fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
26168. Postat la 14/09/2014 19:25 - 3884z4h33m
Cine ești Tu? Isus le-a răspuns: Ceea ce de la început vă spun că sunt. (Ioan 8:25)
Fariseilor, ce I-ați reproșa lui Isus? = A mâncat cu vameșii și păcătoșii!
Pilat, tu ce ai de spus? = Nu găsesc nici o vină în Acest om!
Și tu, Iuda? = Am păcătuit, căci am vândut sânge nevinovat!
Tu, soldat, ce ai de spus? = Cu adevărat, Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu!
Voi, demonilor ? = El este Sfântul lui Dumnezeu!
Ioan Botezătorul, ce crezi despre Isus? = El este Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii!
Dar tu, Ioan apostolul ? = El este Luceafărul strălucitor de dimineață!
Petre, ce spui de Învățătorul tău? = Acesta este Hristosul, Fiul Dumnezeului Celui Viu!
Tu, Toma ? = Este Domnul meu și Dumnezeul meu!
Pavele, care e mărturia ta? = Socotesc toate lucrurile ca o pierdere față de prețul nespus de mare al cunoașterii lui Hristos Isus, Domnul meu!
Îngeri din ceruri, ce credeți voi despre Isus? = Vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul!
Tată din Ceruri, care cunoști toate lucrurile, cine este acest Isus? = Acest Isus, este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea!
El este Steaua astronomiei, stânca geologiei, leul și mielul zoologiei. Cel care aplanează orice conflict, Cel care vindecă orice boală. Oameni mari au venit și s-au dus, El încă trăiește. Irod n-a fost în stare să-L omoare, Satana nu a reușit să-L amăgească, moartea nu a putut să Îl distrugă, iar mormântul n-a fost destul de puternic ca să-L țină. El este Rege și Dumnezeu pentru totdeauna!
Socrate a predat patruzeci de ani, Platon cincizeci, Aristotel patruzeci, iar Isus doar trei. Dar acești trei ani transcend prin influență infinit mai mult decât toți anii lui Socrate, Platon și Aristotel, trei dintre cei mai mari oameni ai antichității. Isus nu a pictat nici un tablou, dar picturile lui Rafael, Michelangelo și Leonardo da Vinci și-au primit inspirația din El. Isus nu a scris nici o poezie, dar Milton, Dante și alți mari poeți ai lumii au fost inspirați de El. Isus nu a realizat nici o compoziție muzicală, dar Hayden, Handel, Beethoven, Bach și Mendelssohn au atins perfecțiunea melodiei în imnurile, simfoniile și oratoriile care le-au scris spre lauda Lui. Fiecare sferă a măreției umane a fost îmbogățită de către Umilul Tâmplar din Nazaret. Dar unica Lui contribuție pentru omenire, a fost și este mântuirea omului. Filosofia nu poate împlini aceasta, nici arta, nici literatura, nici muzica. Doar Isus Hristos poate distruge puterea păcatului. Lumea Îl admiră de la distanță. Unii Îl iau ca exemplu pentru viața lor încercând să o modeleze după a Lui. Câțiva își deschid inima pentru a-L invita ca Domn și Mântuitor.
Tu, ce faci ?
Adrian Iorgulescu, pastor asistent, Conferința Banat
Fraza "Domnul meu și Dumnezeul meu" din Ioan 20:28 este incompletă în sine, de aceea trebuie luat în considerare contextul per ansamblu. Ca să nu greșim în interpretare, cum trebuie înțeleasă acea exclamație a lui Toma, ca predicativ: "Domnul meu și Dumnezeul meu a înviat cu adevărat din morți!", ca nominativ "Tu ești Domnul meu și Dumnezeul meu care ai înviat din morti!" sau ca vocativ "Domnul meu și Dumnezeul meu, cu adevarat Tu (adică Dumnezeu Tatăl) l-ai înviat din morți!" )? Varianta vocativă este cea corectă, datorită contextului exclusivist din Ioan 17:1-3, context în care a fost prezent și apostolul Toma. Să nu uităm că el a fost necredincios în ce privește învierea, așadar textul negrăit din mintea lui vorbește de înviere. Necredința i s-a transformat în exclamație de uimire spre Tatăl, care face astfel de minuni.
Apostolul Toma nu ar fi putut contrazice tocmai pe cel înviat, care era mentorul său:
Ioan 17
1. După ce a vorbit astfel, Isus a ridicat ochii spre cer și a zis: "Tată, a sosit ceasul! Proslăvește pe Fiul Tău, ca și Fiul Tău să Te proslăvească pe Tine,
2. după cum I-ai dat putere peste orice făptură, ca să dea viața veșnică tuturor acelora pe care I i-ai dat Tu.
3. Și viața veșnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu.
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10