"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
10571. Postat la 27/04/2011 08:47 - 5124z0h26m
Luca 18:8 Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credință pe pământ? A spus Domnul .
Cat de importanta e credinta ?
Ucenici au spus mareste-ne credinta ? Cum ?
Domnul Isus a laudat ( s-a mirat ) de credinta in doua situati ? De ce ?
Ce e credinta ?
Apoi sa discutem inevitabil si de cele doua extreme ale credintei ,Indoiala si Incumetarea .
Propun acest subiect sa-l discutam pt. ca fiecare avem de invatat cate ceva .
Doamne ajuta.
Cu respect.
Deconectat
RE: Credința
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
10572. Postat la 27/04/2011 09:15 - 5123z23h59m
Nu poți să vorbești despre credință fără Evrei 11. Credința este o încredere neclintită, prin credință pricepem, fără credință e cu neputință să fim plăcuți Lui.
Credința! E minunat să crezi.
Singurul impediment este că dacă spui cuiva ceea ce crezi tu, celălat te acuză de fanatism, nebunie, incumetare. De aceia e bine să crezi fără să bați toba. Sau, nu?
Abel a adus o jertfă mai bună, fără să se laude. Avraam prin credința a adus pe Isaac pe muntele Moria.
La Noe se auzea credința cu fiecare lovitură de ciocan.
CREDINTA-Zbor spre inaltimi, Ochiul care vede dincolo de zare, Starea prin care simti mangaierea divina si ocrotirea de Tata, Credinta este cheia ce-ti deschide inima si Duhul Sfant se coboara pentru a te ajuta sa faci urmatorul pas FAPTA. Iata de ce nu prin faptele noastre vom primi mantuirea ,ci prin faptele ce le-a pregatit Domnul pentru noi prin Duhul Sfant ca sa umblam in ele.,,Dupa cum trupul fara duh este mort, tot asa si credinta fara fapte este moarta."Iacov 2:26
Dragii mei, ce ziceti de acest cuvant minunat?
Crestinul se naste prin credinta, insa viata din noi sta in faptele noastre, fara ajutorul Duhului Sfant nu vom putea inainta .O credinta mantuitoare este o credinta activa, vizibila prin fapte bune. Multi sunt cei care se legana cu cuvantul acesta: ca nu prin faptele noastre suntem mantuiti...Este f. adevarat, pentru ca nu mai sunt faptele noastre , ci a Domnului care le-a pregatit sa umblam prin ele...si concluzionez cu acest verset:,,Adevarat este cuvantul acesta, si vreau sa spui apasat aceste lucruri, pentru ca cei ce au CREZUT in Dumnezeu , sa caute sa fie cei dintai in FAPTE BUNE.Iata ce este bine si de folos pentru oameni!(Tit3:8)
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Sora Lucia , in aceasta seara la noi, la studiu s-a discutat exact cea ce dmv ati scris mai sus,si mi se pare foarte interesant, sa auzi aceleasi cuvinte de doua ori intr-o seara .
Ramurile ce nu aduc roada vor fi taiate si aruncate in foc, prin alte cuvinte ni s-a oferit salvarea nu prin faptele noastre ,dar aceasta are ca scop pregatirea noastra , antrenarea ,pentru a umbla in faptele pregatite de mai dinainte, astfeel fiind roditori pentru Imparatia Sa.
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat
RE: Luca 18:8 Credința
10605. Postat la 28/04/2011 11:55 - 5122z21h19m
Buna ziua
Incerc sa scot in evidenta importanta credintei .
Poate multi crestini se framanta in interior cu gandul ; 1 . Ce lucru sa fac pt. a face voia Domnului ? 2 . Cum sa plac lui Dumnezeu ?
1 , Ioan 6:29 Isus le-a răspuns: Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta: să credeți în Acela, pe care L-a trimis El.
Ce sa facem ?Sa credem ? Penitente ceva r30;.muncile lui Hercule r30;.nimic.
Lucrarea pe care o cere Dumnezeu. rLucrarea lui Dumnezeur1;, Isus i-a întâmpinat pe iudei pe propriul lor teren și a alcătuit răspunsul Său în termenii propriei lor întrebări. Astfel El a căutat să conducă mintea lor de la o concepție greșită a religiei la o înțelegere a ceea ce înseamnă cu adevărat să placă lui Dumnezeu.
Să credeți.-- deprinderea de continuă credință,
Cuvintele lui Isus de aici prezintă adevărul fundamental al mântuirii prin credință. A crede (sau a avea credință; este actul cel dintâi al vieții creștine; nici un alt act nu poate fi cu adevărat o rlucrare pe care o cere Dumnezeur1;, o faptă dorită de Dumnezeu și deci plăcută Lui, decât numai dacă este precedată de credință, deoarece numai prin credință un om vine în adevărată legătură cu Dumnezeu (vezi Evrei 11,6). Cuvintele lui Isus de aici sunt asemănătoare cu îndemnul lui Pavel și Sila către temnicerul din Filipi. Temnicerul a strigat: rCe trebuie să fac ca să fiu mântuit?r1; Apostolii au răspuns: rCrede în Domnul Isus Hristosr1; (Fapte 16,30,31). Vezi 1 Ioan 3,23.
Evrei 11:1 Și credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd.
incredere neclintită. -- rEsențăr1;, rAdeverirear1;, natură esențialăr1;, r
Prin credință creștinul se socotește proprietar a ceea ce i-a fost făgăduit. Avem , posedam tot ce ne-a fagaduit Domnul
Încredințare. -- , însemnând aici rdovadăr1;, rconvingerer1;. Credința nu este o convingere abstractă că dovada există, ci o asigurare statornică, întemeiată pe încrederea că Dumnezeu Își va împlini făgăduințele
2 . Evrei 11:6 Și fără credință este cu neputință să fim plăcuți Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este, și că răsplătește pe cei ce-L caută.
Cum sa fim placuti ? Crezand ? Sa ..sa r30;
Fără credință. Sau rdespărțiți de credințăr1;, rfără credincioșie.
Este cu neputință să fim plăcuți Lui. Adică este cu neputință să corespundem cererilor Lui. Într-un univers desăvârșit nu există loc pentru o făptură lipsită de credință în Creator.
Se apropie de Dumnezeu. Adică mărturisesc că ascultă de Dumnezeu.
Să creadă ce El este. Credința că Dumnezeu există cu adevărat este temelia creștinismului. Scriitorul înlăturată aici concepțiile eronate despre Dumnezeu, cum ar fi panteismul.
Răsplătește. Aici scriitorul exclude concepțiile de felul deismului și universalismului. Dacă oamenii răspund iubirii divine și ascultă de voia Sa descoperită, lucrul acesta nu va rămânea nerăsplătit. rEl a rânduit o zi în care va judeca lumear1; (Faptele Apostolilor 17,31), o zi în rcare va răsplăti fiecăruia după faptele luir1; (Romani 2,6). Perspectiva înfricoșătoare de a sta într-o zi înaintea Marelui Judecător al universului este fără îndoială un îndemn puternic la o viețuire dreaptă. Cu siguranță că frica de focul iadului nu va mântui vreodată pe vreun om, dar poate fi un factor r11; și încă unul puternic r11; care să-l trezească din letargia lui. Iubirea fără de margini a lui Dumnezeu, așa cum este descoperită în Isus Hristos, este cea mai importantă și cea mai eficientă chemare la mântuire.
Cei ce-L caută. Cei ce-L caută cu râvnăr1;,. A-L căuta pe Dumnezeu înseamnă a te strădui să înțelegi mai pe deplin caracterul Lui și voia Sa pentru oameni. Scriitorul nu dă de înțeles că Dumnezeu S-a făcut, în mod intenționat, greu de găsit, ci subliniază nevoia unei dorințe arzătoare de a-L înțelege și de a deveni asemenea Lui în gânduri și în comportament.
1 Corinteni 13.13 Credinta e alaturi de dragoste si nadejde care va fi si pe noul pamant.
,Am dorit sa scot putin in evidenta cat de importanta e credinta.
Cu respect
Ce mai face credinta in noi?
Minuni fratilor! Acte supranaturale, vindecari, aranjeaza anumite lucruri in asa fel in care percepem ca daca nu ar fi intervenit mana lui Dumnezeu...finalul ar fi fost dezastros. Se spune ca atunci cand cerem ceva dupa voia Lui, sa credem ca am primit...si ne vom vedea dorinta implinita.Credinta face sa staruim in rugaciune si sa strigam ca cei doi orbi:,,Ai mila de noi, Fiul lui David!"
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
10741. Postat la 03/05/2011 12:41 - 5117z20h33m
Buna ziua
Priviti doua cazuri diferite in care Isus specifica o CREDINTA MARE .
1 .S-a minunat de sutaș,
2 . O, femeie, mare este credința Ta
In ambele cazuri Isus lauda si se mira de credinta acestor oameni si specifica r0; nici in Izrael nu am gasit o credinta asa de mare .Posibil sa fie singurele cazuri in care credinta lor e laudata .
-De e ce credinta lor era deosebita , chiar laudata de Hristos ?
-Cum au crezut ei ?
-Ce lectie putem (trebuie) sa invatam noi din aceste cazuri ?
LUCA 7:1 După ce a sfârșit de rostit toate aceste cuvântări înaintea norodului, care-L asculta, Isus a intrat în Capernaum.
7:2 Un sutaș avea un rob la care ținea foarte mult, și care era bolnav pe moarte.
7:3 Fiindcă auzise vorbindu-se despre Isus, sutașul a trimis la El pe niște bătrâni ai Iudeilor, ca să-L roage să vină să vindece pe robul lui.
7:4 Aceștia au venit la Isus, L-au rugat cu tot dinadinsul, și au zis: Face să-i faci acest bine;
7:5 căci iubește neamul nostru, și el ne-a zidit sinagoga.
7:6 Isus a plecat cu ei; dar nu era departe de casă, când sutașul a trimis la El pe niște prieteni să-I spună: Doamne, nu Te mai osteni atâta, pentru că nu sunt vrednic să intri sub acoperământul meu.
7:7 De aceea nici nu m-am socotit vrednic să vin eu însumi la Tine. Ci, zi o vorbă, și robul meu va fi tămăduit.
7:8 Căci și eu, care sunt sub stăpânirea altuia, am sub mine ostași. Și zic unuia: Du-te! și se duce; altuia: Vino! și vine; și robului meu: Fă cutare lucru! și-l face.
7:9 Când a auzit Isus aceste vorbe, S-a minunat de sutaș, S-a întors spre norodul, care mergea după El, și a zis: Vă spun că nici chiar în Israel n-am găsit o credință atât de mare.
7:10 Când s-au întors acasă, trimișii au găsit sănătos pe robul care fusese bolnav.
MATEI 15:22 Și iată că o femeie Canaaneancă, a venit din ținuturile acelea, și a început să strige către El: Ai milă de mine, Doamne, Fiul lui David! Fiica mea este muncită rău de un drac.
15:23 El nu i-a răspuns nici un cuvânt. Și ucenicii Lui s-au apropiat și L-au rugat stăruitor: Dă-i drumul, căci strigă după noi.
15:24 Drept răspuns, El a zis: Eu nu sunt trimis decât la oile pierdute ale casei lui Israel.
15:25 Dar ea a venit și I s-a închinat, zicând: Doamne, ajută-mi!
15:26 Drept răspuns, El i-a zis: Nu este bine să iei pâinea copiilor, și s-o arunci la căței!
15:27 Da, Doamne, a zis ea, dar și cățeii mănâncă fărâmiturile care cad de la masa stăpânilor lor.
15:28 Atunci Isus i-a zis: O, femeie, mare este credința Ta; facă-ți-se cum voiești. Și fiica ei s-a tămăduit chiar în ceasul acela.
15:29 Isus a plecat din locurile acelea, și a venit lângă marea Galileii. S-a suit pe munte, și a șezut jos acolo.
Cu respect .
Deconectat
10743. Postat la 03/05/2011 15:29 - 5117z17h45m
Când te lepezi de sine, vezi mai bine. Ochii ți se limpezesc, mintea se lumină și-L lași pe Isus să lucreze. Sutașul a dat deoparte, puterea lui de-a da ordine lasându-L pe Isus la cârmă. Femeia caananită, a dat deoparte mândria că a fost "jicnită" numai ca fiica să fie vindecată. Toți parcă spun : Nu eu . Eu sunt un ticălos netrebnic, dar îndură-Te de .............................
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
10783. Postat la 04/05/2011 23:16 - 5116z9h57m
Shalom - Pace.
HM......credința?! Ce este credința? Oamenii care vreau să ajungă acolo unde Yeșua (Isus) are un loc pregătit, pentru ce ce au credință, aduc dovezi, ba pe Zacheu, ba pe femeia Cananeancă, dar ce este credința și ce putere are ea?
CREDÍNȚĂ, credințe, s. f. 1. Faptul de a crede în adevărul unui lucru; convingere, siguranță, certitudine. ◊ Profesiune de credință = declarație publică pe care o face cineva asupra principiilor sau convingerilor sale. 2. (Înv.) Încredere (pe care o inspiră cineva).
Mă gândesc ce fel de credință a avut Avraam, Daniel și cei trei tineri care au trecut prin cuptor.
Pe scurt; credeți că Avraam când a terminat de făcut altarul, a pus lemnele, dar să citim:
Geneza 22: 9. Când au ajuns la locul pe care i-l spusese Dumnezeu, Avraam a zidit acolo un altar, și a așezat lemnele pe el. A legat pe fiul său Isaac, și l-a pus pe altar, deasupra lemnelor.
10. Apoi Avraam a întins mâna, și a luat cuțitul, ca să junghie pe fiul său.
Să mai vorbim de cei trei tineri și, plimbarea lor prin cuptor.
Daniel 3: 17. Iată, Dumnezeul nostru, căruia îi slujim, poate să ne scoată din cuptorul aprins, și ne va scoate din mâna ta, împărate.
18. Și chiar de nu ne va scoate, să știi, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi, și nici nu ne vom închina chipului de aur, pe care l-ai înălțat!"
19. La auzul acestor cuvinte, Nebucadnețar s-a umplut de mânie, și și-a schimbat fața, întorcându-și privirile împotriva lui Șadrac, Meșac și Abed-Nego. A luat din nou cuvântul și a poruncit să încălzească de șapte ori mai mult cuptorul, de cum se cădea să-l încălzească.
20. Apoi a poruncit unora din cei mai voinici ostași din oștirea lui să lege pe Șadrac, Meșac și Abed-Nego, și să-i arunce în cuptorul aprins.
Ce ziceți voi, Avraam când a legat copilul, pe lemnele de pe altar și a întins mâna și a luat cuțitul, mai vedea copilul în viață sau junghiat?
Cei trei tineri, când au văzut cuptorul, încălzit de șapte ori mai tare și pe ei dezbrăcați și legați cu hainele lor, mai aveau vre-o speranță de viață?
Pentru mine credința înseamnă ascultare, indiferent de consecințe, dar o ascultere cu da și amen.
Pentru mai mult pe curând. Cu mult drag, moșu Nică.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
10785. Postat la 05/05/2011 08:30 - 5116z0h44m
Credința din exemlele date, a început..................de când au plecat.
Avraam avea 75 de ani când i s-a spus : ieși din țara și rudenia ta............
Cei patru tineri, erau fragezi, când au fost duși la masa împăratului Nebucadnețar.
Credința e din start. Cum iei startul? Unii îl iau de la primul fluier. Dar lăudat să fie Dumnezeu, că El ne dă de-a lungul vieții mai multe starturi. Să avem credință. Dumnezeu este la finiș. Ba deseori aleargă înaintea noastră așa cum tatăl a alergat înaintea fiului risipitor.
Avem noi o cântare frumoasă:
Crede, frate-n orice zi.
Crede, nu te tângui!
Crede, chiar când vremea-i rea,
Domnul e scăparea ta!
Deconectat
10788. Postat la 05/05/2011 12:47 - 5115z20h27m
Buna ziua
Ce e credinta ?
Efeseni 2:8 Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.
Cum a scris si doamna Lucia , categoric suntem mantuiti prin har.
Dar ce e credinta ? Din textul din Efeseni reese clar credinta e darul lui Dumnezeu . Daca e dar inseamna ca nu e a noastra si nu ne putem lauda ca putem face ceva
2:9 Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. Credinta nu ne mantuieste , credinta nu e Mantuitorul , credinta e mana prin care pimim darul mantuirii .
Tit 3:5 El ne-a mântuit, nu pentru faptele, făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui, prin spălarea nașterii din nou și prin înnoirea făcută de Duhul Sfânt,
Priviti cum continua acest text biblic ;
- El ne-a mântuit, nu pentru faptele, făcute de noi în neprihănire , Ce vrea sa spuna aici ? ca toate faptele noastre bune nu ne mantueste ,.e clar nu ne-a mantuit datorita fateor noastre bune curate .Un exemplul il avem in pilda fariseului si a vamesului Luca 18:11 Fariseul sta în picioare, și a început să se roage în sine astfel: Dumnezeule, Îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni, hrăpăreți, nedrepți, preacurvari sau chiar ca vameșul acesta. Acest invatat spune niste adevaruri minunate intradevar acest om avea niste virtuti (fapte) foarte foarte mari , un om cu exemplu vrednic de urmat , dar tot nu afost socotit neprihanit
--Nașterii din nou. Sau rrenașteriir1;. Pentru că omul este nenorocit și pierdut dacă este lăsat în voia sa, și pentru că ritualurile și spălările ceremoniale iudaice nu puteau schimba natura păcătoasă a omului, unica sa alternativă este să accepte soluția lui Dumnezeu pentru problema păcatului, care cere o completă reformă a vieții (vezi cap. 2:14). Dumnezeu intenționează nu numai să-i ierte pe oameni, ci să-i și restatornicească într-o viață fără de păcat. Lucrarea aceasta, de transformare a oamenilor păcătoși în reprezentanți ai felului de viață dumnezeiesc, este cunoscută în altă parte în Scriptură ca sfințire (vezi Romani 6:19). Sfințirea este o parte integrantă a planului divin pentru desființarea păcatului. Aici rspălarea nașterii din nour1; este treapta inițială cu care începe procesul glorios al sfințirii .
Si atunci ce sunt cu faptele care sunt amintite in numeroase versete biblice ?
Cu respect
Deconectat
10792. Postat la 05/05/2011 18:49 - 5115z14h24m
Credința e lepădare de sine. Nu mai traiesc eu, ci Isus trăiește în mine.
Deconectat
10802. Postat la 06/05/2011 12:48 - 5114z20h25m
Buna ziua
Vorbim de credinta vie nu de darul credintei din 1Corinteni .
Am intalnit doua situatii in care Domnul lauda credinta lor .Femeia cananeanca si sutasul roman.
Cu ce era credinta lor superioara ?
In Iacov spune si draci cred. Ce fel de credinta e aceasta ?
Si va rog cititi Psalmul 91 este o fagaduinta in mod special pt. timpul "necazul cel mare" . Doamne-ajuta.
Cu respect .
Deconectat
10804. Postat la 06/05/2011 12:56 - 5114z20h17m
Răscumpărarea este în Hristos, se găsește în Isus, nu în noi sau păzirea Legii. Iar răscumpărarea devine a noastră prin credință.
Sutașul sau tâlharul de pe cruce, văzând, au crezut. Aici nu au fost fapte.
Cautatorule, chiar...ai putea sa ne spui care este diferenta dintre credinta vie , cum o numesti tu, si darul credintei din 1 Corinteni, ce deosebire gaseti tu, intre cele doua?
,parintele nostru,n a fost el socotit Fratilor Mesia zice Evrei cap 11 v6
Si fara de credinta este cu neputinta sa fim placuti lui!
Caci cine se apropie de Elohim, trebuie sa creada ca El este,si ca rasplateste pe cei cel cauta v7,8,9,13,17zice
Prin credinta a adus Avraam jesfa pe Isaac,cind a fost pus la incercare:el,care primise fagaduitile cu bucurie, a adus jerfa pe singarul fiu!Geneza cap22 v1-9
Iacov cap 2v17 Tot asa si credinta: daca nare fapte este moarta in ia insus.
Dar va zice cineva :Tu ai credinta si eu am fapte . Aratam credinta ta fara fapte ,si eu iti voi arata credinta mea din faptele mele v19
Tu crezi ca Elohimeste unul, si bine faci : dar si dracii cred si se infioara
Vrei dar sa intelegi, om nesocotit ca credinta fara fapta este zadarnica?
Avraam parintele nostru,n a fost el socotit neprihnit prin fapte cind a adus pe fiul sau Isaac jerfa pe altar ?
Vezi ca credinta lucra inmpreuna cu faptele lui si, prin fapte credinta a ajuns desevisita,v 24
Vedeti dar ca omul este socotit neprihnit prin fapte si nu numa prin credinta
v26Dupa cum trupul fara duhu este mort, tot asa si credinta fara fapte este moarta Geneza 26 pentruca Avraam a ascultat de porunca Mea si a pazit cei iam cerut, a pazit poruncile Mele, orinduielile Mele , si legile Mele.
Matei cap 7 v21 Nu orsicine-Mi zice: Yhawe Yhawe! va intra in inparatia cerurilor,si celce face voia luiTatalui Meu care este in cer v22,nam tinut sabatul si nam crezut v23 zice
Atunci le voi spune curat:Nici o data nu vam cunoscut : departativa dela Mine ,voi toti care lucrati fara delegea puteti face totul puteti crede daca nu lucrati dupa legea lui Elohim nu va cunoaste nimin veti raminea afara[/quote] 1Timotei cap 4 v1
Dar Duhul spune lamurit ca in vremea din urma unii se vor lepada de credinta,ca sa se alipeasca de duhuri insalatoare si de invataturile dracilor
abatuti de fatarnicie unor oameni care vorbesc miciuni ,insemnati cu fero ros in insus cugetul lor
ei opresc casatoria si si intrebuintarea bucatelor pe care Elohim le-a facut psa fie luate cu multumirede catre ceice cred si cunosc adevarul si il inplinesc asa ca Avraam inplinind totul
nu cum invata d
dumnezei straini si prprocii micinos numa sa crez si atit nu mai trebe sa faci nimi caa facut tot MESIA aceste sint si pe formu una E D.V D.Cut. fac parte de categoria micinos care nu fac dupa legea lui Elohim mai aveti o sasa sa va pocaiti sa va salvati sufletul nu mai puneti intrebari de baraj ca nu vi sa sta cu totul ca tineti sabatul ti nui de ajuns trebe tot inplinit sabatul este datoria noastra ca sint om trebuie sal inplinesc Ecleseastru cap 12 v13
Sa ascultam doar inchiere tuturor invataturilor:Temete de Elohim si pazeste poruncile lui Aceasta este datoria oricarui om nu numa sa crezi sa inplinesti ce zice porunca nu trebue sa ne laudam ca daca tinem sabatul esi sfinta si atit tot D.V FACI exsat ca Farisei care se laudau noi nu sintem nimic ci Duhul lui Elohim care in noi ne invata totul adica duhul adevarului care lumia nul poate primi din ce cauza ca D. V si Cut. fug de Ioan cap 14 v15 zice
Daca Ma iubiti veti pazi poruncile Mele
Si Eu voi ruga pe Tatal,si El va va da un alt Mingietor,care sa ramina cu voi in viac si anume
Duhul adevarului pe care lumea nu-l poate primi, pentru ca nu-l vede si nu-l cunoaste dar voi il cunoasteti caci ramine cu voi si va fi in voi v21
Cine are poruncele mele si le pazeste acela ma iubeste :si cine Ma iubeste va fi iubit de Tatal Meu. Eu il voi iubi, si Ma voi arata lui v23
Drep rasspuns,Mesia i-a zis Daca Ma iubeste cineva , va pazi cuvintul Meu siTatal Meu il va iubi Noi vom veni la le si vom locui inpreuna cu el v26
Dar Mingiitorul, adica Duhul Sfhunt, pe care-l va trimite Tatal, in Numele Meu, va va aduce aminte de tot ce vam spus ce aspus numai sa crezi si atit sau sa inplinesti poruncele daca duhul care e in tine te invata sa crezi numai si restul sa calci poruncele este duhul dumnezeului veacului acestuia micinos eu cunosc doi unul e Yhawe Elohim si unul e Dunezeul veacului acestuia care invata pe toti miciuni si lea aduce aminte sa calce toate legele si poruncile Fratilor eu nu mai sint copil la mint nu cred duhul lui Elohim care este duhul adevaruli ma invata sa cred si sa inplinesc totul ce imi aduce aminte mereu cind calc sa nu mai fac ci sa inplinesc ar mai fi dar nu vreau sa va plitisesc
Mesia sa fie in inimile noastre
Deconectat
10817. Postat la 07/05/2011 05:12 - 5114z4h1m
Hristos să locuiască în inimile voastre prin credință. ( Efeseni 3; 17)
Să dovedim prin scriere și prin vorbire că Hristos locuiește în inimă.
D.V vă dorește o inimă plină de Hristos.
Acolo unde este El nu-i ură, nici pizmă, nici întristare, nici blestem.
E doar El, și asta înseamnă TOTUL.
Deconectat
10877. Postat la 09/05/2011 10:49 - 5111z22h24m
Buna ziua
Doamna Lucia incerc sa ma explic ,credinta din 1 Corinteni 12;
-e darul Duhului Sfant pt zidirea bisericii e un dar special
-e dat pt un anumit timp , cat vom trai pe acest pamant nu il vom lua cu noi in cer
-acest dar al credintei il au doar un anumiti credinciosi nu toti oamenii
Credinta vie sau cum doriti s-o numim
-trebuie sa o aiva fiecare om pentru a fi mantuit
-aceasta credinta o sa o luam cu noi si in vesnicie impreuna cu dragostea si nadejdea
-aceasta credinta trebuie sa creasca sa o dezvoltam , aici o sa ma explic
Domnul geana am inteles ce ati scris in prima parte apoi nu prea . Sunt de acord cu dumneavoastra de citatul din Iacov si de rolul faptelor o sa ma explic putin mai in colo .
Intrebarile pe care le-am pus nu sunt puse ca intrebari de baraj , nu intentionez sa supar pe cineva sunt inteles total gresit , acele intrebari sunt cautarile cu care ma confrunt si caut raspunsuri practice, nu am stiut nici un raspuns la intrebarile mele dar am tot cercetat si cercetez ca sa stiu ce sa fac . I- mi pare rau ca am fost inteles gresit de multi ,dar uitati ce descoperiri am primit din partea lui Dumnezeu ,Incerc sa fiu scurt dar sa ma explic. Ma intereseaza invataturile practice ca sa stiu ce sa fac. Teologia olageste ,invatatura practica e invatatura care o caut si ma intereseaza .
Consider credinta ca fiind foarte importanta .
Cum inteleg eu credinta din Iacov.
Ce e credinta ?
Este imposibilă credința fără fapte, deoarece fiind un principiu, o atitudine a minții, ea se va manifesta întotdeauna prin acțiuni exterioare. Dacă cineva nu face fapte bune înseamnă că îi lipsește credința adevărată.
Iacov 2:19 Tu crezi că Dumnezeu este unul, și bine faci; dar și dracii cred și se înfioară!
Credința lor poate fi corectă din punct de vedere intelectual, dar cu toate acestea ei rămân demoni. Acum nimeni nu mai poate susține că doctrinele corecte sunt o credință suficientă. Credința care mântuiește transformă viața.
Iacov admite că o teologie corectă poate avea ca rezultat o credință rmoartăr1;.
Nu faptele fac credința vie, ci o credință vie va produce fapte bune
Credința. fără rfapter1; o astfel de credință este doar convingerea intelectuală că anumite doctrine sunt adevărate. Mintea este convinsă din cauza dovezilor copleșitoare din Cuvântul lui Dumnezeu, dar inima rămâne rece și neconvertită.
, fără principiul viu care să controleze inima; vezi 1 Corinteni 13).
. Adică fac spontan, neacționând conștient potrivit cerințelor unei legi externe, ci potrivit cu îndemnurile conștiinței
- Care e acel principiu viu care misca o credinta vie ?
Galateni 5:6 ci credința care lucrează prin dragoste.
-Dar ce se intampla daca credinta nu coboara in inima (principiul iubirii) ? Vom avea credinta Iudeilor si a demonilor .
rIudeii aveau Scripturile la îndemână și își închipuiau că prin simpla cunoaștere superficială a Cuvântului aveau viața veșnicăr1;. Aceeași părere greșită că numai cunoașterea aduce neprihănire și mântuire încă mai este prezentă printre iudei și creștini astăzi. Faptul că voia lui Dumnezeu nu numai să trebuie să fie cunoscută, ci și ascultată
Fac din fire. Adică fac spontan, neacționând conștient potrivit cerințelor unei legi externe, ci potrivit cu îndemnurile conștiinței rDupă cum prin Hristos fiecare ființă omenească are viață, tot așa prin El fiecare suflet primește o rază de lumină divină. Nu numai o putere intelectuală, dar și una spirituală, o percepție a neprihănirii, o dorință după bunătate există în fiecare inimăr1; Aceia din mijlocul neamurilor care au recunoscut descoperirea lui Dumnezeu în lucrările creațiunii și au răspuns impulsului sădit de Dumnezeu de a face binele, au făcut rdin firer1; lucrurile cuprinse în lege .
Neamurile ignorante, care au arătat prin spiritul lor de iubire că sunt rîmplinitori ai legiir1;, rsunt neprihăniți înaintea lui Dumnezeur1;, în timp ce iudeii și creștinii cunoscători și privilegiați, care arată prin lipsa lor de iubire că sunt numai rauzitori ai Legiir1; nu sunt îndreptățiți.
Chiar dacă neamurile nu cunosc legea scrisă, ori de câte ori dau pe față iubire față de Dumnezeu și față de semenii lor arată că ceea ce cere lege e scris în inimile lor (vezi Ier 31,33; Evr 10,16). rOriunde este un impuls de iubire și simpatie... e descoperită lucrarea Duhului Sfânt a lui Dumnezeur1;.
Ce inseamna inima ?
Inima. Un termen cuprinzător folosit pentru toate facultățile de gândire ale omului (Rom 10,6), voință (1Cor 4,5) sau sentiment (Rom 9,2). Iudeii considerau inima sediul vieții lăuntrice a omului. Ea poate fi sălașul Duhului Sfânt (cap. 5,5) sau al dorințelor rele (Rom 1,24; cf. Marcu 7,2-23).
Scuzati ca am scris cam mult . Ma bucur de aceste descoperiri din partea lui Dumnezeu si am dorit sa le impartasesc cu voi .
Dar ce sunt cu faptele ? Cum am inteles eu faptele ?
Cu respect
Nu faptele fac credinta vie ,ci o credinta vie va produce fapte bune, cat de profund ati vorbit...si cat adevar exista.Si oamenii lumesti fac din fire fapte bune, insa credinta in Mantuitorul , transforma inimi ,le umple de Duhul Sfant si de roadele acestuia.
Deconectat
11050. Postat la 13/05/2011 12:14 - 5107z20h59m
Buna ziua
Cum vedeti faptele din Iacov 2 ex ne este dat Avraam si Rahav ?
Cu respect