Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Iată, eu înalț o casă Numelui Domnului, Dumnezeului meu, ca să I-o închin Lui, să ard înaintea Lui tămâie mirositoare, să aduc necurmat în ea pâinile pentru punerea înainte, și să aduc arderile de tot de dimineață și de seară, în zilele de Sabat, de lună nouă, și de sărbătoare ale Domnului, Dumnezeului nostru, după o lege veșnică"
2 Cronici 2:4

Cugetarea zilei
"Un alt scop pentru care a fost dat Sabatul este ca omul să-și aducă aminte că numai El poate să ne scoată din robia păcatului și să ne răscumpere."

Tiberiu Al. Foszto


Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 1
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 670
Cel mai nou membru: danielif
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Biblia
Pagina 1 din 4 1 2 3 4 >
Deconectat Sanctuarul ceresc.
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
5598. Postat la 11/12/2010 20:53 - 3646z5h13m
Sanctuarul construit de Moise, este copia Sanctuarului ceresc, in care azi, Domnul Isus se afla in Sfanta Sfintelor si face lucrarea de ispasire, ultima lucrare inainte de revenirea , a doua, oara pe pamant in slava si marire sa-I ia pe cei ai Lui. Daca intelegem pe deplin lucrarea din Sanctuarul care a fost pe pamant un timp, vom putea intelege la ce timp al lucrari din Sactuarul ceresc suntem azi.
Vreti sa vorbim despre Sanctuarul ceresc?


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Sanctuarul ceresc.
avodah
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
5609. Postat la 12/12/2010 09:28 - 3645z16h38m
Draga sora in Yahshua Mesia. Cu tot respectul fata de frati de la SDA,si sincer nu vreau sa va simsiti jignita, si nici nu vreau sa credeti ca eu consider SDA inferiori, sau pierduti, ci simplu eu unul am citit putin despre sanctuarul ceresc , de la doctrina adventa, si am fost odata la o prezentare a fratilor SDA , a sanctuarului pamantesc facut la scara reala.
Sincer nu prea pot sa cred aceste teorii, din cauza ca ele s-au format pe o erezie dupa parerea mea.
Si anume atunci cand adventisti au asteptat de doua ori venirea Sa pe varfuri de dealuri , si pe acoperisurile caselor, (1844)iar cand au vazut ca au fost indusi in eroare, in loc sa recunoasca ca au fost inselati, au venit cu aceasta teorie a sanctuarului ceresc
Si anume au spus ca de fapt ei au fost cei ce nu au inteles adevaratul mesaj, in 1844 si anume ca de fapt Mesia nu trebuia sa vina pe pamant , ci ca defapt atunci a intrat in sanctuarul ceresc,in a doua parte a acestuia si ca atunci a inceput lucrarea Sa de curatire a Sfanta Sfintelor, lucrare care trebuie sa o faca inainte de a se intoarce a doua oara pe pamant, dupa calculele din Daniel.
Deci cand vine vorba de a cunoaste timpurile, frati de SDA ar fi trebuit sa invete din experientele trecute, insa in schimb sunt foarte ocupati sa dovedeasca prin diferite calcule aceste doctrini cu privire la timpul sanctuarului ceresc.
Sincer nici nu stiu daca frati nostri sau alti crestini , invata astfel de invataturi a timpului lucrarilor din sanctuarul ceresc.
Mi se par speculatii, si cum am mai spus aceste ideii s-au format in urma unei erezii, care ar fi trebuit recunoscuta ca atare , in loc sa i se dea o noua denumire.
Eu unul stiu ca Mesia ne-a invatat sa fim gata pentru ca nu stim cand ziua aceea va veni.
Bineinteles daca sunt frati care sunt interesati de acest subiect, nu am nimic impotriva, insa sincer nu am auzit astfel de invatatura in afara celor de la SDA.
Ma repet, nu am nimic impotriva fratilor de la SDA, ci am scos in evidenta cum aceasta teorie a luat fiinta,iar dupa parerea mea nu potem discuta lucruri ,care s-au cladit pe o erezie,si sper ca nu va suparati.
Ei au proclamat ca cunosc data reintoarcerii Sale a doua oara pe pamant , dupa calcule si calcule in Oct. 22, 1844 .A trecut data si El nu a venit , astfel s-a dovedit ca aceasta teorie a fost falsa, (erezie), si ar fi trebuit recunoscuta ca atare , iar in loc, s-a continuat a se cladi pe acesta teorie, dandu-i alte semnificatii speculative cea a lucrarii in sanctuarul ceresc


BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat RE: Sanctuarul ceresc.
Avram_76
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
5615. Postat la 12/12/2010 11:58 - 3645z14h8m
Deocamdata eu ma retin de a intra in subiectul propriu zis, cu toate ca as posta imediat ceea ce cred.Trebuie doar sa gasesc versetele si revin, sora Valentina.Eu consider ca este f. important sa discutam si sa intelegem corect lucrarea din Sanctuarul Ceresc.Pana revin, mediteaza cu atentie ceea ce a scris avodah, este un preambul bun.Este f. important de vazut cum s-a nascut aceasta teorie.Apoi vedem cat este de exacta apoi vedem daca merita sa o aparam.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Deconectat RE: Sanctuarul ceresc.
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
5624. Postat la 12/12/2010 14:46 - 3645z11h20m
Nu am cerut nimic altceva decat sa invatam unii de la altii ce e Sanctuarul! A ocupat un loc important in actul slujirii. Si chiar si astazi si voi si noi avem asezate bisericile, amvoanele, sarbatorile, imbracamintea, tinuta, slujirea preoteasca, asemanatoare, acelor timpuri. Daca nu spuneam ca sunt azs, primeai acest subiect ca pe oricare altul?. Dar stiind, deja ai intrat in discutie in defensiva. E un subiect, e in Biblie, a fost lucrarea poruncita si condusa de Dumnezeu? De ce n-am discuta?. De ce sa aducem in discutie 22 octombrie 1844? Am zis eu ceva de lucrul acesta? Am postat acest subiect, deoarece, cea mai mare dorinta a tuturor este intalnirea cu Domnul nostru, si vrem sa stim ce face El in cer in perioada aceasta.
Folosesc textele din Biblia GBV 1989,1990.
Exod 25;8,9 : Sa-Mi faceti un locas sfant si Eu voi locui in mijlocul lor. Potrivit cu tot ce iti voi arata, modelul cortului si modelul uneltelor lui, asa sa si faceti.
- De aici aflam ca pe pamant a existat un Sanctuar, un tabernacol, un cort, o biserica, cum vreti sa-i ziceti.
Evrei 9; 11,12: Dar Hristos a venit ca Mare Preot al bunurilor viitoare, a trecut prin cortul acela mai mare si mai desavarsit, care nu este facut de maini, adica nu este din creatia aceasta, si a intrat odata pentru totdeauna, in Locul Preasfant, nu cu sange de tapi si de vitei, ci cu insusi sangele Sau, dupa ce a dobandit o rascumparare vesnica.
- De aici noi intelegem ca Domnul Isus e in ceruri in Sanctuar. Chiar in locul, dupa modelul aratat de Dumnezeu lui Moise.
- Mai multe amanunte despre cum este acest Sanctuar, si ce se intampla acolo, aflam de la Ioan, singurul caruia i s-a facut cunoscut de Insusi Domnul Isus Hristos " lucrurile care trebuie sa se intample in curand" Ap. 1;1 si 2.
Ti se pare ca aceasta invatatura vine din alta parte? Sa nu ne intereseze venirea Domnului Isus Hristos? Dar daca aceste lucruri nu fac parte din telul vietii voastre, nu e vina mea si puteti sa-l intrerupeti.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Sanctuarul ceresc.
Dani
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
5625. Postat la 12/12/2010 15:04 - 3645z11h2m
Sunt de acord cu tine Avrame acest subiect este destul de complex, este nevoie de timp să demontam toate aceste teorii cu privire la sanctuarul ceresc.
Au trecut vreo zece ani când am citit, Tragedia veacurilor"eram documentat la acea vreme cu acest subiect, de fapt si in prezent stiu cum stau lucrurile, dar si eu la fel trebuie sa meditez asupra acestui subiect, am frecventat Biserica Adventista in primii ani si am studiat împreună acest subiect aproape un an de zile.

Documentația era foarte bine pregătită, dar fara acoperire biblica, chiar daca sau adus dovezi din Daniel, nu reflecta adevărul.
Subiectul sanctuarului a fost cheia care a descuiat taina înțelegerii dezamăgirii din anul 1844 doar pentru Biserica Adventă dar nu si pentru cei ce au rămas dezamăgiți că Domnul Isus nu a venit in primăvara anului 1844.

Citez un fragment din Tragedia veacurilor;
416:2 Hristos venise, dar nu pe pământ, cum așteptaseră ei, ci așa cum fusese anticipat în simbol, în Locul Preasfânt al Templului lui Dumnezeu din ceruri. El este prezentat de către profetul Daniel ca venind la data aceasta la Cel îmbătrânit de zile: "M-am uitat în timpul vedeniilor mele de noapte, și iată că pe norii cerurilor a venit Unul ca un fiu al omului - nu pe pământ - a înaintat spre Cel îmbătrânit de zile și a fost adus înaintea Lui" (Dan. 7,13).

Când au văzut ca Isus nu mai vine pe pământ au adus ca argument ca au înțeles greșit profeția lui Daniel.

414:2 În felul acesta, cei care au urmat lumina cuvântului profetic au văzut că, în loc să vină atunci pe pământ, la încheierea celor 2300 de zile, în anul 1844, Hristos a intrat în Locul Preasfânt din Sanctuarul ceresc, pentru a îndeplini lucrarea de încheiere a ispășirii ca pregătire pentru revenirea Sa.

Deci până la 1844 Domnul Isus a stat in sfânta iar in anul 1844 a intrat in sfânta sfintelor.
Aceasta dovada nu reflectă adevărul, deoarece apostolul Pavel spune despre Domnul Isus ca a intrat odată pentru totdeauna in sfânta sfintelor la acea vreme.
Dar Hristos a venit ca Mare Preot al bunurilor viitoare, a trecut prin cortul acela mai mare și mai desăvârșit, care nu este făcut de mâini, adică nu este din zidirea aceasta;
12. Și a intrat, odată pentru totdeauna, în Locul prea sfânt, nu cu sânge de țapi și de viței, ci cu însuși sângele Său, după ce a căpătat o răscumpărare veșnică. Evrei.9; 11-12.

2. Cât despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu știe nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.
33. Luați seama, vegheați și rugați-vă; căci nu știți când va veni vremea aceea. Marcu.13; 32-33.Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat RE: Sanctuarul ceresc.
Avram_76
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
5640. Postat la 12/12/2010 17:17 - 3645z8h49m
Da, sora valentina, ai perfecta dreptate.Sigur ca trebuie discutat sanctuarul...este un subiect dintre cele mai importante.Acolo vedem adevarata inchinare.... ca toate sunt o umbra a lucrurilor viitoare, adevarate.
Avodah nu a tyrecut la defensiva... el a trecut direct la ofensiva.Defensiva e de partea azs, insa, o sa vezi ca nu sta in picioare teoria.Acum, te rog, nu te supara pe nici unul din noi.Te iubim!

Avem o intelegere, un studiu asupra Sanctuarului.Pana sa o prezentam cum se cuvine, te rog, mediteaza la versetul deja amintit de fratii antevorbitori (antescriitori ? smiley ).

Dar Hristos a venit ca Mare Preot al bunurilor viitoare, a trecut prin cortul acela mai mare și mai desăvârșit, care nu este făcut de mâini, adică nu este din zidirea aceasta;
12. și a intrat, odată pentru totdeauna, în Locul prea sfânt, nu cu sânge de țapi și de viței, ci cu însuși sângele Său, după ce a căpătat o răscumpărare veșnică. Evrei.9;11-12.

Deci versetul este extrem de clar si, anume:El "a intrat".... se foloseste expresia LA TRECUT....adica deja cand se scria textul din Evrei...actiune deja se petrecuse.Intelegi?Raportul biblic spune ca A INTRAT nu ca va intra...candva in viitor.Si mai zice ca a intrat in Sfanta Sfintelor, in Locul Prea Sfant.Acolo se face ispasirea si, ea s-a facut deja, odata pentru totdeauna.
Revenim, ca-mi place subiectul.
p.s.... sora, tot Sarbatorile Domnului ne vor clarifica, aleluia.


Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Deconectat RE: Sanctuarul ceresc.
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
5689. Postat la 13/12/2010 01:10 - 3645z0h57m
Sa deschidem Biblia si sa intram, odata cu Ioan in tainele cerului, care ne-au fost descoperite. Ori acceptam, ori nu , acolo se face o lucrare, la care bine facem daca luam aminte. Ori acceptam, ori nu , trambitele suna si potirele se revarsa pe pamant. Sa ne facem ca nu le auzim? Sa ne facem ca nu vedem ca se apropie timpul ? Sa ne fie indiferent ca vom invia la prima strigare sau la a doua? Eu cred ca nu . De aceia purtam numele lui Hristos si ne-am inrolat in oastea Lui. Si zic si eu ca si Pavel : " Sunt incredintat ca Acela care a inceput in voi aceasta buna lucrare o va ispravi pana in ziua lui Isus Hristos" ( Filipeni 1;6)
Avem in spate o istorie de care nu trebuie sa ne fie rusine. Nu putem sterge contributia reformatorilor. Martirizatiii care au scos cu pretul vietii lor, Biblia din mana papei. Nu poti sterge contributia adusa de inaintasi. Fiecare a primit lumina care i s-a dat, si fiecare etapa a istoriei credintei m-a adus pe mine si pe tine la cunoasterea lui Dumnezeu. Nu vom fi niciodata frati daca nu lasam deoparte, diferentele. Nu putem vorbi despre Isus fara sa ne "impungem"?
Suntem noi constienti ca El vine? Trebuie sa ne pregatim? Timpul se grabeste. Sa-l pierdem pe nimicuri?
Sa-L lasam sa se nasca iar in inimile noastre. Sa-I pregatim salasul in inima. Nu trageti obloanele si zavoarele, nu puneti lanturi si lacate la portile inimii, ca nu folosesc la nimic.
De aceia consider ca cercetarea invataturilor descoperite in Biblia despre Sanctuar, ne-ar lamuri cum stau lucrurile.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Sanctuarul ceresc.
ioan olah
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
5711. Postat la 13/12/2010 14:18 - 3644z11h48m
paçe sora !te apreçiez pentru ça esti o luptatoare, si pavel inainte sa i se desçopere adevaratul drum de urmat , era un perseçutor al çrestinilor,dar dumnezeu ia desçhis mintea la timpul potrivit , asa sper ça si intro zi dumnezeu o sa ti arate çe ai de façut deoreçe la dumnezeu ai plaç oameni çu çaraçter , iar daça ne uitam si urmam çredinta nu in dumnezeu çi intro profeta , çare a produs multa dezamagire in rindul fratilor adventi,si çare in multe tari çum ar fi uçraina , biseriçi intregi au treçut la sambatari datorita profetiilor açestei sore,çare nu este mai presus de isus. dumnezeu sa te bineçuinteze si sa ti dea intelepiune .
Deconectat RE: Sanctuarul ceresc.
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
5712. Postat la 13/12/2010 14:37 - 3644z11h29m
Ap. 11;19: Si templul lui Dumnezeu care este in cer a fost deschis; si s-a vazut chivotul legamantului Sau in templul Sau............
Merita sa vorbim?


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Sanctuarul ceresc.
fullban2
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7351. Postat la 24/01/2011 23:07 - 3602z2h59m
dupa cum spunea cuviosia sa av-da; si sint in agrement cu el despre adventisti nu am nimic cu ei personal ce am am cu proroaca mincinoasa care ea dus in eruare ; dar acum fieii tarina usoara pina-n ziua judecati- am prieteni adventisti si am discuti care citeodata sint in flacari cind e vorba de ... stiti voi cine ;


Deconectat RE: Sanctuarul ceresc.
gershom
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7354. Postat la 25/01/2011 04:17 - 3601z21h50m
Sword of god,

Subiectul aici este Sanctuarul ceresc, nu credinta adventistă sau profețiile lui Ellen G. White.

Portalul acesta este pentru discuții și dezbateri a diferite subiecte biblice. Sunt binevenite persoane din orice denominațiuni și crezuri, iar împreună căutam să dezbatem și să învățăm din cuvântul lui Dumnezeu. Jignirile la persoane sau doctrine nu cred că sunt permise, probabil că moderatorii au să-ți reamintească de acest lucru, dar până una alta, și noi ceilalți dacă observăm așa ceva, trebuie să atenționăm. smiley
Postarea ta de mai sus, adresată împotriva unei persoane importante din credința adventistă lasă de dorit. Prin atacuri de felul acesta, nu vei reuși decât să semeni divergență, ură și controverse.
Cred că mai bine reușim dacă ne expunem părerile într-o modalitate pașnică. De dărâmat e ușor, mai degrabă hai să construim.

Deci, dacă ai ceva de spus despre sanctuarul ceresc, atunci spune-ți părerea.

Și acum la încheiere, ca să înțelegi poate mai bine ce vreau să spun:
Let me give you a word of advice: behave and be nice. smiley


Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Deconectat RE: Sanctuarul ceresc.
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7391. Postat la 25/01/2011 21:24 - 3601z4h42m
Multumesc ca ai pus un cuvant pentru mine.


sword of god. Tu stii ce-ai facut acum?
Ai facut exact ca cei care spun despre Dumnezeu ca a omorat mii si mii de oameni, ca punea pe prooroci sa poarte juguri si sa manance turte din baliga de om. Dar n-au citit Biblia toata.
Asa ai facut si cu, E.W, fara sa citesti scrierile ei.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Sanctuarul ceresc.
Michael Roman
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
9585. Postat la 20/03/2011 22:06 - 3547z4h1m
Shalom!
Dragilor, am lecturat toate comentariile fratiilor voastre, tot asteptand sa gasesc prima lectie sau inceputul unei discutii fundamentate despre Sanctuar. Eu am cateva subiecte (putine, recunosc cu rusine) in care sunt mai pregatit si multe altele pe care le cunosc doar la nivel de rudimente...
Vizavi de Sanctuar eu stiu deranjant de putine lucruri si as dori sa aflu mai multe, dar doar daca mi se prezinta incetuc, ca pentru mintea mea, si sistematic, ca altfel ma pierdeti pe drum.
Dar intrucat unora li s-ar putea parea ca sora Valentina imi da invatatura si lucrul aceste este nebiblic, eu voi considera ca imi impartaseste invataturile bisericii pe care o frecventeaza...

Domnul sa ne intelepteasca!


Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Deconectat RE: Sanctuarul ceresc.
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
9599. Postat la 21/03/2011 16:27 - 3546z9h40m
Ca sa ajungem la Sanctuar, trebuie sa trecem pe la Golgota, si ca sa stim ce-i Golgota trebuie sa-i vedem radacinile.
. Ele sunt doua;
1- razboiul din cer
2- razboiul de pe pamant
Amandoua razboaie, au acelas autor: Lucifer, fiul zorilor.
Raspunsul la cele doua razboaie, a fost Isus, care S-a dat ca jertfa.
Ce se va intampla la Golgota, s-a aratat in Eden; " Domnul Dumnezeu, a facut lui Adam si nevestei lui haine de piele si i-a imbracat cu ele" Gen. 3;21.
Aici s-a instituit serviciul jertfelor : jertfele lui Cain si Abel dovedesc acest lucru. Ei stiau bine ritualul.
Mii de ani, prin viu grai si prin practicarea jertfelor, amintirea Edenului a fost transmisa si le reamintea ce-au pierdut. Toate pana la Sinai, cand Moise a primit instructiuni complete pentru instituirea sistemului ceremonial, si pentru construirea unui cort : " Sa faceti cortul si toate vasele lui dupa chipul pe care ti-l voi arata" Exod 25;9. v. 40, 26; 30, 27;8 .
Fin, episodul 1.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Sanctuarul ceresc.
Michael Roman
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
9618. Postat la 21/03/2011 23:25 - 3546z2h41m
Asta imi aminteste de ce zicea Franz Delitzsch, un mare ebraist si cercetator al Profetiilor mesianice:
"Proto-evanghelia, ca un sfinx, se ghemuiește la intrarea istoriei sacre... Ea conține în sine întreaga istorie a mântuirii, pentru că toată istoria ulterioară arată războiul omenirii cu cei care sunt de la Cel Rău."


Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Deconectat RE: Sanctuarul ceresc.
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
9627. Postat la 22/03/2011 09:08 - 3545z16h59m
Ce erau toate aceste, culori in tesaturi, piei, stalpi din lemn de diferite esente, drugi, masuratori, cusaturi reprezentand rodii si vita, ceremonii, vase, si ordinea cum erau asezate toate, si care pe noi copiii mileniului trei ne plictisesc citindu-le si dam paginile acestea care nu ne intereseaza.
Simboluri: curtea Cortului
- spatiul unde era adus mielul pentru a fi jertfit simboliza Pamantul unde Mielul lui Dumnezeu a coborat pentru a se jertfi.
- altarul simboliza Dealul Golgota unde Fiul lui Dumnezeu a fost rastignit.
- ligheanul pentru spalarea preotilor simboliza curatirea sau botezul nou-testamental.
Sfanta;
- masa cu paini din partea dreapta, Il simboliza pe Isus care este "painea vietii", dependenta de hrana spirituala.
- sfesnicul din partea stanga, Il simboliza pe Isus care este " lumina lumii" si prin extensie, biserica, o lumina pentru lume.
- altarul tamaierii era locul de pe care se ridica fumul tamaii, un simbol al rugaciunilor care se ridica spre Dumnezeu.
Sfanta Sfintelor:
- chivotul, simboliza dreptatea si sfintenia lui Dumnezeu
- capacul ispasirii simboliza indurarea lui Dumnezeu
- cei doi heruvimi aminteau de cei doi heruvimi de la poarta Edenului

Cele trei locuri simbolizau trei etape mari din lucrarea Domnului Isus, in vederea mantuirii:
Etapa 1- curtea= Domnul Isus ca Miel a slujit pe pamant ca om. A coborat in "curte" ( pamant), ca milel si a urcat pe "altar" tot ca miel cu ocazia mortii.
Etapa 2- sfanta= in care, dupa inaltare, Domnul Isus a slujit ca Mare Preot, mijlocind pentru oameni.
Etapa 3- Sfanta Sfintelor"=Domnul Isus judeca si mijloceste ca Mare Preot. " .................S-a asezat la dreapta scaunului de domnie al Maririi, in ceruri, ca slujitor al Locului Preasfant si-al adevaratului cort, care a fost ridicat nu de om, ci de Domnul. Orice mare preot este pus sa aduca lui Dumnezeu daruri si jertfe. de aceea era de trebuinta ca si Celalat, Mare Preot sa aiba ceva de adus." Evrei 8; 1-3.
Cand va iesi, va hotari care din cei doi tapi Azazel e pentru El si care e pentru Diavol.
Fin. Episodul 2. ( Am folosit multe citate din cartea - Privind prin ochii lui Dumnezeu- de Gerge Pîrlitu.)
-


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Sanctuarul ceresc.
Michael Roman
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
9664. Postat la 23/03/2011 13:18 - 3544z12h49m
Ok, am intrat in asa numita "teologie simbolica"...
Sa avem grija cum drumetzim, pe alocuri harta este doar schitata, nu e concreta... Spuneai ca unul din tapii ispasitori era pentru Azazel, mi-am amintit ca harta Bibliei nu scrie aceasta in mod concret, este doar o presupozitie, asa ca a trebuit sa fac un viraj scurt, dar acum putem continua calatoria...


Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Deconectat RE: Sanctuarul ceresc.
Lica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
9665. Postat la 23/03/2011 15:05 - 3544z11h1m
Sora Valentina puțin doar am studiat și eu despre Mishkan (Cortul Întâlnirii) și pe blogul meu puteți găsi câteva schițe.

Aș avea o singură nelămurire:

Ai spus că:
- altarul simboliza Dealul Golgota unde Fiul lui Dumnezeu a fost rastignit.


Apoi:

curtea= Domnul Isus ca Miel a slujit pe pamant ca om. A coborat in "curte" ( pamant), ca milel si a urcat pe "altar" tot ca miel cu ocazia mortii.


Acum nelămurirea mea își are rădăcina în faptul că dacă este să ne gândim puțin vom afla că putem găsi un altar în Sfânta (cel de aur) apoi un altar în curtea Cortului (de bronz) și mai exista un altar care avea să devină practic un altar ca și construcție în timpul Templului unde se ardea vaca roșie.

Acum în acest context se ridică întrebarea firească:

Care altar simbolizează dealul Golgotei? Situația este cu atât mai complicată întrucât Mesia a fost răstignit afară din curte deci cel mai aproape putea fi doar altarul de afară


Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat RE: Sanctuarul ceresc.
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
9675. Postat la 23/03/2011 19:18 - 3544z6h49m
Frate Michael- Leviticul 16;8: Aaron sa arunce sorti pentru cei doi tapi: un sort pentru Domnul, si un sort pentru Azazel.

Frate Lica- Acolo unde am scris ca altarul simboliza Golgota, am scris la :curte. Daca ai o alta explicatie, poftim in arena..............." leilor". Eu atat am putut. Si daca mai gasesc si alte materiale am sa mai adaug.

JERTFA

- Vinovatul, lua un miel, unul fara cusur, se prezenta la Cort si , in prezenta preotului, punea mainile peste mielul viu si Ii marturisea lui Dumnezeu pacatul sau. Astfel pacatul trecea in mod simbolic de la om la miel=== Acest act reprezenta transferul pacatului de la noi la Domnul Isus, " Mielul care a purtat pacatele lumii" Ioan 1;29
- Apoi, cu mainile sale, omul trebuia sa ia viata mielului nevinovat=== Acest act ilustrand moartea inlocuitoare a Domnului Isus.
- Din acest moment, cazul era preluat de preot, care lua din sangele mielului jertfit, il purta pana in prima incapere, unde stropea spre perdeaua ce despartea cele doua incaperi=== Acest act simboliza transferul pacatului de la miel in Sfanta Sfintelor. Stropii de sange care ramaneau pe perdea, vorbeau despre pacatul marturisit, dar transferat in Sfanta Sfintelor.
Astfel zi de zi, timp de un an, sangele era stropit pe perdeaua ce despartea cele doua incaperi. O data pe an marele preot intra in Sfanta Sfintelor pentru a face curatirea de toate pacatele poporului care se "depozitau" simbolic acolo. Era un moment deosebit de emotionant pentru evrei. Tapul pentru Azazel, care-l reprezenta pe Diavol, era dus in pustie, liberand pe toti de apasarea pacatelor. Leviticul 16;1-34.
Serviciile de la Sanctuar ii invatau pe iudei modalitatea prin care puteau fi mantuiti. ( citate luate din acelasi carte- autor George Pîrlitu)


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Sanctuarul ceresc.
Michael Roman
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
9962. Postat la 01/04/2011 00:13 - 3536z2h54m
Shalom!
Si mai departe?...


Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Pagina 1 din 4 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2020 / 5769-5781 melhisedec.ro
10053025 vizite unice Powered by PHP-Fusion