Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Biblia
Deconectat Exod 4
abdon
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
1505. Postat la 01/11/2009 20:19 - 5665z11h34m
Ceea ce mi se pare interesant, este ca atunci cand Domnul il timite pe Moise, in Egipt, nu-l trimite cu alai, turme de camile, armata, armura de inalta tehnologie, ci il trimite cu un toiag.

De aici am ajuns la o concluzie: ca Domnul si la ora actuala, se foloseste de oameni simpli, prin metode simple, dar cu un rezultat de inalta performanta, exacitate ... .

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Deconectat RE: Genesa 4
Lica
1506. Postat la 01/11/2009 20:20 - 5665z11h33m
Moise timp de 40 de ani a fost educat in Egipt (un fel de America de azi)...primind astfel incredere in sine...insa se pare ca Dumnezeu nu s-a uitat dupa aceasta pentru ca tot atatia ani la smerit astfel incat Moise spune:

Moise a zis Domnului: rAh! Doamne, eu nu Sunt un om ori vorbirea ușoară; și cusurul acesta nu-i nici de ieri, nici de alaltăieri, nici măcar de când vorbești Tu robului Tău; căci vorba și limba mi-este încurcată.r1; v:10

Insa ce este interesant este ca nu aceeasi parere Luca cand spune: "Moise a învățat toată înțelepciunea Egiptenilor, și era puternic în cuvinte și în fapte" Fapte 7:22. La fel si Iosif Flavius in "Antichitati iudaice" spune ca Moise avea o limba iscusita.

Si...desi era un om care a condus un mare popor...Biblia spune ca Moise era un om foarte bland.....

Dumnezu iubeste inimile smerite(si acele inimi le foloseste in lucrerea Lui)....sa ne smerim....iar daca nu...vom fi smeriti...

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat RE: Exod 4
avodah
1977. Postat la 10/01/2010 07:53 - 5596z0h0m
Asa cum spui frate Lica . Scriptura ne spune ca Moise la inceput s-a indoit ca poporul evreu il va asculta , si il va crede. Tatal la reasigurat prin doua semne dar el tot s-a indoit, spunand ca ar fi avut o problema cu comunicarea . Atunci Tatal i-a zis ca El insusi va vorbi prin gura lui, si moise tot s-a indoit, reusind sa manie pe Creatorul sau .
Este de observat ca Tatal insusi zice de Aron :
Stiu ca el vorbeste usor
, cea ce ma face sa cred ca Moise intradevar avea o problema de vorbire. Altfel de ce ar fi zis Tatal ce a zis de Aron?
Dar sa nu uitam un Lucru:
Desi Moise s-a indoit pana acolo de a maniat pe Tatal tot el este acela care spune mai tarziu:
Mai bine sa mi se stearga numele meu din carte , decat sa distrugi acest popor incapatanat.
exod 32
Wow!!!
Nu stiu cati ar putea sa zica asa ceva pentru semeni lor.
In fine cea ce vreau sa mai amintesc despre Numarul 40
Moise a trait in egipt 40 de ani invatand de acolo , a trebuit sa invete umulinta de a fi un biet pastor 40 de ani ,
-a ramas pe munte 40 de zile si patruzeci de nopti invatand legile si orianduieleile ce avea sa ii invete pe popor mai tarziu
-vitelul de aur , Mose sfarma cele 2 table , cere iertare si din nou trebui sa se urce pe munte
-inca 40 de zile fara manacare si fara apa scriptura zice in exod 34 :28
- Yahushua inainte de a incepe misiunea Lui a postit 40 de zile
-Isaac sa casatorit la 40 de ani
-Esau sa casatorit la 40 de ani
-israeliti au pribegit in pustie 40 de ani
-iosua a fost de 40 de ani cand moise l-a trimis sa iscodeasca tara
-Judec 5 ;31- pamantul s-a odihnit timp de 40 de ani
-Judec 13; 1 Israeliti au fost dati pe mana filistenilor timp de 40 de ani
-sraeliti au manacat mana timp de 40 de ani
-david a fost de 30 de ani cand a inceput sa imparateasca a fost imparat timp de 40 de ani
- Solomon a domnit 40 de ani
-Ezec 29:11 despre Egipt- va fi pustiit timp de 40 de ani
Numeri 14 :34
Dupa cum 40 de zile ati iscodit tara tot asa 40 de ani veti purta pedeapsa pacatelor voastre; adica un an pentru fiecare zi. Si veti sti atunci ce inseamna sa imi trag mana de la voi

Cateodata gasim cum El gandeste , desi in multe cazuri ramin taine pentru noi sa le descoperim
YHWH sa ne lumineze Amin.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat RE: Exod 4
avodah
2126. Postat la 31/01/2010 21:20 - 5574z10h33m
Israelitii au fost salvati de ingerul mortii neconditionat. Erai aproape sau departe de Tatal , trebuia doar sa pui semnul pe tocurile usi, si erai Salvat .
Cum vedeti paralela in Noul Legamant ?
Efes 2:8,9
Caci prin har ati vost mantuiti , prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi ;ci este darul lui Elohim
9 Nu prin fapte , ca sa nu se laude nimeni.

Matei 5 :17
Să nu credeți că am venit să stric Legea sau Proorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc.
18. Căci adevărat vă spun, câtă vreme nu va trece cerul și pământul, nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din Lege, înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile.
19. Așa că, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci, și va învăța pe oameni așa, va fi chemat cel mai mic în Împărăția cerurilor; dar oricine le va păzi, și va învăța pe alții să le păzească, va fi chemat mare în Împărăția cerurilor.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192978 vizite unice Powered by PHP-Fusion