Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Ochii Domnului sunt în orice loc, ei văd pe cei răi și pe cei buni"
Proverbele 15:3

Cugetarea zilei
"Adevărul care-i face pe oameni liberi este în cea mai mare parte adevărul pe care oamenii n-ar vrea să-l audă."

Herbert Agar


Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 1
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 670
Cel mai nou membru: danielif
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Biblia
Deconectat DANIEL 11: 37
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19354. Postat la 02/08/2012 07:13 - 3089z20h0m
Daniel 11: 37. Nu va ține seamă nici de dumnezeii părinților săi, nici de dorința femeilor; cu un cuvânt, nu va ține seamă de nici un dumnezeu, ci se va slăvi pe sine mai presus de toți.
38. În schimb, va cinsti pe dumnezeul cetățuilor; acestui dumnezeu, pe care nu-l cunoșteau părinții săi, îi va aduce cinste cu aur și argint, cu pietre scumpe și lucruri de preț.
39. Cu ajutorul acestui dumnezeu străin va lucra împotriva locurilor întărite; cui îl va recunoaște, îi va da mare cinste, îl va face să domnească peste mulți, și le va împărți moșii ca răsplată.
40. La vremea sfârșitului, împăratul de la miazăzi se va împunge cu el. Și împăratul de la miazănoapte se va năpusti ca o furtună peste el, cu care și călăreți..., și cu multe corăbii; va înainta asupra țărilor lui, se va revărsa ca un râu și le va îneca.

Am citit despre acest verset, din explicațiile date de întemeietoarea cultului Adventist, dar pentru mine acest verset, a rămas totuși în coadă de pește, adică cosmetizat în așa fel ca să se potrivească.

Pentru că aici printre noi sunt câteva minți luminate, am propus acest verset spre dezbatere, pentru că în explicațiile citite, vorbea despre trecut, iar aici în acest conținut mai lărgit, dacă vom citi, vom găsi că vorbește despre vremea sfârșitului și dacă găsiți topicul vrednic de dezbătut să rămână, dar dacă nu, rog administrația și moderatorii să-l șteargă.

Cu mult respect, al vostru frate; moșul Nică.- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: DANIEL 11: 37
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19355. Postat la 02/08/2012 09:17 - 3089z17h57m
Acel împătat din vs, 36 nu va lua în seamă dorința femeilor. Și acel împărat nu este Dumnezeu, deoarece se scrie că " va spune lucruri nemaiauzite împotriva Dumnezeului dumnezeilor........"
Oricum, sunt de părere ca să se citească tot cap. 11.
Ca să crezi că aici este vorba de E.W ca fiind femeia despre care se scrie că nu se va ținea seama de dorința ei , e trasă de păr, cum zice românul.
Aceasta e părerea mea și recunosc că nu fac parte din mințile luminate. Mă alătur fratelui Nica și aștept să vă spuneți părerea.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Daniel 11.37
fullban8
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19356. Postat la 02/08/2012 13:02 - 3089z14h11m
Daniel 11:37. - ȘOCANT !!!
Da !!! ...șocant, pentru cine simte ȘOCUL căci, pentru lumea obișnuită, TOTUL este CA LA ÎNCEPUT !

Cu apreciere pentru indicația sorei Valentina de a nu ieși din contextul întregului capitol 11, tangențial vorbind, ...SPER (dragă soră) că nu-l bănuiești pe fratele Nică de vreo conspirație împotriva lui E.G.White - eu am înțeles, că studiind chiar și punctul de vedere al adventismului (deci... în toată deschiderea și accepțiunea sa), nu a putut ieși din confuziile doctrinare, sesizând doar o SOLUȚIE ÎN COADĂ DE PEȘTE (semn masonic al confuziei)... trasă de păr (a da lucrurilor o altă direcție), în urma căror căutări, a ajuns la O ALTĂ LUMINĂ, pe care... sincer, și eu... ca unul cu altă concepție, personal... o aștept cu nerăbdare, ...în lumina din Daniel 12.4 (la timpul sfârșitului... mulți O VOR CITI, și cunoștința va crește).

Dragi confrați și surori (forumiști), văd cu o satisfacție pe care n-o pot exprima, că mai este CÂTE UNUL... ici, ...unul colo, care vede cum Cel Veșnic Viu și Lucrător... își atenționează pe copiii Săi la timp oprtun, prin cei la care, oricine se așteaptă cel mai puțin.
...și văd aceasta, ca o mângâiere cerească, departe de orice așteptare omenească (firească), ...departe de orice RÂVNĂ omenească.
Cam în această situație te văd acum scumpe frate NICĂ, un NIMENI între PERSONALITĂȚILE TEOLOGICE ale LUMII RELIGIOASE, ...privit cu duioșie de Cel Atotvăzător - un Nică neputincios (puțin mai bătrânel ca mine), pe lângă MARI conducătorii religioși cu RENUME, asemenea unui Avraam pe lângă MARII împărați ai cetăților canaanite) - cam așa te văd eu... prin abordarea acestei TEME FIERBINȚI.

Spun aceasta, DETAȘAT ÎN MOD ABSOLUT, de orice interes, scop sau RÂVNĂ omenească, AGĂȚAT ca un DISPERAT de (și numai de) VOIA VEȘNICULUI și NEMĂRGINITULUI CREATOR, SUVERAN și STĂPÂN RĂSCUMPĂRĂTOR și MÂNTUITOR, UNICULUI ATOTPUTERNIC YHVH.
Văd cu satisfacție că Cel Prea Înalt ARE și SE FOLOSEȘTE de oameni nedesăvârșiți și departe de plenitudinea forțelor vitale (copii, bătrâni, ...neputincioși), pe care îi inspiră cu DRAGOSTEA și ÎNȚELEPCIUNEA Sa de Tată al Veșniilor, spre abordarea unor TEME care arată CELOR ce PRIMESC DRAGOSTEA și ÎNȚELEPCIUNEA Sa, ajungând o priveliște pentru lume și îngeri, ... departe de minunile aranjate cu însănătoșirea doar a unor bolnavi incurabili (de regulă paralitici și epileptici)... NECUNOSCUȚI de nimeni, ...prin rugăciunile și puterile oratorilor în timpul evanghelizărilor baptiste, penticostale, ...sau câte or mai fi.

Cam de un an de zile, eu am fost considerat de câțiva frați din organizația cărora am ieșit, ca fiind un NEBUN FANATIC, după niște catalogări asemănătoare și apropiate de CATALOGĂRILE aduse de sora Valentina (din partea lui Mark Fynley), pe baza așa zisului SPIRIT PROFETIC (eu înțeleg spiritism profetic).
Cam de doi ani, studiind capitolul Daniel (alături de Isaia, Ieremia, Ezechiel, Zaharia și Maleahi... după scrierea și gândirea ebraică) în paralel cu așa zisul Noul Testament (după srierea și gândirea grecească, am ajuns la concluzii TOTAL DIFERITE față de aflasem anterior, din teologia și doctrinele confesionale.
De doi ani de zile de când combat vehement ÎNȘELĂTORIA adventistă cu privire Daniel 8.13 și 14 (privind curățirea sanctuarului - din cer - după NONVIZIUNILE ANTISCRIPTURALE ale E.G.White), nu știu ce DUH mi-a oprit privirea și mi-a îndreptat atenția EXACT asupra lui Daniel 11.37 (după varianta Cornilescu - Nu va ține seamă nici de dumnezeii părinților săi, nici DE DORINȚA FEMEILOR, în paraleel cu varianta septuaginta-ortodoxă - Și nu va lua aminte la dumnezeii părinților lui și nici LA DUMNEZEUL PLĂCUT FEMEILOR).
În acest context, pe de o parte mă abțin să-mi dau cu părerea, afirmând pentru început că acest subiect abordat de fratele Nică, vine să contrazică FĂȚIȘ părerea sorei Valentina care se referea la O PLICTISEALĂ pe Forum (simțământ și în dreptul meu, pe baza înțelegerii că se dă importanță mai mare unor subiecte mai puțin duhovnicești, dar văd că TOTUL are UN TIMP) - acest subiect arată că nu POATE FI VORBA DE O PLICTISEALĂ, ci... că TOTUL ARE UN TIMP HOTĂRÂT de STĂPÂN, nu de slugă, IAR PE DE ALTĂ PARTE, încerc să influențez începerea analizei fraților și surorilor forumiști, de la NOȚIUNEA de RÂVNĂ (înțeleasă de mine din exprimarea ebraică - Vă_OL ChăMeDaT = ceva a râvni)!
Urmărind Dicționarul de sinonime în limba română, vedem că A RÂVNI nu înseamnă numai... mult dorita RÂVNĂ DUHOVNICEASCĂ - a râvni = a jundui, a ahtia, a dori, a tânji, a lăcomi... în esență poate însemna și... a amărâ, a descânta, a face, a fermeca, a indispune, a îndurera, a întrista, a meni, a mâhni, a pizmui, a supăra, a ursi, a, putem înțelege că DORINȚA FEMEILOR sau DUMNEZEUL PLĂCUT FEMEILOR din Daniel 11.37, ...ne duce pe O CALE asupra căreia (deocamdată) eu MĂ ABȚIN s-o calific.

Problema importantă este... de fapt, dacă toate acestea... se mai petrec ??? ...acum ??? ...sau în viitor ???, dacă... se vor mai petrece, sau... ??? ...toate acestea S-AU PETRECUT, ...punct, cu punct, ...și aparțin doar trecutului ?!?!

Cu mult respectul fratelui nostru Nică, și cu multa mea dragoste pentru orice seamăn al meu, ...al vostru frate Eliahu (pseudonim, de loc întâmplător)!

Har și Binecuvântări din belșug! Halleluyah!


<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat RE: DANIEL 11: 37
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19357. Postat la 02/08/2012 19:11 - 3089z8h2m
SPER (dragă soră) că nu-l bănuiești pe fratele Nică de vreo conspirație împotriva lui E.G.White - eu am înțeles, că studiind chiar și punctul de vedere al adventismuParcă fratele Nica era responsabil cu aprinsul fitilului.smileysmiley


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: DANIEL 11: 37
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19358. Postat la 03/08/2012 07:04 - 3088z20h9m
Scumpă soră Valentina, de data asta trebuie să îți spun un amănunt despre care cred că tu nu ții cont deloc, probabil că nu te uiți și în ograda ta, ci numai la alții, am rămas surprins cum ai înțeles tu ce am scris eu, iată un fragment:

Valentina a scris: Ca să crezi că aici este vorba de E.W ca fiind femeia despre care se scrie că nu se va ținea seama de dorința ei , e trasă de păr, cum zice românul.
Iată ce am scris eu: Am citit despre acest verset, din explicațiile date de întemeietoarea cultului Adventist, dar pentru mine acest verset, a rămas totuși în coadă de pește, adică cosmetizat în așa fel ca să se potrivească.

De unde ai scos tu că eu am zis că E.W. este femeia din versetul 11, eu ziceam că am aproape toate scrierile ei, cred că mai multe de câte ai tu și că am citit în explicațiile lui Daniel și Apocalipsa despre acest conținut și nu am ajuns la cunoștința că este așa cum explica ea, că dacă credeam așa cum credeți voi, nu mai aduceam spre discuție aceste versete, mai ales versetul 11.

Cred că acum s-a umplut paharul și ar fi cazul să îți ceri scuze public și să recunoști că de cele mai multe ori gândești cu GURA, nu cu mintea.

Eu am două curiozități aici, una este; despre ce dorință a femeilor este vorba și a doua curiozitate este; care este dumnezeul cetățuilor, dar și despre ce cetățui este vorba.

NU AȘTEPT RĂSPUNS DE LA VALENTINA, pentru că nu poate să fie serioasă, ea ar vrea să fie toate raportate la doctrina ei!?.,


- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: DANIEL 11: 37
Michael Roman
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19359. Postat la 03/08/2012 10:20 - 3088z16h53m
Șalom, ħaverim/ Pace, confrați de legământ!

Frate Nică, versetul pricinaș se poate tălmăci în două feluri și, ca atare, poate avea (cel puțin) două tâlcuiri.

Urmând traducerea D. Cornilescu, citim:

Nu va ține seamă nici de dumnezeii părinților săi, nici de dorința femeilor; cu un cuvânt, nu va ține seamă de nici un dumnezeu, ci se va slăvi pe sine mai presus de toți.

Posibila mea tâlcuire: toți oamenii sunt mai mult sau mai puțin fragili la trei ispite: banii, sexualitatea și puterea. Dacă ne uităm în Sfintele Scripturi sau în istorie (sau chiar și în adunări...), exemplele există din abundență. Nu continuu ideea...

S-ar putea ca personajul acesta care nu ține seama de dorința femeilor să fie homosexual. În politică, internațională și națională, sunt destui păcătoși din aceștia, mântuibili prin aceeași jertfă plină de har a lui Mesia, totuși.

Pe de altă parte, dacă citim că el nu va ține cont de "DUMNEZEUL PLĂCUT FEMEILOR", așa cum a scris fr. ELIAHU777, atunci se deschide o altă pistă, pășim pe tărâmul studiilor de istoria religiilor, unde am putea să descoperim faptul că, în Orientul Apropiat Antic (O.A.A.) exista, în vremea aceea, un "cult", o formă de închinare desigur, păgână: închinarea la Tammuz, la care se referă și Ezechiel 8:14. De fapt, este vorba despre închinarea sumeriană la Dumuzi și Inanna, pe care akkadienii au preluat-o ca fiind închinarea la Tammuz și Iștar, iar ulterior generalizată în Babilon, Siria, Egipt, lumea elenistă și cea romană, prin personaje de genul Astarteea, Afrodita, Venus, Osiris, Adonis, Bachus, Apolo...
Această închinare păgână a intrat în "creștinism" și îi merge bine, sunt enorm de mulți care o practică duminicile, fără să știe.

În câteva zile voi da spre editare o carte cu titlul Cele două Babiloane, de Alexander Hislop. Probabil va apărea înainte de sfârșitul anului 2012. Această carte demască asemenea păgânisme și modul în care, din Babilonul caldeean, ele s-au infiltrat în Babilonul Romei.
Doritorii mă pot contacta și se pot înscrie pe lista de așteptare.


Beraħoth/ Binecuvântări!


Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Deconectat RE: DANIEL 11: 37
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19360. Postat la 03/08/2012 15:47 - 3088z11h26m
Frate Nica........asta e. Atât am dedus eu. Ce să ceri mai mult? Dar continuă și dezvoltă tema propusă pentru a prinde și eu la minte.
Ups!, e- așa grav, de trebuie să-mi cer scuze?


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: DANIEL 11: 37
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19410. Postat la 15/08/2012 06:25 - 3076z20h49m
Da este foarte grav, pentru că ai călcat porunca a lX a.
Văd că unii dintre noi folosesc mai mult răutatea și așa zisa metodă a "pumnului în gură" decât curiozitatea și foamea de cunoaștere, aș dori ca să se facă vorbire, despre acest verset/conținut, dacă a fost trăit versetul 37, dacă se practică acum, sau dacă va fi în viitor.

Dorința mea ar fi, o discuție mai pe mintea mea de țăran și mai la obiect și nu cu aruncări de vorbe, cu scop așa cum zicea Valentina, cu ceva timp în urmă: am vrut să vă încurc și uite că am reușit.


- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: DANIEL 11: 37
Estera1
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19417. Postat la 16/08/2012 13:34 - 3075z13h39m
Frate Nica incerc sa comentez si eu putin daca nu inteleg bine aceste versete nu ma supar sa ma corectati.

Eu cred ca se refera la atitudinea sfidatoare a papalitati de a schimba Legea Lui Dumnezeu,ce de altfel au si facut si de a se aseza in locul lui Dumnezeu.
Iar ,, nici de dorinta femeilor'' stim bine ca clerici catolici nu au voie sa se casatoreasca ,iar azi vedem cu totii ca uni tineri traiesc inainte de casatorie sa vada daca se potrivesc,pentru uni casatoria fiind considerata un simplu contract social,o hartie care nu tine casatoria. Am scris putin si daca este bine voi scrie in alta postare mai pe larg.Multa pace de la CEL ce poate da pacea,
Deconectat RE: DANIEL 11: 37
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19419. Postat la 16/08/2012 19:53 - 3075z7h21m
eu m-am jucat cu tine, eu te am hârâit și acum să mă supăr?,

eu sunt oțârî poate cam necioplit, îmi place să mă simt bine, să fiu vesel, să mă agăț de toate

pentru că mie îmi place voia bună și totdeauna mă voi agăța de ceva, iar voi veți avea totdeauna motiv să mă ocărâți. Nu-i așa?Vă recunoașteți cuvintele, iubite frate Nica?
Acum de ce vă luați de mine? Pentru că vă place să vă agățați de ceva ?.


Nica a scris:Dorința mea ar fi, o discuție mai pe mintea mea de țăran și mai la obiect și nu cu aruncări de vorbe, cu scop așa cum zicea Valentina, cu ceva timp în urmă: am vrut să vă încurc și uite că am reușit.


Aveți o temă, deschisă . De ce nu dezvoltați tema?. Eu mi-am spus părerea, mi-am comentat-o, nu am înțeles gravitatea răspunsului.( postarea 19355 era o minciună ?).Și gata, ai aprins fitilul. Îți place să te joci? Cu ce începem? Cu pietre, cu topoare, cu săgeți otrăvitoare? Frate Nica, hai să ne vedem de treabă.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: DANIEL 11: 37
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19442. Postat la 19/08/2012 07:01 - 3072z20h12m
Voi încerca să divulg secretul, de ce am adus spre discuție acest verset.
Cu ceva timp în urmă, vara asta, o femeie creștină, nu voi divulga nici confesiunea religioasă din care făcea parte, pentru că ar fi un șoc prea mare și nici localitatea, zicea către primarul din localitate și poliția comunei, că trebuie să se despartă de bărbatul ei, de și are/avea foarte mulți copii, am zis are , pentru că copii sunt și am zis avea, pentru că s-au despărțit și și-a abandonat soțul, copii și casa și a plecat.

Zicea că nu mai rezistă să mai conviețuiască cu soțul ei pentru că el nu mai vrea să aibă copii, practica sodomia cu ea, cred că veți înțelege ce am spus, ea a zis că nu mai rezistă să trăiască în felul acesta și a plecat.

Stând de vorbă cu oameni mai cuminți despre această minune, îmi mai zic încă o minune; măi moșule, ești rămas în urmă cu știința, păi asta aste de actualitate, asta mai nou este cea mai senzațională plăcere a bărbaților.

Și cum ziceam, dacă s-a ajuns ca și pocăiții să guste, să practice senzațiile acestea și tot odată scapă de a avea copii, dar instinctele animalice sau mai rău au ajuns să fie de bun augur, eu unul am muțit, sau mai rău, și după ce mi-am revenit din șoc, mia venit în gând acest verset.

Și dacă este adevărat ce spunea oamenii aceia cuminți despre care am zis că stăteam de vorbă, cred că parțial, sau poate mai mult, acest verset are corespondent contemporan.

Eu acum când scriu aceste rânduri cu durere, mă gândesc cât de departe s-a ajuns în a nu ține samă, nici ce voia Dumnezeului ELOHIM, nici de dumnezeii părinților (TRADIȚIA) și nici de dorința femeilor.

Mai departe las, dacă mai aveți cuvinte, să vă dați cu părerea dacă mai puteți.


- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: DANIEL 11: 37
Michael Roman
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19448. Postat la 19/08/2012 21:26 - 3072z5h47m
ȘALOM, ĦAVERIM!

Frate Nică, oare aluzia pe care o faci este înțelesul pasajului biblic?...
Hai să recitim contextul imediat:


Împăratul:
...va face ce va voi:
1. se va înălța;
2. se va slăvi mai presus de toți dumnezeii;
3. va spune lucruri nemaiauzite împotriva Dumnezeului dumnezeilor;
4. va propăși până va trece mânia,
<= căci ce este hotărât se va împlini.
.

37Nu va ține seamă:
1. nici de dumnezeii părinților săi,
2. nici de dorința femeilor;

1+ 2 = 3: cu un cuvânt, nu va ține seamă de nici un dumnezeu, ci

4: se va slăvi pe sine mai presus de toți.

În schimb...
1. va cinsti pe dumnezeul cetățuilor; < acestui dumnezeu, pe care nu-l cunoșteau părinții săi, îi va aduce cinste cu aur și argint, cu pietre scumpe și lucruri de preț.

=> Cu ajutorul acestui dumnezeu străin va lucra împotriva locurilor întărite;
cui îl va recunoaște, =>
îi va da mare cinste,
< îl va face să domnească peste mulți, și
< le va împărți moșii ca răsplată.

<= înseamnă "întrucât, deoarece";
=> înseamnă "rezultă";
> înseamnă "a micșora";
< înseamnă "a crește".

Uitându-ne la context, vedem că, aproape întotdeauna, discuția se poartă despre "dumnezeu/ dumnezei".
Acum, analizând semnificația pasajului și înțelegând-o, mai puteți crede că ar fi vorba de un comportament sexual aberant mai curând decât despre o aluzie implicită la un alt "dumnezeu"?...
Eu aș mai avea contra-argumente, dar, oricum, ați prins ideea...

BERAĦOTH


Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2020 / 5769-5781 melhisedec.ro
10213435 vizite unice Powered by PHP-Fusion