Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Biblia
Deconectat Ce este "Bibliolatria"?
Aurelia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7520. Postat la 29/01/2011 16:11 - 5211z15h37m
Nu stiam unde sa pun aceasta intrebare daca nu e bine pusa rog moderatorii sa o puna ei unde trebuie.

Mi-a fost pusa o intrebare si am ezitat sa raspund imediat ... asa ca fratilor v-o pun si voua sa vedem ce raspundeti ....
Pot oamenii cadea in ,,bibliolatrie "??
Dupa ce raspundeti o sa va scriu si ce am raspuns eu smiley
Deconectat RE: Întrebare ...Întrebare ???
Avram_76
7522. Postat la 29/01/2011 16:26 - 5211z15h21m
Nu cred ca intrebarea este pusa bine.Am sa ma explic;
"Biblio" vine din latinescul bibliotheca sau din grecescul biblion- inseamna mai multe carti puse, adunate la un loc, exemplu "biblioteca".
Sfanta Scriptura este denumita si "Biblia" deoarece Sfanta Scriprura este alcatuita din mai multe carti adunate la un loc (geneza, exodul...etc.), astfel ajungandu-se la o "biblio".

Acum, ce intrebi tu? Despre faptul ca unii fac din biblioteca, idolatrie, sau ca unii fac din Sfanta Scriptura un fel de idol? smiley

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Lucia
7523. Postat la 29/01/2011 16:32 - 5211z15h16m
NICIODATA!
Sau poate nu am inteles eu bine intrebarea!?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Aurelia
7526. Postat la 29/01/2011 17:24 - 5211z14h24m
nu era vorba despre biblioteca din casa pe care o avem fiecare in casa ,daca ai adunat un numar de carti normal ca le pui in rafturi smiley
Pot oamenii cadea in ,,bibliolatrie "?? eu am pus intrebarea asa cum mi-a fost pusa mie .

Lica
7531. Postat la 29/01/2011 18:27 - 5211z13h21m
Am căutat câte ceva despre acest termen și despre ceea ce se înțelege în general prin acest termen și iată ce am găsit până acum:

1. DEX: BIBLIOLATRÍE s. f. acceptarea și interpretarea literală a textului biblic. (< engl. bibliolatrie)

2. Prin Bibliolatrie se înțelege de obicei punerea Bibliei mai presus de Cel care a dat-o adică Domnul.

Câteva căderi în idolatrie ar fi:

- venerarea unei anumite traduceri (poate mai nouă sai poate mai veche...mai după original etc) și înlăturarea celorlalte pentru că acea traducere ne favorizează pe plan teologic

- închinarea înaintea oricărui obiect se numește idolatrie deci închinarea la Biblie este inclusă

- interpretarea unor texte în afara contextului

Am adus doar câteva aspecte în discuție pentru a avea un punct de plecare...

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
fullban2
7552. Postat la 29/01/2011 21:47 - 5211z10h1m
am in bibleoteca mea vre-o 30 si ceva de bibli ..diferite traduceri din care marea majoritate in engleza.. e drebt ca sint indragostit de ele; ele sint un fel de iubite cu care ma desfatez (in sensul bun al cuvintului) dar nu am pus inca nici o traducere ca fiind superioara alteia ; in toate gasesti cite ceva interesant si sanatos; desi versiunia King james e considerata o versiunie slaba si incorecta ;totusi am gasit in ea multe lucruri care altele le ating doar superficial
de exemp.apoc 22 v 14 ( ferice cei ce-si spala hainele ) in majoritatea traducerilor e in felul acesta KJ. v o are in felul urmator ; BINECUVINTAT ESTE CEL CE PAZESTE PORUNCILE
si multe altele ..deci biblia e biblie chiar si Vulgata catolica
Mai nou acum in Erusalim se lucreaza la intocmirea unei bibli , pur mesianice cu nume originale netraduse ; Unde numele God va fi Yahweh si Jesus va fi Yahsua

Deconectat RE: Ce este "Bibliolatria"?
Aurelc
7820. Postat la 02/02/2011 06:57 - 5208z0h51m
sword of god a scris:
Mai nou acum in Erusalim se lucreaza la intocmirea unei bibli , pur mesianice cu nume originale netraduse ; Unde numele God va fi Yahweh si Jesus va fi Yahsua

Eu de asemenea traduceri mă tem că-i vor conduce pe unii la "bibliolatrie" cum spunea fratele nostru preaiubit, Lica.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
viorica
7852. Postat la 02/02/2011 15:07 - 5207z16h41m
eu nu cred ca despre traduceri este vorba in intrebare desi cum spune fratele Aurelc unele de pot duce la ,,bibliolatrie "smiley
eu dupa mine cred ca uni fac din biblie un lucru sfant cred ca ea cartea ii pazeste de rele ,,cum este obiceiul la unele culte se pune biblia in patut la copi sau o saruta si se inchina la ea "
sau uni spun ca daca esti la soroc nu ai voie sa pui mana pe biblie sa citesti .
recunosc cuvantul scris in biblie e inspirat de duhul sfant ,nu cartea in sine ne mantueste ... sper ca am explicat bine ce am vrut sa spun smiley
Michael Roman
8119. Postat la 07/02/2011 21:28 - 5202z10h20m
Shalom!
Buna intrebarea, sensibil subiectulsmiley
Mai intai, voi linisti temerile fratelui Aurelc, spunandu-i ca in prezent lucrez la o traducere nu a intregii Biblii, ci a Evangheliei dupa Matei, traducere destinata in special evreilor si mesianicilor, precum si celor care vor sa-si imbogateasca cultura generala si biblica, intrucat traducerea infatiseaza si note de subsol, articole, etc. Daca cineva e interesat, ii pot trimite o mostra...
Pentru o schita de raspuns, voi urma postarea fratelui Lica:
1: Evanghelicii, adica pocaitii, sunt, intr-un fel, bibliolatri. Va prezint argumentele mele: Bisericile de orice rit si confesiune au SURSE ALE AUTORITATII, sursele despre care aceste biserici afirma ca le fundamenteaza deciziile. Astfel, bisericile denumite istorice sau tradiționale (Bisericile ortodoxe, catolice, copte, etc) spun ca sursa autoritatii lor sunt Sfanta Traditie si Sfanta Scriptura. Bisericile protestante si neo-protestante (momentan, sambatarii nu sunt inclusi aici, din motive pe care nu le dezvalui aici) respecta DOAR Sfanta Scriptura. Deci, da, intr-un sens, credinciosii pot fi catalogati drept bibliolatri, intrucat ei au doar Biblia.
2: La acest punct voi risca sa fiu "banat", deoarece voi aduce exemple concrete, vorbind cazuistic, din experienta mea subiectiva. In relatia lor cu Dumnezeu, credinciosii de tip mai intelectualist (de pilda, baptistii) au tendinta de a se baza NUMAI pe ceea ce inteleg rational din Biblie, iar credinciosii de tip mai mistic (penticostalii si carismaticii) accepta si chiar incurajeaza unele trairi sau experiente de diferite origini, pe care nu le comentez. Deci, din punctul de vedere al pro-misticilor, pro-intelectualistii sunt bibliolatri, neavand Duhul, ci doar Cartea, si neumbland calauziti de Duhul.
3: Desigur, mai exista si alte nuanțari ale termenului bibliolatru... Poate la o postare viitoare...

In slujba lui Mesia,
Michael Roman.

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Aurelia
8735. Postat la 25/02/2011 19:21 - 5184z12h27m
o continuare a intrebarii ...Pot oamenii cadea in ,,bibliolatrie "??

De ce ne-a fost la lasata BIBLIA ?Ca scop sau ca mijloc pentru a atinge un scop?
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192961 vizite unice Powered by PHP-Fusion