Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 1 din 3 1 2 3 >
Deconectat Cand invie cei rai?
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26472. Postat la 02/01/2015 06:52 - 3774z13h49m
Pace si har,

Multumesc moderatorului. Cred ca ar fi bine un topic strict pe aceasta tema.

Cand invie cei rai?

Sunt date trei posibilitati:
1. inainte de mia de ani
2. in mia de ani
3. dupa mia de ani

Evident, doar una trebuie sa fie adevarata.
Multumesc.

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Cand invie cei rai?
fullban10
26477. Postat la 02/01/2015 09:04 - 3774z11h37m
Dupa mia de ani.
De ce?:

Inaintea miei de ani - Pentru cei alesi, in cer, a fost facuta o judecata . Judecata a fost a lui Iisus.

In mia de ani - Dezbaterea dosarelor. Judecata este facuta cu participarea celor alesi si a intregului univers.

Dupa mia de ani - pacatosii sunt inviati pentru asi primi pedeapsa.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Ionica
26484. Postat la 03/01/2015 07:56 - 3773z12h45m
Pace peste voi,

Sunt de acord cu cele scrise. Pana primim si alte raspunsuri as dori sa ne dovedim aceasta convingere cu dovezi biblice.

Sa incepem cu prima parte:
"Inaintea miei de ani - Pentru cei alesi, in cer, a fost facuta o judecata . Judecata a fost a lui Iisus."

La prima parte as adauga ca dovada Matei 10:32 De aceea, pe oricine Mă va mărturisi înaintea oamenilor îl voi mărturisi și Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri;

Deci Fiul va prezenta Tatalui o lista cu cei mantuiti.
Luca 10:20. Dar nu vă bucurați de aceasta, că duhurile vi se pleacă, ci vă bucurați că numele voastre sunt scrise în ceruri.

Biblia vorbeste de o carte in care sunt scrise toate numele oamenilor care se nasc pe pamant si in care raman scrise doar numele celor mantuiti, ceilalti ce nu ajung la mantuie fiind stersi atunci cand mor si scrisi pe pamant:

Exodul 32:32 Iartã-le acum pãcatul! Dacã nu, atunci sterge-mã din cartea Ta pe care ai scris-o!r1;
Ieremia 17:13 Doamne, nădejdea lui Israel! Toți cei ce Te părăsesc vor fi acoperiți de rușine. r11; rCei ce se abat de la Mine vor fi scriși pe pământ, căci părăsesc pe Domnul, Izvorul de apă vie.r1; r11;
Apocalipsa 3:5 "Cel ce va birui va fi îmbrăcat astfel în haine albe. Nu-i voi șterge nicidecum numele din Cartea vieții și voi mărturisi numele lui înaintea Tatălui Meu și înaintea îngerilor Lui.r1;

laurentiu nastasa
26501. Postat la 04/01/2015 08:22 - 3772z12h19m
Pace si har eu am inteles prin Scripturi si Vestea buna ca la venirea Stapanului Ieshua Unsul, mortii vor invia unii pentru viata eterna alti pentru judecata. In Daniel 12.2,3 si Ioan 5.28,29. Iar in Revelatia 1.7 este scris: Iata El vine cu norii si orce ochi il va vedea SI CEI CARE L-AU STRAPUNS SI TOATE SEMINTIILE PAMANTULUI VOR PLANGE SI SE VOR JELI DIN CAUZA LUI. DA, AMEN.
DACA CEI RAI VOR FI INVIATI DUPA MIA DE ANI ATUNCI pe cine îi va judecat sfinti inviati? Caci undeva este scris:
Am privit pana au fost puse niste tronuri si Cel Batran de zile sa asezat...Daniel 7.9 si Revelatia 20.4 Si am vazut tronuri si sedeau pe ele si li sa dat sa FACA JUDECATA si am vazut sufletele celor decapitati pentru MARTURIA LUI IESHUA si pentru CUVANTUL LUI ELOHIM, si aceia care nu se inchinasera fiarei nici chipului ei si nu primisera semnul pe fruntea si pe mana lor SI EI AU INVIAT SI AU IMPARATIT CU UNSUL O MIE DE ANI.
Textul e clar, cand ei vor invia SI LI SE VA DA JUDECATA eu inteleg ca acestia care au fost martiri ii VOR JUDECA PE CEI RAI CARE LE-AU OMORAT caci atunci pe cine vor judeca? Oare nu este drept sa JUDECE PE CEI CARE LE-AU FACUT RAU PE NEDREPT?

laurentiu
Ionica
26502. Postat la 04/01/2015 11:53 - 3772z8h48m
Pace si har frate Laurentiu,

Deci tu sustii ca cei rai invie inaintea miei de ani? Daca este asa, atunci inseamna ca ei mor inainte de mia de ani. Dupa logica. Si mai inseamna ca evenimentul descris in Apocalipsa 20:11-15 se intampla tot inaintea miei de ani. Te-ai gandit bine?

11. Apoi am vazut un scaun de domnie mare si alb, si pe Cel ce sedea pe el. Pamantul si cerul au fugit dinaintea Lui si nu s-a mai gasit loc pentru ele.

12. Si am vazut pe morti, mari si mici, stand in picioare inaintea scaunului de domnie. Niste carti au fost deschise. Si a fost deschisa o alta carte, care este Cartea Vietii. Si mortii au fost judecati dupa faptele lor, dupa cele ce erau scrise in cartile acelea.

13. Marea a dat inapoi pe mortii care erau in ea; Moartea si Locuinta mortilor au dat inapoi pe mortii care erau in ele. Fiecare a fost judecat dupa faptele lui.

14. Si Moartea si Locuinta mortilor au fost aruncate in iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.

15. Oricine n-a fost gasit scris in Cartea Vietii a fost aruncat in iazul de foc.

laurentiu nastasa
26504. Postat la 04/01/2015 17:14 - 3772z3h27m
Revelatia20.5,6 Ceilalți morți n-au înviat până când nu s-au împlinit cei o mie de ani. Aceasta este cea dintâi înviere. Fericit și sfânt este cel care are parte de cea dintâi înviere: asupra lor, a doua moarte*nu are putere; ci vor fi preoți**ai lui Elohim și ai Unsului si vor împărăți cu El o mie de ani. Deci cu aceste versete cei rai nu invie o data cu cei drepti si sfinti, ei au parte de a doua inviere pentru JUDEVATA, adica DUPA CEI O MIE DE ANI.
Deci raspunsul corect este DUPA CEI O MIE DE ANI.

laurentiu
fullban10
26506. Postat la 04/01/2015 18:56 - 3772z1h45m
DACA CEI RAI VOR FI INVIATI DUPA MIA DE ANI ATUNCI pe cine îi va judecat sfinti inviati?

Deci raspunsul corect este DUPA CEI O MIE DE ANI.

Ce sa inteleg de aici , Laurentiu? Se vede ca stii raspunsul si stii ca e corect; cei rai vor invia dupa mia de ani, insa esti nelamurit : pe cine judeca sfintii inviati daca cei rai invie dupa mia de ani?
Cei rai vor fi judecati dupa carte: Oricine n-a fost gasit scris in Cartea Vietii a fost aruncat in iazul de foc.

??( Putem presupune ca , un sfant din cei inviati, a avut un pastor care le-a fost indrumator si invatator de-o corectitudine, ravna si credinciosie extraordinara murind chiar ca martir , si totusi, iata, nu este in ceata celor vii. Atunci, i se va aduce dosarul si viata lui va fi vizualizata in sala de judecata. Nimeni nu va pleca de acolo nici cu cea mai mica indoiala asupra hotararilor luate. Si universul, si sfintii vor striga in cor : Drepte, adevarate si sfinte sunt judecatile Tale Doamne.)??

Ionica
26508. Postat la 05/01/2015 07:52 - 3771z12h49m
Shalom sora Valentina,

Multumesc. Foarte frumos raspuns. Si eu deseori m-am gandit la asta. Ar putea fi cineva impacat cu ideea pedepsirii unui cunoscut de al sau la moartea a doua - poate membru de familie - care a fost vazut foarte bine de noi si de toata lumea, insa pe ascuns sa fi avut pacate foarte foarte grave? De aceea procesul si dosarul procesului trebuie sa fie public, indiferent daca acest proces de judecata va fi inainte de mia de ani, in mia de ani sau dupa mia de ani.

"??( Putem presupune ca , un sfant din cei inviati, a avut un pastor care le-a fost indrumator si invatator de-o corectitudine, ravna si credinciosie extraordinara murind chiar ca martir , si totusi, iata, nu este in ceata celor vii. Atunci, i se va aduce dosarul si viata lui va fi vizualizata in sala de judecata. Nimeni nu va pleca de acolo nici cu cea mai mica indoiala asupra hotararilor luate. Si universul, si sfintii vor striga in cor : Drepte, adevarate si sfinte sunt judecatile Tale Doamne.)??"

Amin!

Am insa niste intrebari, la care m-am gandit alaltaieri si ieri:
Trebuie sa recunoastem ca in cele mai vechi manuscrise nu exista fraza: "Ceilalți morți n-au înviat până când nu s-au împlinit cei o mie de ani."

Oare aceasta fraza, introdusa de un copist, nu ne poate duce la o concluzie gresita? De unde stim ca este o concluzie corecta? Cum raspundem celor care nu accepta autenticitatea acestui fragment si spun ca ei o fac pe buna dreptate, deaorece fraza ,,ceilalti morti n-au inviat pana nu s-au sfarsit cei o mie de anir1;, nu se gaseste in Codex Sinaiticus, cea mai veche Biblie completa in limba greaca la ora actuala, copiata la cativa ani dupa Conciliul de la Niceea 325. De asemenea ea nu se gaseste in unele manuscrise numite "minuscule" si din versiunile siriene (cele in limba aramaica).

laurentiu nastasa
26511. Postat la 05/01/2015 15:11 - 3771z5h30m
Pace si har fratii in Unsul Ieshua. Deci este clar ca daca nu este acel text im manuscrisul cel mai vechi al Vestei bune inseamna ca cineva la adaugat nebagand in seama avertismentul din Apocalipsa 22.18,19, eu unul sterg ceia ce am spus mai sus adica "CEI RAI VOR INVIA DUPA CEI O MIE DE AMI" deoare ce ma tem sa nu fac gresiala si sa sustin ideia unui copiist fara minte care a adaugat la Apocalipsa. Si ramane sa ne rugam ca Tatal prin Fiul sa ne dea lumina asupra acestu subiect foarte important, caci rastalmacirea nu isi are locul caci stiti ce li se va intampla celor ce fac asta.

laurentiu nastasa a scris:
Revelatia20.5,6 ,,Ceilalți morți n-au înviat până când nu s-au împlinit cei o mie de ani,,. Aceasta este cea dintâi înviere. Fericit și sfânt este cel care are parte de cea dintâi înviere: asupra lor, a doua moarte*nu are putere; ci vor fi preoți**ai lui Elohim și ai Unsului si vor împărăți cu El o mie de ani.

Deci acest text nu exista in Sinaiticus cea mai veche Biblie.

laurentiu
fullban10
26515. Postat la 05/01/2015 19:29 - 3771z1h12m
eu unul sterg ceia ce am spus mai sus adica "CEI RAI VOR INVIA DUPA CEI O MIE DE AMI" deoare ce ma tem sa nu fac gresiala si sa sustin ideia unui copiist fara minte care a adaugat la Apocalipsa

smileyCe usor, Laurentiu, te dai muiatului ca iarba taiatului ( e o strigatura moldoveneasca)!

Acel copist a citit toata Scriptura si a inserat concluzia.
O contributie a avut si logica: Cine sa-i invie?
Dupa mia de ani, da, avea cine sa-i invie.

In Biblie gasim raspuns la toate intrebarile , numai ca trebuie citita cu lumina Duhului Sfant aprinsa.
In Ieremia 25;33 si 4; 23-27 avem cateva indicii, si chiar in Apocalipsa daca lasam verset cu verset sa ne vorbeasca.

De unde stim ca este o concluzie corecta?
Ionică, sigur ai raspunsul. Biblia se lasa descoperita prin Biblie.

Ionica
26517. Postat la 06/01/2015 08:03 - 3770z12h38m
Shalom tuturor,

Uitandu-ma la anumite texte, cred ca copistul a tras o concluzie gresita. Cei rai invie alaturi de cei buni.

Matei 12:

41 Bărbații din Ninive se vor scula la judecată alături de această generație și o vor condamna, pentru că ei s-au pocăit la predica lui Iona, iar aici iată că se află Unul mai mare decât Iona! 42 Împărăteasa din sud se va scula la judecată alături de generația aceasta și o va condamna, pentru că ea a venit de la marginile pământului, ca să asculte înțelepciunea lui Solomon, iar aici iată că se află Unul mai mare decât Solomon!

Va rog sa observam: "se vor scula la judecată alături de această generație". Avem aici cuvantul "ALATURI".

Din cauza acestor versete nu mai pot sustine ca cei rai invie dupa mia de ani.
Am citit versetele din Ieremia si ele se aplica timpului cand babilonienii au cucerit Iudeea. Deoarece ei au fost deportati in masa, nu a mai fost cine sa ingroape mortii. Iar versetul din Ier 4:27 arata ca tara nu a fost distrusa complet: "27 ,,Căci așa vorbește Domnul: ,Toată țara va fi pustiită; dar nu o voi nimici de tot."

Scrie "dar nu o voi nimici de tot", insa la venirea Domnului Ieshua tot ce-i vechi va disparea.

Lucia
26524. Postat la 06/01/2015 15:43 - 3770z4h58m
Ionica a scris:

Am insa niste intrebari, la care m-am gandit alaltaieri si ieri:
Trebuie sa recunoastem ca in cele mai vechi manuscrise nu exista fraza: "Ceilalți morți n-au înviat până când nu s-au împlinit cei o mie de ani."

Oare aceasta fraza, introdusa de un copist, nu ne poate duce la o concluzie gresita? De unde stim ca este o concluzie corecta? Cum raspundem celor care nu accepta autenticitatea acestui fragment si spun ca ei o fac pe buna dreptate, deaorece fraza ,,ceilalti morti n-au inviat pana nu s-au sfarsit cei o mie de anir1;, nu se gaseste in Codex Sinaiticus, cea mai veche Biblie completa in limba greaca la ora actuala, copiata la cativa ani dupa Conciliul de la Niceea 325. De asemenea ea nu se gaseste in unele manuscrise numite "minuscule" si din versiunile siriene (cele in limba aramaica).

Pe ce baza trebuie sa recunosc eu faptul ca fraza cu pricina nu ar exista in vechile manuscrise, daca eu nu le-am citit si tu nu le poti dovedi autenticitatea?
Cu ce scop a introdus copistul aceasta fraza, daca chiar sustii acest lucru, ce schimba ea in istoria omenirii, nu va mai fi inviere?
Noul Testament dovedeste ca la revenirea Domnului Hristos, toti mortii in Hristos vor invia...nimic de ceilalti !
La 1Corinteni 15.22-23-24-25 sta scris:
"Si dupa cum toti mor in Adam, toti vor invia in Hristos; dar fiecare LA RANDUL CETEI LUI, Hristos este cel dintai rod; apoi la venirea Lui , cei ce sunt a lui Hristos.
In urma, va veni sfarsitul, CAND El va da Imparatia in mainile lui Dumnezeu Tatal, DUPA ce va fi nimicita orice domnie, orice stapanire si orice putere.Caci El TREBUIE SA IMPARATEASCA PANA va pune pe toti vrasmasii sub picioarele Sale."
Se intelege destul de clar succesiunea evenimentelor finale.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Netzari
26525. Postat la 06/01/2015 15:58 - 3770z4h43m
In Peshitta, Apoc. 20.5 este asa:
UHODE HI KIOMTO KADMOITA.
adica:
Aceasta este invierea intai.
Doar atat scrie. Deci Ionica are dreptate cu asta.

A sluji lui Dumnezeu cum vrea omul, si nu cum cere Dumnezeu, este idolatrie.
Lucia
26527. Postat la 06/01/2015 16:21 - 3770z4h20m
Daca doar atat scrie... inseamna ca LOGIC, exista si o a doua inviere, pentru ca altfel, aceasta afirmatie;"Aceasta este invierea intai."nu-si mai avea rostul, nu crezi?
Si fraza cu pricina, logic vorbind, poate sa stea linistita, ea fiind o explicatie la ce-ai scris ca STA SCRIS!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Netzari
26528. Postat la 06/01/2015 16:27 - 3770z4h14m
Nu stiu ce sa spun, poate ca aveti dreptate, nu am urmarit tot ce scrie aici. Dar acolo doar atat scrie.
Sa avem pace si binecuvantari.

A sluji lui Dumnezeu cum vrea omul, si nu cum cere Dumnezeu, este idolatrie.
fullban10
26531. Postat la 06/01/2015 18:13 - 3770z2h28m
Ionică, pentru ca sunt trei invieri, de aceea cei din Ninive si imparateasa din Seba, vor putea acuza, iar cei ce L-au strapuns si batjocorit vor putea plange pentru ce au facut. Dar doar atat, un timp limitat. Ca dupa aceea se vor intoarce in mormant si vor invia la sfarsitul celor o mie de ani.

Ioan , in Ioan 5 scrie ce-a zis Iisus : vs. 25, 26: Adevarat, adevarat va spun, ca cine asculta cuvintele Mele, si crede in Cel ce M-a trimis are viata vesnica si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata. Adevarat adevarat va spun , ca vine ceasul, si acum a si venit, cand cei morti vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu, si cei ce-l vor asculta vor invia.
vs. 28, 29: Nu va mirati de lucrul acesta; pentru ca vine ceasul cand toti cei din morminte vor auzi glasul Lui, si vor iesi afara din ele. Cei ce au facut binele, vor invia pentru viata; iar cei ce au facut raul, vor invia pentru judecata.

Fiecare la randul cetei lui.

Ma mir cum de va dati dreptate unul altuia // cred ca copistul a tras o concluzie gresita//. //Deci Ionica are dreptate cu asta//. dar fara sa cititi Biblia?

Ionica
26534. Postat la 07/01/2015 07:53 - 3769z12h48m
2Petru 3:5. Caci inadins se fac ca nu stiu ca odinioara erau ceruri si un pamant scos prin Cuvantul lui Dumnezeu din apa si cu ajutorul apei

6. si ca lumea de atunci a pierit tot prin ele, inecata de apa.

7. Iar cerurile si pamantul de acum sunt pazite si pastrate, prin acelasi cuvant, pentru focul din ziua de judecata si de pieire a oamenilor nelegiuiti.

8. Dar, preaiubitilor, sa nu uitati un lucru: ca, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, si o mie de ani sunt ca o zi.

9. Domnul nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui, cum cred unii; ci are o indelunga rabdare pentru voi si doreste ca niciunul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta.

10. Ziua Domnului insa va veni ca un hot. In ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile ceresti se vor topi de mare caldura, si pamantul, cu tot ce este pe el, va arde.

11. Deci, fiindca toate aceste lucruri au sa se strice, ce fel de oameni ar trebui sa fiti voi, printr-o purtare sfanta si evlavioasa,

12. asteptand si grabind venirea zilei lui Dumnezeu, in care cerurile aprinse vor pieri, si trupurile ceresti se vor topi de caldura focului?

13. Dar noi, dupa fagaduinta Lui, asteptam ceruri noi si un pamant nou, in care va locui neprihanirea.

Ar fi ciudat ca la venirea Domnului sa nu se implineasca aceasta promisiune de la versetul 13.

Conform acestei profetii a lui Petru, avem:
1. Venirea Domnului Ieshua, Unsul lui Dumnezeu
2. Distrugerea lumii prin foc si aici nu este vorba de explozia in bucati a planetei, ci de un cataclism de foc
3. Instaurarea cerurilor noi si a pamantului nou

Intre evenimentele de la punctul 2 si 3 se interpune judecata:
Marea se evapora si da inapoi mortii din ea, care sunt inviati si judecati

1. Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou; pentru ca cerul dintai si pamantul dintai pierisera, si marea nu mai era.

Ce rost ar avea sa distrugi pamantul de doua ori? Odata la venirea Domnului Ieshua - cum profeteste apostolul Petru - si odata la finaul miei de ani?

Apocalipsa 20:
11. Apoi am vazut un scaun de domnie mare si alb, si pe Cel ce sedea pe el. Pamantul si cerul au fugit dinaintea Lui si nu s-a mai gasit loc pentru ele.

Mai degraba evenimentul din Apocalipsa 20:11 vine imediat dupa evenimentul de la 2Petru 3:
12. asteptand si grabind venirea zilei lui Dumnezeu, in care cerurile aprinse vor pieri, si trupurile ceresti se vor topi de caldura focului?

Succesiunea evenimentelor:
1. Venirea Domnului Ieshua
2. Intaia inviere si rapirea Bisericii la cer
3. Judecarea celor vii
4. Sfarsitul lumii de acum
5. Ceruri noi si pamant nou
6. Invierea generala si judecata
7. Mandatarea Regatului de o mie de ani
8. Sfarsitul celor o mie de ani, predarea mandatului in mana Tatalui
9. Rebeliunea de dupa o mie de ani
10. Distrugerea rebelilor

Lucia
26539. Postat la 07/01/2015 12:02 - 3769z8h39m
Vad doua invieri in "succesiunea evenimentelor", nu vrei sa ne dai detali despre "invierea celor rai"?
Adica, inainte de mileniu invie toti, are loc judecata, sunt aruncati in foc, s-a terminat cu cei rai, si dupa mileniu, apar din nou raii, are loc si o rebeliune...pai nu are logica, nu crezi?

fullban10
26545. Postat la 07/01/2015 21:07 - 3768z23h34m
Asa am inteles eu:
Nu stiu unde sa asez invierea pentru cei care L-au lovit si L-au rastignit.
1. Venirea Domnului Iisus
2. Prima inviere: a sfintilor si ridicarea lor la cer impreuna cu Iisus si cu ingerii care L-au insotit.
3. O mie de ani, in cer, deschiderea cartilor si a cartii vietii.
Pamantul e fara oameni, au murit la aratarea lui Iisus. Doar Satana si ingerii lui sunt singurii locuitori pe pamant o mie de ani.
4. A doua inviere: a celor rai
5. Rebeliunea celor rai
6. Aruncarea in iazul de foc
7. Pamant nou si ceruri noi
Inceputul vesniciei.

Ionica
26547. Postat la 08/01/2015 08:44 - 3768z11h57m
Lucia a scris:
Vad doua invieri in "succesiunea evenimentelor", nu vrei sa ne dai detali despre "invierea celor rai"?
Adica, inainte de mileniu invie toti, are loc judecata, sunt aruncati in foc, s-a terminat cu cei rai, si dupa mileniu, apar din nou raii, are loc si o rebeliune...pai nu are logica, nu crezi?

Shalom,

Detaliile ar fi:
1. fiecare om la nastere este inregistrat si scris in Cartea Vietii
2. fiecarui nou nascut i se da un inger supraveghetor
3. acest inger tine evidenta
4. la moartea individului, ingerul stie deja, daca el a murit ca drept sau ca nedrept
5. pe baza marturiei ingerului el este lasat sau sters din Cartea Vietii
6. la invierea celui rau se deruleaza faptele ca sa nu existe nici un dubiu
7. sfintii se pronunta si intaresc verdictul, consimtindu-l, apoi cel rau este distrus fara nici un drept de apel

Cred ca ceea ce iti scapa este un aspect descris atat in Evanghelii cat si in Epistola catre Evrei si anume ca exista diferenta intre rasplata Miresei si rasplata sfintilor din vechime. De aceea sunt doua invieri. Pe de alta parte, la judecata celor vii, sunt unii care vor scapa cu viata, toti aceia care se pocaiesc dupa rapirea Bisericii. Ei raman pe pamant si populeaza din nou pamantul. Multi dintre urmasii lor se revolta, dupa ce se incheie domnia de o mie de ani. Si sunt distrusi impreuna cu Satan si demonii.

Pagina 1 din 3 1 2 3 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163589 vizite unice Powered by PHP-Fusion