Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 1 din 3 1 2 3 >
Deconectat Pilda Bogatului si a lui Lazăr - Iad și Rai -
ciprus
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
577. Postat la 25/10/2009 19:28 - 5672z9h47m
AS DORI DACĂ SE POATE, CINE E BINEVOITOR SA-MI EXPLICE SI MIE PILDA CU ''BOGATUL SI LAZAR '' AMANDOI AU MURIT DAR SE PARE CA AU AJUNS IN LOCURI DIFERITE
Deconectat RE: Pilda Bogatului si a lui Lazăr
Lica
578. Postat la 25/10/2009 19:34 - 5672z9h41m
Shalom! Nu sunt foarte sigur asupra carui punct se axeaza intrebarea insa daca inteleg eu bine problema ar fi.....de ce nu au mers amandoi in locuinta mortilor sa astepte invierea....judecata.
Parerea mea este ca aceasta pilda nu are ca subiect principal aceasta tema....in consecinta nu ne relateaza toate aceste amanunte. Ci doar mesajul principal: Ascultarea de Moise si Proroci...care de altfel erau scrierile de baza ca descoperire a realitatii in care se gaseau acum acesti doi (bogatul si Lazar). Astfel pilda ne arata doar ce avem de facut in aceasta viata si ce va urma dupa moarte.....
Un al doilea punct ar fi....de ce locuri diferite? Care a fost punctul in care aceste doua tipuri se despart?
Ei bine....la inceput ni se spune ca Lazar era sarac iar celalalt bogat....insa totusi nu aceasta este problema pentru ca pilda continua si spuneca bogatul nu s-a indurat de cel sarac. Apoi observam ca bogatul in timpul vietii sale nu credea in realitatea cu care acum se confrunta...deci el nu credea in Moise si Proroci(revelatia lui Dumnezeu). Despre Lazar nu nimic deoarece se subinteletge ca el este opusul celuilalt! In incheiere sa nu uitam cuvintele pe care le-a spus Mesia:Ioan 5:39 "ercetați Scripturile, pentru că socotiți că în ele aveți viața veșnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine." Domnul sa e binecuvinteze! Daca am gresit cu ceva imi cer iertare si dorind sa cresc....va rog corectai-ma! Shalom!

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat RE: Pilda Bogatului si a lui Lazăr
avodah
1273. Postat la 30/10/2009 23:23 - 5667z5h52m
Chiar...Cum intelegeti parabola cu Lazar?Credeti caci iadul va coexista cu raiul?

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat RE: Pilda Bogatului si a lui Lazăr - Iad și Rai -
abdon
1274. Postat la 30/10/2009 23:25 - 5667z5h50m
pai, cam asa s-ar intelege din Cuvant

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

fullban1
1275. Postat la 30/10/2009 23:27 - 5667z5h48m
Parabola , e parabola33; , nu ai cum sa33; o a33;na33;elegi literal . cum sa33; coexiste cele doua33; sta33;ri ? Cum ar suporta cei din rai , va33;za33;nd permanent pe eventualii apropiaa33;i chiar din familie , pra33;jindu-se la nesfa33;ra33;it la friga33;rui , iar ei huzurind ! Omul care este om cu adeva33;rat , nu poate suporta nici chinul unui animal , dara33;mite a unui semen al sa33;u , cu care eventual a dormit a33;n acelaa33; pat , ba nici a celui mai aprig dua33;man . De ce despre cei care sufera33; cumplit de o boala33; , ga33;ndim ca33; mai bine ar fi sa33; moara33; deca33;t sa33; se mai chinuie aa33;a ? Sincer , ce fel de caractere avea33;i ?
avodah
1276. Postat la 30/10/2009 23:28 - 5667z5h47m
In sfirsit sunt de acord si cu fratele mai in virsta smiley

fullban1
1277. Postat la 30/10/2009 23:29 - 5667z5h46m
Sa33; a33;na33;eleg ca33; pa33;na33; acum nici un mesaj postat de mine nu a fost acceptat nici de tine . Nu este nici o problema33; .

Voi posta un verset care iara33;i va deranja pe foarte mula33;i . Dar nu e spus de mine , ci de Ziditorul a33;nsua33;i . Deci : Isaia 3 : 12 " Poporul Meu este asuprit de nia33;te copii a33;i-l sta33;pa33;nesc nia33;te femei ! Poporul Meu , ca33;rmuitorii ta33;i te duc a33;n ra33;ta33;cire a33;i pustiesc calea pe care umbli . "

a33;i versetul 4 : " Le voi da ba33;iea33;i drept ca33;petenii - zice Elohim - a33;i nia33;te copii vor sta33;pa33;ni peste ei " .
avodah
1278. Postat la 30/10/2009 23:29 - 5667z5h46m
Ma refeream mai mult la ziua de 14 nissan, caci dupa atitea dezbateri pe tema respectiva , in sfirsit ceva cu care suntem de accord, dar ma uit sus la voturi , si realizez caci pierdem teren smiley ...

Avram_76
1287. Postat la 31/10/2009 22:19 - 5666z6h56m
Uh, un subiect atat de controversat ce-mi da fiori, gandindu-ma la consecintele vesnice ale unei stari sau a alteia.
In tinerete, umbland pe la harismatici si penticostali, evident, am perceput iadul in modul " calasic" adica in sensul ca Dumnezeu va chinui vesnic, la propriu, oamenii in foc.A mai trecut timpul, am mai evoluat si eu din punct de vedere spiritual, Dumnezeu mi-a descoperit legislatia sa, urmand apoi la fratii adventisti.Acolo am aflat, defapt redescoperit, o teorie a "iadului" identica cu cea a martorilor.Sa stiti, ca omeneste vorbind, mi-a placut foarte mult teoria si, sincer, chiar mi-as dorii ca aceasta teorie sa fie adevarata.
Au mai trecut ceva ani, am studiat si mai profund si, ambele teorii au suficiente versete pentru sustinere.In aceasta tema, ingaduiti-mi, va rog, sa nu ma pronunt intr-un mod absolut.Oricum, nici nu cred ca martorii si adeventistii ca cei gasiti vinovati vor arde foate repede si cu asta basta, dar nici nu cred ca penticostalii ca vinovatii vor arde foarte intens, la propriu vorbind, adica ar fi prea cumplit, chiar nu se potriveste cu caracterul lui Dumnezeu.Inclin sa cred ca acest chin va fi vesnic insa, chinul va fi la nivel spiritual.Cred ca vinovatii se vor chinui vesnic deoarece realizeaza ceea ce ar fi putut avea si, acum este imposibil sa mai aiba.Domnul sa ne lumineze si sa ne fereasca de acel chin , indiferent cum ar fi el, este groaznic oricum.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
fullban1
1288. Postat la 31/10/2009 22:21 - 5666z6h54m
Uitaa33;i fraa33;ilor un verset a33;i spunea33;i-mi a33;i mie cam pe unde a33;l a33;ncadraa33;i ?
Isaia 33 : 11 " Aa33;i za33;mislit fa33;n a33;i naa33;tea33;i paie de miria33;te ; suflarea voastra33; de ma33;nie a33;mpotriva Yerusalemului este un foc , care pe voi a33;na33;iva33; va33; va arde de tot".

Poate cumva fi a33;ncadrat a33;i la atacul final dat asupra ceta33;a33;ii sfinte , atunci ca33;nd va cobora33; foc din cer ( nu scrie niciunde ca33; de la Dumnezeu )
a33;i-i va mistui pe toa33;i a33;i vor ajunge ca cenua33;a pe pa33;ma33;nt ? Va-a33;i ga33;ndit cam cu ce vor ataca pa33;ca33;toa33;ii sub conducerea a33;i la a33;ndemnul lui satana , Cetatea Sfa33;nta33; ?
avodah
1289. Postat la 31/10/2009 22:21 - 5666z6h54m
Prin Iad sau Gheena se intelegea in vechime , locul unde se aruncau si se ardeau gunoaiele. in vechime acestea se depozitau in niste gropi in afara orasului, unde gunoielor li se dadea foc.Acolo ardeau mocnit fara intrerupere zi si noapte;locurile din apropiere fiind in continuu pline de fum. Figurativ aceste gropi cu foc si fum se credea ca infatiseaza ghena sau iadul de la sfirsitul lumii unde urmau sa fie aruncati de vii toti neascultatorii de D-zeu. Insusi Mintuitorul s-a folosit de acesta credinta populara, avertizind sa ne ferim de a nu ajunge in focul gheenei. ''Daca deci ochiul Tau cel drept te face sa cazi in pacat , scoate-l si leapada-l de la tine; caci este spre folosul tau sa piara unul din madularele tale, si sa nu-ti fie aruncat tot trupul in gheena" Mat. 5, 29
Trebuie precizat de la inceput , ca toate invataturile cu privire la focul iadului trebuie intelese in mod figurat, adica nu trebuie sa credem ca D-zeu ar fi pregatit un loc anume unde sa arda oamenii de vii , sau si mai gresit ca in acest foc pacatosii vor trbui sa sufere vesnic, durerile si arsurile groasnice ale flacarilor . Prin iad trebuie sa intelegem o pedeapsa dumnezeiasca prin foc , care va arde pe cei nelegiuti, fara insa a fi fost stabilit un loc anumit pentru acesta pedeapsa , sau ca pedeapsa acesta va fi vesnica, fara sfirsit.
Iad nu inseamna numai focul fizic care va ared pe cei nelegiuti, ci si acel foc dinlauntru care arde sufletul. ''Imi ardea inima in mine , un foc launtric ma mistuia" Ps39,3. Si limba poate sa arda pe altii ca un foc. "Limba este si ea un foc este o lume de nelegiuiri. Ea este aceea dintre madularele nostre , care intineaza tot trupul, si aprinde roata vietii , cind este aprinsa de focul gheenei." Iacov3,6
Ca iadul nu inseamna un loc anumit unde vor fi arsi pacatosii se intelege din pilda bogatului nemilostiv spusa de Mintuiitorul" Cu vremea sa33;racul a murit; a33;i a fost dus de a33;ngeri a33;n sa33;nul lui Avraam. A murit a33;i bogatul, a33;i l-au a33;ngropat. 23 Pe ca33;nd era el a33;n Locuina33;a mora33;ilor, a33;n chinuri, a33;i -a ridicat ochii a33;n sus, a va33;zut de departe pe Avraam, a33;i pe Laza33;r a33;n sa33;nul lui, 24 a33;i a strigat: ,Pa33;rinte Avraame, fie-a33;i mila33; de mine, a33;i trimete pe Laza33;r sa33;-a33;i moaie va33;rful degetului a33;n apa33;, a33;i sa33;-mi ra33;coreasca33; limba; ca33;ci grozav sa33;nt chinuit a33;n va33;paia aceasta""Luc16,22 Ca aceasta pilda nu trebuie inteleasa literar se intelege din imposibilitatea bogatului de a sta de vorba cu Avraam , care se afla in rai iar bogatul pe pamint in iad. Era posibila o asemenea convorbire? Unde-i raiul si unde -i iadul? Sau ar fi putut Lazar sa se coboare in iad? dar pilda a fost spusa in forma acesta ca sa inlesneasca ajungerea la inimile ascultatorilor care-si inchipuiau iadul dupa credinta populara de atunci. Noi insa trebuie sa intelegem ca in acesta pilda domnul s-a folosit de o vorbire alegorica, prin care a vrut sa ne arate ca toti oameni bogati si nemilostivi precum si cei rai care aduc suferinte semenilor lor, locul lor nu poate fi in Imparatia lui D-zeu, ci ii asteapta moartea cea vesnica.In inteles spiritual atit iadul cit si raiul incep de pe acest pamint . Cine se intoarce la Hristos a intrat in rai.a33;i viaa33;a vecinica33; este aceasta: sa33; Te cunoasca33; pe Tine, singurul Dumnezeu adeva33;rat a33;i pe Isus Hristos, pe care L-ai trimes Tu.Ioan17.3Viata vesnica este cunoasterea lui D-zeu si a Mint. Hristos. Ea incepe de aici de pe pamint , din momentul cind primim in inima pe D-l. El a spus: Va las pacea , va dau pacea Mea Ioan 14,27. Iar psalmistul scrie: Multa pace au cei ce iubesc Lege Ta, si nu li se intimpla nici-o nenorocire.Ps119,165. Poate spune cineva ca nu e raiul in sufletul lui cind are pace, cind se simte bucuros si fericit? Paradisul este inima in care locuieste HRISTOS. aCEASTA ESTE iMPARATIA sPIRITUALA(Raiul) pe care D-l a venit sa o intemeieze pe pamint.Cine nu devine partas a acestei Imparatii , cit traieste pe pamint, nu va avea parte nici de Imparatia din ceruri, pt. ca acesta Imp. de aici incepe
Tot la fel si iadul se instaleaza in inimile oamenilor , tot de pe pamintul acestasmileyar cei ra33;i sa33;nt ca marea a33;nfuriata33;, care nu se poate linia33;ti, a33;i ale ca33;rei ape arunca33; afara33; noroi a33;i ma33;l.``
21 ,,Cei ra33;i n'au pace`` zice Dumnezeul meu Isaia57,20. Firea pamintesca nepocaita, va fi vesnic nemultumita. Sunt chinuiti de pacat si n-au odihna cei ce nu primesc pe Hristos in inimile lor. Unde pacatul e stapin acolo e iadul. Pacatele ard si chinuie sufletele oamenilor, ca un foc nestins.Suferintele sufletesti si teama de moarte constituie iadul spiritual, in care sunt condamnati sa traiasca toti cei care parasesc pe D-l. Inima in care locuieste spiritul cel rau- teama si gandurile rele au devenit un iad. Doctrinele religiose care invata ca iadul va fi un foc unde trupurile celor rai vor arde vesnic constituie o mare eroare. Ar fi o mare nedreptete facuta pacatosilor, daca pentru o viata scurta traita pe pamant in pacate, sa sufere vesnic in chinuile iadului. Ar fi oare aceasta o pedeapsa echitabila?D-zeu cel drept ar putea face o asemenea nedreptate?Cei ce sustin astfel de invataturi nu isi dau seama ce spun. Aceasta este nu numai o ratacire ci si o insulta adusa la adresa lui D-zeu."Cine nu iubeste , nua cunoscut pe D-zeu; pentru ca D-zeu este Dragoste: 1 Ioan 4:8. Ar fi numit D-zeu al iubirii , daca D-l ar invia pe pacatosi cu trupurile lor batrane, bolnavi , slabi si suferinzi asa cum au intrat in morminte si dupa suferintele pe care le-au indurat in acetse trupuri sa fie acum inviati si sa fie aruncati de vii in focul cel nestins unde vor fi chinuiti in vecii vecilor. Iata unu dintre cele mai dezgustatoare invataturi din crestinism care face pe oameni sa socoteasca pe D-zeu cel Bun si Milostiv, un tiran pe care sa-l urasca daca astfel se poarta cu fiintele create de El. Cum s-ar simti D-zeu cel Sfant si Drept sau ingerii Sai, daca ar trebui sa priveasca vesnic la chinurile si suferintele pacatosilor in flacarile iadului si sa asculte la nesfarsit vaietele si tipetele lor care ar sfasia atmosfera? Cum s-ar simti cei mantuiti cand ar vedea chinurile nelegiuitilor acolo unde fiind poate si unii din membrii familiilor sau rude si prietenii lor? Cine ar putea petrece fericit la un ospat daca se aud vaiete si suferint eale unor chinuri de moarte? Ar mai putea trai cineva fericit in rai daca iadul ar exista in acest fel ?Sigur ca nu. Chiar si celor de acolo, suferintele celor din iad ar face ca raiul sa nu mai fie rai. bucuriile lor s-ar preface in intristare la gandul ca altii sufera ingrozitor. Nu pedeapsa cu focul iadului trebuie sa constitue tema principala a predicarii Evangheliei, ci vestire adragostei lui D-zeu si pierderea vietii vesnice a celor care nu se intorc din iubire la D-zeu. Ce pedeapsa poate fi mai mare pentru omul care nu se intoarce la Dzeu decat pierderea Pradisului din cauza neglijentei sale de a se preagti pentru El? Asadar prin focul iadului trebuie s aintelgem in primul rand suferinta sufleteasca , regretul acelor acare au pierdut viata vesnica si imparatia lui D-zeu. Acest regret va fi vesnic adica, asupra acestei pedepse nu se vor mai reveni niciodata.Tot asa Sodoma Si Gomora care se dadusera la curvie ne stau inainte ca o pilda suferind pedeapsa unui foc vesnic.Iuda 7. Si despre focul care urma sa fie aprins la portile Ierusalimului s-a scris canu se va stinge si totusi s-a stins- nu arde vesnic : Ieremia 17:27, 52:13.

fullban1
1290. Postat la 31/10/2009 22:22 - 5666z6h53m
Frate Daniel , sau cum te vei numi tu , binecuva33;ntarea Celui ce tra33;iea33;te vea33;nic sa33; fie asupra ta . Ferice de tine , ca33; nu sa33;ngele a33;i carnea a33;i-a descoperit acest mare adeva33;r , ci Duhul Celui Vea33;nic care locuiea33;te a33;n tine . Nu te pla33;nge ca33; balana33;a a33;nclina33; spre cei ce au votat pentru un dumnezeu " sadic " , ca33;ci este a33;i unul din acesta . Ziditorul nostru este DRAGOSTE , iar satana nu are nimic a33;n El . Un singur amendament pot sa33;-mi permit la tot ce ai spus . Nu ca33; tu ai crede altfel , pentru ca33; la acest subiect sunt a33;ntrutotul deacord cu cele expuse de tine . Deci amendamentul este ca33; a33;n " ghena " niciodata33; nu ardeau trupurile vii ale cuiva , ci numai cele moarte . a33;i a33;n cele mai negre momente din practica religioasa33; idolatra33; a poporului Israel , atunci ca33;nd a33;n valea Ghehinom se treceau prin foc a33;nta33;ii na33;scua33;i a33;n cinstea lui Moloh , a33;i , care ulterior a devenit groapa de gunoi ( crematoru ) oraa33;ului Yerusalem , acei copii mai a33;nta33;i erau junghiaa33;i , apoi ara33;i pe altarele idolatre . a33;i de ars , ardea ata33;t timp ca33;t focul avea ce arde din trupul mort a33;i nu vea33;nic . a33;nca33; odata33; fii binecuva33;ntat , ca33; mai sunt oameni care lupta33; pentru ca sa33; ridice blamul aruncat asupra Tata33;lui nostru iubitor . Amin .
avodah
1291. Postat la 31/10/2009 22:22 - 5666z6h53m
Ovi sunt curios cum vezi tu lucrurile referitor la acest subiect?

Aurelc
1292. Postat la 31/10/2009 22:23 - 5666z6h52m
Va33;d ca33; mi s-a cerut a33;i mie pa33;rerea privitor la acest aspect.. O sa33;-a33;i ra33;spund pentru a33;nceput printr-o a33;ntrebare..sper ca33;-mi dai voie sa33; procedez a33;i aa33;a.. ;-)

Mi-ar face pla33;cere sa33;-mi spui tu ce crezi mai a33;nta33;i: Fiara a33;i Proorocul mincinos, din Apocalipsa; sunt oameni, sau ce sunt ei ? a33;ngeri ? Sau alte fiina33;e, a33;i eventual sa33; argumentezi un pic - mersi, a33;i spor la treaba33;. Fii binecuva33;ntat.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
avodah
1293. Postat la 31/10/2009 22:25 - 5666z6h50m
Imi place cum ai pus problema:

Aurelc a spusȘ
mersi, și spor la treabă

Dar ai uitat caci eu am 3 copiii care nu ma lasa sa ma concentrez atat timp cit ar lua subiectul acesta

Aurelc
1294. Postat la 31/10/2009 22:26 - 5666z6h49m
Nu e nici o graba33; Dane. Ra33;spunzi atunci ca33;nd ai timp. Dar e important sa33; a33;tiu ce crezi tu despre Fiara33; a33;i Proorocul mincinos. Dar, nu ce cred ala33;ii... ma33; refer la doctrine UCG sau pa33;reri de-a lui "Iedidia"... :-D Ma33; intereseaza33; pa33;rerea ta, ca33; a33;i tu m-ai a33;nterbat tot personal

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
avodah
1295. Postat la 31/10/2009 22:27 - 5666z6h48m
Zilele sfirsitului isi au inceputul la aparitia lui Anticrist de a carui sosire e legata si lepadarea credintei, despre care Biblia spune ca nimeni nu trebuie sa creada ca ziua venirii D_lui e gata sa apara inainte sa fi avut loc lepadarea de credinta si aratarea omului faradelegii. Aceasta este scopul lucrarii lui Anticrist: sa infinteeze o noua religie moderna, al carei intemeietor si conducator va fi el. Va avea pretentia ca este Mesia cel asteptat de lume sa apara si lumea va crede in el si I se va inchina datorita semnelor si minunilor mincinoase pe care le va face.
2Tes.2,1-12 Citat:
Ca33;t privea33;te venirea Domnului nostru Isus Hristos a33;i stra33;ngerea noastra33; laolalta33; cu El, va33; ruga33;m, fraa33;ilor, 2 sa33; nu va33; la33;saa33;i cla33;tinaa33;i aa33;a de repede a33;n mintea voastra33;, a33;i sa33; nu va33; tulburaa33;i de vreun duh, nici de vreo vorba33;, nici de vreo epistola33;, ca venind dela noi, ca a33;i cum ziua Domnului ar fi a33;i venit chiar. 3 Nimeni sa33; nu va33; ama33;geasca33; a33;n vreun chip; ca33;ci nu va veni a33;nainte ca sa33; fi venit lepa33;darea de credina33;a33;, a33;i de a se descoperi omul fa33;ra33;delegii (Sau: omul pa33;catului), fiul pierza33;rii, 4 protivnicul, care se a33;nala33;a33; mai pe sus de tot ce se numea33;te ,,Dumnezeu``, sau de ce este vrednic de a33;nchinare. Aa33;a ca33; se va aa33;eza a33;n Templul lui Dumnezeu, da33;ndu-se drept Dumnezeu. 5 Nu va33; aducea33;i aminte cum va33; spuneam lucrurile acestea, ca33;nd eram a33;nca33; la voi? 6 a33;i acum a33;tia33;i bine ce -l oprea33;te ca sa33; nu se descopere deca33;t la vremea lui. 7 Ca33;ci taina fa33;ra33;delegii a a33;i a33;nceput sa33; lucreze; trebuie numai ca cel ce o oprea33;te acum, sa33; fie luat din drumul ei. 8 a33;i atunci se va ara33;ta acel Nelegiuit, pe care Domnul Isus a33;l va nimici cu suflarea gurii Sale, a33;i -l va pra33;pa33;di cu ara33;tarea venirii Sale. 9 Ara33;tarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne a33;i puteri mincinoase, 10 a33;i cu toate ama33;girile nelegiuirii pentru ceice sa33;nt pe calea pierza33;rii, pentruca33; n'au primit dragostea adeva33;rului ca sa33; fie ma33;ntuia33;i. 11 Din aceasta33; pricina33;, Dumnezeu le trimete o lucrare de ra33;ta33;cire, ca sa33; creada33; o minciuna33;: 12 pentruca toa33;i cei ce n'au crezut adeva33;rul, ci au ga33;sit pla33;cere a33;n nelegiuire, sa33; fie osa33;ndia33;i
.
Semnele de recunostere a lui Anticrist sunt:1-Mesia cel adevarat va veni pe nori cerului si va fi vazut de toata lumea.Mat.24,27.Anticrist apare numai in anumite locuri<in>Mat,24,26
2- Adevaratul Mesia va apare la sfirsitul celor 7 plagi prin care vor fi pedepsiti cei nelegiuiti.Anticrist apare inainte de caderea plagilor in timp de pace si de liniste.
3- Adevaratul Mesia a fost nascut din Tatal>Anticristul tagaduieste dumnezeirea lui Hristos, spunand ca a fost un om ca ttoti ceilalti oameni. Ioan 1,14. 1 Ioan 2,22

Deci Anticrist va trebui sa fie o persoana

despre :Fiara cu zece coarne si sapte capete
Apoc13,1 Citat:
Apoi am sta33;tut pe nisipul ma33;rii. a33;i am va33;zut ridica33;ndu-se din mare o fiara33; cu zece coarne a33;i a33;apte capete; pe coarne avea zece cununi a33;mpa33;ra33;tea33;ti, a33;i pe capete avea nume de hula33;
.
In profetie ,o fiara simbolizeaza un imperiu Dan7,17<quote>. Cei patru imparati reprezinta cele patru imperii mari care au dominat pe pamint :Babilonia,Medo-persia, Grecia si Roma.Fiara cu zece coarne si sapte capete este fiara patra(imperiul Roman) care i-a fost aratata lui Daniel <Citat:
El mi-a vorbit asa:<Fiara> .Cele zece coarne , inseaman ca din imparatia aceatsa se vor ridica zece imparati
>Dan7,23-24. De precizat ca aceatsa a patra imparatie va exista pe pamint pana la venirea D-lui<quote> Dan7,26.[quote][quote]Acesta fiara a fost ranita de moarte Apoc13,3 .Imperiul Roman a fost ranit de moarte, atunci cand a fost dezmembrat de navalirea popoarelor barbare in 476. De atunci , nu a mai fost un imperiu unitar, ci au aparut mai multe state asa cum a fost prezis ca <quote>Dan. 7,24.Avand fiecare guvernare proprie inseaman ca acest imperiu practic a incetat sa mai existe , lovitura data de barbari a fost mortala. Dar este profetit ca aceatsa rana de moarte (aceasta dezmembrare) va fi vindecata. Aceasta inseamana ca statele care au facut parte din Imperiul Roman, se vor unii si vor forma iarasi un singur imperiu.
De remarcat ca desi rana de moaret va fi vindecata prin unirea acestor state, totusi va avea in continuare tot zece coarne, adica mai multe conduceri, care desi unite intr-un singur imperiu, va avea fiecare stat si o conducere proprie, adica un imperiu format din state libere cu identitate proprie. La o astfel de unire se lucreaza in zilele noastre si in final, conform profetiei, fostul Imp. Roman (fiara a patra) va fi refacut si va dainuii pana la venirea D-lui. Adica va avea alta soarta decat celelate fiare dinainte-Babilonia, Medo-Persia si Grecia ale caror imperii au apus definitiv. Iar lumea se va mira vazand acest imperiu refacut, pentru ca Europa va devenii cel mai puternic imperiu din lume.
Acum se lucreaza la nivel politic si financiar, iar urmatorul pas inevitabil se va lucra la nivelul militar , devenind cel mai puternic imperiu din lume
Despre cornul cel mic , care deja se contureaza data viitoare-
Deci cam asa cred eu personal, dar va ramane de vazut daca vom traii!!!
Unele le vedem ca se intampla sub ochi nostri

abdon
1296. Postat la 31/10/2009 22:29 - 5666z6h46m
Scuza-ti nu imi permit de a citi postarile lungi, va veni si ziua aceea.

Materia care o vor avea cei care vor fi in rai, vesnica, aceasi materie o vor avea si cei din iad. Cum vor trai fericit cei din rai, o vesnicie, atat vor chinui cei din iad.

Cat despre cei din rai nu ca nu le vor pasa, de cei din iad, dar nu vor sti de asa ceva.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Aurelc
1297. Postat la 31/10/2009 22:30 - 5666z6h45m
Frumoasa expunerea ta Dane, si sustinuta cu Biblia, dar poate m-am facut eu mai greu inteles... Noi discutam aici despre Rai si Iad, si nu as vrea sa deviem de la subiect.

Eu stiu ca Fiarele reprezinta imparatii, dar le-am pomenit in contextul pasajului urmator:
Citat:
VDC Apocalipsa 19:19 Si am vazut fiara si pe imparatii pamantului si ostile lor, adunate ca sa faca rasboi cu Cel ce sedea calare pe cal si cu oastea Lui.
20 Si fiara a fost prinsa. si impreuna cu ea, a fost prins proorocul mincinos, care facuse inaintea ei semnele, cu care amagise pe cei ce primisera semnul fiarei, si se inchinasera icoanei ei. Amandoi acestia au fost aruncati de vii in iazul de foc, care arde cu pucioasa.

Acum eu nu cred ca sistemul politic sau institutia armata al unui imperiu va fi aruncat in iazul de foc.. ci e vorba de oamenii care au facut parte din acel sistem.. Imparati ca Nebucadnetar, sau Nero sau Constantin cel Mare... etc. La fel si cu "proorocul mincinos" .. Deci interbarea mea era: crezi si tu ca este vorba de oameni aici, sau ce sunt ei? Pentru ca versetul 20 spune ca "au fost aruncati de vii in iazul de foc, care arde cu pucioasa" De aceea eu cred ca vor fi omeni care se vor chinui vesnic, asa cum altii vor imparati vesnic .
Citat:
VDC Daniel 12:2 si Multi din cei ce dorm in tarana pamantului se vor scula: unii pentru viata vesnica, si altii pentru ocara si rusine vesnica.

abdon
1298. Postat la 31/10/2009 22:31 - 5666z6h44m
parcă și Domnul Isus spune: unde viermel nu moare, și focul nu se stinge.

Pagina 1 din 3 1 2 3 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192222 vizite unice Powered by PHP-Fusion