Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 10
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Biblia
Deconectat Apocalipsa 1
abdon
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
1996. Postat la 12/01/2010 15:44 - 5590z6h56m
Vreau sa aduc o remarca, asupra unui verset, si anume a v. 10

Unele traduceri, a Bibliei, intra in contradictie: cu cerinta lui Dumnezeu,
si
respectarea Domnului Isus,
fata de sablonul trasat de Domnul Dumnezeu dupa creerea Universului, sau mai bine zis a Pamantului, si anume ca El, care nu oboseste, Cuvantul arata ca dupa sase zile de lucru, s-a odihnit.

Biblia de la 1688, si cea de Blaj 1795, BO, declara, sau scrie: Fuiu cu duhul intr-o zi Dumineca

Citind mai departe cele vazute de catre Ap Ioan, ajung la concluzia ca mai corecta este traducerea VDC, NT pe intelesul tuturor, KJV, V Niculae Nitulescu, BVA, NTR. Adica Ziua Domnului. Si ce poate insemna aceasta, ca Ioan a fost in Ziua Domnului in duhul? Daca am accepta ca asta este, nu ar fi, este Duminica, atunci ar fi jale ca noi sa ne aflam in Ziua Domnului, adica Duminica. De ce? Spunea cineva ca Ap Ioan, era un cunoscator al Legii si a Poruncilor lui Dmnezeu ( cunoaste-ti citatele folosite de el, despre spusele Domnului, in legatura cu iubirea si poruncile ).
Cu ajutorul softului Theophilos, am cautat in Biblie, cuvantul Ziua Domnului, si intr-adevar, se vede cunoasterea lui Ioan asupra Legii si a Prorocilor, este o mare deosebire intre Ziua Domnului aratata de Prorocii Domnului, si cea aratat de prorocii lui Constanin cel Mare. Hai sa recapitulam Cuvantul, cum arata ca este Ziua Domnului:

ca vine ca o pustiire
fara mila, de manie, urgie aprinsa, va nimic pe toti cei pacatosi
Domnul va lucra asupra prorocilor ( mincinosi )
intunecoasa
negura mare
se va desfasura in valea judecatii
si Amos 5:18, spune vai de cei ce isi doresc Ziua Domnului smiley

Isaia 13:6-9; Ezec. 13:5-9; 30:3; ioel 1:15; cap 2; 3:14; Amos 5:18; Obadia 1:15; Tefania 1:17-18; Zah. 14:1; Mal. 4:5; FA 2:20; 1 Tes. 5:2; 2Pet. 3:10.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Deconectat RE: Apocalipsa 1
Michael Roman
2001. Postat la 13/01/2010 08:31 - 5589z14h8m
Shalom! Cred k ti-am trimis un material pe care l-am elaborat p knd voiam sa ma luminez si eu ce ins Shabbatul, adik acum vreun an...Trebuie sa stii k versetul ridica, intr-adevar, kteva probleme. In original nu apare ziua Domnului, ci apare un termen care e unic (hapax legomenon) in tot canonul Noului Testament (mai corect, Noul Legamant). E un adjectiv substantivat, kuriake, "domneasca". Deci, "In domneasca, eram in duhul"... Pt noi, cei de-aici si de-acum, suna straniu, dar pt ei, de-atunci si de-acolo, nu era o problema. Oricum, kiar dak spun in domneasca, kiar dak spun in ziua Domnului, e totuna... Noi trebuie sa identificam corect care e acea zi a Domnului, pe care Ioan n-o mentioneaza cu numele, dar despre care, bazandu-ne pe backgroundul lui de evreu, si pe intreaga marturie a Vechiului Testament (Tanakh) putem deduce k era Shabbatul...Dak Ioan s-ar fi gandit k ziua Domnului era duminica, ar fi insemnat k ar fi acceptat ziua Cezarilor romani, k ziua lor era ziua Soarelui, adik duminica (Numele de duminica apare mult mai tarziu, prin sec. al II-lea, dak nu ma insel...) Apoi, ce inseamna k "eram in Duhul" ? Inseamna k eram in Ziua DOMNULUI, aceea la care fac referire unii profeti, ziua maniei Lui, zi eschatologica? Sau mai degraba inseamna k intr-o zi de Shabbat, am avut o viziune ? (Grecii ziceau extaz, uita-te la Luca, iar evreii ziceau "am fost in Duhul"smiley. Momentan, cam atat, si dak e nevoie voi posta o explicatie mai lunga si mai elaborata, dar numai dak mi se va cere.

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
abdon
2008. Postat la 14/01/2010 16:23 - 5588z6h17m
Michael Roman a scris:si pe intreaga marturie a Vechiului Testament (Tanakh) putem deduce k era Shabbatul...Dak Ioan s-ar fi gandit k ziua Domnului era duminica, ar fi insemnat k ar fi acceptat ziua Cezarilor romani, k ziua lor era ziua Soarelui, adik duminica (Numele de duminica apare mult mai tarziu, prin sec. al II-lea, dak nu ma insel...)

Domnul te-a umput de lumina, pai daca ai si asa ceva, eu cer, sa vada, si citeasca, si sa se intareasca in credinta, indeosebi tineretul, care este firav, dar chiar si eu, ca am si eu de invatat.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

lnedelea
2162. Postat la 09/02/2010 11:26 - 5562z11h14m
În NOUL TESTAMENT tradus și adnotat de Pr. Dr. Emil PASCAL, Editions du Dialogue, Paris 1992, apare la acest verset "Lit. <<într'o zi a Domnului>>" iar din explicația dată mai departe la subsolul paginii se deduce ușor că este vorba de o zi de Sabat.

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Michael Roman
2202. Postat la 16/02/2010 12:35 - 5555z10h4m
Dragul meu frate Sambataru, pana anul trecut am avut site-ul meu, unde webmaster era un "crestin" care, knd am avut o disputa, s-a apucat sa posteze mesaje aiurea pe site-ul meu...O mare mitocanie...Eu nu ma pricep la astea tehnice, asa k voi plati ink o data pe cineva sa-mi faca un site, si acolo voi posta studiile mele. Sunt aproape de a finaliza o Marturisire de credinta pt adunarile sambatarilor, are cam 130 pag, dar am si versiunea scurta, de 3 pag, Voi posta astea acolo...Mai am o lucrare pe Shabbat in VT, de 70 pag, si una in NT cam 60 pag...Mi-am adunat material pt a posta si partea a III-a a studiului, care va trata schimbarea zilei de inchinare din Shabbat in duminica, Despre Praznice am ceva materiale, dar in privinta lor trebuie ink sa ma pun bine la punct, sa studiez profund si temeinic. Continuarea si validitatea lor trebuie fundamentate SCRIPTURAL, nu pe baza manipularii sau a zbieretelor de la amvon sau a multor semne de exclamatie postate pe site... Tatal ceresc mi-a facut parte de privilegiul studierii textelor originale, cu dictionare si lexicoane, e drept, dar macar am uneltele de baza, asa k nu ma impresioneaza nici traducerea Cornilescu, nici Pascal, nici altii...(Cea mai buna e cea NTR, o sa postez detalii dak vrei).
Va salut cu Baruch ha-ba, adik Binecuvantat sa fie Cel ce vine...

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

fullban10
2991. Postat la 25/04/2010 12:18 - 5487z11h21m
O comoara, pe care daca o deschideti, dati-mi voie si mie sa privesc la ea. Mai rar oameni care au privilegiul de-a citi originalele.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Michael Roman
3024. Postat la 27/04/2010 08:19 - 5485z15h20m
Shalom, sora Valentina! Daca Adonai ingaduie, saptamana viitoare voi redeschide site-ul www.mesianic.org si voi incepe sa postez acolo o parte dintre materialele mele. Le pun la dispozitia tuturor celor interesati. Ele trebuie cercetate critic (am scris "critic", nu distructivsmiley se poate prelua ce este bun, se respinge orice PARE rau, in acord cu indemnul apostolic. Daca e ceva bun, slava este a lui Adonai, daca e ceva rau, imi asum erorile...Mai am de slefuit la editare si stilizare si le voi expune. Baruch ha-ba!

abdon
4314. Postat la 16/11/2010 01:24 - 5282z21h15m
S-a deschis site-ul!

Avram_76
4323. Postat la 16/11/2010 07:36 - 5282z15h3m
Frate, sambataru, cu privire la subiectul deschis de tine, vreau sa contribui si eu cu un aspect pt. ca intregul, intr-un final, sa fie complet.
Eu sutn convins ca "in ziua Domnului " nu se refera la ziua 1 a saptamanii.O sa argumentez f. pe scurt.
Conceptul de "ziua Domnului" (duminica) este un termen ce a aparut MULT MAI TARZIU decat data la care s-a SCRIS termenul amintit de tine in Scriptura.Prin urmare, textul citat a fost scris inainte ca termenul acesta sa ia nastere.Acest termen a luat nastere dupa 2 sute de ani si a fost "pecetluit" de Constantin cel Mare in 321 cand porunceste ca ziua 1 a saptamanii sa devina zi de inchinare in imperiu.
Luand in considerare si acest aspect, personal sunt convins ca textul amintit de tine nu are nimic de-aface cu duminica.
Ioan cand a primit revelatia nu s-a raportat la ceva ce o sa faca cineva de capul lui peste doua sute de ani ci, s-a raportat, evident, la SCRIPTURILE deja existente, scripturi care nu-l contrazic pe Dumnezeu si scripturi care nu sunt contrazise de Dumnezeu.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
abdon
4343. Postat la 16/11/2010 16:38 - 5282z6h1m
Frate Avram, dovezile aduse de tine, despre textul amintit de mine, sunt stiute de pe vremea comunismului, dar de catre o mica comunitate din tara, am dorit ca sa aduc argumente pe acest portal, pentru a fi cunoscute nu numai de o comunitate, ci si de toata lumea, dornica de a cunoaste Adevarul. Si daca te uiti la ultima parte din prima postare, am precizat, la ce anume face referire Ap Ioan despre Ziua Domnului, tot odata si Michael Roman.

abdon
4344. Postat la 16/11/2010 16:38 - 5282z6h1m
Frate Avram, dovezile aduse de tine, despre textul amintit de mine, sunt stiute de pe vremea comunismului, dar de catre o mica comunitate din tara, am dorit ca sa aduc argumente pe acest portal, pentru a fi cunoscute nu numai de o comunitate, ci si de toata lumea, dornica de a cunoaste Adevarul. Si daca te uiti la ultima parte din prima postare, am precizat, la ce anume face referire Ap Ioan despre Ziua Domnului, tot odata si Michael Roman.

S-au te referai de ultima postare a mea?

Avram_76
4404. Postat la 17/11/2010 16:50 - 5281z5h50m
Acuma, frate Abdoane, fiecare vine si el cu ce poate.Imi pare rau ca postarea mea nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor tale.
Domnul duca-ne spre niveluri cat mai inalte.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
fullban10
9959. Postat la 31/03/2011 21:21 - 5147z2h18m
Ziua Domnului: dupa cum stii, Biblia se explica singura.
Matei 12;8 : " Caci Fiul omului este Domn si al Sabatului"
Exod 20;10: " Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului Dumnezeului tau............"
Isaia 58;13 ; "Daca iti vei opri piciorul in ziua Sabatului, ca sa nu-ti faci gusturile tale in ziua Mea cea sfanta................."
Ziua Domnului = Sabatul
Si daca tema este Apocalipsa 1, sa o luam de la 1;1 : O descoperire data de Dumnezeu, Fiului Sau. Daca-i descoperire, nu-i o taina. Nu? Si totusi multi se tem sa citeasca Apocalipsa, deoarece li s-a spus ca-i pecetluita si nimeni nu o intelege. Dar e deajuns sa ajungi pana la versetul 3 ca sa afli ca :" Ferice de cine citeste, si de cei ce asculta cuvintele acestei proorocii, si pazesc lucrurile scrise in ea! Caci vremea e aproape!", si deja prinzi curaj sa citesti ce zice Duhul.
" Aici e intelepciunea ........."Apocalipsa 13;18.
Daca-i asa s-o cerem de la Dumnezeu, care o da tuturor cu mana larga si fara mustrare. Iacov 1;5.
Sa ne aplecam asupra cartii Apocalipsa, si daca sunt pasaje pe care nu le intelegem pe deplin, vom cere ajutor de la ".....................Duhul care vine de la Dumnezeu, ca sa cunoastem lucrurile pe care ni le-a dat Dumnezeu prin Harul Sau. Si vorbim despre ele nu cu vorbiri invatate de la intelepciunea omeneasca, ci cu vorbiri invatate de la Duhul Sfant, intrebuintand o vorbire duhovniceasca pentru lucruri duhovnicesti" 1 Corinteni 2;12,13.
Daca vreti? Deoarece e mult de discutat.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Ionica
26805. Postat la 23/01/2015 14:56 - 3753z7h44m
Shalom,

Deci ar fi doua variante pana acum, ca Ap 1:10 sa se refere la sabat sau la duminica.
Dar mai exista o varianta de interpretare, ca sa nu se refere nici la sabat si nici la duminica, ci la o alta zi. Adica la ziua revenirii sale. Nu stiu daca ma intelegeti...

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Lucia
26817. Postat la 23/01/2015 19:28 - 3753z3h11m
Ionica, sa fi fost Duminica, este exclus, pentru ca ziua Domnului este SABATUL.
"Eu (Hristos)sunt Domn si al Sabatului!"
Daca este Domn al SABATULUI, care este ZIUA DOMNULUI?
"Domnul s-a odihnit de toata lucrarea lui, si a binecuvantat si a sfintit ziua a saptea."
Desi, toata creatia fusese dusa la bun sfarsit, Dumnezeu si-a creat o zi speciala inca de la intemeierea lumii, ZIUA LUI.Care este ziua Domnului?
Este exclusa si ziua revenirii, pentru ca Ioan era exilat pe insula Patmos, si a avut acele viziuni sau descoperiri, vorbeste la timpul trecut, ERAM...povesteste descoperirile Cartii Apocalipsa.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Netzari
26878. Postat la 27/01/2015 19:17 - 3749z3h23m
In originalul aramaic, la Apoc. 1.10 scrie:
"IN ZIUA INTAI A SAPTAMANII AM FOST IN DUH...".
Doar in versiunile grecesti scrie "IN ZIUA DOMNULUI'', este o
diferenta mare de sens. Se vede destul de clar ca s-a tradus
in asa fel incat neevreii sa se distanteze de iudaismul mesianic
initial. S-a dorit traducerea textului in asa fel incat sa nu se mai vada
originea evreiasca a Noului Testament, si aceasta intalnim cam in orice
pagina a acestuia. Au avut nevoie de un N.T. intr-o limba non-semita
si de o organizare proprie a noii religii si, cu ajutorul puterii pamantesti
de care dispuneau, au reusit sa realizeze aceste lucruri. N.T. grecesc
este o creatie a Bisericii Catolice si este tradus in asa fel ca sa
spijine invataturile acesteia. O traducere
buna in engleza dupa originalul
ebraic si aramaic se poate descarca de aici:

http://www.nazarite.net/translations/hrv.pdf

De asemenea, exista N.T. interlinear aramaic-englez, ca aici:

http://biblehub.com/aramaic-english/pdf/Matthew_1.pdf

Cine are nevoie, poate sa-mi scrie si-i trimit eu intreg N.T. interlinear.
Sa avem pace si binecuvantari.

A sluji lui Dumnezeu cum vrea omul, si nu cum cere Dumnezeu, este idolatrie.
Lucia
26880. Postat la 27/01/2015 20:15 - 3749z2h24m
Frate, Cartile Noului Testament au fost scrise pentru prima oara in limba GREACA, asa ca originalele s-au pierdut, avem copii ale originalelor.
Singura carte care se presupune ca ar fi fost scrisa in limba aramaica este Matei...insa se presupune.
Nu stiu cum se face, dar in ultima vreme se folosesc "originalele" fiecaruia, numai ca sa se sustina parerile.
Hai, sa cercetam Bibliile pe care le avem, si Domnul sa ne dea lumina si intelepciune sa intelegem.
Si ca sa ramanem la subiect, nu ar fi contat ziua in care a fost Ioan in duhul, dar daca a fost in ZIUA DOMNULUI, aceasta a fost Sabatul, si conteaza.Eu nicaieri nu am gasit ca ar fi fost ziua intai.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Netzari
26890. Postat la 28/01/2015 15:31 - 3748z7h8m
https://www.youtube.com/watch?v=OHO4FBwGhAY

Sunteti sigura, doamna Lucia, ca N.T. a fost scris in greaca?
De unde atata greaca in Israel? Oare il vedeti pe Domnul Isus
vorbind multimilor in greaca? Sau Petru, un simplu pescar, ar
fi cunoscut limba greaca atat de bine incat sa scrie in ea? Cum
se face ca in manuscrisele grecesti apar cuvinte aramaice
(Ava, Maranata, Osana, etc.) iar in manuscrisele aramaice nu apar
cuvinte grecesti deloc? Care dupa care a fost tradus?
LIMBA DOMNULUI ISUS A FOST ARAMAICA, si N.T. a fost scris
in original in aramaica. GREACA A FOST LIMBA PUTERII PAMANTESTI
care s-a impus si a facut ce a vrut. Mantuirea nu vine de la greci, oricat
s-ar stradui unii sa ne convinga de aceasta. Intaietatea N.T. aramaic este
dovedita din plin, nu are nevoie de acordul sau sprijinul nostru.
"Nu stiu cum se face, dar in ultima vreme se folosesc "originalele" fiecaruia,
numai ca sa se sustina parerile." Aceasta afirmatie este si necinstita si
nedreapta in acelasi timp. Nu se poate compara N.T. aramaic cu alte
versiuni, aramaica fiind limba vorbita de Domnul Isus. De asemenea,
eu nu vin "ca sa-mi sustin parerile", Noul Testament aramaic este considerat
a fi originalul Noului Testament de tot iudaismul mesianic. Deci, practic, nu pe
mine ma contraziceti aici, contraziceti iudaismul mesianic in ansamblu.
Eu nu inteleg de ce trebuie sa folositi un astfel de ton iritant in toate postarile
dumneavoastra. Nu va dati seama ca descurajati dialogul? Citind postari mai
vechi, am descoperit oameni bine pregatiti, cu disceramant spiritual evident,
care astazi nu mai posteaza deloc. Asta nu da nimanui de gandit?
Oricum, fiecare cu parerile lui, unele mai intemeiate si fundamentate, altele
mai putin. Cine este interesat sa descopere adevarul va cantari aceste opinii,
va cerceta lucrurile si va alege ce este bun.
Deci, la Apoc. 1.10, in Peshitta, scrie asa:

UAHUIT BRUH BIAUMA DHADBȘABO
UȘEMET MEN BESTARI QOLO RABO AIH ȘIFURO. Adica:

"In prima zi a saptamanii eram in Duh si am auzit din spatele meu o voce
puternica ca un shofar."

Textul nu vorbeste despre Ziua Domnului sau despre ziua de odihna, spune doar
ca, in prima zi a saptamanii, Ioan era in Duh si a avut niste viziuni.
O traducere in engleza foarte buna, facuta de un mare rabin Netzari se poate
gasi aici:

http://www.nazarite.net/translations/hrv.pdf

Cine este interesat, poate sa-si faca cont aici:

http://nazarenespace.com/

si poate vorbi cu rabinul acela, il cheama James Trimm.
Sa avem pace si binecuvantari.

A sluji lui Dumnezeu cum vrea omul, si nu cum cere Dumnezeu, este idolatrie.
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164402 vizite unice Powered by PHP-Fusion