Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Deconectat Ce este SORȚUL?
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27032. Postat la 02/02/2015 14:17 - 3743z6h22m
Incepand de la cartea Iona, vreau sa cercetam Scripturile despre acest lucru, TRAGEREA LA SORTI, vad ca a devenit subiect de discutii.

"Si au zis unul catre altul:"Veniti sa tragem la SORTI , ca sa stim din pricina cui a venit peste noi nenorocirea aceasta?!"Au tras la SORTI si sortul a cazut pe Iona."(Iona 1.7)
Se pare ca mai avem mult de cercetat, ce ziceti?

Am adus special acest verset, ca sa vedem ca tragerea la sorti este permisa de Dumnezeu oricarui om, nu este ceva periculos... pune capat neintelegerilor, a fost motor pentru impartirea mostenirilor, si descoperitor al mincinosilor si celor care ascundeau lucruri nepermise(Iosua cu Acan).
Apoi, dupa cum vedem nu ne trebuie mari scoli pentru acest lucru, ci doar credinta, asa cum si corabierii au crezut ca SORTUL va descoperi cauza nenorocirii lor.
Imi pun acum intrebarea: Povestea lui Ionica este adevarata?Sau putem sa ne luam dupa "gura lumii"sau dupa ce STA SCRIS?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Ce este SORȚUL?
Ionica
27033. Postat la 02/02/2015 16:26 - 3743z4h13m
Shalom,

Este adevarata. Am auzit-o direct de la parintii in cauza.

Tu ai proceda la fel?

Si cu Haman cum ramane? Ca lui nu i-a reusit!

NTR Estera 3:
6 A considerat prea puțin lucru să pună mâna numai pe Mardoheu și, pentru că-l înștiințaseră despre poporul lui Mardoheu, Haman a plănuit nimicirea tuturor iudeilor, poporul lui Mardoheu, din toată împărăția lui Ahașveroș.
7 În prima lună, adică în luna Nisan, în anul al doisprezecelea al împăratului Ahașveroș, au aruncat rPurulr0;, adică sorțul, înaintea lui Haman, pentru o zi și pentru o lună, și a căzut pe2 luna a douăsprezecea, adică luna Adar.
8 Atunci Haman i-a zis împăratului Ahașveroș: r11; Există un popor care a fost împrăștiat și împărțit printre popoare, în toate provinciile împărăției tale, un popor ale cărui legi sunt diferite de ale tuturor popoarelor, precum și de legile împăratului. Nu se cade ca împăratul să le dea pace!
9 Dacă împăratul încuviințează să se scrie atunci un decret prin care ei să fie nimiciți, iar eu voi cântări zece mii de talanți3 de argint în mâinile slujbașilor ca să fie puși în visteria împăratului.
10 Împăratul și-a scos inelul de pe deget și i l-a dat agaghitului Haman, fiul lui Hamedata, asupritorul iudeilor.
11 Împăratul i-a zis lui Haman: r11; Poți să-ți păstrezi argintul! Iar în privința poporului, fă cu ei ce crezi tu de cuviință!
12 Scribii împăratului au fost chemați în luna întâi, în ziua a treisprezecea, iar ei au scris tot ce le-a poruncit Haman satrapilor împăratului, guvernatorilor puși peste fiecare provincie și conducătorilor fiecărui popor, fiecărei provincii în scrierea ei și fiecărui popor în limba lui. S-a scris în numele împăratului Ahașveroș și s-a pus apoi pecetea cu inelul împăratului.
13 Scrisorile au fost trimise, prin curieri, spre toate provinciile împăratului și aveau în vedere atât nimicirea, uciderea și stârpirea tuturor iudeilor, tineri și bătrâni, copii și femei, într-o singură zi, și anume în ziua a treisprezecea a lunii a douăsprezecea, adică a lunii Adar, cât și prădarea bunurilor lor.

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Ce este SORTUL?
Lucia
27037. Postat la 02/02/2015 17:52 - 3743z2h47m
Ionica,
1.In cazul cu copiii, trebuia sa puna un bilet cu NICIUNUL(pentru ca este clar sa ne gandim si la nevinovatia lor), asa fara acest bilet, trebuia sa cada cineva, nu?
2.Eu nu trag la sort...
3.In cazul lui Haman, planul lui a fost un plan rau, a tras pentru nimicire evreilor si planul rau s-a intors impotriva lui.
Sortul are un anumit scop, sa puna capat neintelegerilor, sa imparta, sa aleaga si sa descopere nelegiuirea, nu ti se pare ca ziua trasa de Haman, i-a descoperit nelegiuirea?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
emanolake
27039. Postat la 02/02/2015 18:16 - 3743z2h23m
Shalom și fiți binecuvîntati cu toți...

Am observat că de multe ori se face unele lucruri cu grabă și cum e proverbul acela graba strică treaba....

De exemplu ma uimit anumite calități a unor frați mai bătrîni care de exemplu ca să li se descoperă anumite puncte din scriptură de adevăr cum ar fi sabatul, sărbătorile, carnurile necurate,și poate și alte lucruri și nu le știu au intrat zile-săptămâni-luni și uneori ani ca să li se descopere în posturi cu sac și cenușă și rugăciuni....cred că nu lea fost ușor ci din punctul meu de vedere greu....acuma mai nou in zilele noastre am întîlnit persoane care practică sortul cu biletelesmiley uff...ce fain e mai simplu și ușor să primești raspunsul......sîntem în secolul 21 în următorul secol aș fi fost curios cum va mai fi smiley
Lucia
27052. Postat la 02/02/2015 20:04 - 3743z0h35m
Frate Emanolake, sper din toata inima ca pe viitor toti sa tinem cont de ce sta scris in Cuvant.

Ionica
27069. Postat la 03/02/2015 17:09 - 3742z3h30m
Shalom,

Sora Lucia, crezi ca la tragerea la sorti a apostolilor exista si un al treilea bilet, fara nici un nume?
smiley
Nu te grabi sa raspunzi, gandeste-te bine. Te rog.

Lucia
27073. Postat la 03/02/2015 17:42 - 3742z2h57m
Dragul meu, eu am spus in cazul copiilor...daca esti om intelept, iti dai seama ca una din posibilitati este si nevinovatia copiilor.
Tragerea apostolilor, a fost o alegere, in cazul copiilor era descoperirea celui care a furat.Nu-i tot una.

fullban10
27074. Postat la 03/02/2015 17:46 - 3742z2h53m
Se arunca sortul in poala hainei, dar orice hotarare vine de la Domnul. Proverbe 16;33.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Ionica
27287. Postat la 21/03/2015 07:42 - 3696z12h57m
Pacea si harul sa fie cu voi!

Un frate baptist din Arad (Iosif L., mobil 074 427 6557, de sunat dupa ora 17), vrea sa traga la sorti impreuna cu altii, dupa un post de trei zile si rugaciune pentru a afla care este numele lui Dumnezeu. Ce parere aveti?
--------------------------------------------

Restul postării a fost șers pentru că nu constituie subiectul acestei discuții.
Rugăm mai multă atenție pentru a nu se ajunge iar la conducerea discuției înafara subiectului. Aici se discută despre sorți nu despre pronunția tetragramei!

Moderator5

Lavi
27289. Postat la 21/03/2015 15:28 - 3696z5h11m
Șalom,
Baza unui post placut se poate gasi in cartea Isaia cap 58 ( aviz amatorilor posului intelept).
Numele Sfantului lui Israel nu mai este o enigma.
Important este sa nu fie luat in desert, comform poruncii a treia.
...................
Vreau sa va marturisesc ca nu am tras nici o data la sorti, si nici nu ma gandesc sa practic acest lucru.
Nu am pentru ce sa trag la sorti.
Imi face placere sa invat din cuvant despre aceasta practica, dar, doar atat.

gershom
27293. Postat la 21/03/2015 21:29 - 3695z23h10m
Pace,

Sortul, dupa cum vedem din diferite citate biblice a fost folosit in mai multe feluri. Iata cateva exemple:

-Pentru a primi o decizie din partea lui Dumnezeu (Lev 16: 8-10; Iosua 18:6-10; 1 Samuel 14: 41-42; Iona 1:7; 1Cron 24:5-7; 1 Cron 26:13-14; Fapte 1:26)
-Pentru determinarea timpului - zilelor, lunilor (Estera 3:7)
-Pentru a pune capat neintelegerilor (Proverbe 18:18)
-Mentionat in profetii (Ezechiel 21:21-22)
-Folosit ca joc de noroc (Ps 22:18; Ioel 3:3; Obadia 1:11; Naum 3:10; Mat 27:35)

Sortul este biblic, folosit si mentional in Vechiul dar si Noul testament, dar nu trebuie luat cu usurinta, sau folosit in mod incorect. Dupa cum se vede din unele citate biblice mentionate mai sus, sortul a fost folosit pentru a alege/identifica un lucru, loc, persoana, animal, care era deja bine cunoscut.

Cu privire la postarea # 27287 de mai sus a fratelui Ionica despre tragerea la sorti pentru a se afla care este numele lui Dumnezeu, cred ca este o problema, din cauza ca aici nu exista elementele de alegere bine cunoscute. Deci ce se pune aici la tragerea la sorti, sunt niste nume identificate de unul sau altul ca fiind adevaratul nume a lui Dumnezeu, in diferite feluri, predeterminat, speculativ, deci diferite interpretari.
Sa alegi intre ceva care nu este clar, definitivat, binecunoscut, inseamna a forta o alegere intre elemente incerte "puse in caciula", daca as putea zice asa, atata tot.
Numelea lui Dumnezeu, nu este de luat cu usurinta, si nu cred ca trebuie tras la sorti. Apreciez faptul caci anumite persoane s-au pus in post pentru acest lucru, dar eu nu vad de bine aplicatia.

Fiti binecuvantati

Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Pedro V
27294. Postat la 22/03/2015 07:35 - 3695z13h4m
Asa cum arata fratele Ghersom,sortul este gasit in Biblie,majoritatea cazurilor cand a fost folosit fiind in Vechiul Testament.

DAR sa luam aminte caci dupa pogorarea Duhului Sfant la sarbatoarea Cinzecimii,NU sa mai folosit NICIUNDE tragerea la sorti in vreo privinta,cu atat mai putin cand vine vorba despre,BIBLIE, Biserica sau lucrari din via Domnului Isus.
Ce facem acuma,ori credem ori nu credem Cuvantul Domnului?
Pentru cuvintele scrise in Biblie nu se trage la sorti,ci ele trebuie crezute si implinite.
Din cuvantul sfant,stim caci Duhul Sfant ne conduce in tot adevarul,deci ramanem la ce spune El,nu luam lucrurile duhovnicesti cu usurinta,si vrem raspuns la ele prin fapte firesti.
NU este biblic ce se face astazi in multe biserici ,alegerea prezbiterului prin vot,sau sort.
Cum sa sti care este alesul Domnului?Noi punem un numar limitat in alegerea pe care vrem sa o facem cu sortul,iar Domnul are pe altcineva in plan,astfel zadarnicim planul lui Dumnezeu de lucrare,si o luam inaintea Lui,iar lucrul acesta se vede in biserica slujire si tot ce se va face.
Si amintesc caci din cuvant vedem scris ca trebuie post,rugaciune si pe cine zice Duhul Sfant ,asa ramane,fiind Biserica este a lui Hristos,El fiind capul si cel ce imparte slujbele,Duhul Sfant ne da Darurile Sale,iar Dumnezeu lucreaza.
Sa ramanem doar la ce sta scris,fara a adauga sau scoate.

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Lavi
27297. Postat la 23/03/2015 09:39 - 3694z11h0m
Șalom si binecuvantare,
Sunt pentru post in general, chiar si pentru postul Esterei de trei zile si trei nopti ( este postul care rezolva cauze deosebite) nu contest aceasta,
ba, mai mult, cred ca aduce rezolvare.
Insa, aplicatia acestui post ( de trei zile ) si cauza pentru descoperirea Numelui Sacru, repet, care nu mai este o enigma ( parerea mea), ma face sa fiu de acord cu fratele ghershom intr-o oarecare masura.
Si, anume-aprecierea faptului caci anumite persoane s-au pus in post pentru acest lucru, dar aplicatia ( a trage la sort) nu o vad nici eu a fi prea buna.
............
Apreciez postarea frate ghershom pentru toate trimiterile legate de sort, Sfantul lui Israel sa-ti de-a rasplata!
Frate Pedro V, stim cu totii ca Duhul Sfant sau Spiritul Sfant a fost si inainte de sarbatoarea Cinzecimii.
Deci, Duhul Sfant a fost de la inceput.
Este adevarat ca in noul legamant, doar in-Faptele apostolilor 1:26 Au tras la sorți, și sorțul a căzut pe Matia, care a fost numărat împreună cu cei unsprezece apostoli....( dar si aceasta tragere la sort s-a facut tot sub calauza Spiritului Sfant-Duhului Sfant).
Pentru ca, iata ce este scris:'' Trebuie deci ca, dintre cei ce ne-au însoțit în toată vremea în care a trăit Domnul ( Rabi) Yeșua între noi,
cu începere de la botezul lui Ioan până în ziua când S-a înălțat El de la noi, să fie rânduit, unul care să ne însoțească drept martor al învierii Lui.
Ei au pus înainte pe doi: pe Iosif, numit Barsaba, zis și Iust, și pe Matia.
Apoi au făcut următoarea rugăciune:
,Doamne ( aici, in rugaciune, apare Numele Sfant, pentru ca- iudeii stiau ce Spirit-Duh Sfant Adevarat cheama- ), Tu, care cunoști inimile tuturor oamenilor, arată-ne pe care din acești doi l-ai ales,
ca să ia loc în slujba și apostolia aceasta, din care a căzut Iuda, ca să meargă la locul lui.'
(Rugaciunea a fost sub calauza Duhului Sfant).
Au tras la sorți, și sorțul a căzut pe Matia, care a fost numărat împreună cu cei unsprezece apostoli.''Iar dupa aceasta tragere la sort, nu mai gasim scris nicaieri in noul despre o alta tragere la sorti.
Repet, Duhul Sfant era inainte de coborarea propriuzisa de la sarbatoarea Cinzecimii din anul acela.....despre care avem scris la Fapte.
Si, ca sa nu ma indepartez prea mult de topic, am sa mai scriu un verset micut, care, atesta, ca, Duhul Sfant= Spiritul Sfant era inainte de pogararea de la Cinzecime : După aceste vorbe, a suflat peste ei, și le-a zis: "Luați Duh Sfânt! - Dupa ce a inviat Rabi Yeșua-(Ioan 20:22)
Multumesc.

Pedro V
27298. Postat la 23/03/2015 15:19 - 3694z5h20m
Asa este sora Lavi,Duhul Sfant a fost de la inceput ,ca si Isus,cum si scrie in Genesa,si era normal deoarece vine de la Dumnezeu.
Insa in vechime Duhul Sfant se manifesta in doua feluri : peste oameni si in interiorul lor,adica umpluti cu Duhul Sfant.
Cele mai des intalnite manifestari au fost cu pogorarea Duhului peste oameni,care pe moment spuneau ce aveau descoperire de Sus,iar dupa aceea putea trece o perioada sau niciodata sa mai proroceasca.
Dar sunt si exemple cand oameni erau umpluti cu Duhul Sfant,iar de prorocii din vechime ii stim cu toti.
La fel sa intamplat si cu apostoli cand Domnul Hristos a suflat Duhul Sfant peste ei, si inainte de inaltarea la cer a spus sa nu se departeze de Ierusalim pana nu vor primi fagaduinta Tatalui,botezul si puterea Duhului Sfant.

Insa in Noul Legamant Duhul Sfant este in noi si cu noi,asa cum a spus Hristos.
Nu doar prorocii sau unii oameni sfinti, pot avea si manifesta puterea Duhului Sfant in Noul Legamant,ci toata Biserica poate fi botezata si umpluta cu Duhul Sfant de la Cinzecime, DACA crede si cere asa cum au facut cei dintai crestini.

Cat despre alegerea lui Matia prin sort,vedem caci ea a fost inainte de botezul si umplerea cu Duhul Sfant la CInzecime,iar cel care sa ridicat in fata lor a fost Petru,si lucrurile sau calitatile pe care trebuia sa le implineasca apostolul care il inlocuia pe Iuda,au fost alese tot de Petru,iar pe Iosif si Matia,iau pus inaintea poporului ,,ei'', adica cei prezenti acolo.
Numai 2 au fost oare prezenti si indeplineau acele conditi spuse de Petru?
Stim caci alegerea celor 12 apostoli a facut-o insusi Domnul Isus pe munte,iar Apostolului Pavel ,ia iesit inainte si descoperit fata in fata,insusi El ,Domnul Hristos,iar in Corinteni 12 scrie caci Hristos imparte slujbele,iar Dumnezeu randuieste in Biserica:apostoli,proroci,invatatori,darul minunilor,darul tamaduirilor,ajutorarilor,carmuirilor si felurite limbi.
Dumnezeu si Isus hotarasc ,nu oameni cum se face astazi cu atata usurinta.
Apostoli la Cinzecime au fost botezati ,umpluti si au primit DUhul Sfant.

Iar lucru important si de luat minte este caci apostoli dupa Cinzecime, atunci cand au trebuit sa hotarasca cei 7 barbati care sa slujeasca la mese,sau pe prezbiteri,ori pentru lucrarea de misiune ,SAU rugat,au postit si pe cine a zis Duhul Sfant a ramas.

Cum sa tragem la sorti despre un lucru care ii scris in Biblie?
Cine ii necredincios si nu are credinta,doar acela nu crede toata Biblia.

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163574 vizite unice Powered by PHP-Fusion