Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Ochii Domnului sunt în orice loc, ei văd pe cei răi și pe cei buni"
Proverbele 15:3

Cugetarea zilei
"Adevărul care-i face pe oameni liberi este în cea mai mare parte adevărul pe care oamenii n-ar vrea să-l audă."

Herbert Agar


Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 1
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 670
Cel mai nou membru: danielif
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Biblia
Pagina 2 din 2 < 1 2
Deconectat RE: Genesa 4
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18112. Postat la 23/04/2012 08:23 - 3190z19h20m
Frate Roman ,binecuvantare sa aveti ...as dorii sa precizez ceva extreeeem de important la ultima mea postare ,mai exact la aceste ultimele randuri din postarea mea....:
Dar frate Michael , acest Cain- (Capatat) cel intai venit prin existenta a purtat acest nume ?Tocmai numele YHVH are insemnatatea de ,,Cel adus in existenta pentru si prin Sine?''.
-uitasem sa pun semnul intrebarii,,?''la sfarsit.smiley
Dar Slava Celui Sfant ca ,,m-ati scos din ceata ''vorba unui frate ,evident, Cel Prea Inalt nu are inceput si sfarsit este VEȘNIC!
Si ati precizat foarte clar acest lucru ,la fel gandesc si eu:
Iar YHVH nu are cum să însemne "Cel adus în existență"!!! Asta ar sugera că "a fost adus în existență", ceea ce ar însemna că înainte El nu exista!...

Deci, traducerile respective ingreuneaza uneori studiul Biblic ,de aceea avem nevoie si de unele descoperiri care sunt scrise in original ,in limba curata ,ca sa putem vedea lucrurile mai clar.
Deci,frate Roman puteti continua cu spita de neam a lui Qain, care a făcut istorie...
Pace multa.


Deconectat RE: Genesa 4
Michael Roman
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18119. Postat la 23/04/2012 14:12 - 3190z13h31m
Șalom, chaverim/Pace, confrați de legământ!

Mulțumesc pentru feed-back, soră Lavinia! Într-adevăr, de-a lungul vremurilor, mulți s-au semețit să traducă Sfintele Scripturi, dar au dat uitării ce spunea un rabin de binecuvântată memorie:

"Orice traducător este un trădător!..."


Desigur, el se referea la cei care traduc Sfintele Scripturi... Iar altul, încă, iar spunea:

"A citi Biblia în traducere este ca și cum ai încerca să-ți săruți mireasa în timp ce poartă vălul pe chip!"


Repet, problemele nu sunt atât de mari când colectivul traduce Biblia, ci atunci când gruparea încearcă să silească textul să se potrivească cu convingerile lor, fie ele eronate, fie chiar eretice...

Să revenim la Genesa, cap. 4: aș fi dorit să trecem la tainele pe care le conține conceptul de prime roade, primi-fătați, primi-născuți, primogenit și primogenitură, dar, după cum curge discuția, se pare că Duhul DOMNULUI așa voiește, să mai rămânem pe discuția despre frații Qain și Abel, și este important să auzi șoapta Duhului atunci când te călăuzește spre un subiect sau altul și să nu o iei înainte, ci să te subordonezi.

În capitolul acesta, așadar, îi avem pe Qain și pe Abel... Să ne ferească Cel Preaînalt (lo alenu!) să citim noi în textul sacru ceea ce NU este scris acolo...dar, totuși, cutez să pun o întrebare: aici apar NUMAI Qain și Abel, sau apar cei doi ca o PARADIGMĂ, ca un model a ceea ce urmează să aibă loc pe Pământ între oameni, frați, toți ieșiți din unul singur (Fap. 17:26)?...
Întreb aceasta pentru că am văzut de FOARTE MULTE ORI credincioși care treceau dincolo de ce este scris și, în încercarea lor de a-și justifica erorile, umflau sensurile pasajelor și speculau cu textul sacru, venind cu învățături de rămâneam îngrozit... Însă, pe de altă parte, uneori textul însuși te trimite spre niște deducții, dar pe care nu avem voie să le declarăm ca fiind inatacabile...
Cum spuneam, personal văd că aici nu sunt numai Qain și Abel, ci ei sunt și un model o paradigmă: la un nivel superior, pe palierul moral, războiul nimicitor între bine și rău fusese prevestit în Genesa, 3:15, concretizat prin Qain și Abel, prin care spița celor răi a încercat să nimicească spița celor drepți (Gen. 4), și continuat în Exodul, 1:15-2:10, când Faraon a încercat să-l nimicească pe Moșe.
Mai târziu, ori de câte ori avea ocazia, Esau/Edom îl persecuta pe Yaakov/Yisrael. Ura edomiților împotriva israeliților fusese profețită în Genesa, 25:22-26, și concretizată în diverse rânduri: cartea profetului Obadia (841-825 î.e.n.) și Psalmul 137:7 vorbește despre o bucurie a edomiților cu ocazia unei invadări a Ierusalimului, posibil cea a unei alianțe filisteano-arabă, din timpul regelui Iehoram (848-841 î.e.n., vezi II Cron. 21:16,17). Atunci edomiții chiar s-au alăturat invadatorilor (Obadia 11-14).
Ulterior, regele edomit Hordos, adică Irod, a încercat să-L nimicească pe Yeșua, încercare care este analogă încercărilor demonice anterioare de a nimici pe cei drepți.
Satan s-a folosit de IPOCRIȚII RELIGIOȘI din timpul lui Yeșua, adică de unii dintre cărturari și farisei (nu de toți, să fie clar) pentru a-l da la moarte pe Mesia (a se reciti strigătul Fiului lui YHVH din Evanghelia după Matei, 23:13-39, îndeosebi v. 35: "...ca să vină asupra voastră tot sângele nevinovat, care a fost vărsat pe pământ, de la sângele neprihănitului Abel până la sângele lui Zaharia, fiul lui Barachia, pe care l-ați omorât între Templu și altar!" )

Profeții și apostolii au murit ca martiri, uciși de Qain, să spunem așa, din spatele căruia rânjea Satan. Iar de-a lungul istoriei credinței în Yeșua, Mesia, Înomenitul Fiu al lui Dumnezeu, mulți au fost cei care i-au dat la moarte pe care nu credeau ca ei...

Citind acestea, cam ce credeți că ne așteaptă pe noi?... Și din partea cui?...

Dar, capul sus: DOMNUL cunoaște pe cei care sunt ai Săi!

Berakhoth/Binecuvântări!


Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Deconectat RE: Genesa 4
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18131. Postat la 24/04/2012 10:22 - 3189z17h20m
Citind acestea, frate Roman constat ca si pe noi ne asteapta aceleasi lucruri?
Din partea lui Qain,(adica Satan sau Șarpele cel vechi...care stie ca are putina vreme?)
Ce mai putem intelege noi din acesti doi fii :
Qain si Abel ...sa -mi fac un ,,refreș'' Abel =PASTOR si PAZITOR DE OI
Qain=SATAN (UCIGAȘ DE FRATE...el insusi a spus ... cand a fost intrebat unde este fratele lui :,, Nu stiu ''Sunt eu pazitorul fratelui meu?)
In spatele Fariseilor si a Carturarilor ( se ascunde ,,ranjetul lui Satan '',nu a tuturorora dintre ei ...pentru mine este clar)...am recitit Matei. 23:13-39, îndeosebi v. 35..dar,in v.36 scrie ca cele 9 VAIURI aveau sa vina peste neamul acela din timpul lui Yeșua!?!(sau si peste neamurile(mai exact Invatatorii Religiosi) din timpul de AZI?)
Si daca lucrurile stau asa ,frate Roman atunci si pe noi ne asteapta PERSECUTII (aici va dau locul sa ne explicati din partea cui???,Inteleg ca din partea IPOCRIȚIILOR RELIGIOȘI dar cine le da aceasta putere nu cumva balaurul din apoc.....12:17
Șalom.


Deconectat RE: Genesa 4
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18132. Postat la 24/04/2012 11:35 - 3189z16h7m
La inceputul acestor postari se vorbea de Cain=Dumnezeu, prin traducere originala si unde s-a ajuns. la Cain=Satan.
Puteti sa ne spuneti frate Roman, cate ceva despre aceasta transformare?

Si pentru ca se accentuiaza mult cuvantul traducere, vreau sa spun un singur lucru; Oamenii pot traduce cu gand sa devieze de la adevar, ca si pe vremea apostolului Pavel, cand s-au scris scrisori in numele lui neadevarate, dar , vor veni multi aducand cu ei adevaruri-false, insa subliniez un lucru, Duhul Sfant ne v-a calauzi in tot adevarul!
Nu tot omul are originalele si capacitatea de a invata ebraica, insa avem un Mangaietor care ne insoteste pana la revenirea Domnului Isus, slavit sa-I fie numele!


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Genesa 4
Michael Roman
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18141. Postat la 25/04/2012 07:31 - 3188z20h12m
Shalom, chaverim!

Soră Lucia, răspunsul la întrebarea ta îl vei găsi atât în postările mele de până acum, cât și în cea de mai jos.

În Genesa, 4, Qain PĂREA să fie Izbăvitorul... Oamenii religioși și chiar "pocăiții" care PAR să-ți aducă propășire sunt, uneori, niște simple unelte ale lui Satan care, în cuprinsul Bibliei și pe parcursul istoriei, s-a prefăcut adesea în înger de lumină... ATENȚIE: înger semnifică personaj religios, deci de multe ori Șarpele cel vechi, Balaurul cel mare, a acționat folosindu-se de oameni "religioși", pentru care evlavia era sursă de profit, dar ei îi tăgăduiau puterea etc.

Iar istorisirea începută în Genesa, 4, nu este rămasă numai în trecut, ea ajunge pe vremea lui Yeșua; așa trebuie înțeles cap. 4 din Genesa. În Matei, 23, 13-36 Yeșua îi identifică pe ipocriții religioși denumindu-i "șerpi, pui de năpârci", făcând astfel trimitere la Șarpele din Genesa 3...

"Vaiurile" (eu am găsit doar 8...) urmau să vină ÎN PRIMUL RÂND peste "voi", adică cei cu care Yeșua polemiza ATUNCI ȘI ACOLO. Totdeauna când citim Biblia să ne aducem aminte că ea fost scrisă în primul rând pentru cei de ATUNCI și de ACOLO, și numai după aceea să ne întrebăm ce este valabil și cum ni se aplică și nouă, ACUM ȘI AICI. (Adică ce este instructiv ȘI normativ din Biblie și ce este DOAR instructiv?...)

Dar, în același timp, există rostiri ale Biblie care trebuie citite nu numai ca versete, ci ȘI CA PRINCIPII! Dau un singur exemplu: porunca spune să respecți pe tatăl tău și pe mama ta... Dar oare să însemna asta să respecți NUMAI pe tatăl TĂU, și nu și pe tații altora? Și NUMAI pe mama TA, nu și pe mamele altora?... Acolo nu există o simplă poruncă, ci O PORUNCĂ-PRINCIPIU, care spune copilului să respecte pe părinți, pe educatoare, învățătoare, profesori, director, spune cetățeanului să respecte autoritățile, primar, prefect, președinte etc, adică pe toți cei superiori ca vârstă sau funcție...

Revenind: acolo Yeșua rostește niște "vaiuri"... Or teoria literaturii spune că vaiurile sau bocetele sunt o specie literară care țin de genul liric, iar dacă le interpretăm din pdv al literaturii profetice, ceea ce spune Yeșua este că el anunța moartea și bocetele peste cadavrele ipocriților religioși. Desigur, El se referea la cei de-atunci și de-acolo, dar îi îngloba pe toți cei care fuseseră ipocriți religioși până la El, dar și pe cei care urmau să vină: v. 35 este UN SIMBOL TENSIV, care cuprinde în sine, așadar, tot sângele nevinovat vărsat, toate persecuțiile religioase săvârșite de oamenii "religioși" de până la Yeșua, dar principiul se poate extinde, pentru a semnifica și toate persecuțiile religioase comise de oameni "religioși" care urmau să apară...
(Poate vom discuta odată despre Babilonul din Apocalipsa, 18, ca simbol tensiv.)

Dar chiar mai mult, Genesa 4 are o proiecție care merge până în viitor: în viitorul FOARTE APROPIAT Șarpele se va pretinde încă o dată a fi CEL PREAÎNALT (baruch-Hu/binecuvântat fie El!)... El nu știe șmecherii noi, ci doar aceleași vechi minciuni și deghizări, este limitat, fiind o creatură... A sosit ceasul în care Mesia nu mai este aproape, cum spune Scriptura, ci MESIA ESTE CHIAR LA UȘI! Deci, da, cei credincioși lui Mesia vor fi persecutați de oameni "religioși" (și unii o vor face chiar în Numele lui Dumnezeu...), dar Adonai va fi cu cei care L-au iubit mai mult decât confortul acestei lumi.

Cât privește "semnul lui Qain", nu cred că poate spune cineva cu precizie ce înseamnă ... Am auzit mai multe speculații, dar cei care dau învățătură nu au voie să le rostească în public... Există riscul ca oamenii să se "smintească", cum spun ortodocșii, adică s-o ia razna duhovnicește și ar fi atât pagubă, cât și păcat...
Totuși, în legătură cu țara Nod, care nu se știe unde era situată geografic, se poate emite liniștit o ipoteză:

Qain și spița lui au murit înecați la Potop, dar păcătoșenia omului nu a dispărut: îl vom vedea pe Noe, îl vom vedea pe Cham, îl vom vedea pe Canaan, dacă YHVH ne va îngădui...

Vă salut cu cuvintele care sunt mai adevărate ca niciodată:

Se-aud pașii lui Mesia!


Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Deconectat RE: Genesa 4
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18145. Postat la 25/04/2012 08:38 - 3188z19h4m
Frate Roman, cred ca nu m-am facut inteleasa.
Am vrut sa spun despre traducerea,Cain-Domnul... daca nu cumva traducerea pe care o avem azi in biblii nu este mai potrivita, si ca de fapt cea originala a vrut sa spuna Viata...care vine de la Domnul?


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Genesa 4
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18146. Postat la 25/04/2012 08:39 - 3188z19h3m
Da! frate Roman sunt 8 Vaiuri ,eu am gresit ,scuze.
Vezi surioara mea Lucia ,cat de dificil este uneori si studiul in sine ,da batai de cap ,necesita o mare concentrare ,eu una ii inteleg pe fratii mai batrani si pe cei mai tineri care invata atatea lucruri ,ca mai tarziu sa poata da hrana din cuvant ,in urma luminii pe care au primit-o.
Cel Prea inalt sa se indure si sa dea intelepciune celor care o cer ,fratele Roman este un om cu greutate ...putini il inteleg si putini au capacitetea de a pricepe felul dansului de vorbire,sa fie binecuvantat si intarit cu sanatate si pricepere .
Sfaturile de mai sus cu privire la PRINCIPIU ,poruncii a sasea sunt minunate ,am experimentat acest lucru pe mine insa-mi ...nu poti avea trecere inaintea oamenilor daca nu te faci cel mai mic si neinsemnat ,daca nu te umilesti,daca nu dai deoparte orgoliul ,daca nu ceri mai intai de la Cel care modeleaza o inima ca sa capeti trecere inaintea celor care au un statut mai inalt decat tine,doar asa vom propasii ...cat de dreapta este porunca a sasea .
Si eu, prefer sa astept in rabdare ca lucrurile care sunt ascunse sa fie descoperite de cei care cer sa li se descopere si ei la randul lor sa adape adunarea insetata dupa cuvantul Tatalui Ceresc.

Cat despre Mangaietor ,sunt perfect de acord cu tine surioara mea draga ,El ne va invata toate lucrurile, și ne va aduce aminte de tot ce a spus Mesia cand traia in mijlocul ucenicilor lui.
Acum dar spune fratele Roman ca El este chiar la usi ...intreb ii deschidem usa ?
Multe lucruri mi s-au descoperit chiar cercetand aici cu voi si impreuna cu voi .
Din cate am inteles si de la alti batrani,, Biblia'' nu vorbeste,, lumii de afara'' ,mai exact celor,, neinteresati ''ci ,celor care isi apleaca ,,ochii mintii'',, urechea'' si ,,gura''ca sa o priceapa sa auda mesajul din ea si sa proslaveasca cu gura lor cea ce au inteles in adevar.Dar cei ce nu isi apleaca ,,ochii mintii'', ,,urechea'',,gura'',vor putea oare sa dea invatatura din cuvantul vietii ?
Nu !vor putea ,pentru ca nu asimileaza ,,estenta tare tinuta in sticluta mica''.
Sa nu ne miram ca sunt atatea curente si invataturi ,toate acestea se datoreaza ,feluritelor traduceri si invataturi care se impotrivesc adevarului ,relevat in sfintele scrieri. .
Am ajuns la concluzia ca tot ce este ascuns in scriptura, este pentru cei necredinciosi si pentru cei ce se ,,clatina'',iar ! cea ce este descoperit, este pentru cei care se ,,apropie de izvorul cel bun'',fiind calauziti astfel de Duhul Adevarului.
Am dorit mult sa rasuflu putin ,sper sa nu fie of topic .


Deconectat RE: Genesa 4
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18147. Postat la 25/04/2012 09:00 - 3188z18h42m
Draga Lavinia, eu inteleg ce vrea sa spuna fratele Roman, stai linistita...am dorit sa scot in evidenta faptul ca traducerea originala nu a fost atat de potrivita pentru un personaj- Cain, cu principii atat de nepotrivite pentru un astfel de nume, acum intelegi ce am vrut sa spun?
Cat despre trecere inaintea oamenilor, nu este telul meu, ci trecerea inaintea Domnului, imi place sa lucrez fara partinire in toate!Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Genesa 4
Michael Roman
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18148. Postat la 25/04/2012 09:02 - 3188z18h40m
Șalom, chaverim/Pace, confrați de legământ!

Mulțumesc pentru feed-back.
Într-adevăr, viața pe care a dat-o Chavah/Eva, "Dătătoarea de viață" este doar o viață DERIVATĂ de la Cel care este VIAȚA, Care are viața în Sine. Toată viața provine de la Domnul vieții, de-aceea orice formă de viață, vegetală, animală și mai ales umană, trebuie respectată și întrebuințată în acord cu Textul Sacru.
Eva s-a înșelat când a crezut că Cel care va zdrobi capul șarpelui și, astfel, va re-aduce viața promisă în Gen. 3:15, este Qain. După Căderea în păcat a omenilor, izbăvirea și ridicarea lor urma să fie într-adevăr adusă de Unul născut din femeie, dar nu din Eva... Iar Cel născut din femeie urma să fie Om adevărat din om adevărat (adică din Maria), dar și Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, pentru a face astfel ispășirea păcatului omenesc înaintea Tatălui și a deveni Calea prin care se poate re-intra la Tatăl (a se vedea sfâșierea catapeteasmei din Templu).
Totuși, să nu uităm că Eva, când a născut, avea informația CORECTĂ dar nu COMPLETĂ! ...Studiez "la greu" profețiile mesianice și numai ele luate în ansamblul lor și cercetate cu atenție pot contura chipul lui Mesia, Cel care urma să vină... Noi avem toate profețiile mesianice, avem Biblia în întregime și ni S-a dăruit și Duhul Sfânt și totuși nu avem cunoașterea deplină, d-apăi Eva! smiley

De pildă chiar termenul de "Mângâietor" (Parakletos, Menachem) pe care-l folosește sora Lavinia în postarea de mai sus este îmbibat de semnificații profetice... dar nu aș vrea să scriu off-topic.

Berakhoth!


Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Deconectat RE: Genesa 4
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18176. Postat la 27/04/2012 10:17 - 3186z17h25m
Sora Lucia tu sti ca tu esti dupa inima mea, stiu ca intelegi si am inteles si ce ai vrut sa spui referitor la personajul Cain ...acest personaj negativ ....dar ii mai dau un ...feed-back, fratelui Roman sa continue.


Deconectat RE: Genesa 4
Michael Roman
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18189. Postat la 27/04/2012 21:27 - 3186z6h15m
Șabat șalom!

În Genesa, 4:1-8, apare pentru prima dată un concept care va fi deosebit de important pentru restul învățăturii biblice; mie-mi place să-l denumesc primordiile.
Mai concret, este vorba despre "primul, prima, primii, primele": aici avem menționată pentru PRIMA dată jertfirea PRIMILOR FĂTAȚI.
Pe paginile Sfintelor Scripturi se va repeta adesea acest concept: trebuie aduse ca ofrande PRIMELE-ROADE, PRIMII FĂTAȚI, trebuie dedicați în slujba sacră PRIMII-NĂSCUȚI sau PRIMOGENIȚII de gender masculin și exista noțiunea de PRIMOGENITURĂ, care se referea la drepturile (și obligațiile) pe care le avea PRIMUL-NĂSCUT de parte bărbătească dintr-o familie. (Uneori textul sacru va fi deosebit de precis, vorbind chiar despre PÂRGA PRIMELOR ROADE, de unde reiese că PÂRGA și PRIMELE ROADE nu erau unul și același lucru...Dar asta este altă discuție...)

Așadar, invit cu cordialitate doritorii de interacțiune să posteze gânduri, idei, învățături privitoare la această temă. Cine va fi PRIMUL/PRIMA?... smiley


Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Deconectat RE: Genesa 4
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20739. Postat la 05/12/2012 14:12 - 2964z12h31m
Lavinia1 a scris:

Sfaturile de mai sus cu privire la PRINCIPIU ,poruncii a sasea sunt minunate ,am experimentat acest lucru pe mine insa-mi ...nu poti avea trecere inaintea oamenilor daca nu te faci cel mai mic si neinsemnat ,daca nu te umilesti,daca nu dai deoparte orgoliul ,daca nu ceri mai intai de la Cel care modeleaza o inima ca sa capeti trecere inaintea celor care au un statut mai inalt decat tine,doar asa vom propasii ...cat de dreapta este porunca a sasea
.

Când am scris aici,m-am referit de fapt, la porunca a cincea ,adică ,,cinsteste pe tatăl tau si pe mama ta ....''mă mir,că nu a sesizat cineva,deoarecece la acest principiu s-a referit fratele Roman in postarea cu nr:18141.
Am gresit fară să vreau ...gândindu-mă ,cred,la prima porunca din cele sase..si de aici, nu a fost decât un pas să scriu a sasea poruncă,desii mă gândeam la a cincea.
Este bine că m-am corectat singură.smiley


Deconectat RE: Genesa 4
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20745. Postat la 05/12/2012 18:00 - 2964z8h43m
Ce bine, Lavinia, că ai postat pentru a te corecta!
Astfel am reciti postarea lui Michael Roman și m-am întristat. Iată un subiect care a rămas nedezvoltat!
Primordiile au murit în fașă din luna aprilie smiley


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Pagina 2 din 2 < 1 2
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2020 / 5769-5781 melhisedec.ro
10213638 vizite unice Powered by PHP-Fusion