Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 3
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Biblia
Pagina 2 din 2 < 1 2
Deconectat RE: Coloseni 2
danut_calimanescu
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
1826. Postat la 19/12/2009 08:47 - 5617z23h48m
Frate Pedro eu sunt mantuit in Domnul Isus, tara mie promisa daor prin Domnul Isus, vesnicia la fel, azi am inteles ca de fapt dragostea acopera totul, imi pare rau ca m-am prins in capcana celui rau,putind discuti contradictori cu tine si cu altii, azi e zi slava pentru tine si in toata dragostea iti doresc in numele lui Isus Hrostos o zi binecuvintata plina de bucurie cereasca atit tie cit si celor care azi pleaca genunchiul si sufletul inaintea Tatalui Fiului si Sfintului Duh. Am fost acuzat de avodah ca am o relegie filozofica si duc in ratacire, de azi nu voi cauta sa vorbesc de spre dragoste si sa sprijin in rugaciune sufletele voastre. Nu ma cred nici mai inteligent si nici mai superior sunt si eu unul dintre pacatosii lumi care Dumnezeu la adus la lumina credintei.
Pedro V
1827. Postat la 19/12/2009 10:41 - 5617z21h54m
Nu am auzit pe cineva care ii mantuit in alt Nume decat Isus Hristos!

NUMAI ii o problema unde cei mai multi clacheaza:
--Mantuirea se traieste dupa Cuvant si se duce in neprihanire pana cand adormim in Domnul!
--Mantuirea se dovedeste printr-o traire in sfintenie si neprihanire Totala in Cuvant!
--Mantuirea ii o permanenta legatura cu Cerul si cu Implinirea Voi Lui Dumnezeu!
--Un om mantuit se fereste de pacat,necuratie,intinaciune!
--Un om mantuit traieste ca Mantuitorul Isus Hristos ,adica implinid Legile,Poruncile,Oranduielile,Randuielile !
---Un om mantuit se fereste de lume si deosebeste cei sfant de cei necurat,cei intinat de cei neintinat,deosebeste Voia Lui DUmnezeu de lume!

Astfel, dar, preaiubitilor, dupa cum totdeauna ati fost ascultatori, duceti pana la capat mantuirea voastra, cu frica si cutremur, nu numai cand sunt eu de fata, ci cu mult mai mult acum, in lipsa mea. (Filip.2:12)

Si cel neprihanit va trai prin credinta; dar, [i]daca da inapoi, sufletul Meu nu gaseste placere in el.r1; [/i](Evr.10:38)

Ascultarea de ce DUmnezeu zice face mai mult decat TOATE jerftele pe care le aducem!

sa ai Pace !

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
abdon
1854. Postat la 25/12/2009 00:09 - 5612z8h26m
Nuștiam cum și de unde sa ajuns aici, acum înțeleg, e vorba despre Col 2:16.

avodah, într-adevăr, cam lungi postările tale, deși ești membru activ, felicitări, trebuie să fie cineva, Ovidiu văd că a lăsat-o mai moale, grație și lui Lică, și îndeosebi lui Pedro, doar că tu Pedro, ești chiar ca și Petru - Apostolul la tinerețe, aprins , iute, și nu ierți nimic! Mai încetuț.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

abdon
1855. Postat la 25/12/2009 00:11 - 5612z8h24m
Alături de avodah, îmi exprim și eu părerea asupra textului de la Col. 2:16-17.

Sărbătorile. hrana, băutura, rămân mai departe a fi păstrate, cu excepția jertfelor și a preoției Aaronite, deorece "trupul este al lu Hristos"

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

abdon
1856. Postat la 25/12/2009 00:20 - 5612z8h15m
Danut, îmi pare rău că ți-ai ascuns identitatea ca membru a Bisericii , din care faci parte, în Roma. Doresc ca pe parcursul discuțiilor să nu fi jignit, de către unul dintre membrii noștrii.

Am remarcat că ești foarte opus Sărbătorilor Biblice, ai un ușor accent adventist, dar nu îmi dau seama din ce "credință" faci parte.

Pe parcursul a două pagini ați spus multe, toată Bibliasmiley.

Legea, unele elemente ale Legii nu au fost desființate, ca de exemplu Sărbătorile Biblice, și Domnul Isus spunea aceasta, că nu a venit ca să desființeze, ci să împlinească.

Dacă tu ai ține toate zilele pentru Domnul (apropo de cartea Rom 14 ), atunci când ai mai lucra? pavel spunea: cine nu muncește, nici să nu manânce!

Apostol Pavel, într-una din cele 7 zile ale săptamânii, căuta un loc de rugăciune, menționând special:" În ziua Sabatului, căutam un loc de rugăciune!" deși el se ruga tot timpul, dar ziua acesta este cerută de Domnul, pentru om, nu pentru evreu, zice Domnul: Sabatul a fost făcut pentru om!", adică nu pentru evreu.

În fine, nu vreau să o iau pe urmele lui avodah, spunând, că scrie cam lung ... .smiley

danut_calimanescu
1867. Postat la 26/12/2009 09:02 - 5610z23h33m
Fie ca astazi pentru toti cei care isi aduc trupurile ca o jerfa vie , sfinta si placuta lui Dumnezeu, bucuria cereasca sa le inalte sufletele pina in Casa Tatalui.
Frate Sâmbataru nu am gindit si nici macar nu amavut intentia sa imi ascund indentitate nici o clipa, dar citind mesajele de forum nu prea am vazut frati care sa se indentifice prin Adunarea din care face parte. Daca neindentificarea mea te-a intristat te rog iarta, eu sunt un simplu crestin care iubeste lucrarea Domnului, m-am intors la Domnul in 1994 in cadru Biserici Baptiste Galati iar astazi prin harul Domnului ma bucur de najdea viitoare impreuna cu fratii Biserici Evanghelice Maranata Roma. Cit privesc sarbatorile, eu nu sunt contra, ci doar vreau sa subliniez ca in forma in care au fost lasate de Dumnezeu e cu neputinta sa le tinem. Vezi frate la inceput a fost Cortul Intilniri cu tot ritualul sau dupa care a urmat Templu cu tot ce insemna templu, datorita neascultarii poporului evreu el a fost supus mai multor robii, si cred ca avem destule exemple in Biblie, incepind astfel migratia poprului, sub forma de robi, prin toae marile puteri din acele vremi. In urma acestor robii ia nastere o alta forma de prezentare inaintea lui Dumnezeu, sinagoga. Sinagoga face trecerea de la inchinarea pe baza de jerfe la inchinarea in Duh si adevar. Bineinteles ca in aceasta perioada de tranzitit, pe care eu o numesc perioada sinagogilor, evreii respectau calendaru sarbatorilor de la Templu, dar lipsite in mare parte de modul cum se desfausrau acasa la ei adica in Templu. Acum te rog sa ma ierti dar citind mesajele de pe forum am vazut multe vorbind despre "vechile sarbatori" si sincer nu prea am inteles bine ce fel sa pot tine aceste sarbatori, am cauta sa ma edific asupra mesajelor citite aratind de fapt ca in forma biblica e imposibil sa le tinem. Dar asta e trecutul, daca va bucurati in Domnul pentru fiecare zi de sarbatoarea , eu sunt in duh cu voi si ma bucur si eu pentru ca Domnul e proslavit. Astazi e zi de Sabat zic dar bucurativa cu tot sufletul ca inca e har si ca inca cheama oameni la El si ca noi am avut harul sa cunoastem adevarul.
abdon
1883. Postat la 27/12/2009 16:53 - 5609z15h43m
Eu am pus despre mine, ce sunt, de unde fac parte, intr-un cuvant sambatar, dar nu adventist, deoarece in comapratie cu ei, nu cred in EG White, si tin sarbatorile din levetic 23.

Am dorit sa stiu ce credinta ai, ca si Biserica, sa stiu cata armura sa iau pe mine, dar mai linistit, esti un frate pasnic, si curios (deocamdata smiley )

abdon
1885. Postat la 27/12/2009 17:07 - 5609z15h29m
Intr-adevar, Dumnezeu a lasat, dat, sarbatorile, apropo de Levetic 23, intr-un mod anume, dar asta este "macinarea" dezbaterea noastra, aici, deoarece batranii Bisericii din care facem parte, au imprumutat obiceiuri evreiesti, si cunosti vorba Domnului isus: " ati desfiintat frumos porunca lui Dumnezeu ...", astfel dezbatem cum este cel mai corect.

In prim plan, consideram cu totii ( sambatarii ), ca sarbatorile ca si data au ramas valabile, dar nu si ritualurile, de exemplu jertfele, Ap Pavel, spunea in cartea Evrei cap 10, ca nu pot sa faca ceea ce a facut Hristos, la fel ca si aici in Coloseni, zice de sarbatori, de mancare, dar trupul este al lui Hristos. Ramane astfel sa praznuim sarbatorile la data si vremea hotarata de Domnul, dar nu si ritualul jertfelor si a darurilor de mancare, ci doar cu adunare sfanta ( cu rugaciune, cantare, si Cuvant ), cam astea is jertfele pe care ni le-a lasat Domnul, de la Golgota.

Michael Roman
1966. Postat la 07/01/2010 22:39 - 5598z9h57m
Shalom! Chestiunea Praznicelor sau a Sarbatorilor ramane controversata, tocmai pt k e f complexa. Datatorul lor este Dumnezeu, dar receptacolul e poporul evreu....si asta deschide multe intrebari, va las sa vi le ridicati singuri. Forma celebrarii lor este stipulata clar in Scriptura, dar atitudinea launtrica cu care erau traite diferea de la om la om...Ele (Pashtele, de ex.) puteau fi mancate numai de cei circumcisi, azi ele sunt luate de crestini ne-evrei si necircumcisi. Sarbatorile se puteau celebra numai la Ierusalim, la Templu, astazi nu e necesar sa se mearga acolo, si oricum Templul este daramat (inca). Anul shabbatic trebuia sa fie respectat de evrei...O sa-mi caut un loc de munca unde sa-mi dea concediu platit un an de zile... Sarbatorile, printre altele, sunt (nu au fost) umbra bunurilor viitoare, adica a lui Isus, care este cu noi, dar va si reveni?...smiley Ce a fost umbra/tip si ce s/a implinit in Mesia? ce a mai ramas la nivel de umbra s va fi implinit la rebvenirea Sa? sau mai concret, care sarbatori au fost implinite de catre Mesia, si care urmeaza a fi implinite? Sarbatorile care au fost implinite au avut o implinire partiala, sau totala? Dak au avut doar o implinire partiala, knd va fi implinirea totala?...Au aceste Praznice valente pe plan agricol, istoric, religios, personal, familial, comunitar, etnic, sau si pe plan tipologic?... Eu intrebari as mai avea, dar astept un feed-back. Fiti binecuvantati.

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Dani
2976. Postat la 22/04/2010 21:19 - 5493z12h16m
danut_calimanescu a scris:
Pedro eu nu neg incarcatura duhovniceasca a sarbatorilor lasate poporului evreu,dar te rog hai sa vedem un pic Sabatul e ziua in care omul intra in odihna lui Dumnezeu, inchinduse si facind din ea o zi daruita Domnului spre slava Lui. Pastele - care pasti il serbam cel evreisc - iesirea din egipt sau cel crestin. Adevarul e in Biblie dar citeodata gindurile noastre ne inchid ochii duhovnicesti refuzind acel sfint adevar pe care Dumnezeu ti la pus in mana.

Frate Danut ai scris la terminarea postari un lucru foarte adevarat si asa este dar chiar tu nu ai inteles adevarul cu privire la sărbătorile domnului, spun că a Domnului sunt si nu a evreilor asa cum tu ai precizat citeste :levitic .23;2,4 si vei veda ca adevarul tau nu este acela cu privire la sarbatori .zaharia;14.16-19.  Toți cei ce vor mai rămâne din toate neamurile venite împotriva Ierusalimului, se vor sui în fiecare an să se închine înaintea Împăratului, Domnul oștirilor, și să prăznuiască sărbătoarea corturilor.
17  Dacă unele din familiile pământului nu vor voi să se suie la Ierusalim ca să se închine înaintea Împăratului, Domnul oștirilor, nu va cădea ploaie peste ele.
18  Dacă familia Egiptului nu se va sui, dacă nu va veni, nu va cădea ploaie nici peste ea; va fi lovită cu aceeași urgie cu care va lovi Domnul neamurile care nu se vor sui să prăznuiască sărbătoarea corturilor.
19  Aceasta va fi pedeapsa Egiptului, și pedeapsa tuturor neamurilor care nu se vor sui să prăznuiască sărbătoarea corturilor.
Levetic.23;2-4
2  rVorbește copiilor lui Israel, și spune-le: rIată sărbătorile Domnului pe care le veți vesti ca adunări sfinte, iată sărbătorile Mele:

Isaia 29:1  Vai de Ariel (Leul lui Dumnezeu), de Ariel! Cetatea în care a tăbărât David! rAdăugați an la an, și lăsați sărbătorile să-și facă ocolul lor.
La aceste sărbători găsim si pe Isus chiar și pe Pavel că a respectat aceste sarbatori.Deci eu nu vad doua sarbatori asa cum vezi tu frate pt ca nu gasesc decit sarbatorile Domnului atat pt. evrei cit si pt. crestini.

fiti binecuvantati!
Michael Roman
3050. Postat la 28/04/2010 21:52 - 5487z11h43m
Apropo de citatul din Isaia 29:1. Ideea e superba si cred k sunt f putini cei care au inteles-o.
Isaia se refera la un "ocol" si are dreptate. Evreii traiau in doua feluri de timp, unul liniar, trecut-prezent-viitor (incheiat de profeticul "Ziua DOMNULUI"smiley si unul ciclic. De exemplu, NUMAI O DATA IN ISTORIE PUTEA FI 5 ADAR 3010, marti, sa zicem, dar 14 Nisan revenea ciclic, in fiecare an...
Si acum imi dau seama k am luat-o razna si m-am aapucat sa postez la Coloseni 2. Asa k, dak cineva doreste sa continuu ideea, sa ma contacteze, k eu nu mai stiu pe ce topic sa continuu...
Baruch ha-Ba, Binecuvantat sa fie cel ce vine!...

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Aurelc
3059. Postat la 29/04/2010 19:54 - 5486z13h42m
Poți de exemplu să o continui la "Biblia" începând un nou subiect cu numele " Isaia 29 smiley

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Dani
3106. Postat la 02/05/2010 14:59 - 5483z18h36m
danut_calimanescu a scris:
Cit privesc sarbatorile, eu nu sunt contra, ci doar vreau sa subliniez ca in forma in care au fost lasate de Dumnezeu e cu neputinta sa le tinem. Acum te rog sa ma ierti dar citind mesajele de pe forum am vazut multe vorbind despre "vechile sarbatori" si sincer nu prea am inteles bine ce fel sa pot tine aceste sarbatori, am cauta sa ma edific asupra mesajelor citite aratind de fapt ca in forma biblica e imposibil sa le tinem.

Frate danut ma bucur ca esti printre noi si ma bucura faptul ca cauti adevarul ,noi nu putem sa ne pretindem ca cunoastem adevarul in totalitate ,si noi ca tine cautam calea care sa ne asigure un loc in imparatia lui Dumnezeu.Din postarea care ai postat cu privire la sarbatori am inteles ca nu esti impotriva dar nu esti nici convins prin faptul ca este imposibil de a respecta aceste sarbatori. Ai dreptate si pt noi a fost greu ca sa intelegem aceste sarbatori,dar prin harul si mila lui Dumnezeu ne-a facut sa intelegem ca totul este posibil in Hristos care ne intareste sa cautam cu orice pret calea adevarul si viata vesnica.Despre sarbatori te rog sa intri la sectiunea sarbatorile domnului si acolo vei gasi tot ce nu esti lamurit despre aceste sarbatori. daca vei dori informati suplimentare iti stam la dispozitie de a lamuri acest subiect si nu numai.Trebuie sa -ti amintesc ca la dumnezeu toate sunt cu putinta daca dorim cu adevarat sa-l cautam cu toata inima.

fiti binecuvantati!
Pagina 2 din 2 < 1 2
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19193160 vizite unice Powered by PHP-Fusion