Deconectat |
Galateni 5 |
avodah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1511. Postat la 01/11/2009 20:28 - 5665z11h45m |
|
|
Galateni 5:18
Daca sunteti calauziti de Duhul , nu sunteti supt Lege.
In traducerea ''Complete Jewish Bible'' am gasit tradus acest verst in urmatorul fel:
Daca sunteti calauziti de Duhul , nu sunteti sub sistemul care a rezultat din pervertirea Torei in legalism.
Se intelege mult mai bine problema taieri imprejur....
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH |
|
Deconectat |
RE: Galateni 5 |
danut_calimanescu (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1763. Postat la 16/12/2009 14:16 - 5620z17h57m |
|
|
Draga Avodah, nu lasa ca versetul sa schimbe un sens al unei carti. Sfinta Scriptura e adevarat e scrisa in versete, dar forma prin care Dumnezeu a creat un tablou complect este carte. Asa ca te rog daca e posibil satratezi astfel de verse in lumina cartii de provenienta si la nivelul intregii Scripturi. |
|
Deconectat |
Pedro V (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1774. Postat la 16/12/2009 22:53 - 5620z9h20m |
|
|
Fratilor nu intoarceti Cuvantul Domnului si cereti lumina de Sus!
Ce inseamna sub Lege? Ce inseamna dupa Lege?
NU confundati sub Lege cu Dupa Lege!
Sub Lege esti cand o calci!
Sub Lege esti cand nu asculti de Duhul Sfant care te conduce in Adevar adica in ce Dumnezeu a dat:Legi,Porunci,Oranduieli,Randuieli,Duhul Sfant,Cina Domnului,Botez mai bine zis toate Randuielile din Noul Legamant!
Doar nu vine politia si te leaga daca nu incalci legile!
Sub Lege=sub pacat,in robia faradelegi si a morti!
Si: Astazi nu ne pedepseste pe loc pentru orice calcare de porunca DAAAR daca nu ne schimbam la judecata vom da socoteala pentru orice si vom fi judecati dupa Lege!
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!! |
|
Deconectat |
alin (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1780. Postat la 17/12/2009 09:42 - 5619z22h31m |
|
|
Galateni 5:22 Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia,
Galateni 5:23 blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.
Cand esti sub lege? Cand incalci sau cand Implinesti?
Cum spunea si pedro,niciodata nu o sa vina politia sa ne ceara socoteala pentru ca am repectat legea...Tot asa este si cu versetul pe care l-am postat mai sus...Credeti ca o sa vina Domnu sa ne traga la raspundere pt ca am implinit si in viata noastra am trait dupa roadele Duhului Sfant? Nicidecum...
De acea impotriva acestor lucruri nu este lege!
Odata ce implinesti legea nu poti fi sub lege,
Atunci pentru ce este Legea? Ea a fost adăugată din pricina călcărilor de lege
|
|
Deconectat |
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2002. Postat la 13/01/2010 08:43 - 5592z23h31m |
|
|
Shalom! Frate Avodah, e traducerea lui Daniel Stern?...Si da, subscriu spuselor fratilor, atat cu privire la contextul apropiat, adik naratziunea imediata, mergand pana la cea ultima, a intregii Scripturii, kt si a faptului k acolo rabbi Shaul, apostolul Pavel cum ii spun crestinii, spune: "Knd traiesti conform calauzirii Duhului, nu intri sub pedeapsa Legii". Dak asculti de Duhul, e clar k implinesti Legea, ...si invers: Duhul nu/ti va cere niciodata sa incalci Legea. In sfarsit, coroana rationamentului lui Pavel mi se pare k ar fi: Numai inspirat de Duhul poti implini Legea. Adonai cu voi!
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Romani 11:36 |
|
Deconectat |
nadia_mol (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6841. Postat la 12/01/2011 18:38 - 5228z13h35m |
|
|
.....credinciosia !!!!!!
cum percepeti aceasta roada a Duhului Sfant ?
cum recunoasteti o persoana ce si-a insusit aceasta roada ?( ce o caracterizeaza) |
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6859. Postat la 13/01/2011 08:13 - 5228z0h1m |
|
|
Credincioșia are mai multe sensuri în semantica limbii române.
Pentru mine, credincioșia ca roadă a Duhului Sfânt înseamnă slujirea în lucrarea Domnului cu perseverență. Aceștia sunt oameni care își înțeleg chemarea și lucrează cu inimă bună. Lucrează și în vremuri bune cât și în vremuri grele, cu gândul la Stăpânul ce i-a pus în slujbă și căruia ăntr-o zi îi vor prezenta ce au lucrat. Să dau un exemplu biblic ? Citat VDC Matei 25:23 Stăpânul său i-a zis: ,Bine, rob bun și credincios; ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău!
Sigur că mai sunt și alte sensuri ăn care putem înțelege credincioșia, dar deocamdată am spus principalul. Poate mai au și alții ceva de spus la acest subiect.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
RE: credinciosia |
fullban2 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7349. Postat la 24/01/2011 22:52 - 5216z9h21m |
|
|
cuvintul asta cred ca numai in romineste are mai multe intelesuri dupa cum spunea si preaiubitul frate A eu am vreo 20 de traduceri in engleza si in toate e acelasi cuvint ;faith; deci credinta ; in traducerea The new jerusalim are forma aceasta trustfulness; ce inseamna incredere deplina. inclin sa cred ca asta ar fi intelesul a avea incredere deplina ;
|
|