bun , pe mine mă înțelege doar ...........eu.
Deconectat
beyond, opinia ta se agata de traducerea siriana, dar sincera sa fiu, eu cred ca de fapt se bazeaza pe o deductie pe care o crezi corecta si sta bine lipita de tine, si de care nu vrei sa te desprinzi.
Fratele Nica, doreste un dialog cu tine, dar daca tu din start il blochezi, spunandu-i ca esti SIGUR de opinia ta...asta inseamna ca scopul tau este sa-ti spui parerea fara sa crezi ca ai putea gresi.(crezi ca detii adevarul absolut)
Dezbaterile de aici pot sa-mi descopere ca tu ai dreptate, dar de ce nu as putea sa cred ca intr-un final, ar putea sa aiba dreptate fratele Nica?
Eu nu cunosc TRADUCEREA SIRIANA, si cum poti sa-mi dovedesti aici, ca ar fi cea mai apropiata de adevar? Nu poti!
Corect ar fi din partea ta, sa dezbatem pe toate NIVELURILE Biblia care ne sta la indemana si cu siguranta vom afla adevarul.
Ce argument ne aduci tu, este egal cu 0, pentru ca noi nu-l detinem.
Si daca nu este logic la Isaia, de ce nu mergem in Apocalipsa, de ce fugi, de Cuvantul lui Dumnezeu pe care il avem la indemana?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
22198. Postat la 19/03/2013 18:22 - 4431z10h56m
Nu am , pe moment referința, dar am învățat că pământul va arde de un cot.
Maleahi 4;1 u.p.: ..ziua care vine, îi va arde , zice Domnul, și nu le va lăsa nici rădăcină, nici ramură.
Deconectat
Lucia, argumentul meu e egal cu zero doar pentru cei ce nu vor să caute adevărul, ci vor să primească mură-n gură.
Dar nici pentru aceia nu este zero, fiindcă l-am scris pe forum și va rămâne scris.
Dacă tu consideri că ce scrie un om pe forum este egal cu zero, atunci unde e respectul față de opiniile scrise pe forum?
Dacă tu nu cunoști o traducere sau alta, asta înseamnă că doar ce cunoști tu e diferit de zero?
_______
Spui că eu "mă agăț" de o traducere. Nu mă agăț. Ci este traducerea care se încadrează cel mai bine în citirea contextuală și integrală a lui Isaia 65.17-25.
Mie nu-mi place să strecor țânțarul, și nici să-nghit cămila. Nici să stau să fac teologie pe un singur verset sau un singur cuvânt.
Oare nu am spus eu clar că mie îmi place să citesc Biblia la modul integral?
Iar dacă eu văd că Isaia 65.17-25 se referă la lucruri de după regenerarea pământului, adică corespunzând evenimentelor de după mia de ani, cum aș putea eu să mai cred că acolo va mai fi moarte, când, de fapt, se spune că moartea și lacrimile nu vor mai fi?
Oare chiar nu se vede contextul fericit de la Isaia 65.17-25? Nici măcar leul nu mai omoară pe nimeni.
De ce ar interpreta cineva că mai există moarte de oameni în acel timp binecuvântat? Oare nu se vede că asta ar fi împotriva întregii fericiri care răzbate din acel pasaj biblic?
Ia gândește-te mai bine, Lucia, cu privire la Isaia 65.20: cine se agață de propria interpretare, împotrivindu-se citirii contextuale și integrale?
Pentru valentina: atenție să nu confundăm focurile.
Arderea de care e vorba la Maleahi 4.1 (când nu le lasă nici rădăcină, nici ramură), nu e arderea de dinainte de mia de ani, ci e focul gheenei de după mia de ani, de la judecata de apoi. E acel foc care îi va arde pe toți cei ce vor avea parte de a doua înviere, de după mia de ani. Și, după cea de-a doua înviere, în el va arde și "rădăcina" (adică Satana), și "ramura" (toți cei care au ascultat de Satana).
În altă ordine de idei, focul cataclismic care va cuprinde planeta noastră înainte de mia de ani, nu va arde doar la un cot adâncime, ci mult mai mult. Fiindcă trebuie să afecteze orice realizare a omenirii păcătoase. Ori omenirea are realizări și la adâncime mai mare de un cot.
Planeta întreagă va izbucni în flăcări și va arde troznind, precum troznesc lemnele în foc. Dar ea, planeta, nu se va consuma cum zice Lucia. Iar oasele celor morți se vor distruge în timp de o mie de ani, după ce mult timp vor fi ca un gunoi pe pământ.
Deconectat
Dragul meu, ma vezi pe mine ca vreau sa primesc ceva mura-n gura?
Daca ar fi asa, nu m-as implica sa discut cu tine si sa-mi sustin parerea sau de ce nu, sa invat din ce scrii, daca ai avea dreptate.
Un argument valid trebuie verificat, nu?
Te intreb, tu cauti traduceri, ca sa-ti satisfaca modul tau de gandire, sau sa poti accepta tu in mod RATIONAL, ceea ce scrie acolo?
Inainte de Mileniu, Satan si ingeri lui sunt anihilati, dar spune undeva ca si moartea nu mai este?
In Isaia 65, profetia spune CLAR ca se vor face ceruri noi si un pamant NOU.
Apoi, se vorbeste de moarte si pe buna dreptate, moartea exista, insa in mileniu longevitatea creste din cauza ca boli, durere si tot raul atunci este anulat pentru cei 1000 de ani.
Versetul 20 este adevarat, am cautat in cinci traduceri diferite si intr-o traducere italiana si scrie la fel.(nu ma cunosti, ca sa ma acuzi ca astept ceva mura-n gura...)
Acel verset dovedeste ca Mileniul se desfasoara pe pamant, si nu se vorbeste de perioada vesniciei, ci de longevitatea din acea perioada , si de moartea care survine dupa sute de ani.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
Lucia, crede-mă că îmi e foarte dificil să reiau argumente biblice elementare.
Unde vezi tu că Isaia 65.20 se întâmplă în mileniu, când, de fapt, tot contextul de la vers.17 la vers.25 are loc după regenerarea unui pământ nou?
Când este regenerat pământul? - La sfârșitul miei de ani.
Deci, Isaia 65.17-25 este DUPĂ MIA DE ANI.
De ce ai vrea tu să desprinzi versetul 20 din restul contextului (vers.17-25)?
Apoi, mă întrebi unde scrie că moartea nu mai este. Mi-e deja jenă să mă tot repet.
Citește tu singură Apoc.21.4.
Deci, după mia de ani, atunci când toate vor fi regenerate pe Terra, MOARTEA NU MAI EXISTĂ.
În privința mileniului, ce omenire să mai fie pe pământ când nici marea nu mai este - vezi Apoc.21.1 ?! Nu mai este apă pe Terra în timpul miei de ani. Nu mai sunt pești, nu mai sunt animale, nu mai sunt oameni (vezi Țefania 1.3 - "Voi nimici oamenii și vitele, păsările cerului și peștii mării, pietrele de poticnire, și pe cei răi împreună cu ele; voi nimici cu desăvârșire pe oameni de pe fața pământului" ).
Marea va fi și ea refăcută pe Terra la sfârșitul miei de ani, odată cu pământul cel nou și cerul planetar cel nou.
Dar până atunci, pământul va fi fără oceane o mie de ani, căci ele se vor evapora la Parousia, la revenirea Domnului, din pricina marii călduri care face ca tot pământul să fie cuprins de flăcări.
Deconectat
beyond, stii ce te rog, intra putin in felul meu de gandire si vei vedea ca nu am vorbit aiurea.
Eu vad versetele din Isaia ca se implinesc pe acest pamant, nu in cer...
Ca aici se vorbeste de Imparatia lui Hristos , El revine pe nori, este ivierea si cu ea rapire sau INTAMPINAREA, ca apoi sa coboram in Muntele cel Sfant, unde incepe Imparatia.
Eu nu vad lucrurile cum le vezi tu, am incercat, crede-ma...
Eu pot sa cred ca Dumnezeu poate sa faca un nou pamant si ceruri noi, tu de ce nu poti crede ca se poate?
Spui, ca pamantul nu are nici o vina ca sa pieara, dar ce vina au animalele, pasarile, pesti, ce vina are marea, spune-mi tu?
Ele sunt distruse fara nici o vina si Pamantul nu poate fi distrus?
Dar cine sunt eu sa ma intreb , de ce face Dumnezeu, toate de la capat?
Eu doar trebuie sa cred ca asa va fi.
Da-mi macar un verset prin care sa inteleg acea ardere, doar in mintea ta exista acea deductie, in Biblie scrie clar ca Pamantul si cerurile vor PIERI, adica nu vor mai fi ca si apa, pesti , animalele, pasarile, vegetatia si omul.
.................
Daca vreti sa ne ajutati, fratilor, incercati sa gasiti traducerea versetului 20 in germana, portugheza, engleza, rusa, franceza...nu vreau mura-n gura, dar ne puteti ajuta....sa descoperim adevarul.
Deconectat
Lucia, Isaia 65.17-25 se întâmplă într-adevăr pe acest pământ, dar conform vers.17 PE PĂMÂNTUL REGENERAT. Adică după mia de ani.
Căci vers.17 corespunde cu Apoc.21.1
Lucia, legat de PIEIREA ACEEA, ți-am mai spus: așa cum piere un om (dar și pești, animale, păsări, vegetație) întorcându-se în țărâna din care fusese luat, tot așa este și pieirea planetei.
Nu confunda pieirea lucrurilor care au fost luate din pământ, cu pieirea planetei.
Tu ești obișnuită cu noțiunea de pieire, ca și cum nu ai mai vedea în ochi un lucru.
Dar pieirea la Domnul este readucerea în starea inițială a unui lucru. Fiindcă El le-a făcut pe toate, iar noțiunea de pieire la El este aceea de a reveni la stare de dinainte de facere.
Așa că omul, când piere, se întoarce în țărână. Și nu numai omul, ci toate câte au fost luate din țărână.
Planeta, însă, când piere, se întoarce în starea inițială: "pământul era pustiu și gol" (Gen.1.2).
Asta înseamnă distrugerea planetei, nu cum ești tu obișnuită ca să nu mai vezi în ochi un lucru care piere.
La Dumnezeu lucrurile sunt altfel de cum le cred oamenii. Asta ar trebui să știi, Lucia.
De exemplu, un om poate să fie în viață, dar pentru Dumnezeu să fie mort:
"Dar cea dedată la plăceri, măcar că trăiește, este moartă" (zice Biblia despre văduvele dedate la plăceri trupești).
Moartea pentru tine, Lucia, înseamnă să nu mai vezi un lucru în ochi, fiindcă a murit și a fost îngropat.
Dar la Dumnezeu, moartea înseamnă a fi despărțit în caracter de El.
Iată, tocmai ți-am mai dat un exemplu de diferență între limbajul aparent (al omului) și cel real (al Domnului).
În privința motivului pentru care toate vor pieri, păsări, pești, plante, etc., da! toate au fost afectate de Satana. Și toate au un grad de vinovăție înaintea lui Dumnezeu. După cum stă scris la Romani 8.20: "Căci firea (ktisis) a fost supusă deșertăciunii - nu de voie, ci din pricina celui ce a supus-o", adică din pricina Satanei. De aceea, după cum toată creația (animale, plante, pești etc.) piere și astăzi de moarte naturală sau violentă, tot așa atunci, la Parousia, va pieri în foc.
Cuvântul ktisis înseamnă "creația" sau "creatura".
Pe de altă parte, văd că readuci în discuție "întâmpinarea Domnului în văzduh", fără să ții cont de ceea ce eu am scris deja cu privire la subiectul acesta.
Cuvântul respectiv este o traducere forțată: nu e întâmpinare, ci "întâlnirea Domnului în văzduh" (la 1 Tes.4.17).
În plus, nu e bine să luăm lucrurile doar literal, ci să le încadrăm în perspectiva biblică contextuală și integrală.
Cum să fie vreun mileniu pe Terra, de vreme ce Domnul Însuși spune:
"Mă voi duce să vă pregătesc un loc în casa Tatălui Meu și apoi Mă voi întoarce să vă iau cu Mine." ?! Ce nu e clar, oameni buni, în exprimarea Domnului?
Sau trebuie să ne concentrăm pe profeții interpretabile din Vechiul Testament, în loc să luăm chiar explicația Domnului despre acel Vechi Testament?
Deconectat
beyond, daca vrei sa continuam discutia, de acum in colo o voi face doar pe baza Bibliei, si te rog si pe tine sa faci la fel, continui sa-mi spui ca pieirea de fapt, nu este acelasi LUCRU, cu a nu mai vedea in fata ochilor nimic.
Spui ca la Dumnezeu cuvantul pieire e altfel...adica Parjolire sau ardere partiala.
Pamantul cand PIERE, dispare , nu-l mai vezi, pentru ca el a fost facut din NIMIC, iata starea initiala a lucrurilor, "lucruri care nu se vad!"
Asta este starea de dinainte de FACERE!
"Prin credinta intelegem ca LUMEA a fost facuta prin Cuvantul lui Dumnezeu, incat tot ce se VEDE, nu a fost facut din lucruri care se vad,"
Noi mai degraba vorbim doua limbi diferite, iar cei ce ne urmaresc, isi vor da seama cine FABULEAZA , si cine vorbeste limba lui Dumnezeu.
...............
In Isaia versetul 20 se vorbeste despre moarte, in sensul bun al cuvantului, ceea ce confirma ca lucrurile de acolo se intampla jos pe pamant, in MIA de ani, nu pe Noul pamant, unde moartea nu mai este.
Deconectat
Lucia, după cum bine poți să citești pasajul de la Isaia 65 începe cu versetul 17 care vorbește despre un pământ și un cer nou.
Asta corespunde cu Apoc.21.1. Iar într-un asemenea pământ nou și cer nou, moartea nu va mai fi - vezi Apoc.21.4.
Ce nu ți pare biblic în ceea ce scriu eu?
______
În altă ordine de idei, Pământul n-a fost făcut din NIMIC; căci din "nimic" nu iese decât tot "nimic". Ci toate au fost făcute din energia Cuvântului lui Dumnezeu.
Pe de altă parte, pieirea Pământului înseamnă întoarcerea lui la stadiul inițial, înainte ca Domnul să se apuce de configurarea lui pentru a fi locuit.
Chiar tu dădeai un exemplu nebiblic (despre Ionel care moare), iar eu am preluat exemplul tău și l-am transformat în exemplu biblic, conform versetului: "până te vei întoarce în pământ, căci din el ai fost luat; căci țărână ești, și în țărână te vei întoarce." (Gen.3.19).
Iată, deci, ce înseamnă "pieire". Întoarcere la stadiul inițial din care a fost luat cineva.
Iar pieirea Terrei înseamnă același lucru: întoarcere la stadiul inițial.
Dar se pare că tu confuzi stadiul acesta inițial.
Căci Pământul inițial, adică înainte de cele 7 zile ale facerii, exista deja și "era pustiu și gol" (Gen.1.2).
Versetul Gen.1.1 nu intră în cele 7 zile ale facerii. Asta mi se pare că confunzi tu. Dacă Gen.1.1 ar intra în cele 7 zile ale facerii (făcând parte din prima zi din cele 7), atunci când au fost făcute cerurile: în prima zi, la Gen.1.1, sau în a doua zi, la Gen.1.7,8??
La Gen.1.1 ni se spune despre creația universului întreg (inclusiv a Pământului ca planetoid).
Abia de la Gen.1.3, odată cu lumina, încep cele 7 zile ale facerii.
Dar Terra exista deja mai înainte de cele 7 zile ale facerii, căci Duhul se mișca deasupra păturii ei de ape în stare vaporoasă.
Așa că PIEIREA PĂMÂNTULUI înseamnă tocmai revenirea în starea lui haotică de dinainte de începerea celor 7 zile ale facerii.
Exact cum PIEIREA OMULUI înseamnă întoarcerea omului în starea lui inițială de țărână.
Deconectat
22218. Postat la 20/03/2013 13:07 - 4430z16h10m
beyoand, marea nu va mai exista deloc , deloc în Împărăție.
Eu aș dori ca să mai fie mare. Îmi place marea. Dar spune clar că marea nu va mai fi.
Marea a ucis mulți oameni și pe malul ei a fost desfâu, de aceaa nu va mai fi mare.
În schimb vor fi râuri peste tot.
Deconectat
beyond, ma bucur ca ai ajuns sa-ti dai seama ca va fi un pamant nou si un cer nou.
.......................
Daca cunosti putina fizica, dupa cum spui, iti dai seama si ce am vrut sa spun cu acel NIMIC...LUCRURI CARE NU SE VAD.
Versetul citat de mine de fapt a explicat acest lucru, ce faci, nu mai intelegi nimic?
...................
Pieire cu alte cuvinte se mai poate spune DISTRUGERE TOTALA!
Deci, pamantul va suferi o distrugere totala, nu partiala, si poti sa-mi repeti la nesfarsit teoria ta, eu tot la PIEIREA in sensul adevarat al cuvantului raman, pentru ca daca as accepta pieirea ca o distrugere partiala, ar fi ca si cum as spune albului, negru, m-ai inteles?
Deconectat
Lucia, ți-am mai spus ce înseamnă pentru mine PĂMÂNT NOU ȘI CER NOU.
Nu o planetă nouă și nici un spațiu atmosferic nou.
Ci o planetă regenerată și un spațiu planetar cu alți atomi atmosferici, deoarece "otoicheion" (adică principiile elementare ale acestui cer atmosferic) vor arde la Parousia.
Așa că dacă ție îți pare bine de faptul că eu vorbesc de un pământ și cer nou, mă bucur.
______
Cât despre PIEIREA PLANETARĂ, ți-am explicat deja de mai multe ori cum gândesc eu pieirea. Chiar tu ai dat exemplul cu Ionel, iar eu ți-am spus că pieire înseamnă întoarcerea în stadiul inițial, nu dispariție. Că tu nu crezi, asta e. Îți respect credința ta, dar eu o am pe a mea.
În plus, eu nu am nicio intenție de a face filozofie teologică pe un singur cuvânt: "pieirea" de la Apoc.21.1.
Tu poți să te cramponezi cât dorești de acea "pieire" că nici măcar "pieire" nu e în original - Textus Receptus. Cuvântul este απηλθον care înseamnă o ieșire, ca o ieșire din scenă. Adică Terra iese din scena de conflict universal, deoarece nu mai are oameni pe ea timp de o mie de ani. Ea este adusă la stadiul inițial de haos în care era înainte de facere - "pământul era pustiu și gol" (Gen.1.2).
Terra nu va mai fi în centrul atenției divine timp de o mie de ani.
Pe planetă, totul este devastat. Oasele celor uciși stau ca un gunoi pe pământ. Nu e nimeni să le îngroape, căci Domnul a spus "voi nimici cu desăvârșire pe oameni de pe pământ" (Țefania 1.2).
Abisurile imense unde era odată oceanul planetar se cască amețitor.
Cutremurul de pământ de la cea de-a 7-a urgie a mutat munții din loc. În locul unde erau munții și dealurile sunt grote imense. "Mă uit la pământ, și iată că este pustiu și gol, mă uit la ceruri și lumina lor a pierit.
Mă uit la munți, și iată că sunt zguduiți; și toate dealurile se clatină!
Mă uit, și iată că nu este nici un om, și toate păsările cerurilor au fugit!" (Ier.4.23,25).
Peste tot se vede urma păcatului. Satana va sta legat de această planetă pe care a tulburat-o timp de aprox. 6000 de ani. Va fi forțat să nu mai plece de pe Terra distrusă, ca să contemple roadele acțiunilor lui, și să fie sfâșiat de regrete și de sentimente de neputință.
Nu va mai fi nicio civilizație pe care s-o ispitească, niciun om pe care să-l împingă la păcat. Totul este numai haos, iar Neamurile noastre din univers vor fi asigurate că Satana nu va mai ajunge niciodată la ele pentru a le minți și ispiti împotriva guvernării divine.
_______
Eu doresc, Lucia, să citesc Biblia integral și contextual, nu să mă rătăcesc pornind de la un singur cuvânt: "pieire".
Iar, după cum ți-am mai spus și la ținerea Paștelui, așa este pentru mine și cu mia de ani: ADICĂ CEL MAI IMPORTANT ESTE CE A FĂCUT ȘI CE A SPUS DOMNUL IISUS.
Iar El a spus clar și fără putință de a-L interpreta greșit: "În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.
Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiți și voi." (Ioan 14.2,3).
Nu e posibil să sucim spusele Domnului în niciun fel. Se poate citi clar că, după ce El acum S-a dus la dreapta Tatălui, în casa Tatălui, El pregătește celor credincioși câte un locaș (o reședință) în Ierusalimul ceresc.
Iar apoi vine să-i ia de pe pământ, ca să fie și ei cu El în cer.
Zice că: "Mă voi întoarce și vă voi lua", nu zice că "Mă voi întoarce ca să stau cu voi pe pământ".
Așadar, pentru mine asta înseamnă că imediat după Parousia, mântuiții vor fi luați în cer de pe pământ. Iar dacă Apocalipsa spune că asta se va întâmpla doar timp de o mie de ani și că Ierusalimul ceresc se va pogorî pe Terra la sfârșitul miei de ani, înseamnă că așa va fi: doar o mie de ani mântuiții vor împărăți în cer, iar restul infinitelor mii de ani, ei vor împărăți pe pământ, așa cum scrie la Apoc.5.10.
Acolo spune: "Ai făcut din ei o împărăție și preoți pentru Dumnezeul nostru, și ei vor împărăți pe pământ!"
Nu zice "vor împărăți NUMAI pe pământ", ci "vor împărăți pe pământ".
Dar prima mie de ani din restul nesfârșitelor mii de ani, ei vor împărăți în cer.