Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Deconectat Ce intelegem noi, prin "Ziua Domnului"?
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
22211. Postat la 20/03/2013 09:59 - 4430z19h5m
In Biblie gasim anumite ZILE, ca expresii care definesc unele perioade din istoria lumii.
Doresc sa identificam aceste perioade si sa intelegem rostul lor, voi enumera cateva dintre ele:
-Ziua Domnului;
-Ziua lui Dumnezeu;
-Ziua lui Hristos;
-Ziua judecatii;
-Ziua de odihna;
-Zilele din urma;
-Sfarsitul zilelor.
Vom lua aceste expresii pe rand, daca mai sunt, puteti sa le adugati si impreuna sa invatam.
.....................
Ziua Domnului, dupa mine este prezentata in Scripturi ca o zi de judecata, vestita de prorocii Vechiului Testament, s-a implinit partial in trecut, insa eu cred ca implinirea deplina, va fi in viitor.
In Noul Testament dupa mine aceasta Zi a Domnului, incepe cu revenirea Domnului Isus si se intinde pana la distrugerea Pamantului.
Va las pe voi sa continuati, si voi reveni si eu...

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Ce intelegem noi, prin "Ziua Domnului"?
ioan olah
22213. Postat la 20/03/2013 11:04 - 4430z18h0m
Cand s-a inserat - fiindca era ziua Pregatirii, adica ziua dinaintea Sabatului - (Marc.15:42)

Era ziua Pregatirii si incepea ziua Sabatului. (Luc.23:54)

Yahshuah invata pe norod intr-o sinagoga in ziua Sabatului. (Luc.13:10)

In ziua intai a saptamanii, femeile acestea, si altele impreuna cu ele, au venit la mormant dis-de-dimineata si au adus miresmele pe care le pregatisera. (Luc.24:1)

Du-te, dar, si du poporul unde ti-am spus. Iata, Ingerul Meu va merge inaintea ta, dar in ziua razbunarii Mele, ii voi pedepsi pentru pacatul lor!" (Exod.32:34)

A Mea este razbunarea si Eu voi rasplati, cand va incepe sa le alunece piciorul! Caci ziua nenorocirii lor este aproape, si ceea ce-i asteapta nu va zabovi." - (Deut.32:35)

Cum in ziua nenorocirii, cel rau este crutat, si in ziua maniei, el scapa. (Iov.21:30)

caci si ei vi s-au aratat vrajmasi, amagindu-va prin viclesugurile lor, in fapta lui Peor si in fapta Cozbiei, fata unei capetenii a lui Madian, sora lor, ucisa in ziua urgiei care a avut loc cu prilejul faptei lui Peor."(Num.25:18)

"In ziua a zecea a acestei a saptea luni, va fi ziua Ispasirii: atunci sa aveti o adunare sfanta, sa va smeriti sufletele si sa aduceti lui Yahveh jertfe mistuite de foc. (Lev.23:27)

Sa nu faceti nicio lucrare in ziua aceea, caci este ziua Ispasirii, cand trebuie facuta ispasire pentru voi inaintea lui Yahveh Salvatorul vostru. (Lev.23:28)

Pavel se hotarase sa treaca pe langa Efes, fara sa se opreasca aici, ca sa nu piarda vremea in Asia; caci se grabea ca, daca-i va fi cu putinta, sa fie in Ierusalim de ziua Cincizecimii. (Fapt.20:16)

Totusi a venit o zi cu bun prilej, cand Irod isi praznuia ziua nasterii si a dat un ospat boierilor sai, mai marilor ostii si fruntasilor Galileii. (Marc.6:21)

Apoi a pus sa scoata ochii lui Zedechia si a pus sa-l lege cu lanturi de arama. Apoi imparatul Babilonului l-a dus la Babilon si l-a tinut in temnita pana in ziua mortii lui. (Ier.52:11)

Acum tremura ostroavele in ziua caderii tale, stau ingrozite ostroavele marii de sfarsitul tau." (Ezec.26:18)

Cel mai bun dintre ei este ca un maracine, cel mai cinstit este mai rau decat un tufis de spini. Ziua vestita de toti prorocii Tai, pedeapsa Ta se apropie! Atunci va fi uluiala lor. (Mica.7:4)

Scuturile vitejilor sai sunt rosii, razboinicii sunt imbracati cu purpura; fulgera carele de focul otelului in ziua sorocita pregatirii de lupta, si sulitele se invartesc. (Naum.2:3)

Ci Yahveh Se va arata si va lupta impotriva acestor neamuri, cum S-a luptat in ziua bataliei. (Zah.14:3)

Cine va putea sa sufere insa ziua venirii Lui? Cine va ramane in picioare cand Se va arata El? Caci El va fi ca focul topitorului si ca lesia inalbitorului. (Mal.3:2)

Caci El zice: "La vremea potrivita, te-am ascultat; in ziua mantuirii, te-am ajutat. Iata ca acum este vremea potrivita; iata ca acum este ziua mantuirii." (2Cor.6:2)

nu va impietriti inimile, ca in ziua razvratirii, ca in ziua ispitirii in pustiu, (Evr.3:8)

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Lucia
22220. Postat la 20/03/2013 14:04 - 4430z15h0m
Multumesc pentru ajutor, frate.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lucia
24553. Postat la 02/09/2013 21:52 - 4264z8h12m
Sa incercam sa definim un pic "Ziua Domnului", care dupa parerea unora este Duminica, este adevarat sau nu?

Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192164 vizite unice Powered by PHP-Fusion