Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 3
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Biblia
Deconectat Prima mea Biblie pe intelesul meu!
laursan
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
3469. Postat la 05/08/2010 16:05 - 5388z16h40m
Cand eram mic si nu stiam sa citesc, aveam o Biblie pentru copii bogat colorata de la Martorii lui Yehova.... Fiind copil, nu deschideam adevarata Biblie (cea de o mie si ceva de pagini versiunea Cornilescu) ci o deschideam pe cea colorata care imi era mai accesibila! In felul asta am prins drag pentru studiul Bibliei si cand am fost mai mare aveam deja cunostintele de baza si imaginatia cu privire la evenimentele Bibliei deja formata.
Pe siteul www.bebedream.ro si afla o Biblie pentru copii: Prima mea Biblie pe intelesul meu! E mai eficient sa predai cunostinte Biblice copiilor cu ajutorul imaginilor!
smiley
Deconectat RE: Prima mea Biblie pe intelesul meu!
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
3503. Postat la 19/08/2010 16:27 - 5374z16h18m
Omul este o ființă creativă, ceea ce înseamnă că nu numai copiilor le este mai ușor să înțeleagă și să rețină ceva dacă le sunt oferite în plus metode pe care activitățile didactice le știu demult: imagini, muzică, temperament în vorbire, costumații, etc. Și oamenii mari sunt la fel ca și copii, reținând mult mai ușor lucruri care pot fi asociate cu imagini, obiecte, muzică și altele.

Problema e că Biblia ( pentru adulți) e oricum vastă și condensată așa că imaginile ar face-o mult mai voluminoasă. Dar în schimb ne putem folosi de imagini pe rând, atunci când prezentăm câte o temă ce poate fi asociată cu o imagine sau ceva reprezentativ.

Iar la copii, evident că imaginile spun mult mai mult decât partea audio, pentru că ei nu cunosc mulți termeni și/sau nu sunt obișnuiți cu multe expresii.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192945 vizite unice Powered by PHP-Fusion