Am dori ca aici să discutăm de primii Creștini din Faptele Apostolilor, ținând cont că s-a discutat despre primii Creștini din Antiohia la unele subiecte ce nu se putea discuta acest subiect, dorința noastră este să discutăm aici acest subiect care cred că va trezi multe comentari sau păreri legat de primii creștini, unii susțin că numele de Creștin a fost dat de cei din Antiohia, unii nu sunt de-acord cu acest nume ce li s-a dat, dar dacă studiem puțin Noul Testament nu vedem că pe apostoli sau pe Pavel le-ar fi deranjat acest nume, dacă aveau ceva de spus cu siguranță că ar fi avut de obiectat aât Apostolii cât și Pavel care se spune că ar fi Apostolul Neamurilor.
Rugămintea mea este ca discuția să aibă ca bază atât motivația biblică cât și referință biblică.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat
RE: Primii Creștini!
Moderator6 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23552. Postat la 03/05/2013 19:56 - 4383z1h33m
Lavi a scris:
Dani a scris: La topicul Isus este Yahshuah....
Lavinia mă așteptam să vorbim doar la subiect, de ce fugi la credință și religie când noi aici discutăm strict despre numele Lui, despre credință și religie putem discuta separat soră dragă, deci eu nu înțeleg de ce tot timpul fugim de la subiect, am venit cu dovezi biblice că ei au fost numiți creștini și nu am găsit scris prin Noul testament că le-ar deranja că le-au numit creștini dar nu am găsit nici o dovadă biblică că în batjocură au fost numiți creștini.
Frate Ivan te rog să vii cu argumente biblice și nu cu tot ce este pe internet, iar pe de altă parte ar fi de preferat ca postările să fie traduse din engleză în în limba română că nu toți cunosc engleza, deci să ne facem înțeleși fraților nimeni nu contestă numele mântuitorului, Yașua este în ebraică iar în latină este Isus deci nu sunt două persoane cum vreți voi să scoateți în evidență că numele de Isus este un nume păgân, prin urmare s-ar traduce că și noi suntem la fel, este destul de grav când frați de credința noastră fac această spărtură, ce Dumnezeu a unit omul încearcă să despartă.
Nu pot să cred ce afirmați se aduc, păi noi vorbim de acei creștini adevărați ce au păzit legile și poruncile lui Dumnezeu, nu am eu treabă cu acei creștini ce atărnă prin mașini iconițe cu Isus, noi discutăm strict legat de noi cei ce păzesc și ascultă de Domnul în totalitate.
Frate, Dani cand tu ai scris postarea respectiva eu am scris asta ...
...... Lavi a scris.
Si Pilat a zis demult:Ioan 19:22 "Ce am scris, am scris", a răspuns Pilat.
Tot asa a ramas si cu numele de Creștin..cercetati sa vedeti de unde i se trage numele dat cetatii Antiohia....nu de la Antiohus Epifanus ( caruia i se mai zicea si Smintitul)?...asa ca o tema de casa.
Socotiti singuri si sincer este corect ca o religie de o asemenea anvergură sa se declare mai presus de un popor o credinta ?
Ioan 1 cu 20. Mulți din iudei au citit această însemnare,pentru că locul unde fusese răstignit יהושע (Yașua) era aproape de cetate ,era scris in :evreieste latinește și grecește.
El ca si dregator a fost corect si a scris in trei limbi vorbite din timpul lui si anume :în evreiește, latinește și grecește.
Este corect , frate Ioan cum ai specificat mai sus , cu privire la Nazarineni ,eu am citit istoria despre primii prigoniti si ...nu s-au numit Crestini...cu siguranta.
Te intreb ,acum... cum a citit si a inteles evreul cand a citit in alfabetul lui in limba in care s-a nascut ?
Cum a inteles grecul?( Grecii au fost unii dintre cei mai mari filozofi)...
Cum a inteles italianul ( latinul) ?
Observi....? cei mai multi care au citit aceea insemnare,au fost iudeii!
Ei au fost prigoniti si rastigniti ( dar asa de frumos sunt puse lucrurile ) ca sa fie totul in favoarea Crestinismului nu a Iudaismului...Ca si cum sa se inteleaga ca cei care poarta ( la propriu o cruce in spate) sa fie prigoniti de cei care sunt impotriva idolilor si a tot felul de talismane...cruci,icoane si restul...
Din pacate, crestinismul au si acum un idol numit Isus atarnat de 2ooo de ani pe cruce si mai spun: Acesta este ,,dumnezeul nostru!'' care ne-a izbavit de la moarte...deci? tot pe lemn a ramas si inimilile lor la fel !
Daca ii spui de ce porti crucea la gat iti va raspunde cu siguranta ca il protejeaja ,daca-l itrebi de ce il pune la parbrizul masinii iti va spune, ca-l protejeaza de accidente...si tot asa...in zadar!
....dar ca sa nu fie stearsa ,pentru ca era of topic,am sterso chiar eu,ca nu cumva sa ma departez prea mult de topic.
Eu asa vad lucrurile...nu scrie ca ,primii credinciosi iar deranja faptul ca i-au numit crestini,pe mine ma intereseaza ( cu toata sinceritatea) cine le-a dat acest nume ?
Nu ma intereseza decat sa-mi scap propriul suflet si al celor 6 din propria casa,cat despre frati ,surori ,Adunarea credinciosilor in sarbatori..datoria mea mea pe care o am ,este sa spun din toata inima :Ai MILA de noi si deschide-ne inima ca sa pricepem si sa intelegem VOIA Ta!
Lavi a scris:
Este corect, frate Ioan cum ai specificat mai sus, cu privire la Nazarineni, eu am citit istoria despre primii prigoniti si... nu s-au numit Crestini... cu siguranta.
Lavinia legat de Istorie sunt destule dovezi ce atestă că primii creștini au fost de la început, dar eu pot spune că pentru mine ca dovadă am biblia, unde și ea vorbește de primii creștini, legat de cetatea Antiohia comentariile tale nu au o legătură legat de creștini, o fi acel om smintit cu numele de Antiohus Epifanus, el o fi fost el, dar nu și toată cetatea, deci dacă discutăm discutăm cu dovezile biblice ce le avem la îndemână, după cum am spus în postarea de mai sus în Faptele Apostolilor nu arată că Apostoli ar fi deranjați că li se spunea că sunt creștini, dacă era așa veneau și le spuneau, stați fraților că noi nu suntem creștini suntem iudei, și pe de altă parte de naționalitate erau iudei dar ca grupare religioasă au fost numiți Creștinii din Antiohia, dacă cercetăm un alt caz a lui Pavel atunci când vine înaintea lui Agripa vedem că și Agripa vine și spune lui Pavel:
Fapt.26; 28. Și Agripa a zis lui Pavel: "Curând mai vrei tu să mă îndupleci să mă fac creștin!"
29. "Fie curând, fie târziu", a răspuns Pavel, "să dea Dumnezeu ca nu numai tu, ci toți cei ce mă ascultă astăzi, să fiți așa cum sunt eu, afară de lanțurile acestea."
Dacă analizăm răspunsul lui Pavel vedem și aici că Pavel nu este deranjat că Agripa îl face Creștin, deci vedem că numele de creștin este răspândit peste tot.
Lavi a scris:
Din pacate, crestinismul au si acum un idol numit Isus atarnat de 2ooo de ani pe cruce si mai spun: Acesta este, dumnezeul nostru!" care ne-a izbavit de la moarte... deci? Tot pe lemn a ramas si inimilile lor la fel!
Daca ii spui de ce porti crucea la gat iti va raspunde cu siguranta ca il protejeaja, daca-l itrebi de ce il pune la parbrizul masinii iti va spune, ca-l protejeaza de accidente... si tot asa... in zadar!
Este foarte adevărat că mulți se pretind că sunt creștini, tot așa mulți se pretind că sunt evrei, dar ce folos că și unul și celălalt dacă nu păzesc Legile și poruncile lui Dumnezeu nu vor avea parte de Împărăția lui Dumnezeu, m-aș bucura să fiu și eu ca acei primi creștini ce au propovăduit Evanghelia lui Hristos și au păzit Legile și poruncile lui Dumnezeu, iar cât despre acei creștini formaliști, ce pentru ei Isus stă prin mașini sau la gât e problema lor dacă doar atât au ajuns să-l cunoască, pe când pentru noi Isus a murit e drept pe un lemn, dar acel lemn pentru noi nu este ca ceva sacru, pentru noi El este jertfa supremă ce a murit pentru păcatul meu și a întregi omeniri.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Frate Dani de la tine am mari pretentii ,cu privire la aceste lucruri ,dar vei vedea ( daca sunt voitori cu un duh plin de intelepciune ,fara sa raneasca ,fara sa zdrobeasca,fara sa darame, ca lucrurile stau altfel).
Atat tu cat si eu si alti frati si surori au iesit de sub o traditie ...te intreb ,cum s-a numit ,,traditia'' de sub ale carei invataturi ai iesit si ai rupt-o cu paganitatea?
Dar,tocmai traditia bisericeasca de sub ale carei invataturi am iesit( si ne-am odihnit putin sub aripile ei) , majoritatea ,dintre cei care se numesc crestini,nu se inteleg chiar ei intre ei si mai spun ca:,,noi, fostii crestini,, suntem apostati,cazuti din har..nu?
Bine ,si ce sa fac, sa continui sa ma identific ca si o crestina din crestinism?
Din care ,crestinism ?..ca sunt zeci ,sute,chiar mii de doctrine in aceasta religie.
Cat ,despre mine ,cu toata sineritatea care o am in inima ,ma bine credincioasa,poporului meu de suflet Israel!
Asemenea lui Ruth,care a spus ,asta:Rut 1:10 -17,. Rut a răspuns: Nu sta de mine să te las și să mă întorc de la tine!
Încotro vei merge tu, voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu;poporul tău va fi poporul meu, și Elohim al tău va fi Elohim al meu; unde vei muri tu, voi muri și eu și voi fi îngropată acolo.
Facă-mi יהוה (YAHVEH) ce o vrea,dar nimic nu mă va despărți de tine decît moartea!
Rut,nu a trebuit sa devina ,,crestina'' sa vorbeasca astfel,ea a devenit credincioasa si nu a mai privit in urma ei ( chiar daca a ramas vaduva) la ,,dumnezeii'' ,parintilor ei si stim bine ,cine s-a nascut din Rut,Obed ,bunicul lui David,ce frumos ,nu?
Lavinia nu știu ce pretenții ai de la mine legat de acest subiect, eu am venit cu câteva dovezi biblice legat de primii creștini, deci ideea este să dezbatem dovezile biblice, nu niște păreri ce ies din cadrul scripturii. Lavinia a scris:
Atat tu cat si eu si alti frati si surori au iesit de sub o traditie ...te intreb ,cum s-a numit ,,traditia'' de sub ale carei invataturi ai iesit si ai rupt-o cu paganitatea?
Eu consider că, de când sunt la credința sfinților nu am fost sub tutela tradiției, inainte cînd eram ortodox da, dar nu și și în starea în care mă aflu acuma, deci dacă bisericile noastre care se pretind că sunt creștine și sunt acuzați că sunt sub tradiție atunci acuzațiile tale sunt foarte grave și vei purta consecințele fraților din credința noastră legat de aceste afirmații.
Legat de tradiții nu este cazul să discutăm la acest subiect, Lavinia oricât ai încerca să spui că tu faci parte din poporul lui Israel, în realitate lucrurile nu sunt așa, noi facem parte dintre neamuri, deci nu putem fi considerați ca niște băștinași sau de origine evrei, noi am fost răscumpărați de Isus și am primit dreptul și cetățenia ca să fim ca ei prin Isus, dar să nu ne îndepărtăm de la subiect, vreau să-ți amintesc că, eu ca creștin mă închin aceluiași Dumnezeu ca și tine, păzesc același Legi ca și tine poruncile la fel, deci nu pot fi acuzat că mă închin altui Dumnezeu,cât despre acei creștini care sunt doar cu numele nu este problema mea ce fac ei, fiecare va da socoteală înaintea lui Dumnezeu, dar după cum găsim scris atât Apostoli cât și Pavel au fost numiți de către cei din Antiohia creștini, iar Împăratul Agripa pomenește și el acest nume de creștin, o fi și el smint ca și Antiohus Epifanus, deci eu așa găsesc scris și nu pot nici scoate nici adăuga nimic din ce este scris.
Lavinia a scris:
Rut, nu a trebuit sa devina, crestina" sa vorbeasca astfel, ea a devenit credincioasa si nu a mai privit in urma ei (chiar daca a ramas vaduva) la, dumnezeii", parintilor ei si stim bine, cine s-a nascut din Rut, Obed, bunicul lui David, ce frumos, nu?
Afirmația ta cu privire la Ruth nu își are locul, deoarece noi discutăm evenimentele ce sau petrecut după înălțarea lui Mesia la cer, ai fugit cam departe cu afirmațiile legate de acest subiect.
Pentru a cunoaște mai bine ce înseamnă cuvântul creștin am extras din DEX acest cuvânt:
creștín, -ă, creștini, -e s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Adept al creștinismului; nume dat celui care s-a botezat și crede în Iisus Hristos și în învățătura Lui, cuprinsă în Evanghelii și propovăduită de Biserică. Prima dată s-au numit creștini credincioșii din Antiohia, înainte de anul 50 d. Hr., spre a se deosebi de iudei. 2. S. m. și f. (Pop.) Persoană, om, ins, individ. 3. Adj. Care aparține creștinismului, privitor la creștinism. r11; Din lat. christianus.
Eu consider că, de când sunt la credința sfinților nu am fost sub tutela tradiției, inainte cînd eram ortodox da, dar nu și și în starea în care mă aflu acuma, deci dacă bisericile noastre care se pretind că sunt creștine și sunt acuzați că sunt sub tradiție atunci acuzațiile tale sunt foarte grave și vei purta consecințele fraților din credința noastră legat de aceste afirmații.
Eu nu am adus acuzatii grave ,fratilor de credinata,ai inteles gresit!
Eu am adus dovezi, ca in asa numitul ,,crestinism'' in care alta data, ne odihneam sub aripile ,,traditiilor si obiceiurilor pagane'' din asa numitele biserici ,,crestine'' si cum as putea sa ma identific ,ca facand parte din CRESTINISM ,daca ,de acolo am iesit?
De ce am mai iesit atunci?
Ca sa intru in alt crestinism,dar de data aceasta intr-un crestinism adevarat..?
Eu cand am facut botezul acela in apa...de fap, intreb, eu am aderat la crestinism,sau am dorit eliberarea de pacatele care m-au indepartat de Mașia?
Sau ,Yașua a fost fondatorul crestinismului ?
Asa spunea un om,ca: ,,Isus ''a fost initiatorul crestinismului...oare, asa sa fie?
Eu am intrebat asta:Atat tu, cat si eu si alti frati si surori au iesit de sub o traditie ...te intreb ,cum s-a numit ,,traditia'' de sub ale carei invataturi ai iesit si ai rupt-o cu paganitatea? Aici, raspunsul meu este acesta:Atunci cand eram pagana (fara Elohim in lume,fara drept de cetatenie in Israel) eram pastratoarea unor obiceiuri si ,,traditii'' bisericesti numite crestine!
Asta ,am dorit eu sa scot in evidenta ,dar se pare ca am lovit in crestinismul fratilor mei ,de credinta.
Cu parere de rau si cu mahnire in suflet scriu.
Eu am adus dovezi ca in asa numitul, crestinism" in care alta data, ne odihneam sub aripile, traditiilor si obiceiurilor pagane" din asa numitele biserici, crestine" si cum as putea sa ma identific, ca facand parte din CRESTINISM, daca, de acolo am iesit?
De ce am mai iesit atunci?
Ca sa intru in alt crestinism, dar de data aceasta intr-un crestinism adevarat..?
Lavinia noi aici nu discutăm de Creștinismul formalist sau de un creștinism ce nu respect scriptura sau învățăturile lui Yașua, discuția noastră are ca țintă dovezile din Faptele Apostolilor prezentate în postările de mai sus, deci să nu fugim de la subiect ci să-l analizăm împreună la ce avem deja scris, in vremea acea când ei au primit numele de creștini papalitatea nu era încă, dacă unii vor să se ducă până acolo, deci Creștinismul original a luat ființă de la Yașua, iar cel Creștinismul formalist instituit de Constantin și Elena a luat ființă cam prin ani 321-325, cu acest creștinism am crescut și noi până am cunoscut cu adevărat că noi nu putem fi niște creștini formaliști cu tradiții și obiceiuri, eu consider că noi facem parte din creștinismul ce s-a născut în Antiohia, oficial biblic ne arată că li s-a dat numele de creștini, dacă vrea cineva să priceapă e bine dacă nu iar e bine.
Lavi a scris:
Sau, Yașua a fost fondatorul crestinismului?
Asa spunea un om, ca:, Isus "a fost initiatorul crestinismului... oare, asa sa fie?
Legat de această întrebare pot să spun că era evident că chiar Evrei nu acceptau învățăturile lui Yașua (Isus) ei au fost cei care au dat naștere la această denumire de Creștini, așa reiese din Fapt. Apost., nu sau numit apostoli ei de ei creștini ci de cei din Antiohia.
Lavinia a scris:
Asta, am dorit eu sa scot in evidenta, dar se pare ca am lovit in crestinismul fratilor mei, de credinta.
Cu parere de rau si cu mahnire in suflet scriu.
Lavi e normal că ai lovit în frați noștri deoarece noi aici discutăm nu despre creștinismul formalist ci de un creștinism ce a luat ființă în Antiohia, iar după cum bine știm legat de acest subiect sunt destule tensiuni în sânul bisericilor noastre.
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23564. Postat la 04/05/2013 14:42 - 4382z6h47m
Scumpii moșului, tare cred că în discuția care văd că se aprinde tot mai mult pe acest topic, și asta-i cam bine, numai, cred că se potrivește foarte bine, o zicală din popor: Din cauza copacilor nu se vede pădurea!
Noi acuma în secolul XXl, după 2000 de ani, încercăm să scormonim la temelia creștinismului, ca să vedem cine a pus temelia și dacă este bine sau nu , unii dintre noi vrem să scoatem în evidență unele anomalii, iar alții vrem să reparăm cât se poate de meșteșugit aceste anomalii, vorba lui Dani: .... iar după cum bine știm legat de acest subiect sunt destule tensiuni în sânul bisericilor noastre.
Nu știu dacă este bine sau nu aceste tensiuni, numai că dacă ținem cont și de ce zicea Pavel și de ce zicea Solomon, găsim că: .... căci trebuie să fie și partide între voi, ca să iasă la lumină cei găsiți buni. 1 Corinteni 11:19. Și numai dacă bați smântâna poți să obții untul.
Acuma eu nu știu ce să zic, să zic că ați uitat, să zic că nu știți, că atunci când sau trasat regulile creștinismului, la conciliu de la Ni ceia, un om foarte credincios, a fost catalogat ca eretic și nu au luat nimic în calcul din tot adevărul pe care îl susținea el, și totuși cred că știți asta și de aceia nu mai insist, dar dacă va trebui, vă aduc dovezi în sensul acesta.
Eu ce pot să mai zic, știți ce zic iarăși, iară nu vedem pădurea din ....... am să pun câteva întrebări, nu răutăcioase, chiar dacă unii care nu mă pot înghiții, o să catalogheze în felul acesta, dar treaba lor. Înainte de a pune întrebările, aduc așa pentru miros, un verset pe care eu îl iubesc din toată inima: Preaiubiților, pe când căutam cu tot dinadinsul să vă scriu despre mântuirea noastră de obște, m-am văzut silit să vă scriu ca să vă îndemn să luptați pentru credința, care a fost dată sfinților odată pentru totdeauna. Iuda 3.
1) - Pentru ce trebuie să luptăm, pentru credința dată ... sau pentru creștinism?
2) - Din ce derivă cuvântul creștin, nu din numele Cristos?
3) - Dar numele Cristos, nu derivă de la cruce?
4) - Dar Yahshua - Isus, a murit pe cruce sau pe lemn?
5) - După unii filozofi, numele Cristos, este cu semnul întrebării!!!
6) - Cine a adunat toate scrierile Noului Legământ și le-a pus într-o carte?
7) - Nu credeți că toate scririle adunate au fost redactate?
8) - Nu vă gândiți că au redactat de cei ce țin și astăzi la secret scririle vechi?
9) - Ce credeți că este de pe voia Lui YaHVeH - Dumnezeu; Credința sau creștinismul?
Sigur ca pe unii cred că v-am supărat cu aceste întrebări, dar faceți bine și iertați-mă și scoateți-mă din încurcătură.
Acum nu vreau să-mi spun părerea, de și unii o cunosc foarte bine, cred că discuția este necesară, mai ales că este liniște, dar fără să o lăsați să se inflameze.
Dacă nu mă lămuriți , o să mai bat la ușile domniilor voastre cu alte întrebări, până când o să înțeleg!?
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Frate Nică salut intrarea Dumneavoastră la această discuție, pentru început vreau să spun că nu există o dorință înverșunată de a scormoni temeliile Creștinismului, eu am plecat de la ideea că avem scris acest lucru în Fapt. Apostolilor despre primi creștini.
Frate Nică idea este ca întrebările să fie din scriptură și să discutăm doar în acest cadru și nu cu întrebări ce nu pot fi justificate cu Scriptura.
1. Frate Nică noi nu luptăm pentru creștinism ci moștenim acest nume de la primii Creștini ce au fost numiți de către cei din Antiohia.
2. Despre cuvântul creștin am postat în postarea 23560, ce înseamnă conform Dex cuvântul creștin.
3. Am mai spus și în postările de mai sus că pentru noi important este Cel ce a fost răstignit și anume Yașua (Isus), cu siguranță că pe un lemn sigur a fost răstignit, că acel lemn o fi fost în formă de cruce sau nu, pe noi chiar nu ne interesează acest aspect atât de mult.
4. Nu știu ce spun unii filozofi, mai puțin mă interesează pe mine ce zice unul sau altul, pentru mine Biblia este singurul filozof credibil, deci haideți să discutăm din scriptură și nu din auzite de la unii sau alți care nu au altceva de făcut decât să caute dezbinări prin biserici cu filozofiile lor.
5. La întrebarea nr.6 pot să spun că Pavel spune că toată scriptura este insuflată de Dumnezeu, deci cine a adunat aceste scrieri nu este grija noastră, de acest lucru a avut grijă Domnul, dar legat de aceste întrebări cu privire la biblie consider că se poate deschide un topic unde se poate discuta cine a scris biblia sau cât de original este biblia în zilele noastre din ziua de azi.
Frate Nică haideți să nu amestecăm lucrurile, despre credință discutăm acolo unde se discută despre credință, credința este un subiect ce se discută aparte , noi aici discutăm de numele primilor creștini, deci nu incercați să puneți întrebări ce nu au legătură cu subiectul.
Pentru a intelege pe deplin ce vrea sa spuna Biblia despre CUVANTUL CRESTIN si nu despre CRESTINISM, CRESTINATATE, CRESTINESC.
Acest cuvant este pomenit de trei ori in Noul Testament si se refera strict la CRESTIN-CRESTINI, care deriva din latinescul CRISTIANUS.
CRESTIN este un nume dat celor care credeau in Hristos si se botezau.
Cartea Faptele Apostolilor nu poate fi contestata, asa ca numele acesta este curat in sine si apartine tuturor celor care cred cu adevarat in Hristos.
"...Daca sufera pentru ca este CRESTIN, sa nu-i fie rusine."(1 Petru 4,16)
Este un singur Dumnezeu adevarat, Creatorul nostru, si multi dumnezei falsi, cum si crestini sunt mai multi si adevarati si falsi.Insa numele crestin vine de la primii crestini adevarati, cu timpul acest nume si l-a insusit toti cei ce cred in Fiul insa nu toti ii fac voia.
Credinciosi ne putem numi toti, dar toti sunt cu adevarat credinciosi lui Dumnezeu?
Credinciosi pot fi si celui rau daca ii fac voia, nu?
Nu cred ca asupra cuvantului crestin vom gasi o neregula, ci a celui care nu da dovada prin modul de vietuire ca ar fi crestin.
Cuvantul crestinism include ansamblu de religii care se bazeaza pe credinta in Isus Hristos si a invataturilor Sale, dar in mod normal crestinismul adevarat se bazeaza sau se limiteaza la acele grupari care pun in aplicare principiile de credinta a Legii lui Dumnezeu.(de la doi sau trei)
Credinta, credincios, crestin, fac parte din uzul cuvintelor crestine, ele pot prezenta un crestin credincios insa viata lui il va dovedi daca are credinta adevarata sau falsa!
NUMELE CRESTIN a fost murdarit de falsitate, de apostazie, de erezii, cum multi crestini cu numele fac sa se vorbeasca de rau calea Domnului.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23568. Postat la 04/05/2013 20:33 - 4382z0h56m
Buna seara
Împăratul roman Iulian, numit Apostatul anii 361-363 d. Hr nota că tendința de a inventa porecle ca o formă de satiră caracteriza populația Antiohiei pe vremea sa. Aceeași tendință fără îndoială predomina pe vremea ivirii creștinismului.
Numele va fi fost dat în batjocură creștinilor de către păgâni, cam la fel cum termenul Lutherani a fost folosit în derâdere 15 secole mai târziu de către vrăjmașii urmașilor lui Luther.
O seara placuta
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23570. Postat la 04/05/2013 21:59 - 4381z23h30m
Împăratul roman Iulian, numit Apostatul anii 361-363 d. Hr nota că tendința de a inventa porecle ca o formă de satiră caracteriza populația Antiohiei pe vremea sa. Aceeași tendință fără îndoială predomina pe vremea ivirii creștinismului.
Căutătorule, mai credibil este Apostatul Iulian decât Cuvântul lui Dumnezeu?.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23573. Postat la 05/05/2013 00:19 - 4381z21h10m
Căutătorule, mulțumesc pentru ajutor, dar să ști că eu nu mă cramponez în teoria creștinismului, eu vreau cu toată puterea să împlinesc și să respect credința pe care a dat-o YaHVeH odată pentru totdeauna.
M-a întrebat acuma de curând, un frate Prezbiter mai bătrân decât mine, ce părere am despre discuția de aici, eu am zis, că pentru mine, contează mai mult practica decât teoria și el mia zis că nu a găsit nicăieri în Biblie, că la numărul creștinilor s-a adăugat cineva, cât despre el îmi zicea că ar fi mai degrabă de acord să ne numim, urmași ai ucenicilor, decât a creștinilor, pentru că are dovezi că la numărul ucenicilor s-a adăugat mii de suflete și el este adăugat tot la numărul ucenicilor.
Sincer, am rămas uimit de simplitatea și sinceritatea, cum punea problema, dar și de încredințarea pe care o avea și care îl caracteriza.
Căutătorule, dacă te-ai întâlni cu acel frate care are spre 80 de ani, cred că v-ați înțelege de minune.
Vorba unui evreu Mesianic; Biblia mai trebuie și înțeleasă, nu numai citită, așa că doresc ca Domnul să ne dea lumini de sus, prin Duhul Său cel Sfânt și să ne călăuzească în tot Adevărul.
În ce mă privește, eu respect și pe creștinii credincioși, și pe credincioșii creștini la fel de mult, pentru a ajunge mântuiți, nu cred că trebuie să avem o siglă anume.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Frate Nica, tot vorbesti de CRESTINISM in general, noi vorbim aici de primii crestini, de ne place, de nu ne place, asa au fost numiti si asa sunt numiti si azi.
Nu scrie nicaieri ca acest nume este o porecla, cautatorul presupune, dar noi aici nu mergem pe o fi, n-o fi, ci pe argumente biblice.
Daca cei mai multi crestini sunt cu numele, fiecare va da socoteala inaintea lui Dumnezeu.
Insa daca ma numesc crestin, de ce mi-ar fi rusine, daca fac voia Lui?
In mod normal comunitatea noastra a primit un nume, poate unora le place sau nu, asa ne numim.
Asa si cei care credeau si cred in Fiul li s-a dat un nume crestin.Pana atunci se credea in Tatal, acum se crede in Tatal prin Fiul.
Este ca si cum am zice Nica- mecanicul, dar toti mecanicii sunt buni?
Atunci, pentru ce te-ar fi rusine sa-ti zica mecanic, daca practici meseria bine, ea iti aduce cinste si aduce cinste si patronului tau.
Asa si noi, daca suntem crestini credinciosi Stapanului, de ce ne-ar fi rusine?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23576. Postat la 05/05/2013 09:34 - 4381z11h55m
Hristos a inviat .
Doamna Valentina eu am spus o parere ,de unde provine acest nume , daca dvs .aveti o alta parere spuneti-o .
Domnu Nica foarte adevarat ce suneti , eu chiar as sublinia-o cu rosu . "În ce mă privește, eu respect și pe creștinii credincioși, și pe credincioșii creștini la fel de mult, pentru a ajunge mântuiți, nu cred că trebuie să avem o siglă anume. "
Apostolul Petru spune in ,1 Petru 4 . 16 Dimpotrivă, dacă suferă pentru că este creștin, să nu-i fie rușine, ci să proslăvească pe Dumnezeu pentru numele acesta.
La început acest cuvant "creștin " a fost rostit în batjocură , dar a devenit un simbol al onoarei și a ajuns un nume purtat cu mândrie de biserica primară . Indiferent de insultele și de interdicțiile de care au parte creștinii, ei știu că a fi onorat de Dumnezeu este cu mult mai de preț decât de a fi onorat de lume. Domnul Isus de asemenea a suferit pe nedrept pentru faptul că a ascultat cu hotărâre de principiile neprihănirii .
Si in zilele noastre lumea se eticheteaza reciproc cu diferite batjocuri , "pocaitii "etc .
O zi buna .
Deconectat
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23579. Postat la 05/05/2013 14:13 - 4381z7h16m
Odata ce l-am cunoscut pe Mashiach suntem Israeliti : aduceți-vă aminte că în vremea aceea erați fără Mashiach, fără drept de cetățenie în Israel, străini de legămintele făgăduinței, fără nădejde și fără Yahveh în lume.Dar acum, în Yahshua Mashiach, voi, cari odinioară erați depărtați, ați fost apropiați prin sîngele lui Mashiach. (Efés. 2:12,13)
dupa cum spunea si era si Pavel : Sunt ei evrei? Si eu sunt! - Sunt ei israeliti? Si eu sunt! - Sunt ei samanta a lui Avraam? Si eu sunt! - (2Cor.11:22)
De ce suntem Israeliti ? pentru-ca Mantuirea vine de la Iudei, nu de la Primii Crestini ( Religia de Stat al Imperiului Roman) : Voi va inchinati la ce nu cunoasteti; noi ne inchinam la ce cunoastem, caci Mantuirea vine de la iudei. (Ioan.4:22)
Primii Crestini si Slugile sale au luat atata Lumina (Pagana) incat au orbit, si nu e de mirare ca multi vor Mantuirea cu si prin Multimea(Biserica,Cult), astfel incat se aliniaza la Crestinism prin inventarea unei noi Biserici, care bineinteles, e obligata sa se alinieze la Non-Combat(Ecumenism), indiferent de inchinare se considera Crestini buni sau Primii Crestini, insasi Scriptura spune : Nu va injugati la un jug nepotrivit cu cei necredinciosi. Caci ce legatura este intre neprihanire si faradelege? Sau cum poate sta impreuna lumina cu intunericul? (2Cor.6:14)
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Fratilor,eu mi-am zis ...nu mai scriu aici...dar tot eu mi-am zis ,ba...am sa scriu,deoarece ,eu am inceput cu, crestinismul si ma implic facand ,PACE!
Frate Dani,daca am intristat fata ta,iarta-ma!
Daca, am intristat fata ,intregii comnitati crestine de frati credinciosi randuielilor sfinte, iertati-ma!
Pentru ca ,voi toti, ve-ti spune Tatal nostru!
Daca, voi venii prin adunarile voastre ( poate chiar in a ta ,frate Dani) am auzit ca acolo in adunarea ta,voi ii primiti pe oaspeti cu bratele lag deschise.
Daca, lucrurile stau asa,atunci, eu prin acest fapt mi-am cerut iertare public,pentru ca mie ,nu imi este frica de oameni,ci de Cel care are mila de oameni,si doreste ca noi toti,sa fim urmasi ai primilor ucenici ,si sa dam dovada la oameni ca mai avem iubire intre noi,fara fatarnicie!
Eu ,daca voi venii in adunarea ta,vreau sa ma bucur in mijlocul vostru ,nu sa mii se umple fata de rusine si de aceea mi-am cerut iertare public ( ca nu cumva ,unii ,care citesc pe aici, sa creada despre mine ca sunt o prefacuta cu iz de sfanta).
Mai bine sa mi se spuna oricum mi-ar spune oamenii ,fatarnica ,prefacuta,exagerata,excentrica,elastica, cu vedere ingusta,s,a.m.d,numai, sa nu mi se spuna Impotrivitoare!
Pentru ca nu sunt.
Acest lucru l-am facu cu responsabilitate matura,deoarece, m-ai mustrat public,ca as fii impotriva bisericilor noastre care se pretind că sunt creștine și ca acuz că sunt sub tradiție si ca acuzațiile mele sunt foarte grave și voi purta consecințele fraților din credința noastră legat de aceste afirmații.
Daca, voi purta consecintele ,proprilor frati?...unde sa ma mai duc,unde sa mai ascult o vorba de duh de mangaiere,de cine sa ma agat si sa marturisesc cu gura mea ,,L-am gasit pe Mașia!''?... ca si cei din casa mea sa inteleaga ,ca da! Asta este credinta sfintilor!
Trebuie sa recunosc ,ca nu m-am simtit foarte bine ,cand am citit ce am citit,desii ,cu parere de rau,repet din nou ,eu nu sunt impotriva fratilor mei de aceiasi credinta cu a mea .
Cii ,impotriva pretinsilor ,,crestini'' ai bisericilor ,actuale care au traditii si obiceiuri care nu corespund cu biblia,dar asta nu inseamna ca nu ii inteleg ,caci,nici eu nu m-am nascut ,,atotstiutoare'',nici acum nu sunt.
De aceea, eu nu ma pot identifica ca atare,spunand si marturisind ca eu sunt crestina,cand de fapt ,eu cred in credinta data sfintiilor o data pentru todeauna...este alegerea personala si avand discernamant prin libertatea de gandire,pe care nimeni nu mi-o poate submina.
Asta ,nu inseamna ca, fratii mei de credinta care isi spun crestini nu sunt credinciosi,sau altceva de genul acesta ( Cel sfant cerceteaza inimile fiecaruia dintre noi ,si ne cunoaste bine si la vremea potrivita, descopera lucrurile dupa Voia Lui si la timpul hotarat de El,celor care il cauta sincer).
Asa gandeste o femeie ,care isi iubeste Mama si Fratii ei si cauta sa distinga vocea Pastorului ,care isi cunoaste oile pe nume,fie ca este mustrata ( din mustrari a crescut ,spiritual),fie ca este dojenita,ea va iubeste ca pe o singura CASA ,spalata si sfintita prin sangele sfant a lui Yahshua Mashiach..( cum scrie acest nume sfant ,fratele Ioan-sa fie binecuvantat!).
Fiti binecuvantati!
Frate Ioan Olah, Inaite de infiintarea bisericii de stat al Imperiului Roman cum spui tu, a murit Fiul lui Dumnezeu, primii crestini nu au nici o legatura cu biserica catolica, ci acestia s-au nascut odata cu pogorarea Duhului Sfant la Ierusalim.
Primii crestini au format BISERICA PRIMARA, nici cuvantul biserica nu a fost uzat pana atunci.
De la bun început am știut că acest subiect despre primii creștini v-a naște multe controverse, analizând postările până în prezent Sora Lucia a fost cea care nu a ieșit din tiparul subiectului, tot odată sunt surprins de afirmațiile unor frați cu privire la primii creștini, de la bun început am spus că ar fi bine să discutăm legat de ce avem scris în scriptură despre primii creștini, deci am observat că s-a vorbit mai mult de creștinismul formalist ce mare majoritate a cultelor le îmbrățișează cu tradiții și obiceiuri, cândva am fost și noi acolo, dar prin mila celui Prea Înalt am ieșit de sub acel creștinism ce a fost instituit de către cei de la Roma prin ani 321-325.
Scopul acestei discuției de la început a fost să discutăm strict la ce avem scris despre primi creștini, dar se pare că în afară de sora Lucia toți au evitat să își spună părerea legat de ce avem scris, afirmațiile de genul că ei au fost numiți creștini a fost ca o batjocură, dar biblic nimeni nu a adus această dovadă doar o simplă teorie a conspirației, ba mai mult se fac niște afirmați ce nu pot fi dovedite cu biblia în nici un caz:
Ioan olah a scris:
Primii Crestini si Slugile sale au luat atata Lumina (Pagana) incat au orbit, si nu e de mirare ca multi vor Mantuirea cu si prin Multimea (Biserica, Cult), astfel incat se aliniaza la Crestinism prin inventarea unei noi Biserici, care bineinteles, e obligata sa se alinieze la Non-Combat (Ecumenism), indiferent de inchinare se considera Crestini buni sau Primii Crestini, insasi Scriptura spune: Nu va injugati la un jug nepotrivit cu cei necredinciosi. Caci ce legatura este intre neprihanire si faradelege? Sau cum poate sta impreuna lumina cu intunericul? (2Cor.6:14)
Frate Ivan acei primi creștini și slugile sale au fost Apostoli și ucenici lor, lor li s-a dat pentru prima dată numele de creștini, deci consider o afirmație foarte gravă și lipsită de dovezi biblice, de ce trebuie să tot discutăm sau să facem referire la creștini instituiți de Papa, discuția se axează doar legat de apostoli și discipoli lor.
Cautatorul a scris:
La început acest cuvant "creștin " a fost rostit în batjocură, dar a devenit un simbol al onoarei și a ajuns un nume purtat cu mândrie de biserica primară.
Căutătorule afirmația ta nu poate fi dovedită că numele de creștin a fost luat în batjocură, ei ca apostoli și toți discipoli lor au fost batjocuriți cu siguranță, deci ei ca persoane au fost batjocuriți și nu numele deoarece numele de creștini fost dat tot de cei ce iau batjocurit înțelegi, dar chiar dacă a fost batjocurit numele de creștinilor pentru ei era ca o răsplată, iar legat de ce a spus sora Lucia subscriu și eu, numele de creștini ei au primit repede după înălțarea lui Mesia la cer, iar biserica catolică a luat ființă mult mai târziu, ba chiar a reușit să dezbine pe primii creștini.
Lavinia nu cred că era nevoie să-ți ceri scuze față de mine, eu consider că am avut o discuție în care ne-am asumat responsabilitatea la tot ce am scris legat de acest subiect, cu siguranță că dacă ai ocazie să treci pe la noi vei fi primită așa cum se cuvine, căci toate aceste lucruri le moștenim de la primii creștini să fim primitori de oaspeți.
Totuși am o curiozitate pentru cei ce au fost implicați în această discuție, credeți ce este scris în faptele Apostolilor și în carte lui Petru despre numele de creștin:
Fapt. Apost.11;26
Pentru întâiași dată, ucenicilor li s-a dat numele de creștini în Antiohia.
Fapt.26; 28. Și Agripa a zis lui Pavel: "Curând mai vrei tu să mă îndupleci să mă fac creștin!"
29. "Fie curând, fie târziu", a răspuns Pavel, "să dea Dumnezeu ca nu numai tu, ci toți cei ce mă ascultă astăzi, să fiți așa cum sunt eu, afară de lanțurile acestea."
"...Daca sufera pentru ca este CRESTIN, sa nu-i fie rusine."(1 Petru 4,16)
Deconectat
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23584. Postat la 05/05/2013 17:31 - 4381z3h58m
Duhul Adevarului nu lasa nimic nedescoperit,cat priveste lucrul ca eu as aduce Afirmatii grave prin cea ce am scris, nu ma tem, deorece oricum va venii in curand acel timp cand se va vedea clar, ca cine nu accepta si nu se va alinia la regulile Basilicii(Bisericii) vor fi priviti ca niste Eretici,bineinteles acuzatiile vor fi aduse tot din Scriptura,deorece vei fi considerat ca nu crezi ca Bazilica(Biserica),dupa cum sa intamplat de 2 mii de ani de au inchizat in numele Domnului mii de Credinciosi.
Cerurile lauda minunile Tale, Yahveh, si credinciosia Ta in adunarea sfintilor! (Ps.89:5)
O mare frica a cuprins toata adunarea si pe toti cei ce au auzit aceste lucruri. (Fapt.5:11)
El este acela care, in adunarea israelitilor din pustiu, cu ingerul care i-a vorbit pe muntele Sinai si cu parintii nostri, a primit cuvinte vii, ca sa ni le dea noua. (Fapt.7:38)
Urmasii lui Yahshuah nu au format nici o Basilica-Bazilica-Eclesia-Biserica !!! pentru-ca Yahveh Elohim locuieste in adunarea sfintilor !!! in adunarea Israelitilor !!! care a fost data sfintilor o data pentru totdeauna !!!
Preaiubitilor, pe cand cautam cu tot dinadinsul sa va scriu despre mantuirea noastra de obste, m-am vazut silit sa va scriu ca sa va indemn sa luptati pentru credinta care a fost data sfintilor o data pentru totdeauna. (Iuda.1:3)
Prima biserică (basilica) a fost infiintata de acelasi Imperiu Roman ca si Biserica Romano Catolica, construită de Constantin cel Mare.
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)