Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 9
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Deconectat Cum să ne iubim aproapele ?
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
76. Postat la 13/09/2009 00:28 - 5711z21h1m
nelutu a scris: PROPUN UN SUBIECT NOU...care se afla in biblie. si de care ma lovesc deseori....cum putem iubi pe aproapele nostru (exemplu vecinu,sau vecina ,sa nu facem deosebire , :-D :-) ,si cand stii ca te supara intentionat in fiecare zii...e o provocare ?:-D va spun ca poate fi o dragoste de aproape cu toate ca raspunsu celui in cauza e mereu cu masura....adica cu duhul blandetii

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat RE: Cum să ne iubim aproapele ?
Michael Roman
1968. Postat la 07/01/2010 23:34 - 5594z20h55m
Oh, dragilor, stati putin sa-mi revin... Vreti sa-mi spuneti ca au trecut 3 luni de cand a fost demarat acest subiect, si pana acum nu a dat nimeni nici un raspuns?... Tacerea asta poate avea mai multe explicatii, dar si combinatii de explicatii. Incerc sa postez cateva: 1: Nimeni nu stie raspunsurile, nici macar cei mai "vorbareti" de pe forum...dar asta ar fi grav, intrucat acestea sunt date chiar de catre Biblie. Sau 2: Toti stiu toate raspunsurile, dar nimeni nu le-a postat pt k toti confratii de pe forum sunt prea ocupati cu fapta care demonstreaza iubirea de aproapele, si n-au timp de vorbe. Sau 3: nici raspunsurile nu sunt cunoscute, si nici tema nu intereseaza pe nimeni. As mai scrie raspunsuri posibile, dar observa k la usa mea a venit un invalid care cerseste...Clar ca nu-i voi deschide, doar trebuie sa-si dea si el seama ca eu sunt un om care se tine invatat in Scripturi, si vorbaretz nevoie mare cand e momentul sa impresionez pe cineva, nu are sens sa si demonstrez aceasta prin ajutorarea necajitilor de langa mine... Domnul sa ne ierte delasarea, fratilor!...

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Lica
1969. Postat la 08/01/2010 15:13 - 5594z5h16m
Ar mai exista o explicație care ți-a scăpat smiley și anume ca forumul a fost deschis (mutat) in urmă cu aproximativ trei luni, și Aurelc a citat postarea unui frate... ce vreau să scot în evidență este că toate subiectele mutate in urma cu aceasta trei luni...fiind nu tocmai putine...acest subiect s-a strecurat intre cele momentan tacute, printre multe altele...dar acum s-a rupt tacerea prin meritul tau smiley

Ne bucuram ca ati gasit topicul si...va spun bun venit pe forum observand ca esti nou! smiley

Urmarind postarile de pe forum zilnic as putea sa dau si eu multe explicatii si concluzii, multe din ele fiind nu tocmai inbucuratoare, insa nu acasta cred ca conteaza. Deci daca credem ca suntem superiori intr-un punct sa ii ridicam si pe ceilalti...fara sa ii criticam doborandu-i sau indepartandu-i mai tare de noi.

Ceea ce incerc sa fac este sa evit ca aceasta mustrare pe care ati adus-o frate Michael Roman sa nu fie pentru frati un motiv de "cearta". Eu primesc mustrarea si ma astept sa invat mute de la tine observand ca ati postat multe intrebari cheie...astept insa si raspunsuri pentru ca pe multi ii lasa in urma astfel de intrebari...printre care uneori ma gasesc si eu smiley

Se aproprie Shabatul...Shabat Shalom! smiley

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
rachel
5315. Postat la 06/12/2010 22:30 - 5261z21h59m
... ooo .. deci subiectul asta ma intereseaza si pe mine .. dar vad ca nimeni nu zice nimic...
In legatura cu iubirea aproapelui avem in Biblie o pilda destul de semnificativa si anume Pilda Samariteanului Milos ...si cateva porunci. "
Sa iubești pe aproapele tau ca pe tine însuși" - Leveticul 19 :18
și insuși Domnul Isus ne spune : "Sa vă iubiți unii pe alții, cum v-am iubit Eu " Ioan 15: 12
cautatorul
27477. Postat la 05/11/2015 19:44 - 3467z0h45m
Dupa o absenta destul de mare va spun buna seara tuturor si bine v-am gasit .

Cautand prin acest forum am dat peste acest subiect care e important , profund si practic .De ce e important ? De ce e profund ? Cum e practic ? Versetele urmatoare dau raspunsurile la aceste intrebari

Cum sa ne iubim aproapele ?
Scriputa spune ;
Matei 22:39 Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. In Marcu 12:31 Nu este altă poruncă mai mare decât acestea. . Mai mult Pavel vorveste in Galateni 5:14 Căci toată Legea se cuprinde într-o singură poruncă: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți

E tare .

Aici nu spune sa iubesti pe aprapele ca pe sotie ta , nu spune sa iubesti pe aproapele ca pe copilul tau , nu spune sa iubesti pe aproapele ca pe parintii tai . Daca Mantuitorul considera ca asa e bine, corect si drept asa ne invata sa iubim pe aproapele asa cum ne iubim pe cei dragi din familie .

Dar nu ; Mantuitorul ne spune sa iubesti pe aproapele ca pe tine insuti . Cu ale cuvinte sa iubesti pe aproapele tau , asa cum te iubesti pe tine insuti . Daca tu te iubesti pe tine asa vei iubi pe aproapele tau. Daca tu nu te iubesti pe tine nu ai cum , nu poti sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine .

Probabil ca la citirea acestor cuvinte veti spune ca e blasfemie etc ........

Dar de ce Mantuitorul ne invata sa iubești pe aproapele tău ca pe tine ?
Dar eu intreb ; ne iubim noi pe noi insine ? E pacat sa ne iubim ?
Ce intelegem din acest cuvant sa iubim ?

O seara placuta
Ionica
27478. Postat la 06/11/2015 10:08 - 3466z10h21m
Pace si har de la Tatal nostru din ceruri si de la Fiul sau, Domnul nostru,

Bine ai revenit.

Sa te iubesti pe tine inseamna sa ii dai sufletului si trupului tau tot ce e potrivit cu cunostinta lui Dumnezeu: cuvantul lui Dumnezeu, educatie sociala, partasie cu cei dragi, alimente, bautura, caldura, locuinta, timp de lucrare, destindere si somn.

Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti inseamna a-l ajuta sa isi satisfaca si el aceste necesitati. Adica sa contribui cat mai bine poti la fericirea lui.

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
emanolake
27507. Postat la 23/11/2015 21:36 - 3448z22h53m
- Domnul mi Se arată de departe: Te iubesc cu o iubire veșnică; de aceea îți păstrez bunătatea Mea!

In primul caz persoana trebuite să înțeleagă semnificativ ce inseamna cuvîntul iubire... de multe ori pare simplu de menționat de pe buze dar din inima este greu de manifestat, Domnul ne dă un exemplu care și la manifestat prin cuvînt si prin fapta.....o iubire veșnică.....această iubire în zilele de astăzi nu prea mai există, sa ajuns la o falsificare de iubire care este transformată intr-o iubire rece....Temelia iubirii trebuie descoperită de persoana însuși, datorită respectării cuvintelor din scriptură și puneri în aplicației...Adevărata iubire te pune în postura de a fi fiel și cu sinceritate în preajma celor din jur...
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163498 vizite unice Powered by PHP-Fusion