"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
Dragii mei, provocat oarecum de unele afirmații ce le-am tot auzit în ultimele zile, de când cu acest conflict din Ucraina, (despre care s-ar putea spune că ar putea începe un al treilea război mondial) mi-am pus întrebarea dacă primele două războaie mondiale au fost prezise de Scriptură. Pentru că de al treilea aproape cu oricine vorbești spune că va fi ultimul... Oare așa o fi?
Hai să vedem mai întâi dacă vrea cineva să ne spună ceva perspectivă biblică legată de primele războaie mondiale așa cum le știm noi din istorie.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
RE: Războaiele mondiale, au fost profețite în Biblie?
Pace si har,
Citind Biblia nu am gasit scris sa fi fost prezise, ca in cutare an, cutare luna si zi va izbucni primul razboi mondial sau al doilea. Scrie doar ca vor fi razboaie pana ce va veni Domnul si Mantuitorul nostru Isus Christos, Fiul lui Dumnezeu.
Referitor la razboiul si calamitaile ce il vor urma din Cartea Apocalipsa (cei patru calareti), razboiul acesta se poate plasa fie ca a avut loc fie ca nu a avut loc inca. Eu subscriu la a doua varinata (nici razboiul descris acolo, nici calamitatile ce il urmeaza nu au avut loc inca).
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat
Ei, vezi frate Ionică ceea ce voiam să spun? Din Moment ce primele două războaie mondiale nu au fost menționate concret cu dată și eventual cu alte detalii precise, de ce am crede că al treilea sigur ar fi ultimul? Se poate foarte ușor să aibă loc un al treilea (sau mai multe, cu toate că probabilitatea este foarte mare, ca, datorită existenței atâtor arme nucleare și de distrugere în masă, să nu mai rămână prea multe de distrus din viața de pe planeta Pământ) și abia dupaceea să fie lupta finală.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
Subscriu la ideea ca un al treilea razboi mondial ar fi unul in care s-ar folosi arme atomice de distrugere. Ar castiga aceia care ar avea cel mai bun scut antiracheta, adica rachete cu viteza si precizie mai mare ca cele ale inamicului, care sa poata distruge rachetele lansate de inamic inca pe teritoriul acestuia. Daca scutul antiracheta al unei parti ar putea fi atat de performant, el ar putea ingenunchea inamicul foarte usor si in cazul acesta un razboi mondial s-ar putea termina relativ repede. Desigur consecintele ar fi dezastruoase in partea invinsa. Nu degeaba scrie in Apocalipsa ca unul dintre capete (o superputere continentala) a primit o rana de moarte. Dar consecintele conflictului s-ar resimti puternic si in alte parti.
Tu cum interpretezi razboiul din Apocalipsa si cei patru calareti (capitolul VI)?
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10