Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 10
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Biblia
Pagina 1 din 4 1 2 3 4 >
Deconectat Versete deosebite
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
12760. Postat la 21/07/2011 12:08 - 5035z11h49m
Cred că fiecăruia ni se întâmplă uneori să citim sau recitim câte un pasaj și din el să ne zâmbească într-un mod mai aparte un anume verset sau mai multe...
Scopul acestui subiect este de a da fiecăruia posibilitatea de a posta versetele ce tocmai le-a citit și care i-au vorbit în mod deosbit. Indiferent că postați și ce ați înțeles din ele sau nu, important este să nu se facă prea mari, multe și lungi comentarii pe margina lor, și fiecare să posteze pasajul preferat menționând desigur locul unde scrie în Biblie acel pasaj.

Spor la postat smiley

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat RE: Versete deosebite
costy
12763. Postat la 21/07/2011 14:59 - 5035z8h58m
Multumesc frt. ovidiu pentru deschiderea acestui subiect. Fiind cu citirea Bibliei la cartea 1 SAMUEL m-am lovit de doua versete care ar trebui luate in considerare pentru cresterea noastra pe calea Credintei si chiar daca aceste cuvinte au fost adresate de Prorocul Samuel catre imparatul lui Israel Saul in vechime eu zic ca au valoare si in ziua de azii :

1 Samuel 15:22 Samuel a zis: Îi plac Domnului mai mult arderile de tot și jertfele decât ascultarea de glasul Domnului? Ascultarea face mai mult decât jertfele, și păzirea cuvântului Său face mai mult decât grăsimea berbecilor.

1 Samuel 15:23 Căci neascultarea este tot atât de vinovată ca ghicirea, și împotrivirea nu este mai puțin vinovată decât închinarea la idoli și terafimi. Fiindcă ai lepădat cuvântul Domnului, te leapădă și El ca împărat.

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
fullban10
12765. Postat la 21/07/2011 17:58 - 5035z5h59m
Versetul pe care pastorul meu l-a citit pentru mine la botez, 23 mai 2004.

Acum așa vorbește Domnul, care te-a făcut, Iacove, și Cel ce te-a întocmit, Israele!. Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume : ești al Meu. ( Isaia 43;1)

Biblia are răspuns la toate intrebările.
costy
12792. Postat la 24/07/2011 07:57 - 5032z16h0m
Eclesiastul 12:13 Să ascultăm, dar, încheierea tuturor învățăturilor: Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om.

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
cautatorul
12799. Postat la 24/07/2011 19:07 - 5032z4h50m
Buna seara
Bine v-am regasit .
Psalmul 118.8 ".Mai bine este să cauți un adăpost în Domnul, decât să te încrezi în om; "

Încrederea pusă în om este adesea trădată, dar Domnul nu părăsește niciodată pe aceia care-și pun încrederea în El.

Cu respect
costy
12814. Postat la 25/07/2011 19:29 - 5031z4h29m
Doua versete minunate pe care le-am citit inainte cu cateva minute ca Domnul sa ne aduca o mare izbandire familiei mele .

Psalmii 91:14 Fiindcă Mă iubește zice Domnul de aceea îl voi izbăvi; îl voi ocroti, căci cunoaște Numele Meu.

Psalmii 91:15 Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi și-l voi proslăvi.

Binecuvintat sa fie Numele Domnului nostru ISUS care ne iubeste cu o Dragoste vesnica .AMIN

costy
12908. Postat la 30/07/2011 22:33 - 5026z1h24m
Romani 10:9 Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Isus ca Domn și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit.

fullban10
12912. Postat la 31/07/2011 15:25 - 5025z8h32m
Unul din strigătele de durere ale lui Dumnezeu:
Aș vrea să-mi alin durerea; dar mă doare inima în mine. Ieremia 8; 18.

Și unul din strigătele noastre:
Secerișul a trecut, vara s-a isprăvit, și noi tot nu suntem mântuiți!. Ieremia 8; 20

costy
12971. Postat la 02/08/2011 21:15 - 5023z2h42m
Psalmii 97:11 Lumina este semănată pentru cel neprihănit, și bucuria, pentru cei cu inima curată.

cautatorul
13509. Postat la 02/09/2011 10:57 - 4992z13h0m
Buna ziua

1 . Un principiu bun in viata daca il adoptam .

Eclesiastul 10:20 Nu blestema pe împărat, nici chiar în gând, și nu blestema pe cel bogat în odaia în care te culci; căci s-ar putea întâmpla ca pasărea cerului să-ți ducă vorba, și un sol înaripat să-ți dea pe față vorbele.

-În general, e periculos să facem afirmații tari despre alți oameni, mai ales despre cei cu autoritate .
-Priviti cat de profund patrunde nici chiar in gand , nici nu se pune problema sa vorbim ceva rau despre alti in auzul semenilor .
-Acest principiu adoptat ne poate scuti de necazuti si neplaceri care pot veni asupra noastra din cauza unor vorbe pripite .
- Acest principiu ne scuteste sa rosim inaitea oamenilor de vare am vorbit rau
- Acest principiu ne salveaza de comiterea unui pacat neplacut ( vorbirea de rau sau blestemarea semenului)
- Acest principiu ne scapa de la moatre in persecutia ce va veni
-Acest principiu cine il adopta e un om care primeste intelepciune , e un om intelept si va fi mai aproape in asema nare cu Domnul sau .
Cata intelepciune in acest verset e minunat imi place tare . Doamne-ajuta
eben-ezer
13535. Postat la 03/09/2011 11:58 - 4991z12h0m
"Mi.am pus inima sa cunosc intelepciunea si sa cunosc prostia si nebunia.Dar am inteles ca si aceasta este goana dupa vant.Caci unde este multa intelepciune este si mult necaz si cine isi inmultestse cunostinta isi mareste durerea".(ECLES.1;17,18)

Am învățat ca durează ani să câștigi încredere și că doar în câteva secunde poți s-o pierzi.Am învățat că eroi sunt cei care fac ce trebuie,când trebuie,indiferent de consecințe...(OC.P.)
fullban10
13536. Postat la 03/09/2011 15:00 - 4991z8h57m
Am fost tânăr, și am îmbătrânit, dar nu am văzut pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmașii lui cerșindu-și pâinea. Psalmul 37;25.

costy
13540. Postat la 03/09/2011 18:37 - 4991z5h20m
2Corinteni 6.8 în slavă și în ocară, în vorbire de rău și în vorbire de bine. Suntem priviți ca niște înșelători, măcar că spunem adevărul;

costy
14846. Postat la 16/10/2011 19:21 - 4948z4h36m
Un verset minunat si cu foarte mare insemnatate pentru cine il intelege cu adevarat

Romani 8 .7 Fiindcă umblarea după lucrurile firii pământești este vrăjmășie împotriva lui Dumnezeu, căci ea nu se supune Legii lui Dumnezeu și nici nu poate să se supună.

fullban10
14877. Postat la 05/11/2011 18:06 - 4928z4h52m
Dacă aș mai căuta să plac oamenilor, n-aș fi robul lui Hristos. ( Galateni 1;10 u.p.)

Nica Schirod
14895. Postat la 06/11/2011 16:49 - 4927z6h8m
O seară frumoasă plină de Pace.
Psalmul 119: 71. Este spre binele meu că m-ai smerit, ca să învăț orânduirile Tale.
Acest verset corespunde fizicului meu și eu nu am cuvinte să-i mulțumesc Tatălui Ceresc, pentru minunata Lui înțelepciune!
Din punctul acesta de vedere, eu am multă Pace voi?

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
fullban10
14904. Postat la 07/11/2011 05:57 - 4926z17h1m
Acolo Mă voi întălni cu copiii lui Israel, și locul acela va fi sfințit de slava Mea. Exod 29; 43.

Mi-aș dori ca acest text să fie pentru portalul Melhisedec: acolo Mă întâlnesc cu copiii Mei, și locul e sfințit de slava Mea.

Lavi
14927. Postat la 09/11/2011 08:34 - 4924z14h23m
Multa Pace ,pentru ca intr-o zi de sabat un frate drag a venit in adunare si ne-a invatat să nu uităm aceste versete :,, Col .cap 1. vers.26si 27:.
Vreau să zic: taina ținută ascunsă din veșnicii și în toate veacurile, dar descoperită acum sfinților Lui, cărora Dumnezeu a voit să le facă cunoscut care este bogăția slavei tainei acesteia între Neamuri, și anume: Hristos în voi, nădejdea slavei.
Iar in Evrei cap 13 cu 8 am citi ....Isus Hristos este același ieri și azi și în veci! Să nu le uitam.

costy
14929. Postat la 09/11/2011 09:09 - 4924z13h48m
La fel si eu sora lavinia am ajuns sa cunosc un verset pe care l-am citit de cateva ori dar Domnul ma facut sa-l inteleg , referitor la Alimentatia Curata

1 Timotei 4. 3 Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri
de către cei ce cred și cunosc adevărul.

Deci cei care cred, da Credem ca Dumnezeu a poruncit oamenilor sa nu se intineze cu mancaruri necurate , Si cei care cunosc Adevarul da il cunoastem ca gasim scris in Levetic 11, deci ce sa sa zicem la toate aceste lucruri! Slavit si Binecuvintat sa Fie Numele Celui Preainalt care ne-a descoperit aceste lucruri minunate si adevarate , A Lui sa fie toata Slava Cinstea si Marirea in veci de veci . AMIN

Nica Schirod
14938. Postat la 09/11/2011 21:00 - 4924z1h57m
O noapte cât se poate de dulce și plină de pace.

Am găsit în Cuvântul Lui Dumnezeu, câte-va versete deosebite, de data aceasta voi expune un conținut scurt dar care merită rumegat și salivat cu multă atenție, pentru că pe mulți o să-iafecteze acest conținut:

Iacov 2: 10. Căci, cine păzește toată Legea, și greșește într-o singură poruncă, se face vinovat de toate.

Ar trebui cu am zis mai sus, conspectat cu mult interes acest verset, că am auzit multe predici cu privire la acest verset cam așa:
Dacă cineva greșește o singură Poruncă se face vinovat de toate, ori aici scrie, într-o Poruncă, deci modificat ceva din conținutul Poruncii.

Și să avem nădejde că totuși va fi multă Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Pagina 1 din 4 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164518 vizite unice Powered by PHP-Fusion