"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
17730. Postat la 03/04/2012 16:52 - 4781z15h47m
Evenimentele profetizate s-au împlinit, iar unele urmează să se împlinească.
Sunt " vremi dinainte stabilite", sunt " lucruri ascunse" și toate, " .... sunt ale lui Domnului Dumnezeului nostru; dar lucrurile descoperite sunt ale noastre și ale copiilor noștri pentru veșnicie......." (Deut.29;29), iar Domnul declară prin profetul Amos că : El nu face nimic fără să descopere taina Sa slujitorilor Săi prooroci.(Amos 3,7). Deci cercetând Scriptura să așteptăm cu încredere împlinirea celor mai uimitoare evenimente din istoria omenirii.
Potopul a fost profetizat cu 120 de ani înainte: Gen. 6;3
- Atunci Domnul a zis: " Duhul Meu nu va rămânea pururea în om, căci și omul nu este decât carne păcătoasă: totuși zilele lui vor fi de 120 de ani".
Cele 7 zile care urmau să preceadă celor 40 de zile de ploaie: Gen.7;4
- Căci după 7 zile, voi face să ploaie pe pământ 40 de zile și 40 de nopți....
Cei 400 de ani de robie ai seminției lui Avraam: Gen. 15;13
- Și Domnul a zis lui Avram: "Să știi hotărât că sămânța ta va fi străină într-o țară, care nu va fi a ei; acolo va fi robită, și o vor apăsa greu timp de 400 de ani......"
Cele 3 zile ale visul pitarului și al paharnicului. Gen.40;12-20
Cei 7 ani ai lui Faraon. Gen.41;28-54
Cei 40 de ani din pustie. Num. 14;34
Cei 3 ani și jumătate de foamete. 1 Regi 17;1 și Luca 4;25
Cei 70 de ani de robie. Ier.25;11
Cele 7 vremi ale lui Nebucadnețar. Dan. 4;13-16
Cele 70 de săptămâni hotărâte asupra iudeilor. Dan.9;24-27
Toate acestea au fost profeții, și toate sau împlinit.
Profețiile care se întind până la a doua venire a Domnului Isus Hristos, oare nu se vor împlini?
Daniel 8;14.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
RE: CRONOLOGIA SCRIPTURILOR
17851. Postat la 12/04/2012 20:06 - 4772z12h33m
Daniel 8;
13: Am auzit pe un sfânt vorbind; și un alt sfânt a întrebat pe celce vorbea:" În câtă vreme se va împlini vedenia despre desființarea jertfei necurmate și despre urâciunea pustiirii? Până când va fi călcat în picioare sfântul Locaș și oștirea?".
14: Și el mi-a zis: "Până vor trece 2300 de seri și dimineți ( a fost o seară, și apoi a fost o dimineață, aceasta a fost o zi, iar în Num.14;34și Ezec. 4;6:..........un an de fiecare zi......deci 2300 de ani): apoi sfântul Locaș va fi curățit!".
18: ......"Fii cu luare de aminte, fiul omului, căci vedenia privește vremea sfârșitului!"........
In Cronologia Scripturilor, scrie cat timp au cuprins urgiile din Egipt? Din ce an au inceput urgiile, si cand s-au gatat?
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Deconectat
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
17859. Postat la 12/04/2012 21:12 - 4772z11h28m
Maxim 10 luni... Dar, frate Abdon, in ceea ce priveste anul iesirii, arheologii care sunt credinciosi in Biblie se contreaza cu necredinciosii... Primii zic 1445 i.e.n., ceilalti 1290 i.e.n... Implicatiile sunt majore...
Berakhoth/Binecuvantari!
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Multumesc frate ca mai scos din ceata, ca aia cu 2300 de seri si dimineti o stiu, dar asta nu am stiut.
Potopul a fost profetizat cu 120 de ani înainte: Gen. 6;3
- Atunci Domnul a zis: " Duhul Meu nu va rămânea pururea în om, căci și omul nu este decât carne păcătoasă: totuși zilele lui vor fi de 120 de ani".
iara e problema de intelegere gresita, si daca de la temelie se pleaca cu explicatii gresite, apoi cele de mai de jos, asa zisa cronologie, cu ispasirea lui EGW, e mult mai gresita.
Nu au fost 120 ani de la hotararea Domnului pana la potop, ci Domnul a scurtat timpul de viata al omului, de la 969 de ani, la 120 ani, fapt dovedit si in ziua de azi.
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Deconectat
17864. Postat la 13/04/2012 05:49 - 4772z2h50m
Este foarte important ca înainte de-a scrie pe acest topic să se citească îndrumările date la începutul topicului. Nu acuzații nu atacuri ci precizări pe care le aveți din alte lucrări și scrieri istorice, din descoperirile făcute de-a lungul anilor etc. etc. Sunt scrise în Biblie aceste date?, nu deviați discuția că iar se ajunge la aberații și se distruge și acest frumos topic, BIBLIA. Să ne respectăm unii pe alții. E bine!
Oare cronologie ce înseamnă?
Cu toate că ,,la început, totul a fost făcut bine și toate au fost foarte bune,, (Genesa 1.31), ca în orice problemă, și pentru că de la început RĂUL și-a atribuit prioritate (dând buzna) în fața delicateței, nobleței și sfințeniei BINELUI (care nu ia nimic ca CEVA de APUCAT), și în CRONOLOGIA SCRIPTURILOR, toate au fost foarte bune dar, CINEVA(?), a avut grijă să facă (?) cel puțin o schimbare. Scripturile se descoperă între ele!
CRONOLOGIA este o succesiune în timp a evenimentelor (istorice); un sistem adoptat pentru socotirea anilor.
Pentru că la tot pasul întâlnim ce nu ar trebui să fie, și vedem ce nu ar trebui să existe (S-au stricat oamenii, au săvârșit fărădelegi urâte, nu este nici unul care să facă binele. Dar toți s-au rătăcit, toți s-au stricat; nu este nici unul care să facă binele, nici unul măcar. Psalmii 53.1-3), ca tot ce este la îndemâna omului, și istoria este scrisă în interesul potentaților vremilor dar, Adevărul își continuă drumul fără abatere.
Orice argument sau răspuns la o prezentare (chemare, lucrare sau ipoteză, ca și postarea 17730), poate fi o mărturie lămuritoare sau una acuzatoare dar, în nici un caz nu poate fi o acuză sau un atac (decât un atac la irealitate sau la inepție). Ca regulă sau principiu social (în cazul oamenilor cu un coeficient de inteligență peste mediu, în orice discuție sau judecată de caz, persoanele de față se exclud - chiar dacă exemplificarea este cu TU și EU. Chiar în condițiile unui adevăr relativ (care în anumite condiții devine un neadevăr), pe lângă alte forme de ATAC la adresa ADEVĂRULUI, postarea nr. 17864, mi se pare ca un strigăt de ajutor în miezul întunericului spiritual - un SEMNAL SOS cu MINCIUNA este în PERICOL - obiceiul este o a doua natură. În lumea aceasta, MINCIUNA, ÎNȘELĂTORIA și IPOCRIZIA, chiar și CRIMA, au avut adepți - au fost, sunt, și vor fi apărate de LEGILE LUMEȘTI - Romani 8.7.
Pentru a se putea înțelege CRONOLOGIA SCRIPTURILOR, nicicum, NU SE POATE ÎNCEPE cu PROFEȚIILE (între care, văd că deja s-a adus o HOTĂRÂRE-SENTINȚĂ făcută asupra lumii acesteia, fără legătură cu profețiile - Genesa 6.3 nu este o profeție) - trebuie început cu enumerarea și analiza EVENIMENTELOR UNIVERSALE (la care participă întregul univers), desfășurate ca ceva intrinsec PLANULUI de MÂNTUIRE.
Cei 120 de ani (din Genesa 6.3) simbolizează 50 de generații jubiliare (50 de ani jubileu) ai celor 6.000 de ani ai lumii acesteia în Împărăția Păcatului, fără nici o legătură cu durata de viață a omului în care, doar excepțiile depășesc 70-80 de ani, după Psalmii 90.10. Adevărul Sfântului Cuvânt nu minte! Matei 24.35). De la Genesa 6.32, la 7.6, nu pot fi mai mult de 101 ani, în care, nu se pot comprima cei 120 de ani pe care ,,tupeiștii religioși,, îi prezintă cu dezinvolt, ca PROFEȚIE, cum că Noe a lucrat 120 de ani la Arcă, cum 120 de ani a bătut cuie, și fiecare cui era un avertisment (metafore fără noimă, și alte inepții-absurdități).
Pe lângă nenumăratele TAINE CELESTE de o frumusețe și splendoare de neimaginat, fără o descoperire biblică, cred că durata lucrului lui Noe la Arcă, a fost nu mai mult de trei ani și jumătate (un fel de șablon al lucrărilor duhovnicești).
Referitor la urgiile din Egipt, după surse și deducții (fără precizări biblice), subscriu la cele Maxim 10 luni (din postarea 17879), ca fiind începutul derulării Planului Exodului (din timpul secerișului Exod 5.7), cu amendamentul că, adunând zilelele alocate (aproximativ) la fiecare urgie, durata efectivă a urgiilor, nu a depășit 40-45 zile, admițând chiar și posibilitatea unui an bisect (cu 13 luni), de la Luna nouă Adar (sau Aadar bet), până la 14 Abib-Nisan - de la Exod 7.1, până la Exod 12.6).
Fără călăuzirea Duhului, nici un om nu poate pricepe nimic!
Har și binecuvântări, călăuzire în înțelegere, spre Slava și Mărirea Tatălui nostru bun și milostiv!
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat
17927. Postat la 16/04/2012 19:57 - 4768z12h43m
OK! Așa da.
Am sărit prea departe?.
Poftim la cârmă!