Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Căci mare este bunătatea Ta față de mine, și Tu îmi izbăvești sufletul din adânca locuință a morților"
Psalmii 86:13

Cugetarea zilei
"E mediocru ucenicul ce nu-și depășește maestrul."

Leonardo da Vinci


Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 1
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 670
Cel mai nou membru: danielif
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Biblia
Pagina 2 din 2 < 1 2
Deconectat RE: Romani 11:16-21
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26333. Postat la 14/12/2014 10:41 - 2231z12h14m
Dar tu, ce zici? Politica strutului nu-i crestineascasmiley.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Romani 11:16-21
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26340. Postat la 16/12/2014 12:11 - 2229z10h44m
Mai degraba politica ''crestineasca'' are obiceiul strutului ( capul in nisip), macar de-ar invata sa planga ca strutul.smiley
deysimoni a scris:
Si daca totusi aici este vorba de mandria neamurilor care a inceput sa creasca fata de iudei care au fost lepadati?. Oare nu este o avertizare, ptr ca acum chear asta au ajuns crestini sa se creada, mai buni ca butucul, ei care sunt o creanga altoita in butuc ( crezand ca li se cuvine viata si nu ca trebuiesa staruiasca dupa ea , urand chear pe iudeu).
Nu cumva Pavel ,care se adresa celor din Roma ii avertizeaza de instictul si ispita care a crescut in inima lor?


Am o intrebare, daca nu este cu suparare ( si sper sa nu fie).
Cand au fost lepadati iudeii?

Eu stiu dupa cum sta scris in traducerea pe care o au crestinii in maini: Întreb dar: A lepădat Dumnezeu pe poporul Său?' Nicidecum! Căci și eu sunt Israelit, din sămânța lui Avraam, din seminția lui Beniamin. Romani 11:1
Uneri ma gandesc cum o fi scris rabi Shaul la aceea vreme -si eu sunt Israelit sau si eu sunt Iudeu?
Pentru ca asa scrie intr-un loc:Faptele apostolilor 22:3 "Eu sunt Iudeu, născut în Tarsul Ciliciei; dar am fost crescut în cetatea aceasta, am învățat la picioarele lui Gamaliel să cunosc cu de-amănuntul Legea părinților noștri, și am fost tot atât de plin de râvnă pentru Dumnezeu, cum sunteți și voi toți azi.
Poate ca ve-ti intreba: Dar care este diferenta intre expresia ''si eu sunt israelit ''si expresia si eu sint iudeu''?
Pentru ca tot Shaul scrie Rom.9-:6. Dar aceasta nu înseamnă că a rămas fără putere Cuvântul lui Dumnezeu. Căci nu toți cei ce se coboară din Israel, sunt Israel;
7. și, măcar că sunt sămânța lui Avraam, nu toți sunt copiii lui Avraam; ci este scris: "În Isaac vei avea o sămânță, care-ți va purta numele."
Iar in Romani 11:7. Deci, ce urmează? Că Israel n-a căpătat ce căuta, iar rămășița aleasă a căpătat; pe când ceilalți au fost împietriți, (nu lepadati)-paranteza imi apartine.
8. după cum este scris: "Dumnezeu le-a dat un duh de adormire, ochi ca să nu vadă, și urechi ca să n-audă, până în ziua de astăzi."
Mai mult decat atat, cine sunt neamurile spre care s-au intors rabi Shaul impreuna cu Barnaba cand au spus: Dar Shaul și Barnaba le-au zis cu îndrăzneală: "Cuvântul lui Dumnezeu trebuia vestit mai întâi vouă; dar fiindcă voi nu-l primiți, și singuri vă judecați nevrednici de viața veșnică, iată că ne întoarcem spre Neamuri.
....................
Acest rabin-invatator iudeu pe nume Shaul s-a intors spre neamuri -( expresia este corecta?) Sau s-a intors spre casa ratacita a lui Israel risipita printre neamuri sau mai exact popoare?
Este doar o intrebare.
Dupa cate am invatat, adunarile celor alesi, au fost iesite dintre neamuri ( popoare de diferite limbi), deci nu mai apartinea de invatatura si obiceiuriile neamurilor in care au slujit dumnezeilor acelor popoare.
Shaul explica destul de dur acest aspect: Dimpotrivă, eu zic că ce jertfesc Neamurile, jertfesc dracilor, și nu lui Dumnezeu. Și eu nu vreau ca voi să fiți în împărtășire cu dracii. 1 Corinteni 10:20.
Nica a scris:
Pavel, vrea să scoată în evidență și să demonteze teoria că Israel (poporul Israel) este lepădat, cred că ați auzit ziceri și acum în vremea noastră că; noi suntem Israelul Duhovnicesc.
În scrierea aceasta, Pavel aduce discuția, pentru a înțelege mai bine și atunci când a fost scrisă și acum când noi o citim, că tot ce se numește Israel, plămădeală, rădăcină, roade și ramuri, toate sunt sfinte, pentru că Israel este POPORUL LUI ELOHIM - DUMNEZEU, și este sfânt!

Asa este!


Deconectat RE: Romani 11:16-21
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26347. Postat la 18/12/2014 19:36 - 2227z3h19m
Apropo de Israel- Israelit sau Iudea-Iudei, as vrea doar sa aduc putina lumina la acest subiect pe care l-as citii in fiecare zi, daca ar aparea noutati in studierea lui.
Tara Sfanta, a avut denumiri diferite in vremuri diferite.
Si vom vedea de ce.
Canaan-Ereț Kenaan-Cea mai veche denumire intalnita in scriptura este Canaan.
Originea denumirii Canaan se presupne ca este descoperita in numele lui Ham care se numea Canaan.Putem citi in Gen,11-Lev 18-Iosua 22-Jud 4-Psalmi 106...
Tara Amoriților-Ereț Ha Emorim-aceasta denumire o intalnim in Lege si Profeti si vine de la vechii locuitori ai tarii,intalniti aici de evrei, la ocuparea tarii fagaduite dupa iesirea din robie si calatoria prin pustiu-Iosua 24;8;Amos 2;10.
Tara Evreilor-Ereț-Ha-Ivrim
In marturia pe care o face Iosif la inchisoare, vorbind despre tara din care a fost luat, el foloseste pentru tara denumirea de Tara Evreilor (Genesa 40:15)
Tara Lui Israel-Ereț Israel
Profetia lui Ezechiel mentioneaza aceasta denumire pentru tara, cand precizeaza destinatia mesajului profetic transmis prin el ( Ezechiel 7:2;12:19).
Numele Israel este numele primit de Iacov din partea Celui Sfant, in noaptea cand a primit lovitura in coapsa, din partea Celui care l-a binecuvantat in zori.
Iudea-Yehuda
Dupa intoarcerea evreilor din captivitatea babiloniana, tara a primit o noua denumire, dupa oamenii care au facut intoarcerea, si care erau in majoritatea lor, din Semintia lui Iuda(Luca23:5;F.ap.10:37,26:20).
Si tara a inceput sa fie cunoscuta de Iudea.
Probabil pe timpul lui Shaul s-a numit Iudea ( banuiesc deocamdata)pentru ca Tara Sfanta s-a numit si Palestina si exista o explicatie.
Palestina
Acest nume vine de la fasia de pamant de pe coasta Marii Mediterane, care a primit denumirea de Filistenia, dupa numele populatiei venite aici in sec. al XII-lea inainte de Mesia, din insulele grecesti, din Kaftor si care se numeau Filisteni-in ebraica Peleșet ( Ioel 3:4)-Ce vreți voi cu Mine, Tirule și Sidonule, și toate ținuturile Filistenilor?
Grecii, de la Filistenia au extins denumirea peste tot domeniul geografic ocupat de evrei, numind tara evreilor, Palestina.
In imperiul Roman, domeniul geografic cuprins intre Iordan si Marea Mediterana a fost numit Palestina.
Romanii au folosit aceasta denumire pentru Tara Sfanta, in scopul de a-i sterge pomenirea pentru viitor.
Daca, ne gandim bine, romanii nu au schimbat doar denumirea Tarii Sfinte, au schimbat si numele evreilor.
Lui Yeshua iudeul-Isus lui Shaul iudeul Pavel-Lui Chefa-Petru si asa mai departe...
Aceasta denumire s-a mentiunut in vitregia vremurilor abatute peste tara pana in anul 1948, cand prin Hotararea Natiunilor Unite, acest teritoriu a fost impartit, instituindu-se doua State:Israel si Iordania.
Tara Fagaduintei si Tara Sfanta
Voi continua cu denumiriile de mai sus data viitoare.


Deconectat RE: Romani 11:16-21
Netzari
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26348. Postat la 18/12/2014 19:49 - 2227z3h6m
Am descoperit si eu subiectul acesta, multumesc ca l-ati deschis. O sa citesc postarile de pana acum si ma implic si eu.
Sa avem pace si binecuvantari.
Deconectat RE: Romani 11:16-21
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26349. Postat la 19/12/2014 06:59 - 2226z15h56m
Pare ca ne-am departat de ceea ce fratele Nica dorea sa afle de la noi, dar doar pare deoarece nu poti dezvolta un subiect daca nu "sapi" si in jurul luismiley.
Sora Lavi, m-a frapat ceea ce ai scris , Daca, ne gandim bine, romanii nu au schimbat doar denumirea Tarii Sfinte, au schimbat si numele evreilor.
Lui Yeshua iudeul-Isus lui Shaul iudeul Pavel-Lui Chefa-Petru si asa mai departe.
..deoarece din Biblie aflam ca Iisus a numit pe Petru, Chifa, pe Pavel, Saul, si ingerul i-a spus lui Zaharia ce nume sa puna Pruncului, Mariei. Cel putin asa am inteles eu.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Romani 11:16-21
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26351. Postat la 19/12/2014 12:34 - 2226z10h21m
Pace, sora Valentina.
Luca 1:31 Și iată că vei rămâne însărcinată, și vei naște un fiu, căruia îi vei pune numele Isus.(Traducerea face diferenta)
Acest subiect al numelui, are un inceput clar de la temelie- sa mergem la RADACINA, de unde spunem ca ne tragem SEVA.
Odinioara Chifa (Piatra) s-a numit Simon fiul lui Iona...Yeshua spune:Ferice de tine, Simone, fiul lui Iona-Yeshua l-a numit Chifa, adica Piatra ( peste care se pot zidii alte pietre) dar peste vremuri, a devenit Petru.
Totusi, dupa cum scrie in evanghelii, sunt doua variante : Matei 16:18 Și Eu îți spun: tu ești Petru (Grecește: Petros.); și pe această piatră (Grecește: petra.) voi zidi Biserica Mea, și porțile Locuinței morților nu o vor birui.
Si: Ioan 1:42 Și l-a adus la Yeshua. Yeshua l-a privit, și i-a zis: "Tu ești Simon, fiul lui Iona; tu te vei chema Chifa", (care, tălmăcit, înseamnă Petru).
Apostolul iudeu Simon, a devenit Piatra, dar acestui apostol, Rabuni Yeshua i-a spus si Satano, atunci cand acesta, a devenit o piatra de poticnire pentru El.
Sora Vali, nu ne-am indepartat de la subiect, o sa vezi, ( daca este implicare) ca are rost rumegare la cele scrise mai sus.
Daca citim cu mare atentie epistola lui Chifa - Petru, de ex. care incepe cam asa in 1 Petru si 2 Petru:
1 Petru, apostol al lui Isus Hristos, către aleșii care trăiesc ca străini, împrăștiați prin Pont, Galatia, Capadocia, Asia și Bitinia,
2 Petru Simon (Sau: Simeon.) Petru, rob și apostol al lui Isus Hristos, către cei ce au căpătat o credință de același preț cu a noastră, prin dreptatea Dumnezeului și Mântuitorului nostru Isus Hristos:
Un Pastor Mesianic, explica faptul ca aceasta traducere, a fost falsificata ca oamenii sa nu inteleaga nimic.
Anume ca, in unele traduceri, scrie in 1 Petru cu 1 :Poporul ales al Celui Sfant, si se refera la Casa Lui Israel, la strainii care erau in Diaspora si care traiau ca straini in acele locuri.
La fel si in timpurile noastre, traim ca straini printre popoare.
Straini=Expatriati.
Din pricina NEASCULTARII, parintii nostri, au fost imprastiati in toate colturile lumii.( Noua ( cei ce suntem risipiti printre popoare) ne este adresata epistola lui Simeon)
Si din toate colturiile lumii ( unde traim ca strain) suntem chemati, ca sa fim altoiti in MASLINUL cel bun si sa aducem roade bune, pentru ca, din RADACINA iese SEVA de care avem nevoie pentru crestere.
Derek a scris:
Am descoperit si eu subiectul acesta, multumesc ca l-ati deschis. O sa citesc postarile de pana acum si ma implic si eu.
Sa avem pace si binecuvantari.

Fi binevenit in studierea acestui subiect!
O zi plina de Pace, tuturor!


Deconectat RE: Romani 11:16-21
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26355. Postat la 19/12/2014 18:32 - 2226z4h23m
Nimic despre romani care au schimbat numesmiley
Nu ca ar conta , dar nu pot fi romanii vinovati aici.
Si eu ma bucur ca a venit in discutie si DereK


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Romani 11:16-21
Netzari
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26356. Postat la 19/12/2014 21:56 - 2226z0h59m
Sa avem pace si binecuvantari. Va multumec pentru primire.
Chiar daca, in acea parte de lume, limba de larga circulatie era greaca, totusi romanii sunt vinovati de schimbarea numelor. Era stapanire romana in acea zona. Si nu s-a incercat doar schimbarea numelor, s-a incercat chiar schimbarea Noului Testament. Ce vreau sa spun? Daca ne punem problema sa studiem N.T. in original, vom afla ca a fost scris in greaca. Bine , dar daca mergem mai departe si cautam, vom descoperi ca exista zeci de versiuni in greaca ale N.T. , destul de diferite intre ele. Se spune ca doar 95% ar fi text comun.
Din ce in ce mai mult se recunoaste astazi ca N.T. a fost scris in aramaica. Cel putin iudaismul mesianic foloseste N.T. in originalul aramaic. Sunt argumente foarte serioase, de ordin lingvistic si arheologic, care arata ca a fost scris ,de fapt, in aramaica.
Vi-L imaginati pe Domnul Isus predicand noroadelor in limba greaca? Sau un om simplu ca Petru ar fi cunoscut limba greaca sa poata scrie in ea? In manuscrisele grecesti apar cuvinte aramaice ( Maranata, Osana, Ava,etc.), dar in manuscrisele aramaice nu apar cuvinte grecesti. Si alte argumente. Cine vrea sa afle mai multe poate afla usor din internet.
Ce s-a intamplat de fapt?
Costantin cel mare ne este cunoscut pentru decretul duminical, dar mai putina lume cunoaste faptul ca, imediat dupa ce a dat acest decret, a inceput o lupta pentru a crea o biserica universala. Toti cei care respectau inca Sabatul au fost declarati in afara legii. Odata cu intrarea in ilegalitate a evreilor care credeau in Isus, au intrat in ilegalitate si scrierile acestora, scrieri in limba aramaica. Biserica universala care a fost formata va aduna traducerile in greaca ale cartilor si va incepe formarea Canonului Noului Testament. Se pare ca acest proces de formare a durat destul de mult, abia in secolul opt au fost introduse Epistola Catre Evrei si Apocalipsa. Nu erau prea convenabile pentru crezul lor, se pare.
Cu toate acestea, bisericile din rasarit au pastrat N.T. in limba aramaica originala pana in ziua de astazi si il putem gasi si studia. Diferente exista, in timp ce N.T. grecesc te indeparteaza de Israel, N.T. aramaic parca te introduce in iudaism, ca sa spun asa. In N.T. aramaic apare Tetragrama peste tot, si gasim diferente de sens destul de importante.
"Eu sunt Alef si Tau, spune YHWH, Dumnezeu, El, care este si care a fost si care va veni, El care tine toate (lucrurile)." Apoc. 1:8. Un exemplu.
Deci, da, romanii au incercat sa schimbe si vremile si legea, dar si numele si scripturile.
Ar fi multe de spus dar ma staduiesc sa fiu scurt ca sa fiu usor de urmarit si de inteles. Va multumesc.
Sa avem pace si binecuvantari.
Deconectat RE: Romani 11:16-21
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26357. Postat la 19/12/2014 22:17 - 2226z0h38m
Tara Fagaduintei
Denumirea aceasta vine de la fagaduinta Celui Prea Inalt data lui Avraam, omul credincios care L-a crezut pe cuvant.
Era pamantul promis drept vesnica mostenire lui Avraam si urmasilor lui- Isac si Iacov ( Geneza 12: 7-9; 37: 1; Evrei 11:9).
Gaonii- conducatorii evreilor din Babilon intre secolele IV-XII inainte de Mesia, au denumit Tara Fagaduintei- Tara parintilor-Ereț Avot, Tara dorita-Ereț Hemda.
Tara Sfanta-Ereț Hakadoș
Aceasta denumire este recunoscuta atat de evrei cat si de crestini, datorita locurilor si evenimentelor derulate in acest teritoriu, deosebit de important si pentru unii si pentru altii.
Scriitorul Filon din Alexandria in Legatio ad Caium (Ed.Mangey-Londra 1742) foloseste in scrierea sa acest nume pentru tara.
Sub denumirea de Tara Sfanta, Tara lui Israel este cunoscuta in toata lumea.
Am terminat cu denimiriile Tarii Sfinte, sa trec la subiect.
Mai sus in postarea 1232 am scris despre Palestina ( bineinteles am studiat despre aceste lucruri)- am citit cu totii ca romanii au denumit Tara Sfanta-Palestina, in scopul de a-i sterge pomenirea pentru viitor.
De ce oare?
Posibil ca Italia sa devina Tara Sfanta?
Nu am idee, de ce.
Cert este ca s-a incercat acest lucru si a reusit pana la o vreme-1948.
Fratele Nica a scris la pagina 1:
Nu știu de ce nu este interes, pentru o discuție interesantă, zic interesantă, pentru că creștinismul, indiferent de cultul din care face parte, are fiecare politica lui religioasă, ori diferită de adevărul Biblic, dar și diferită unul de altul.
Aduc al doilea verset spre discuție, din câteva Biblii diferite
Cornilescu: 17. Iar dacă unele din ramuri au fost tăiate, și dacă tu, care erai dintr-un măslin sălbatic, ai fost altoit în locul lor, și ai fost făcut părtaș rădăcinii și grăsimii măslinului,
IUSTIN: 17. Iar dacă unele din ramuri au fost tăiate, și tu care erai măslin sălbatic, ai fost altoit printre cele rămase, și părtaș te-ai făcut rădăcinii și grăsimii măslinului.
TEOCTIST: 17. Iar dacă unele din ramuri au fost tăiate, și tu care erai măslin sălbatic, ai fost altoit printre cele rămase, și părtaș te-ai făcut rădăcinii și grăsimii măslinului.
Trad. lumii noi: 17. Totuși, dacă unele ramuri au fost tăiate, iar tu, deși erai dintr-un măslin sălbatic, ai fost altoit între celelalte și ai devenit părtaș la rădăcina de grăsime a măslinului.
Acuma ca să nu depășesc, caracterele din regulamentul postărilor, cer ca să se discute, suntem altoiți? sau numai ni se pare. Dacă da, atunci mă interesează foarte tare, suntem altoiți între EI, sau în locul LOR?
Aștept cu nerăbdare, părerea voastră, apoi vin și eu cu umila mea părere.
Cu mult respect: Moșul Nică.

Am o intrebare, cum sa dregem sparturiile in atatea traduceri?
Care este cea mai aproape de adevar?
Am un singur raspuns si ma folosesc de versetul din Romani cap.2:14. Când Neamurile, măcar că n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, își sunt singuri lege;
15. și ei dovedesc că lucrarea Legii este scrisă în inimile lor; fiindcă despre lucrarea aceasta mărturisește cugetul lor și gândurile lor, care sau se învinovățesc sau se dezvinovățesc între ele.
Si am sa incerc sa inteleg ce a notat mosul Nica mai sus, anume: pentru că creștinismul, indiferent de cultul din care face parte, are fiecare politica lui religioasă, ori diferită de adevărul Biblic, dar și diferită unul de altul.
Pentru cine este interesat de Istoria Religiilor dar si de Istoria Crestinismului, v-a ajunge sa inteleaga, de ce traduceriile se deosebesc intre ele si nu corespund unele cu altele.
Simplu.
Pentru ca nu vor sa primeasca ADEVARUL- Dreptatea Ta este o dreptate veșnică, și Legea Ta este adevărul!(Psalmii 119:142)
Cu privire la Rabi Shaul, nu prea cred ca si-a permis sa strice Cuvantul ca sa spuna- ai fost altoit în locul lor -Mai degraba-suntem altoiți între EI.
Daca textul mi-l citesc mie personal, as descoperii ceva:Iar dacă unele din ramuri au fost tăiate, și dacă eu, care eram dintr-un măslin sălbatic, 2 variante (1-am fost altoită în locul lor si 2-printre cei rămași), și am fost făcută părtașă rădăcinii și grăsimii măslinului,
18. nu mă fălesc față de ramuri. Dacă mă fălesc, să știu că nu eu țin rădăcina, ci rădăcina mă ține pe mine.
19. Dar voi zice: "Ramurile au fost tăiate, ca să fiu altoită eu."
20. Adevărat: au fost tăiate din pricina necredinței lor, și eu stau în picioare prin credință: Nu mă îngâmf dar, ci mă tem!
21. Căci dacă n-a cruțat Dumnezeu ramurile firești, nu mă va cruța nici pe mine.
22. Mă uit dar la bunătatea și asprimea lui Dumnezeu: asprime față de cei ce au căzut, și bunătate față de mine, dacă nu încetez să rămân în bunătatea aceasta; altminteri, voi fi tăiată și eu.
23. Și chiar ei: dacă nu stăruie în necredință, vor fi altoiți; căci Dumnezeu poate să-i altoiască iarăși.
24. Fiindcă, dacă eu, care am fost tăiată dintr-un măslin, care din fire era sălbatic, am fost altoită, împotriva firii mele, într-un măslin bun, cu cât mai mult vor fi altoiți ei, care sunt ramuri firești, în măslinul lor?
Daca un evreu alunecat, poate sa fie altoit caci Sfantul lui Israel poate sa-l altoiască.
Unde?
In locul meu, daca eu sunt in locul lui?
Ma gandesc si eu....


Deconectat RE: Romani 11:16-21
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26359. Postat la 20/12/2014 11:54 - 2225z11h1m
Shalom si o zi plina de pace!
Derek, deabea astazi am observat postarea ta de mai sus si doresc sa-ti multumesc pentru implicare in studierea acestei teme.
Pacea sa fie voi!


Deconectat RE: Romani 11:16-21
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26464. Postat la 01/01/2015 13:08 - 2213z9h47m
Să fie multă Pace între oamenii care trăiesc in pace.

Subiectul acesta, ar trebui să fie , sau este , un șablon de a ne măsura/cântări, pentru a ne cunoaște pe noi înșine, cât de interesați suntem, sau cât de serioși suntem pe această cale a credinței care este dată odată pentru totdeauna și este neschimbată de-a lungul timpului.
Am copiat de mai sus, ce am scris și am vrut să fie o întrebare cu trei puncte, adică trei variante de explicație, nu cu vorbe goale, pentru că mai jos am să vă spun de ce zic așa.

Iată întrebările:
Eu aici nu vreau să bat apa în piuă, vreau să scot în evidență spre dezbatere:
1.) Sunt altoit, sau mi se pare că sunt?
2.) Roadele mele, sunt; din cel ce sunt altoit, sau din cel ce am fost tăiat?
3.) Ce cred și practic 1: Politica mlădițelor rămase netăiate în măslinul bun? 2: Politica mlădițelor rămase în smochinul sălbatic? 3: Politica mlădițelor tăiate din măslinul bun?
Pentru că am avut un test în adunare, care zicea printre altele și așa:
8. "Știu faptele tale: iată ți-am pus înainte o ușă deschisă, pe care nimeni n-o poate închide, căci ai puțină putere, și ai păzit Cuvântul Meu, și n-ai tăgăduit Numele Meu.
9. Iată că îți dau din cei ce sunt în sinagoga Satanei, care zic că sunt Iudei și nu sunt, ci mint;
Apoc. 3.

Sigur, știu că la mulți nu o să le convină ce am scris eu, numai că eu când am văzut pom de Crăciun împodobit și cu luminițe, la pocăiți, când am văzut că alergau foarte plini de Duh, pe la geamuri, vestind nașterea Domnului Isus, nu numai copii, , ci toată adunarea, cu mic cu mare, tânăr și în vârstă, intersectându-se cu cei îndreptățiți să facă asta.
Apoi noaptea trecută, copii pocăiților și nu numai copii, pușcau ..... de ziceai că-i răzbel, împreună cu toți vecinii, .. Am dreptul să te rog, să scrii aici, la care punct din întrebarea mea ești???

Vă rog să puneți pe sema anilor mulți dacă ceva nu vă convine.
Vă mulțumește anticipat, cu mult respect; moșul Nică.


- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: Romani 11:16-21
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26466. Postat la 01/01/2015 17:43 - 2213z5h11m
Vă rog să puneți pe sema anilor mulți dacă ceva nu vă convine.


Ajungem ca la o anumita varsta sa ne uitam prea mult la ceilalti.
Spun asa deoarece cei mai tineri au inteles ca e bine sa aline singuratatea celor in varsta , bolnavi si parasiti. Asa au inteles ei din Biblie: folositi fiecare ocazie in care sa faceti un bine si sa aduceti o alinare. Si trebuie sa recunoasteti ca sarbatorile de sfarsit de an aduc mari intristari bietilor batrani. Poti sa ordoni inimii sa nu doara, urechii sa nu auda si ochilor sa nu vada ca cei din jurul tau se veselesc ca le merge bine si toti ai lor sunt fericiti iar tie nu-ti deschide nimeni usa?

Lasa-i pe cei tineri sa faca ceea ce noi nu facem.
Noi nu suntem ca ei . Noi vom sta la dreapta, cu oile ? Oare???

Si eu am aprins o artifica mica si stelutele ei mi-au adus lacrimi in ochi. Am pasit in 2015. Poate anul acesta va venii Mantuitorul


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Romani 11:16-21
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26467. Postat la 01/01/2015 19:14 - 2213z3h41m
Shalom aleichem,
(Pace peste voi)

3.) Ce cred și practic 1: Politica mlădițelor rămase netăiate în măslinul bun? 2: Politica mlădițelor rămase în smochinul sălbatic? 3: Politica mlădițelor tăiate din măslinul bun?

1: Politica mlădițelor rămase netăiate în măslinul bun.

Editat Moderator4

Atenție, vă rugăm să nu vă abateți de la subiect."Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Pagina 2 din 2 < 1 2
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2020 / 5769-5781 melhisedec.ro
10230895 vizite unice Powered by PHP-Fusion