Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Biblia
Deconectat Apocalipsa 12
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
2742. Postat la 05/04/2010 21:08 - 5510z11h34m
"Si balaurul maniat pe femeie, s-a dus sa faca razboi cu ramasita semintiei ei, care pazesc poruncile lui Dumnezeu, si tin marturia lui Isus Hristos " (vs. 17)

Se poate sa vorbim despre :

- cine este, ramasita ? ( azs ?)
- care sunt, poruncile lui Dumnezeu ?
- care este marturia lui Isus Hristos ?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Apocalipsa 12
avodah
2748. Postat la 05/04/2010 23:18 - 5510z9h24m
Parerea mea este ca ramasita reprezinta orice om care pazeste poruncile lui Yhwh si marturiseste ca Yahsuha(isus pentru cei cel stiu cu acest nume) a fost si este asteptatul Mesia care a putut aduce reconsilierea cu Tatal odata ce omul a cazut subt pedeapsa pacatului care aducea Moartea.
Ca atare nu trebuie sa faci parte neapart dintr-o grupare sau denominatiune ,ca sa faci parte din acea ramasita, din cauza ca Mantuirea nu este la gramada sau pe grupuri.
Mantuirea este individuala.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
fullban10
2754. Postat la 06/04/2010 07:21 - 5510z1h21m
Se vede ca aceste discutii ar trebui sa fie intre frati, spre inaltarea lor pe scara care duce la cer. In tacerea noptii v-ati aplecat spre acest binecuvantat subiect care trebuie sa fie pe agenda copiilor lui Dumnezeu. Facem parte noi din aceasta ramasita ?. Si ca sa aprofundam intelegerea a ceea ce spune versetul sa mergem din aproape in aproape ca sa intelegem fiecare cuvant. Voi ati dat niste raspunsuri : orice om care pazeste poruncile si marturiseste pe Isus. Sa ramanem la afirmatia aceasta. Hai sa aprofundam. Avem scris ca trebuiesc doi sau trei martori, ca sa fim incredintati ca ce se spune e adevarat ?. Avem- pazeste si marturiseste. Mai trebuie un element ca sa parafeze adevarul : proorocirea ?.
Pazeste poruncile :- foarte multe denominatiuni zic ca pazesc poruncile, dar la o cercetare atenta constati ca le-au adaptat dupa ureche.
Marturiseste pe Isus: - acelas lucru putem zice si despre marturisire, fiecare luand din marturisirea lui Isus ce au vrut. Unii au luat ca drept, inchinarea la serpi, ca doar asa a spus, Isus, ca sa dau doar un exemplu.
Proorocirea :- aici si mai multi isi aroga dreptul ca ei au prooroci proprii, pe Duhul Sfant, care ii conduc pe drumul spre cer.
Mergem mai departe sa vedem ce inseamna a pazi, marturisi si prooroci, cu adevarat ?. Asa cum am inteles din Scriptura, si Duhul Sfant sa ne conduca in studiu. Amin !.

avodah
2769. Postat la 06/04/2010 23:43 - 5509z8h59m
Foarte buna complectare frate Ari. Personal imi place tare felul tau cum abordezi fiecare problema ce o discutam . A Tatalui sa fie Gloria si Slava.
Valentina .
Am citit o brosura de la adv. si acolo spunea ca singura biserica adevarata este biserica Adventista, si restul celelate sunt false.In brosura se explica ca doar biserica adv. detine duhul prorociri (marturia Ellenei W.)care este semnul adevaratei biserici, si se explica acolo cu anumite date istorice si calcule din care reiese ca doar biserica adventista poate fi adevarata biserica .
Asi vrea sa te intreb daca tu crezi la fel ?
Daca da atunci inseamna ca noi (sambatarii)si ceilalti care incearca sa pazeasca poruncile(cum ar fi evrei care se intorc la Mesia -asa numiti Mesianici) si avem Marturia lui Mesia suntem pierduti , nu stiu daca mai are rost discutia.

fullban10
2774. Postat la 07/04/2010 20:07 - 5508z12h35m
Sunt atat de mica , incat nu as fi atat de categorica in afirmatia ca doar, azs !. Eu cred in ce-a spus Domnul Isus Hristos : mai am si alte oi, in alte staule. M-am alaturat voua ca sa citesc un cuvant crestin, de la frati crestini.

" Daca iubeste cineva cearta de vorbe, noi n-avem un astfel de obicei, si nici Bisericile lui Dumnezeu " ( 1 Cor. 11;16).

Deci sa nu ne certam, ci mai bine sa discutam.

Sa continuam. Poruncile, categoric cele 10 porunci asa cum au fost scrise cu degetul pe piatra. Ramane, marturia. Din Ap. 19;10, aflam care este marturia lui Isus " caci marturia lui Isus e duhul proorociei". Aici ne lovim noi unii de altii. Din ,Numeri 12;6, sau Amos 3; 6-8, aflam ca Dumnezeu se arata in vis, in vedenii si vorbeste proorocilor. Acum voi ce ziceti , care e proorocul care L-a folosit El in zilele noastre ca sa ne vorbeasca ?. Stiti voi pe un altul ?. Spuneti.

Deci nu mai avem , deci sa nu mai asteptam, ca Domnul Isus sa ne mai vorbeasca si azi ca in vechime ?.
Dar parca imi amintesc ca aveti un topic in care vorbiti despre soaptele Duhului Sfant .

"..........voi turna Duhul Meu peste orice faptura; fiii si fiicele voastre vor prooroci, batranii vostri vor visa visuri, si tinerii vostrii vor avea vedenii. Chiar si peste robi si roabe.............( Ioel 2;28,29), " Nu, Domnul Dumnezeu nu face nimic fara sa-Si descopere taina Sa slujitorilor sai prooroci . ( Amos 3;7 )

Daca nu E.W. , atunci ziceti-mi pe altul ?. Proorociile ca sa fie cu adevarat proorocii ele trebuiesc verificate. Avem in Biblie, matritza, de verificare.

avodah
2782. Postat la 08/04/2010 11:33 - 5507z21h10m
Valentina . Din cate inteleg eu prorocia este unul din daruri , si nu este neaparta nevoie ca cineva sa il detina pentru a fi mantuit.
Unuia darul vindecari, altuia vb. in limbi, altuia prorocia ,etc (1 Cor 12)
(vs. 3) Nimeni nu poate sa recunoasca pe Yahshua ca Mesia decat prin Duhul Sfant
13 : 2 fara dragoste chiar si darul prorociei nu-ti foloseste la nimic.
Chiar daca asi avea darul prorociei ... si n-asi avea dragoste , nu sunt nimic.

Nu putem scoate un verset din scriptura si sa facem o doctrina pe el, asa cum adv incearca sa faca cu vs din Apoc 19.

Valentina a scris:
Daca nu E.W. , atunci ziceti-mi pe altul ?.

Eu personal nu pot sa consider pe E.W. proroc al lui YHWH din cauza ca din cate stiu la adv nu se incurajeaza pazirea tuturor poruncilor , pe langa cele 10 porunci.
Redau cateva porunci care nu sunt in cele 10.
Daca cineva i-a o jururinta de nazireu trebuie sa isi lase parul sa creasca. Cand se termina perioada trebuie sa se rada.
Barbatul sa nu se apropie de femeie la necuratia ei.
Animale curate si necurate
Sarbatorile
Zeciuelile
Daca dai cu inprumut la saraci sa nu ceri dobanda
Sa nu reconstruiesti un oras care a fost distrus din cauza idolatriei
Sa nu mergi la cei ce chiama mortii
Sa nu-ti faci tatuaj
Sa nu umble barbati cu haine femeiesti si invers
Sa nu fierbi iedul in laptele mamei lui
Sa nu lucrezi pamantul cu 2 animale diferite la acelasi plug
Sa nu asupresti pe orfan si vaduva
Sa nu fi martor fals
Sa nu ai relati cu animale, cu alti barbati daca esti barbat, cu sora, mama , etc
Am dat cateva exemple> Ce facem cu aceste porunci care vin de Sus? Nu mai se aplica? Nu mai sunt bune? Le desfintam?
Eu sunt de partea lui Pavel
Deci prin credinta desfintam noi Legea(torah)?Nicidecum.Dimpotriva, noi intarim Legea Rom 3 :31

Din cate stiu E. W. nu a tinut sarbatorile lui YHWH , iar toti proroci de prin scriptura le-au tinut , si pe cele amintite mai sus , chiar si Pavel dupa ce s-a intalnit cu Mantuitorul.
Sper sa nu te superi .

Dani
2783. Postat la 08/04/2010 12:35 - 5507z20h7m
Valentina intreaba:
Daca nu E.W. , atunci ziceti-mi pe altul ?. Proorociile ca sa fie cu adevarat proorocii ele trebuiesc verificate.: Avem in Biblie, matritza, de verificare.Din cit am studiat scriptura nu am gasit in biblie ca :E.W.este un asa mare proroc.Eu consider CA E.W.a fost doar un slujitor din biserca adventa si atat si nu mai mult.SI NOI AVEM PROROCI IN BISERICI DAR NUI RIDICAM LA UN ASA RANG DE MARE CUM ESTE RIDICATA E.W.BIBLIA ESTE SINGURA MATRITA DUPA CARE PUTEM SA NE GHIDAM.

FITI BINECUVATATI!
fullban10
2785. Postat la 08/04/2010 17:56 - 5507z14h46m
Bine.
Acum va intreb , proorocul nu trebuie sa spuna poporului lui Dumnezeu, ceea ce El, i-a zis ce sa spuna ?. Proorocia nu trebuie sa ajunga la toti ?. Atunci eu , Valentina, cum implinesc daca nu mi se spune ?. Aveti prooroci si-i tineti doar pentru voi ?. Dumnezeu nu procedeaza asa, Dumnezeu vorbeste TUTUROR, nu pe categorii, nu cu barba sau fara, nu taiati imprejur sau nu , nu pe denominatiuni, nu pe rase, nu pe sex.

emanolake
2786. Postat la 08/04/2010 18:11 - 5507z14h31m
19. Știu faptele tale și dragostea și credința și slujirea și răbdarea ta și știu că faptele tale cele de pe urmă sunt mai multe decât cele dintâi.
20. Dar am împotriva ta faptul că lași pe femeia Izabela, care se zice pe sine proorociță, de învață și amăgește pe robii Mei, ca să facă desfrânări și să mănânce cele jertfite idolilor.
21. Și i-am dat timp să se pocăiască și nu voiește să se pocăiască de desfrânarea ei.
22. Iată, o arunc pe ea bolnavă la pat și pe cei ce se desfrânează cu ea, în mare strâmtorare, dacă nu se vor pocăi de faptele lor.
23. Și pe fiii ei cu moarte îi voi ucide și vor cunoaște toate Bisericile că Eu sunt Cel care cercetez rărunchii și inimile și voi da vouă, fiecăruia, după faptele voastre.
fullban10
2795. Postat la 08/04/2010 18:54 - 5507z13h48m
Nu asta am vrut. Am vrut sa aflu de la voi , cine mai prooroceste azi ?. Conform versetului din Apocalipsa 12. Eu am citit E.W. si doream o alta parere, ca de proorocit Dumnezeu neaparat are pe cineva care trebuie sa o faca. Se apropie venirea Lui si asa cum ne-a promis, ne va vorbi. Prin cine ?. A fost............, este...................................., sau va veni ?. Fara atacuri la persoana. Si despre Domnul Isus s-au spus atatea, dar asta nu-nsemna ca noi n-am primit botezul Lui !.

" Mania Domnului nu se va potoli, pana nu va implini si va infaptui planurile inimii Lui. Veti intelege in totul lucrul acesta in cursul anilor". ( Ieremia 23;20 ), si tot capitolul 23 ne vorbeste despre prooroci.
Ca sa fac parte din ramasita, trebuie sa tin seama de 3 cerinte ; poruncile lui Dumnezeu, scrise cu degetul Lui pe table de piatra, credinta lui Isus si marturia Lui.
Restul:
"Dar de intrebarile nebune, de insirarile de neamuri, de certuri si ciorovaieli privitoare la Lege, fereste-te, caci sunt nefolositoare si zadarnice. Dupa intaia si a doua mustrare, departeaza-te de cel ce aduce dezbinari, caci stim ca un astfel de om este stricat si pacatuieste, dela sine fiind osandit. " ( Tit 3;9-11 )

emanolake
2808. Postat la 09/04/2010 19:58 - 5506z12h44m
Ce este? ramasita semintei,poruncile si marturia, daca mai sint si alte opinimi, mas bucura sa le ascult.

SEMINTIA:

As vrea sa relatez asa in mare parte ce semnificatie are si ce rol important are cuvantul: Semintia, si incepem cu Geneza 17/7: Voi pune legământul Meu între Mine și tine și sămânța ta după tine, din neam în neam; acesta va fi un legământ veșnic, în puterea căruia Eu voi fi Dumnezeul tău și al seminței tale după tine. Daca merem in Galateni 3/16 vedem care este din semintia lui Avram: Acum, făgăduințele au fost făcute lui Avraam și seminței lui. Nu zice: și semințelor (ca și cum ar fi vorba de mai multe), ci ca și cum ar fi vorba numai de una: și seminței tale, adică Hristos. Toți care ați fost botezați pentru Hristos v-ați îmbrăcat cu Hristos. Căci toți sunteți fii ai lui Dumnezeu, prin credința în Hristos Isus. Și, dacă sunteți ai lui Hristos, sunteți sămânța lui Avraam, moștenitori prin făgăduință. Și, pentru că sunteți fii, Dumnezeu ne-a trimis în inimă Duhul Fiului Său care strigă: Ava, adică: Tată! De aceea, fraților, noi nu suntem copiii celei roabe, ci ai femeii slobode. Hristos ne-a izbăvit ca să fim slobozi. Dar aceasta nu înseamnă că a rămas fără putere Cuvântul lui Dumnezeu. Căci nu toți cei ce se coboară din Israel sunt Israel;și, măcar că sunt sămânța lui Avraam, nu toți sunt copiii lui Avraam; ci este scris: În Isaac vei avea o sămânță care-ți va purta numele.Aceasta înseamnă că nu copiii trupești sunt copii ai lui Dumnezeu; ci copiii făgăduinței sunt socotiți ca sămânță. Căci Domnul va împlini pe deplin și repede pe pământ Cuvântul Lui.Și, cum zisese Isaia mai înainte: Dacă nu ne-ar fi lăsat Domnul Savaot o sămânță, am fi ajuns ca Sodoma și ne-am fi asemănat cu Gomora. Și voi, ca niște pietre vii, sunteți zidiți ca să fiți o casă duhovnicească, o preoție sfântă și să aduceți jertfe duhovnicești, plăcute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos. Căci voia lui Dumnezeu este ca, făcând ce este bine, să astupați gura oamenilor neștiutori și proști.Purtați-vă ca niște oameni slobozi, fără să faceți din slobozenia aceasta o haină a răutății, ci ca niște robi ai lui Dumnezeu.Cinstiți pe toți oamenii, iubiți pe frați; temeți-vă de Dumnezeu; dați cinste împăratului! Voi însă sunteți o seminție aleasă, o preoție împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Și l-a câștigat ca să fie al Lui, ca să vestiți puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată; pe voi, care odinioară nu erați un popor, dar acum sunteți poporul lui Dumnezeu; pe voi, care nu căpătaserăți îndurare, dar acum ați căpătat îndurare. și a făcut din noi o împărăție și preoți pentru Dumnezeu, Tatăl Său: a Lui să fie slava și puterea în vecii vecilor! Amin.

PORUNCILE:

Dacă păziți poruncile Mele, veți rămâne în dragostea Mea, după cum și Eu am păzit poruncile Tatălui Meu și rămân în dragostea Lui.Și știu că porunca Lui este viața veșnică. De aceea lucrurile pe care le spun, le spun așa cum Mi le-a spus Tatăl. Dacă vei asculta de glasul Domnului Dumnezeului tău păzind poruncile și rânduielile Lui scrise în cartea aceasta a Legii, dacă te vei întoarce la Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta și din tot sufletul tău. Porunca aceasta, pe care ți-o dau eu azi, nu este mai presus de puterile tale, nici departe de tine.Nu este în cer, ca să zici: Cine se va sui pentru noi în cer și să ne-o aducă, pentru ca s-o auzim și s-o împlinim? Nu este nici dincolo de mare, ca să zici: Cine va trece pentru noi dincolo de mare și să ne-o aducă, pentru ca s-o auzim și s-o împlinim? Dimpotrivă, este foarte aproape de tine, în gura ta și în inima ta, ca s-o împlinești. Iată, îți pun azi înainte viața și binele, moartea și răul.Căci îți poruncesc azi să iubești pe Domnul Dumnezeul tău, să umbli pe căile Lui și să păzești poruncile Lui, legile Lui și rânduielile Lui. Cine păzește poruncile Lui rămâne în El, și El în el. Și cunoaștem că El rămâne în noi prin Duhul pe care ni L-a dat. Cine zice: Îl cunosc, și nu păzește poruncile Lui, este un mincinos, și adevărul nu este în el.Dar cine păzește Cuvântul Lui, în el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desăvârșită; prin aceasta știm că suntem în El.Cine zice că rămâne în El trebuie să trăiască și el cum a trăit Isus. Și orice vom cere vom căpăta de la El, fiindcă păzim poruncile Lui și facem ce este plăcut înaintea Lui. Căci dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Și poruncile Lui nu sunt grele; Legea Domnului este desăvârșită și înviorează sufletul; mărturia Domnului este adevărată și dă înțelepciune celui neștiutor.Orânduirile Domnului sunt fără prihană și înveselesc inima; poruncile Domnului sunt curate și luminează ochii. Amin.

MARTURIA:

Prin El, să aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfă de laudă, adică, rodul buzelor care mărturisesc Numele Lui. Și să nu dați uitării binefacerea și dărnicia; căci lui Dumnezeu jertfe ca acestea Îi plac. Și cuvântul acesta este Cuvântul credinței, pe care-l propovăduim noi.Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Isus ca Domn și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit. Căci prin credința din inimă se capătă neprihănirea, și prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire, Astfel, credința vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos. El, Isus Hristos, este Cel ce a venit cu apă și cu sânge; nu numai cu apă, ci cu apă și cu sânge; și Duhul este Cel ce mărturisește despre lucrul acesta, fiindcă Duhul este adevărul.(Căci trei sunt care mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvântul și Duhul Sfânt, și aceștia trei una sunt.)Și trei sunt care mărturisesc (pe pământ): Duhul, apa și sângele, și aceștia trei sunt una în mărturisirea lor. Și mărturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viața veșnică, și această viață este în Fiul Său.Cine are pe Fiul are viața; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viața. Toți prorocii mărturisesc despre El că oricine crede în El capătă, prin Numele Lui, iertarea păcatelor. Și noi am cunoscut și am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu față de noi. Dumnezeul păcii, care, prin sângele legământului celui veșnic, a sculat din morți pe Domnul nostru Isus, marele Păstor al oilor, să vă facă desăvârșiți în orice lucru bun, ca să faceți voia Lui și să lucreze în noi ce-I este plăcut, prin Isus Hristos. A Lui să fie slava în vecii vecilor! Amin.
fullban4
13737. Postat la 11/09/2011 22:52 - 4986z9h51m
Aici gasiti dovezi zdrobitoare ca E.G.White nu a fost profetul lui YHWH ! Aveti curajul sa verificati ? Eu am verificat si ma zdrobit !

www.ellenwhiteexposed.com
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192937 vizite unice Powered by PHP-Fusion